kamw1807 20.01.09, 22:16 Czy ktoś z Was posiada pralkę Electrolux z serii "Time Manager"? Jakie macie opinie? Czy rzeczywiście można dobrać samemu długość trwania cyklu? I to bez względu na temp. i stopień zabrudzenia? Piszcie wszystko na jej temat pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mammajowa Re: Electrolux Time Manager! 21.01.09, 00:13 mam. pralka dla mnie całkiem ok. długosć prania zależy od tego jaki program wybierzesz, od tego czy cały wsad czy pół, oraz od zabrudzenia. mozna wstawic pranie "na później" czyli początek prania za 8h np. Odpowiedz Link
kamw1807 Re: Electrolux Time Manager! 21.01.09, 16:20 Ale czy długość prania zależy tylko i wyłącznie ode mnie? Jeżeli postanowię, żę dany wkład ma być gotowy za 60 min, to da się tak ustawić? Odpowiedz Link
mammajowa Re: Electrolux Time Manager! 21.01.09, 16:28 u mnie nie. chyba, ze trafi sie taki program (np pranie reczne). Odpowiedz Link
xfakt Re: Electrolux Time Manager! 22.01.09, 23:50 > u mnie nie. chyba, ze trafi sie taki program (np pranie reczne). to nie masz Time Managera - w tej pralce mozna relgulowac dlugosc dowolnego programu (w pewnym zakresie)- pralka zwieksza wtedy temperature Odpowiedz Link
mammajowa Re: Electrolux Time Manager! 23.01.09, 12:12 mam. ewt 10420w konkretnie. stoi jak byk "time manager" chociaż przy zakupie to nie było dla mnie ważne zupełnie. Odpowiedz Link
kamw1807 Re: Electrolux Time Manager! 23.01.09, 19:18 Chcę wiedzieć dokładnie jak to wygląda w ej pralce. Jeżeli rzeczywiście można decydować o długości prania samemu, to było by to super.Z resztą pamiętam jaką furoę ta pralka zrobiła po wejściu na rynek. Ale jeżeli jak napisała "mammajowa", że nie my sami wyznaczamy czas w jakim przebiec ma cały cykl...to okazuję się taka zwykła pralka Odpowiedz Link
lorisa Re: Electrolux Time Manager!-kamw1807!! 23.01.09, 21:01 masz po części rację,nie możesz sobie ustawić dokładnie czasu jaki chcesz w programie,ale pralka jest "inteligentna" i "wie",że w takiej i takiej temp. oraz gramaturze wsadu pranie może się nie doprać,sama nam pokazuje,że np. określony czas prania może być zastosowany do prania o określonym zabrudzeniu.programy,które są przeznaczone do określonego prania mają nieprzestawialny czas,ani temperaturę,ale je uwielbiam-są po prostu dobrze zestawione. nie mam wrażenia,że jest to "zwykła pralka"..ustawiam sobie czas kiedy potrzebuję,mam niezłe opcje prania..jestem baardzo zadowolona z mojej ewt 10620w pozdrawiam i powiem,że warto kupić elektroluxa,to moją pierwsza "samodzielna" pralka i żeby nie przechwalić-polecam Odpowiedz Link
kamw1807 Re: Electrolux Time Manager!-kamw1807!! 23.01.09, 21:06 No właśnie rozważam ten model, bądź EWF12670W Na allegro tylko za 1176zł Właśnie wczoraj padł półroczny POLAR;/;/; Wylała wodę na mieszkanie. Co prawda jest gwarancja, mają przyjechać zrobić, ale chcę się jej pozbyć skoro już si zaczyna psuć. Nie wiecie, czy będzie możliwość postawienia na niej suszarki?? Mam Whirlpoola, AWZ7466, i czy trzeba się zdecydować na pralkę Whirlpola, żeby można było postawić je w kolumnie? Odpowiedz Link
lorisa Re: Electrolux Time Manager!-kamw1807!! 23.01.09, 21:11 w tym Ci już nie pomogę:/niestety..moja praleczka jest ładowana od góry.. oglądałam tego electroluxa EWF12670W i powiem Ci,że super jest ta pralka!!-naprawdę ma świetne parametry i funkcje!! dowiedz się w sklepie,czy możesz tak zestawić te dwa sprzęty. Odpowiedz Link
lesia27 Re: Electrolux Time Manager!-kamw1807!! 23.01.09, 22:01 Też mam elektroluxa i bardzo polecam. Po przekopach z Amicom istne cudo. Część programow można bardzo elastycznie dopasowywać, skracać lub wydłużać czas prania, część jest stałych. Odpowiedz Link
vallery Re: Electrolux Time Manager 24.01.09, 00:44 ja mam electroluxa, ale, z serii Timeline, nie pamietam dokladnie modelu, nie chce mi sie teraz sprawdzac (sorki) ale wydaje mi sie, ze wlasnie ten model został przekształcony w Time Managera. kontrolowanie czasu wyglada tu tak, ze wiekszość programów można skrócić: ustawiam temperature prania, wirowanie, dodatkowe opcje typu dodatkowe plukanie, a potem wybieram, czy chce miec pranie normalne, krotkie czy bardzo krotkie. w praktyce np. program bawelna, kt jest progrsmem 2-godz. moze byc skrocony do godziny, wygodne. I dopiera doskonale, za co lube swoja pralke Odpowiedz Link