Dodaj do ulubionych

obsikany materac;)

09.06.09, 20:40
mój Syneczek kochany dał popis i w trakcie wietrzenia pupki na łóżku rodziców nasikał wielką plamę....mimo że leżał na podkładzie do przewijania ale skutecznie go zwinął kopiąc i plama duża naprawde teraz jest..chyba będzie strażakiemwink
no ale pytanie moje..czym to prać? żeby nie zaśmierdł materac...
Obserwuj wątek
    • ankw Re: obsikany materac;) 09.06.09, 21:52
      ściereczką z mydlinami (rodzaj mydła nie ma znaczenia) od brzegów plamy do wnętrza (żeby jej nie "rozszerzać"smile ), a potem ściereczką z zimną wodą potrzeć kilka razy

i suszyć smile
      • gos85 Re: obsikany materac;) 09.06.09, 23:19
        dziekiwink
    • truscaveczka Re: obsikany materac;) 10.06.09, 08:24
      Ja od dawna mam w spryskiwaczu takim kwiatkowym roztwór Vanishu do tapicerki i
      psikam od razu. Pomaga i nie śmierdzi. A Pani Córka choć duża, potrafi się zlać
      w czasie drzemki popołudniowej uncertain
    • budzik11 Re: obsikany materac;) 12.06.09, 14:26
      Szczerze mówiąc, to nigdy nie prałam plamy po sikach (a zdarzały się przy 2
      dzieci). Wysychało i nic nie śmierdzi. Ale jak ktoś się uprze to można najpierw
      posypać grubo solą (szybciej wysycha, sól wyciąga wodę) a potem posypać sodą -
      soda neutralizuje zapachy.
      • gos85 Re: obsikany materac;) 13.06.09, 00:22
        nota po siku wyschła sama i rzeczywiście nie śmierdzi..ale następnego dnia niestety wyciekło z pieluchy nieco kupy...ta plame zaprałam rzeczywiście wg instrukcjismile

dziś już na materacu leży dodatkowo prześcieradło ochronne z ikeiwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka