agu-lap 18.10.14, 17:20 Polećcie proszę płyn do płukania - nie jakiś drogi, ale żeby trochę zapachu na ubraniach zostało. Czego używacie?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamaryszek44 Re: Płyn do płukania 18.10.14, 21:13 Softlan niebieski. Ładnie pachnie, ale jestem ciekawa innych propozycji bo uwielbiam pachnące pranie. Odpowiedz Link
chris1970 Re: Płyn do płukania 20.10.14, 10:05 Również używam płynu E, różne kolory butelek. Od zielonego, przez czerwony, fioletowy do czarnego. Płyn E kupuję w promocjach w cenie 8,99 PLN. To na razie najniższa cena za jaką udało mi się ten płyn kupić. U mnie pranie bez zastosowania płynu jest szorstkie. Nigdy nie miałem problemu ze śmierdzącymi ubraniami jeżeli pranie było dobrze wysuszone. Odpowiedz Link
autumna Re: Płyn do płukania 19.10.14, 09:15 Jeśli zależy ci przede wszystkim na zapachu, to może raczej woreczki zapachowe do szafy, np. z lawendą? Nie dość, że pachnie, to jeszcze mole odstrasza. Płyn do płukania potrafi dać efekt odwrotny do pożądanego: forum.gazeta.pl/forum/w,49213,153447873,153447873,Odkrylam_Ameryke_.html Odpowiedz Link
22pagoda Re: Płyn do płukania 19.10.14, 11:24 popieram autumne dzięki wdpd rzuciłam plyn do plukania! używam tylko jak ciuchy mogą się elektryzować wystarczy, jeśli masz pachnący srodek do prania no i jak wrzucisz cos do szafki Odpowiedz Link
budzik11 Re: Płyn do płukania 19.10.14, 11:34 Od lat nie używam żadnego płynu do płukania. Szkoda kasy. Odpowiedz Link
misiowazona Re: Płyn do płukania 19.10.14, 14:16 Też nie używam. Niechcący przez jakiś czas prałam w płynach w pralce (bo skończył się proszek) i jedną noc zarwałam przez okrutną woń "kfiatuszków" wydzielaną na cały dom przez suszace się pranie. Powietrze w domu nie do oddychania.Poza tym po używaniu tych różnych płynów pralka we wnętrzu śmierdzi, podobnie ręczniki po jednym użyciu. Powinno się zakazać produkcji tego szajsu. Odpowiedz Link
ookaa Re: Płyn do płukania 20.10.14, 08:49 Jestem z frakcji zwolenniczek płynu do płukania i długo utrzymującego się zapachu upranych rzeczy. Od lat używam lenora. Miałam też krótką przygodę z niebieskim softlanem, ale wróciłam do poprzedniej marki. Oczywiście do rzeczy, które programowo nie powinny być nim płukane (ręczniki, ścierki, mikrowłókno), płynu nie stosuję. Odpowiedz Link