Dodaj do ulubionych

Wakacyjnie

• madohora Re: Wakacyjnie 28.09.26, 14:13
      WZROST ŚWIĄTECZNYCH REZERWACJI - Interia - 28.09.2026
    • madohora Re: Wakacyjnie 29.09.26, 14:42
      DZIECI BYŁY WYSYŁANE DO PARKÓW ROZRYWKI BY KRAŚĆ - Bild - 29.09.2026
    • madohora Re: Wakacyjnie 29.09.26, 19:01
      Zawsze robię zdjęcia swoich walizek przed podróżą. Jeśli bagaż zaginie i trzeba go opisać, możliwość szybkiego pokazania zdjęcia naprawdę bardzo pomaga.
    • madohora Re: Wakacyjnie 29.09.26, 19:02
      Jak mnie nie będzie dajmy na to pół roku, to pościel na pewno będzie świeżutka i pachnąca
    • madohora Re: Wakacyjnie 29.09.26, 19:03
      Zawsze pakuję ręcznik turecki (peshtemal). W samolocie służy jako koc, na plaży jako ręcznik a w miejscach kultu jako sari. Druga rzecz to woreczki strunowe. Możesz w nie włożyć mokry strój kąpielowy, cieknącą buteleczkę kosmetyku czy nawet przynętę wędkarską.
    • madohora Re: Wakacyjnie 29.09.26, 19:05
      Załóż sobie kartę debetową, która nie jest połączona z twoim głównym rachunkiem. W zależności od potrzeb, przelewaj na nią drobne kwoty. Jeśli ktoś ci ukradnie albo sklonuje kartę, nie zostaniesz z wyczyszczonym kontem.
    • madohora Re: Wakacyjnie 29.09.26, 19:07
      Nie bądź aroganckim, zarozumiałym dupkiem, któremu się wydaje, że jak płaci, to mu się wszystko należy. Uprzyjemnisz podróż sobie i innym.
    • madohora Re: Wakacyjnie 29.09.26, 19:08
      Pobierz na telefon mapy offline. Nie zgubisz się kiedy nie będziesz miał dostępu do internetu.
    • madohora Re: Wakacyjnie 29.09.26, 19:09
      Mój tata był bardzo oszczędny. Kiedy razem z mamą wypływali na rejsy, zawsze wybierali najtańszą, wewnętrzną kabinę. Jednak u kresu życia udzielił mi jednej rady: „Nie oszczędzaj wybierając miejsce. Lepszy pokój to czasem najfajniejsza rzecz podczas podróży”.
    • madohora Re: Wakacyjnie 29.09.26, 19:10
      Naucz się kilku wyrażeń w języku używanym w kraju do którego lecisz. Wystarczy „dzień dobry, dziękuję, przepraszam”. Jeśli opanujesz jeszcze komplementy typu: „wasz kraj jest wspaniały, jedzenie niesamowite, ludzie gościnni i przyjaźni”, to od razu będziesz lepiej traktowany.
    • madohora Re: Wakacyjnie 29.09.26, 21:30
      A może nad morze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka