milocin73 27.07.08, 13:05 Chodzi mi o to, które są najlepsze, ale niekoniecznie najdroższe. Jakie się sprawdzają. Słyszałam, że nie wszystkie - mimo, że do kuchenek indukcyjnych - działają. Nie wiem jakie kupić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silie Re: jakie garnki na kuchenkę indukcyjną? 27.07.08, 17:24 Generalnie wszystkie do których czepia się magnes. Podobno Sztuka wynaleźć nieco tańsze niż np. Fisslera po 500 pln za sztukę Ja wlaśnie urządzam dom od zera i garnki kupiłam w sklepie Duka - aktualnie jest przecena i akurat garnki też jej podlegają. Mają grube podwójne dno, wyglądają na bardzo solidne. Jeśli kupisz inne zwróć uwagę, żeby 'zewnętrzna' część dna miała około 1cm grubości i żeby na opakowaniu był znaczek, że pasują do indukcji.Za komplet 3 garnków zapłaciłam 220 zł (normalna cena 460), do tego dokupiłam spory garnek z wkładem do gotowania makaronu i dużą patelnię po 150 zł sztuka, obniżka z 200 zł. s. Odpowiedz Link
lunatica Podbijam wątek, 07.08.08, 23:41 może ktoś jeszcze podrzuci jakieś pomysły na dobry, a nie kosmicznie drogi komplet garnków na płytę indukcyjną. Odpowiedz Link
i_ja_tez Re: Podbijam wątek, 08.08.08, 09:04 Prosze bardzo, ja mam takie: www.allegro.pl/item407117766_garnki_bergner_12_ele_bg_2122%5D_.html Jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
sunflower111 Re: A może ktoś testował 08.08.08, 10:24 Ja mam te garnki. W książeczce dołączonej do garnków jest napisane, że nadają się do każdej kuchenki. Można je także zmywac w zmywarce. Magnes się do nich przyczepia, można wypróbować z podkładką z ikea: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50063132 Garnki bardzo fajne. Jeden minus za brak pokrywki do dużej patelni teflonowej. Odpowiedz Link