Dodaj do ulubionych

Lodówka turystyczna

04.08.14, 19:08
Chcę kupić lodówkę turystyczną tylko na podróż ok. 10 godzin.
Warto? Czy tylko pojemnik styropianowy?
Obserwuj wątek
    • squirk Re: Lodówka turystyczna 04.08.14, 20:03
      lisia312 napisała:

> Chcę kupić lodówkę turystyczną tylko na podróż ok. 10 godzin.
      > Warto? Czy tylko pojemnik styropianowy?

Jeśli będzie potem często używana, to warto, jeśli nie to kupiłabym pojemnik, duże wkłady do lodówki turystycznej (kupowałam za ca 7 zł/szt), zamroziła i nimi zabezpieczyła żywność a podróż zaplanowała tak, żeby jej druga połowa wypadła wieczorem/w nocy, kiedy jest chłodniej a wkłady nie będą już wystarczająco skuteczne.
      smile
      • horpyna4 Re: Lodówka turystyczna 04.08.14, 21:31
        Jako wkłady mogą być użyte plastikowe butelki po szamponach, czy żelach pod prysznic, zwłaszcza takie o spłaszczonym kształcie. Trzeba je po prostu napełnić wodą, zamknąć i zamrozić.
    • magdalaena1977 Re: Lodówka turystyczna 04.08.14, 23:51
      IMHO sensowna jest lodówka, która może zostać podłączona do samochodowego gniazdka albo do prądu w domu. Przydaje się w podróży, na wakacjach albo w domu w czasie rozmrażania lodówki.
      • lisia312 Re: Lodówka turystyczna 05.08.14, 09:03
        oczywiście podróży będzie więcej, bo zawsze na wakacje do ok. 10 godzin. Później mieszkamy w domkach z lodówką, więc chodzi o czas podróży. Czy możecie polecić jakiś konkretny model?
        Dziękuję smile
        • magdalaena1977 Re: Lodówka turystyczna 05.08.14, 10:16
          moja pochodzi z promocji w biedronce wink
    • stara-a-naiwna Re: Lodówka turystyczna 05.08.14, 21:05
      popytaj znajomych może ma ktoś pożyczyć
      my mamy i używamy 1-2 razy do roku
    • irenka82 Re: Lodówka turystyczna 15.08.14, 15:09
      Ja mam taką na gniazdko w samochodzie i w domu. Używaliśmy tego w domku kempingowym i sprawdza się swietnie - piwo zimne, kielbasa przetrwała, jajka wytrzymały. rewelacja, kupowałam na allegro w sklepie z Wrocławia, wyszło taniej niż w sklepie stacjonarnym. Jeśli zrobiłam kryptoreklamę, to niechcący.
      --
      Świat zobaczył,że ten kraj nie jest tak bardzo chory

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka