Dodaj do ulubionych

Myśli Ryszarda Legutki

14.09.14, 22:10
Ponieważ trzeba się przygotowywać na przejęcie władzy zapoznaję się z przemyśleniami prof. Legutki, który uchodzi za najtęższą głowę wśród ekspertów związanych z prawdziwymi patriotami.
W jednym z artykułów pisze on o społeczeństwie obywatelskim i co mnie zdziwiło - to pojęcie bardzo deprecjonuje przeciwstawia je Państwu i Niepodległości. Wyśmiewa stare pomysły opozycji dot. tzw. samorządnej rzeczpospolitej.
W jego tekstach właściwie wprost można odczytać afirmację autorytaryzmu. Nie wprost, ale wynika to z jego rozważań.
Obserwuj wątek
    • dziwny_ten_swiat Re: Myśli Ryszarda Legutki 15.09.14, 15:46
      Legutko szykuje się do roli Carla Schmidta Pisu
      • bartos29 Re: Myśli Ryszarda Legutki 18.09.14, 19:11
        Carl Schmidt? Raczej Goebbels. Naprawdę jego teksty w swojej zawartości intelektualnej nie przewyższają przeciętnej pisowskiej propagandy. Powtarza do znudzenia myśli swojego wodza, że najgorszy rząd, że zdrada, że kłamstwo, że upadek. Trudno nawet z tym jakoś polemizować.
        Wydaje mi się, że z tego kręgu to chyba wyższy poziom krytycznej analizy prezentuje Krasnodębski.
        • ole-na Re: Myśli Ryszarda Legutki 20.09.14, 23:35
          No nie wiem. Uważam, że nie zgadzać się, polemizować można. Po co znowu rzucać epitetami?
          • trzcinka78 Re: Myśli Ryszarda Legutki 21.09.14, 22:59
            Czasami czytywałam takie rzeczy. Ostatnio wolę ignorować. Polityka jest pełna zawiści i jadów różnego rodzaju. Nic nie daje, tylko dołuje i stresuje.
    • jeepwdyzlu Re: Myśli Ryszarda Legutki 22.09.14, 11:29
      to myśli czy Legutki?
      bo to oksymoron smile

PIS nie wygra wyborów - PO znów z przodu
      a nawet jak wygra
      to będzie miał Komorowskiego z vetem i konstytucję - czyli konieczność zebrania 2/3 głosów
      Ergo - mogą szczekać ale państwa nie zmienią.....

jeep
      • ole-na Re: Myśli Ryszarda Legutki 30.09.14, 21:41
        jeepwdyzlu napisał:

> to myśli czy Legutki?
        > bo to oksymoron smile
        >
        > PIS nie wygra wyborów - PO znów z przodu
        > a nawet jak wygra
        > to będzie miał Komorowskiego z vetem i konstytucję - czyli konieczność zebrania
        > 2/3 głosów
        > Ergo - mogą szczekać ale państwa nie zmienią.....
        >
        > jeep

Jeszcze jest trochę czasu. Niby mówi się, że karty są już rozdane, ale na tej naszej rozhuśtanej łajbie może się jeszcze wiele zdarzyć. W tym - to co dziś wydaje się niemożliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka