zawle 18.01.14, 21:23 dawajcie co wam sie podoba lub was zaskoczyło. Nie muszą być ambitne i wnoszące, ale mogą) Mam dużo czasu na oglądanie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeepwdyzlu Re: Film 19.01.14, 00:59 Wojtek Smarzowski - wszystko Michael Mann - tak samo. Jim Jarmusch - tak samo evergreeny - pół żartem pół serio, casablanca, rio bravo, taksówkarz, ojciec chrzestny,chłopcy z ferajny polskie Czterej Pancerni, Brylanty Pani Zuzy, Vabanki, Życie na gorąco (naprawdę!) całe czeskie kino łącznie z Formanem i Rumburakiem - (łykam wszystko jak foka śledzie) Znakomite rzeczy teraz się dzieją w telewizji: serial LOST - jesli nie znasz obowiązkowo - trzeba oglądać po 5 odcinków naraz sezon po sezonie serial Mad Man, Homeland, House of Cards, Kompania Braci szwedzko duńskie klimaty - Forbryddelsen (Śledztwo) i Most na Sundzie, Wallander (jak lubisz Mankella) Mógłbym tak godzinami, ale na początek starczy ciao jeep Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: Film + mała ankietka 19.01.14, 12:17 Za filmami Smarzowskiego nie przepadam a odradzam szczególnie ten ostatni(byłem). Z pełnych metraży ostatnio: Moonrise kingdom. Polski zupelnie dobry sprzed roku: Mój rower (reż. Piotr Trzaskalski), polecam też: Chce się żyć. A teraz Mała ankietka: W jakiej wersji lubicie oglądać filmy zagraniczne: 1. z lektorem 2. oryginalne z napisami 3. z dubbingiem? Odpowiedz Link
zawle Re: Film + mała ankietka 19.01.14, 12:19 Nie znoszę dubbingu. No chyba że w bajkach) Odpowiedz Link
jeepwdyzlu Re: Film + mała ankietka 19.01.14, 13:36 tylko z napisami polskie tak samo ) j. Odpowiedz Link
zawle Re: Film + mała ankietka 19.01.14, 17:26 jeepwdyzlu napisał: > tylko z napisami > polskie tak samo ) Głuchoniemy? Ideał faceta!!! Odpowiedz Link
jeepwdyzlu Re: Film + mała ankietka 20.01.14, 11:09 zaraz ideał znam po prostu magiczne zdanie, które zamyka wszystkie spory z moją Dyrekcją: TAK, KOCHANIE. papa j. Odpowiedz Link
apersona Re: Film + mała ankietka 21.01.14, 17:54 Z napisami. Dla przyjemności słuchania melodii innego języka lub języków jak w "Smaku życia" Odpowiedz Link
ole-na Re: Film + mała ankietka 21.01.14, 19:28 apersona napisała: > Z napisami. Dla przyjemności słuchania melodii innego języka lub języków jak w > "Smaku życia" Ja też. Natomiast: z dwojga złego to wolę dubbing niż lektora. Dobry dubbing przynajmniej ratuje aktorstwo i muzykę z efektami dźwiękowymi. Lektor, nawet najlepszy, zagłusza wszystko. Ale oczywiście najlepszy oryginał z napisami. Odpowiedz Link
essor Re: Film + mała ankietka 22.01.14, 20:33 Co masz przeciwko lektorowi? Oczywiście najlepiej oryginał z napisami, ale wolę lektora od dubingu, bo jednak słychać tych aktorów, którzy grają a nie tylko podkładają. Odpowiedz Link
jeepwdyzlu Re: Film + mała ankietka 23.01.14, 10:54 nie lektor wszystko zagłusza a oryginalna ścież ka jest ściszona lektor to rozwiązanie najtańsze i najgorsze dla analfabetów w dodatku jeep Odpowiedz Link
zawle Re: Film + mała ankietka 23.01.14, 20:23 jeepwdyzlu napisał: > nie > lektor wszystko zagłusza a oryginalna ścież ka jest ściszona > lektor to rozwiązanie najtańsze i najgorsze > dla analfabetów w dodatku > jeep jasne... jestem analfabetką. Napisy czasami są w takiem języki ( błędy) że nie mogę wzrokowo wyczuć co to za słowo. W dubbingach za to tak idiotyczne głosy,że irytacja mnie rozsadza. Odpowiedz Link
zawle Re: Film + mała ankietka 24.01.14, 13:20 jeepwdyzlu napisał: > zatem współczuję Nie ma czego. Mogę być kim tylko chcę !!! Odpowiedz Link
ole-na Re: Film + mała ankietka 24.01.14, 20:01 jeepwdyzlu napisał: > > zatem współczuję > > Nie ma czego. Mogę być kim tylko chcę !!! Myślę, że to głównie kwestia przyzwyczajeń (do lektora) a z drugiej strony kiepskie tłumaczenia i słabe dubbingi. Dubbing nad lektorem ma tę przewagę, że nie zarzyna ścieżki dźwiękowej. Odpowiedz Link
essor Re: Film 24.01.14, 22:35 zawle napisała: > dawajcie co wam sie podoba lub was zaskoczyło. Nie muszą być ambitne i wnoszące > , ale mogą) Mam dużo czasu na oglądanie. To podam co mnie zaskoczyło i może zaskoczyć Was: film sprzed 20 lat: JEZUS Z MONTREALU - reż. Denys Arcand Odpowiedz Link
apersona Re: Film 26.01.14, 15:33 Mnie zaskoczył duński film "Kochanek królowej" - spodziewałam się romansu kostiumowego, a film świetnie pokazuje atmosferę i nędzne położenie niższych warstw w XVIII wiecznej Europie gdy rodziło się oświecenie i jak trudno zrobić ludziom dobrze mając władzę Odpowiedz Link
apersona Re: Film 16.02.14, 22:07 "Królewna Śnieżka" z Julią Roberts. Śmieszna i można się dowiedzieć co po władza zbiera podatki. Odpowiedz Link
basilisque Re: Film 16.02.14, 22:10 apersona napisała: > "Królewna Śnieżka" z Julią Roberts. Śmieszna i można się dowiedzieć co po władz > a zbiera podatki. Inna wersja filmu o trudnym życiu poborcy podatkowego to "Robin Hood król złodziei" (wersja polska : Janosik) Odpowiedz Link