mragin 09.08.08, 21:23 Parę lat nie kupowałam pościeli korzystałam z zapasów ale dobre czasy sie skończyły i muszę wymienić pościel. Poradżcie jaką kupić ? Pozdrawiam Maria Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wkretarka1234 Re: Pościel jaką kupujecie 09.08.08, 21:30 ikea , tania, ciekawe wzory i dobra jakość. Odpowiedz Link
asia_k_19 Re: Pościel jaką kupujecie 10.08.08, 13:49 ostatnio andropol, kupiony na allegro Odpowiedz Link
iryssek Re: Pościel jaką kupujecie 10.08.08, 19:00 polecam satynę bawełnianą ale nie najtańszą, warto dać min 70 zł bo przecież ta posciel ma starczyć na kilka lat. Kiedyś miałam kore a teraz mam właśnie satynę bawełnianę i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
aiczka Re: Pościel jaką kupujecie 24.12.08, 12:33 Tezpolecam satyne bawelniana. Na Allegro jest duzy wybor wzorow. Nie musi byc Andropolu - my kupowalismy tanszych firm i tez jestesmy zadowoleni. Jesli rowno rozwiesisz po praniu, prasowanie nie jest konieczne - tzn. jesli chodzi o wyglad (niektorzy twierdza, ze prasowanie jakos-tam sluzy tkaninie, ale nam ten argument nie wystarcza, zeby sie wysilac ^_^). Odpowiedz Link
bzden Re: Pościel jaką kupujecie 10.08.08, 19:57 Ostatnio kupiłam pościel z satyny bawełnianej. Chciałam mieć pościel bez wzorów, okazało się, że bardzo trudno taką znaleźć. W końcu uszył mi na zamówienie sprzedawca znaleziony na Allegro. Odpowiedz Link
iryssek Re: Pościel jaką kupujecie 10.08.08, 20:27 masz rację, trudno znaleźć pościel w jednym kolorze Odpowiedz Link
kasiak37 Re: Pościel jaką kupujecie 10.08.08, 22:48 Ikea tylko i wylacznie bo mam koldre 220x240 i jestem super zadowolona,bo dobra jakosc,fajna kolorystyka i wzory. Odpowiedz Link
baba64 Re: Pościel jaką kupujecie 10.08.08, 22:59 Parę miesięcy temu zamówiłam szytą na wymiar pościel z bawełnianego adamaszku w kolorze ecru (są też białe) w firmie HoReCa z Andrychowa. Ta firma to odział Andropolu. Komplet poszwa 150x2000 i 2 poduszki kosztowała około 80 zł (na ich stronie jest kalkulator). Jestem bardzo zadowolona z jakości pościeli i sposobu realizacji zamówienia. Odpowiedz Link
ana119 Re: Pościel jaką kupujecie 23.12.08, 12:23 mogę tylko potwierdzić super jakość pościeli i obsługi Odpowiedz Link
amijami Re: Pościel jaką kupujecie 16.04.09, 02:59 iryssek napisała: > masz rację, trudno znaleźć pościel w jednym kolorze moki12.nazwa.pl/index.php?cPath=5 moze nie najwiekszy wybor kolorow ale udalo mi sie znalezc Odpowiedz Link
sagittarius_84 Re: Pościel jaką kupujecie 11.08.08, 08:16 również IKEA - tylko i wyłącznie! Odpowiedz Link
caprisa Re: Pościel jaką kupujecie 24.12.08, 05:12 Kurcze, z jednej strony fajna i dostępna pościel, z drugiej jednak stawiam bardziej na klasyke jak np. www.domowenastroje.pl, odwiedziłam stronkę sklepu i wygląda naprawdę fajnie. Zresztą jest też parę innych ciekawych w necie a przed zakupami w sieci nie mam oporów. Takie sklepy bardziej do mnie przemawiają niż hipermarket jak Ikea - mylę się? Odpowiedz Link
asik877 Re: Pościel jaką kupujecie 25.12.08, 13:38 Ja przez długi czas kupowałam pościel w skelpach, jednak możliwość dotkniecia, obejrzenia dużo daje. Ale od pewnego czasu kupuję też w sklepach internetowych, jest taniej i też można wybrać coś ładniutkiego. Sklep z linku domowe nastroje ma sporo ciekawcych rzeczy, szczególnie satynowe pościele mi się podobają. Odpowiedz Link
mujer_bonita Re: Pościel jaką kupujecie 26.12.08, 13:35 asik877 napisała: > Sklep z linku domowe nastroje > ma sporo ciekawcych rzeczy, szczególnie satynowe pościele mi się podobają. Sklep z linku pojawił się w wypowiedziach 3 użytkowniczek tego forum. Wszystkie trzy mają na konice tylko po jednym poście - reklamujacym ten sklep! SPAM!!!! Odpowiedz Link
caprisa Re: Pościel jaką kupujecie 28.12.08, 10:43 poleciłam sklep, bo mi się spodobał, niczego nie spamuję a linki z tego co wiem można wrzucać, tym bardziej, jak ktoś prosi o radę, za innych też nie odpowiadam bo to nie moja rodzina Odpowiedz Link
dejw900 Re: Pościel jaką kupujecie 08.07.09, 14:08 Ostatnio kupilismy taka półpuchowa posciel na lato ze sklepu puchland.com jest bardzo wygodna i nie była droga. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Pościel jaką kupujecie 26.12.08, 02:15 Wzory maja przekoszmarne. Chyba nie zasnelabym w takiej poscieli... Odpowiedz Link
vvrotka Re: Pościel jaką kupujecie 03.02.09, 16:58 W nocy średnio widać jaka pościel .... Odpowiedz Link
misself Re: Pościel jaką kupujecie 17.11.09, 18:35 IKEA to nie jest hipermarket. To po prostu sieciówka, tak jak np. DUKA czy H&M, czy Apart. Wybór pościeli zależy od wymiarów i gustu. Ja mam pościel z IKEI (5 kompletów, z czego jeden piąty rok i świetnie wygląda), ale teraz szukam innego miejsca, bo potrzebuję pościeli do sypialni indyjskiej - a takowej już IKEA nie sprzedaje. Odpowiedz Link
el-li Re: Pościel jaką kupujecie 11.08.08, 13:30 Musze kupić pościel, którą nie trzeba prasować.Kora rzecz oczywista ale czy znacie jakiś b. dobry gatunek, takiej mało sztywnej, miłej w dotyku? Dżersej wygląda nieatrakcyjnie Czy satynową trzeba prasować? Pozdr Odpowiedz Link
jurajskameg Re: Pościel jaką kupujecie 11.08.08, 14:17 Flanelowa jest miła w dotyku dosyć mocna i nie trzeba jej prasować. Odpowiedz Link
ghc Re: Pościel jaką kupujecie 12.10.08, 13:48 Zapraszam do sklepu www.alergia.med.pl w ofercie wszystkie produkty AMW a także w niedalekiej przyszłości ANDROPOLU Dobre ceny i fajna obsługa. Odpowiedz Link
misself Re: Pościel jaką kupujecie 18.11.09, 09:09 Zależy jaka satyna Ja mam satynę bawełnianą z IKEI, nie trzeba jej prasować - wystarczy, jak równo rozwieszę. Mam też jeden komplet pościeli z czarnej satyny sztucznej, takiej jak na halkę. To wypada już wyprasować, bo nawet rozwieszone równo wygląda nieestetycznie. Odpowiedz Link
agnes1704 Re: Pościel jaką kupujecie 12.10.08, 15:00 a ja polecam pościel z yerseyu. Sama kupiłam jakiś czas temu na allegro, nie wiedząc, jak będzie się spać w czymś takim, ale jestem bardzo zadowolona. Córka-zmarźluch śpi pod flanelą. Odpowiedz Link
mag-gii83 Re: Pościel jaką kupujecie 22.12.08, 15:49 Ja tez polecam pościel satynową, wygodna i na lato doskonała. Zgadzam się, że lepiej zainwestować, w końcu służyć będzie dłużej. Polecam pościel firmy Altinbasak, ostatnio kupiłam taką www.domowenastroje.pl/go/_info/?user_id=277&lang=pl i naprawdę jestem zadowolona. Ciekawe są także produkty Andropolu i Avanti, za to Ikea mało ciekawa jak dla mnie. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link
rydzyna1213 Re: Pościel jaką kupujecie 22.12.08, 18:37 tylko satyna bawełniana Andropolu - polecam! Odpowiedz Link
delicja11 Re: Pościel jaką kupujecie 22.12.08, 20:58 Ja też uzywam pościeli z satyny bawełnianej Andropolu i jestem happy Odpowiedz Link
katarzynadudek7 Re: Pościel jaką kupujecie 22.12.08, 22:04 Dostałam w prezencie ślubnym cztery zestawy satyny bawełnianej (BIELBAW z Bielawy). Dla mnie rewelacyjna. Mam psa i kota a sierśc można łatwo z niej strzepnąć. Bardzo miła w dotyku i ciepła. Nie ma problemu z praniem, łatwo się prasuje. Nic jednak nie przebije pościeli z flaneli którą przywiozła mi teściowa z Niemiec. Nie znam producenta ale u nas nie znalazłam nawet podobnej. Odpowiedz Link
ana119 Re: Pościel jaką kupujecie 23.12.08, 12:20 satyna bawełniana z Bielbaw i Andropola jest bardzo udana www.greno.pl/index.php?pst=produkt&id=22 tu najnowsza oferta na allegro znajdziesz starsze wzory z IKEA nie pasują mi rozmiary pościeli więc kupuję tam tylko dla dziecka kora nawet ta droga traci kolor i ogólnie ma krótki żywot. uprzedzam cię też przez zakupem pościeli z satyny bawełnionej nieznanych firm bo tak mi się przytrafiło i porobiły się kulki Odpowiedz Link
zooba Mechacenie satyny bawełnianej 05.01.09, 11:51 Kupiłam jakieś pół roku temu komplet pościeli z takiej satyny, Andropolu i niestety strasznie się zmechaciła - usunę kulki golarką do ubrań ale nie wiem, czy można zapobiec ponownemu zmechaceniu? Piorę pościel w 60 stopniach, zwykły cykl do prania bawełny. Macie pomysły na utrzymanie satyny w dobrym stanie? Odpowiedz Link
joanka-r Re: Mechacenie satyny bawełnianej 07.01.09, 13:41 używam Andropolu, albo Ikea nic sie nie mechaci. Ciagle jest jak nowa, mimo prania. a mam kilka kompletów. Moze masz szorstkie prześcieradło? ja pościel piore w 60 stopniach, nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link
biedronka9999 Re: Mechacenie satyny bawełnianej 29.05.09, 15:06 Moja z Andropolu niestety też się zmechaciła Odpowiedz Link
pati291 Re: Pościel jaką kupujecie 26.12.08, 11:09 Zimą pościel flanelowa, a latem z satyny. Kupujemy zawsze dobrej jakości w sklepie z taką pościelą, gdzie jest duży wybór, bo poszewka na kołdrę i prześcieradło 200x220 a w takim rozmiarze trudno o duży wybór. Odpowiedz Link
misiuki Re: Pościel jaką kupujecie 05.01.09, 09:49 Jeżeli pościel to polecam tą ofertę: medivers.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=32&Itemid=9 <br> Pościel z kaszmiru jest super,śweitnie się pod nima spi. Polecam także skjlep bo maja naprawde wysokiej jakości towary w dobrej cenie. Odpowiedz Link
gemini50 Re: Pościel jaką kupujecie 05.01.09, 10:04 Przeważnie kupuję grubą flanelową. Jestem zmarźlak, a flanela dobrze trzyma ciepło. Moja mam i teściowa też przeżuciły się na flanelę. Dość dobrą pościel mają w Jysku i też warto dać min. 70-80 zł. W końcu takie rzeczy są na lata, więc można raz na jakiś czas zafundować sobie coś lepszego jakościowo Odpowiedz Link
dorazynt Re: Pościel jaką kupujecie 17.03.09, 10:47 JA kupiłem ostatnio taki komplet medivers.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=21&Itemid=9 jestem bardzo zadowolony,ciepła i wygodna posciel. Odpowiedz Link
lawikas Re: Pościel jaką kupujecie 09.04.09, 11:33 BArdzo fajne komplety poscieli kupowałem w sklepie www.medivers.pl/ pozytywne opinie na ich temat nie sa przesadzone,dobra i profesjonalna firma. POzdrawiam. Odpowiedz Link
alamut Re: Pościel jaką kupujecie 16.04.09, 10:21 Ja kupuje na www.puchland.com/ maja najweikszy wybór,zreszta robią tez na zamówienie. Bardzo miła obsługa a pościel naprawde elegancka. Moze Ci sie przydac ten namiar. Odpowiedz Link
jantes Re: Pościel jaką kupujecie 23.05.09, 00:40 A ja polecam sklep www.poscieloweklimaty.pl Bardzo miła i szybka obsługa. Kupiłem posciel Tac. Bardzo dobrej jakości pościel sprzedają. Jest w czym wybierać. Naprawde polecam sklep i pościel którą sprzedają. Odpowiedz Link
alamut Re: Pościel jaką kupujecie 26.06.09, 09:30 Lubimy spać pod letnia posciela i dlatego kupilismy ten zestaw www.puchland.com/polski/posciel/oferta/koldry/puchowe/letnie jestesmy brdzo zadowoleni. Odpowiedz Link
michaldolek Re: Pościel jaką kupujecie 13.01.09, 12:43 Świetne pościele szyje sklep www.puchland.com Bardzo dobra jakośc i konkurencyjna cena, jestem klientem i zdecydowanie polecam ten sklep... Odpowiedz Link
millaisa Re: Pościel jaką kupujecie 03.02.09, 13:40 pościel w granicach 80 zł jest najtańszą z tych lepszych (zależy też od sklepu)jednak na niższe kwoty bym nie patrzyła - kiedyś kupiłam za 30 zł i była na jedną noc Satyna bawełniana jest chyba najlepsza - oddycha, jest bardzo przyjemna w dotyku, ciężko ją zniszczyć, nie ześlizguje się jak normalna satyna. Możesz kupić turecką i być posiadaczką jednej z najlepszych pościeli na rynku. Ale możesz też kupić zwykłą i również delektować się wspaniałą wygodą Odpowiedz Link
abradaka Re: Pościel jaką kupujecie 23.03.09, 10:46 Posciel kupuje tutaj www.puchland.com/ maja bardzo szeroki wybór a przy tym dbaja o czas i pieniadze klienta,takze polecam. Odpowiedz Link
nikoru Re: Pościel jaką kupujecie 03.02.09, 21:09 A co rozumiesz pod pojęciem "pościel"? Spotykam się z różną interpretacją tej nazwy. Dla mnie pościel to kołdry i poduszki, wykonane z puchu, pierza, silikonu, wełny itp. Z kolei "to coś", co się zakłada na pościel to poszewki. A teraz odpowiadam na pytanie. 1. Pościel użytkuję jakąś zwykłą silikonową (lub coś w tym stylu) i nie narzekam. Ale tylko do pierwszego prania Po praniu okazuje się, że puch poprzesuwał się i kołdra idzie w odstawkę. Zaznaczam, że kupuję tanie produkty (do 70zł z poduszkami). Ze względu na roztocza uważam to za optymalne rozwiązanie. 2. Poszewki kupuję praktycznie tylko flanelowe. Są cieplutkie i mięciutkie. Uwielbiam je. Latem zamieniam flanelę na bawełnę, ale to już nie to samo... Odpowiedz Link
aleksandra2323 Re: Pościel jaką kupujecie 07.02.09, 01:53 Polecam bawełnianą satynę w lecie, a flanelę zimą. Moje komplety satynowe nie zmechaciły się,i nie prasuje ich. Jak tylko pralka kończy pranie, strzepuje i równiutko wieszam. Naprawde, nie jest wynieciona. Odpowiedz Link
mayonica Re: Pościel jaką kupujecie 08.02.09, 21:24 Dostałam teraz na święta komplet firmy BRAVA. miałam do tej pory kilka kompetów, różnych firm, jedne się mechaciły, inne nie. Ale ta pościel jest rewelacyjna w dotyku, cienka, jakaś taka wytworna, no, najlepszy jak na razie mój komplet. Widziałam na allegro, kupię jeszcze jeden taki komplet Odpowiedz Link
zalasso Re: Pościel jaką kupujecie 08.02.09, 22:47 Też polecam bawełnianą satynę/lato i flanelę/zima. Ja nie kupuję konkretnej znanej marki, tylko w sklepiku firmowym naszego lokalnego producenta. Jest świetnej jakości, super się użytkuje (i też zaprzestałam prasowania!) Odpowiedz Link
rydzyna1213 Re: Pościel jaką kupujecie 17.03.09, 16:11 satyna bawełaniana - kupuje Andropolu - polecam. Odpowiedz Link
joanka-r Re: Pościel jaką kupujecie 19.03.09, 12:03 poszewki na jaśki/poduszki poszwa na kołdre...ale ogolnie i tak mówi sie pościel na to. To co w środku to wklad. Odpowiedz Link
mich6i Re: Pościel jaką kupujecie 19.03.09, 15:35 ja kupuję pościel w www.puchland.com Odpowiedz Link
misio631 Re: 19.03.09, 16:26 A ja poszukuję białej pościeli satynowej. Wiem,że taka istnieje bo w hotelach sypiałam pod taką. Zrobiłam rajd po sklepach i nic nie znalazłam oprócz zaskoczonych min ekspedientek. Wychowałam się w białej pościeli, taką dostałam od mamy, a teraz chciałam wymienić na satynową. Ale musi być biała. I jeszcze jedno pytanie. Czy satynę bawełnianą trzeba prać w max.60 stopniach. Zawsze piorę w 90 st. i nigdy się nad tym nie zastanawiałam. A teraz na opakowaniach widzę 60. Odpowiedz Link
ana119 Re: 09.04.09, 13:57 nie wiem gdzie mieszkasz ale w wawie w hali mirowskiej widuję pościel z adamaszku właśnie białą ok. 177pln 200X220 (ma tłoczone paski albo kratkę) i pewnie jest to taka jaką pamietamy z dzieciństwa. swoją białą pościel - satynowo-atłasowy splot (adamaszek) w tłoczone paski kupiłam w Horeca (Andropol) która obsługuje hotele. moja była uszyta na zamówienie. Świetnie się pod niż śpi. www.andropol-horeca.pl/?lang=pl&action=sklep&idm=1&ids=3&idss=5 Odpowiedz Link
sofija1234 Re: 15.04.09, 21:58 Planuję kupić właśnie taką białą pościel z adamaszku. Zastanawiam się tylko, czy konieczne jest jej prasowanie ? Skoro jest to pościel dla hoteli to chyba można ją prać w wyższych temperatutach, czy lepiej nie ryzykować ? Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link
ana119 Re: 22.04.09, 13:32 swoją adamaszkową pościel piorę w temp. ok 50C i nie jest bardzo pognieciona. prasuję ją tylko tak dla zasady jeśli byłaby prana w wyższej temp. to pewnie byłąby bardziej pognieciona - tak mi się wydaje... Odpowiedz Link
eeni Re: 15.04.09, 12:37 Jutro, czyli od 16 kwietnia będzie biała satynowa pościel w Lidlu. Nie wiem jak z jakością ale też szukałam bialej pościeli nie napewno pojadę ją zobaczyć Odpowiedz Link
misself Re: 18.11.09, 09:26 Tu jest biała. www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30153949 Odpowiedz Link
aeromonas Re: Pościel jaką kupujecie 14.04.09, 12:26 IKEA - tylko tam mają prześcieradła > 2 m długości. Nie cierpię, jak po praniu prześcieradło przykrywa tylko 3/4 łóżka (śpię bez poduszki). Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Pościel jaką kupujecie 23.05.09, 12:38 Witam, Kupuję pościel w sklepie Ikea. Mają fajne wzornictwo. I dobrze się pierze i wogóle jest cool. Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link
ana119 Re: Pościel jaką kupujecie 16.11.09, 21:25 Zawidłam się na pościeli z satyny bawełnianej z Andropola - po wielu praniach porobiły się małe supełki a piorę w 40 C. Natknęłam sią już na taką opinię i teraz sama to potwierdzam. W przypadku pościeli z Bielbaw kupionej wiele lat temu takie zmechacenie NIGDY nie wystąpiło. Odpowiedz Link
gaja246 Re: Pościel jaką kupujecie 16.11.09, 22:33 Ja też się zawiodłam. Po praniu w 40 st Andropol się mechaci, a nie należy do najtańszych pościeli. I teraz już nie wiem gdzie kupić porządną pościel. Odpowiedz Link
apewu Re: Pościel jaką kupujecie 17.11.09, 00:13 Greno i Bielbaw, użytkuję i nie narzekam. Odpowiedz Link
otterly Re: Pościel jaką kupujecie 17.11.09, 11:28 Wyłącznie Ikea, bo stamtąd mam puchowe poduszki i kołdry (są dobrej jakości i tanie). Ogromną zaleta jest wielkość. Nie wyobrażam sobie spania z mężem pod kołdrę 200x180 Nawet ta 200x200 bywa przymała w chłodniejsze noce. No i wspomniane prześcieradła. Nie lubię, jak prześcieradło kończy się na brzegu materaca, lubię jak go opływ i zwisa aż do podłogi prawie. A wzory i kolory są piękne i nie takie "poważne". Odpowiedz Link
hamerykanka Re: Pościel jaką kupujecie 18.11.09, 05:34 Z egipskiej bawelny-ma dluzsze wlokna niz zwykla i posciel dlugo sie trzyma. Ja kupilam na eBay na wyprzedazy sklepu z tzw tread 1000, czyli 1000 nitek na cal, i bardzo sobie chwale. Piore w normalnej temperaturze, w cieplej wodzie (trudno powiedziec jaka temp bo pralka ma nastaw "warm"), ale dla porownania kupiony w Bed, Bath i Beyond posciel z 300 tread wyglada jak psu z gardla.... Odpowiedz Link