olgwie37 10.03.09, 19:23 Mam do odsprzedania nowiutki automat do pieczenia chleba z LIDL. Użyłam go 2 razy. Jest ktoś zainteresowany? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olciaalcia Re: Automat do chleba odsprzedam 11.03.09, 01:39 a dlaczego go sprzedajesz? i jaka byłaby cena? Odpowiedz Link
olgwie37 Re: Automat do chleba odsprzedam 11.03.09, 04:16 Niestety, sytuacja finansowa zmusza mnie do tego. Automat piecze bardzo dobrze, nie mam żadnych zarzutów co do jego jakości itp. Zapłaciłam w styczniu 2009r. 179zł. Mam jeszcze kilka toreb z różnymi mieszankami, które mogę gratis dodać. Myślę, że cena 160zł byłaby w porządku. Jeśli ktoś zechciałby mi w ten sposób pomóc, byłabym wdzięczna... Odpowiedz Link
lady2009 Re: Automat do chleba odsprzedam 11.03.09, 08:05 a czemu tak drogo? skoro za nowy dałaś 179 a stary sprzedajesz za 160? chętnie odkupiłabym go od Ciebie ale w uczciwszej cenie. Odpowiedz Link
the_kami Re: Automat do chleba odsprzedam 11.03.09, 09:27 To jest drogo? Za sprzęt użyty kilka razy + mieszanki? Odpowiedz Link
brattby Re: Automat do chleba odsprzedam 11.03.09, 11:00 Raczej tak, bo jeśli można mieć nowy po dołożeniu 19 zł... poza tym te maszyny są często na promocjach, ja np. kupiłam swoją nową na promocji właśnie taniej niż chce autorka wątku Odpowiedz Link
lady2009 Re: Automat do chleba odsprzedam 11.03.09, 12:09 uważam że drogo. sprzęt ma 3 miesiące, użyty kilka razy ale tak naprawde przecież nie wiesz ile. Ryzykujesz, bo rachunku nie dostaniesz, a w razie zepsucia co zrobisz? Mieszanki gratis - więc nie sprzęt plus mieszanki X zlotych, tylko sam sprzęt. Uważam, że sprzedając już używany sprzęt trzeba zejść więcej z ceny, niż 19 zł. Suknie ślubną za 5 tysięcy mimo noszenia jeden raz sprzedaje się za 2-3 właśnie dlatego, że jest już używana. Odpowiedz Link
the_kami Re: Automat do chleba odsprzedam 11.03.09, 12:14 Hm, tak się zastanawiam - czy sprzedająca nie mogłaby do sprzętu dodać paragonu/rachunku/gwarancji? Odpowiedz Link
martialis Re: Automat do chleba odsprzedam 11.03.09, 12:32 Dodając ewentualne koszty przesyłki, to chyba jednak lepiej kupić w sklepie - w niektórych Lidlach jeszcze stoją - no i mniej problemów w razie zepsucia się. Odpowiedz Link
olgwie37 Re: Automat do chleba odsprzedam 11.03.09, 15:19 Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Mam paragon ze sklepu LIDL i oczywiście, że go przekażę, ponieważ jest dzięki niemu gwarancja. Kupiona została 15.01.2009r. ma więc niecałe 2 miesiące. Maszynę naprawdę użyłam tylko 2 razy i nie można naprawdę powiedzieć o niej, że jest "stara i używana". Przykro mi było to czytać. Co do ceny, to taką zasugerowałam, ale jeśli ktoś faktycznie jest zainteresowany, to mogę nieco ją zmniejszyć. Wypiekacz jest w Warszawie. Odpowiedz Link