Gość: Mike'l IP: *.visp.energis.pl 07.03.04, 17:24 Czyżby Papież nie wiedział, że wielkie religie (czyli i chrześcijaństwo) to po prostu sekty którym się powiodło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ali Re: Papież piętnuje sekty IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.04, 17:37 Ty bydlaku,jestes ciemny jak Scharon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Papież piętnuje sekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 18:17 Katolicki głos w twoim domu !!!! Pewnie jakiś nerwowy wikary- dziś mający dyżur. Bbbbrrrrraaawwwwoo! Nareszcie katolicy daja głos. Ale tak było zawsze z tą czarną mafią!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna mafia BIZNES jak BIZNES, walcz z konkurencja IP: *.lublin.mm.pl 07.03.04, 19:01 w koncu poczuli sie zagrozeni jak nasza TPSA, traca monopolistyczna pozycje, maleja dochody i wplywy do kasy, to trzeba sie zbarac za tepienie KONKURENCJI, chrzescijanstwo tez JEST SEKTA KTORA WYROSLA Z JUDAIZMU !! tylko ze im sie poprostu udalo !! a teraz nie pozwalaja dojsc do glosu innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIGOT&DEWOT PRZEKAŻCIE 91mln za ziemię na biednych.KK to MAFIA IP: *.pl / 81.210.124.* 07.03.04, 22:20 KK to nie SEKTA,KK to MAFIA i CZARNA FINANSOWA DZIURA. KK ZACZYNAL JAKO SEKTA TERAZ CHCE WELIMINOWAC KONKURENCJE, przekazcie 91mln za uzytki rolne biednym, ktore dostaniecie z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Re: BIZNES jak BIZNES, walcz z konkurencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 05:54 Poszedł won, jaskiniowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.W. ali, ali - twoj islam to tez sekta... IP: *.228.142.224.ip.tele2adsl.dk 07.03.04, 20:31 moze Szaron ja wytepi..? OBY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pam Re: Papież piętnuje sekty IP: *.proxy.aol.com 08.03.04, 15:16 Ty katoliku i ty uwazasz sie za chrzescijanina, to tak sie powinno odnosic do bliznich ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: who_the Re: Papież piętnuje sekty IP: *.lodz.mm.pl 07.03.04, 17:40 no jak to, przeciez papiez to nastepca JEDYNEGO PRAWDZIWEGO proroka ;-) a to, ze wszyscy przedstawiciele wszystkich sekt (malych i wiekszych, starych i mlodych, w tym, rzecz jasna, chrzescijanstwa) opowiadaja dokladnie to samo, to nic, przeciez cala reszta nie ma racji ;-) "Jan Paweł II napiętnował powstawanie sekt, które "skupiają wokół siebie przede wszystkim osoby znajdujące się w trudnej sytuacji i samotne" ". a chrzescijanstwo to niby kogo skupia wokol siebie? moze wolnomyslicieli zdolnych do samodzielnego okreslenia sensu zycia? czy moze jednak "slabych i samotnych" niezdolnych do przezywania zycia takim, jakie jest, poszukujacych mistycznych (nic to, ze nierealnie nieprawdopodobnych) sensow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Papież piętnuje sekty IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.04, 18:01 Gdybys sie tylko troche w religli chrzescjanskiej orientowal, to wiedzal bys, ze Pan Jezus nie JEST prorokiem, tylko Bogiem.I nie stylizuj sie na intelektualiste,bo jestes tylko prostakiem,ktory nie potrafi pojac sensu zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Papież piętnuje sekty IP: *.provider.pl / *.provider.pl 07.03.04, 18:19 > Gdybys sie tylko troche w religli chrzescjanskiej orientowal, to wiedzal bys, > ze Pan Jezus nie JEST prorokiem, tylko Bogiem. Dla chrześcijan - owszem. Mogą go sobie nazywać jak chcą. Tak jak dla hipotetycznej religii ungaunga Bogiem będzie Wielki UngaUnga. I czy z tego wynika jakaś różnica między sektami a religiami? P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMEN Re: Papież piętnuje sekty IP: *.ca.astound.net 08.03.04, 05:53 Obaj nie wiele wiecie o Jezusie Chrystusie i o sektach a taże jak się okazuje i sam Jan Paweł II. Jezus Chrystus jest Bogiem i jest jedyną drogą do zbawienia nas wszystkich od mocy grzechu i od tego złego. W Jezusie Chrystusie jak mówi słowo Boże nie ma już ani żyda ani greka ani....ani. Jest tylko nowy narodzony duchowy człowiek. Z Boga. Przez wiarę i Ducha, którego udziela ci sam Bóg, Jezus Chrystus gdy o Niego prosisz. Nie ma tu znaczenia czy jesteś katolikiem czy protestantem czy zielonoświątkowcem itp. Ale czy uwierzyłeś Jezusowi Chrystusowi, kim on jest i czy przyjąłeś Go i chodzisz w Nim. Jest wiele przykładów w Bibli danych przez Jezusa Chrystusa, które mówią, że takie oskarżanie innych, którzy nie są z nas jest poprostu zaślepieniem. Niemal każda denominacja chrześcijańska twierdzi, że jest tylko jedynym prawdziwym kościołem. Tak jak żydzi twierdzą, że tylko oni są narodem wybranym. To są fałszywe zarozumiałe niedojrzałe twierdzenia. Pytanie jest tylko jedno, czy ty należysz do Jezusa Chrystusa i czy ty uczyniłeś Go pierwszym w swoim sercu, także przed sobą samym. To wszystko! Chodź w Jego Duchu i Słowie. On jest jedyną bramą i drogą i życiem i prawdą i nie masz innej. Reszta prowadzi na manowce jakakowiek byłaby to religia, filozofia i doktryna. Amen. On jest waską drogą która prowadzi do zbawienia i życia wiecznego. Szeroka droga (wszystko wolno, według twojego uznania) natomiast prowadzi w konsekwencji do zagłady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Papież piętnuje sekty IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 07.03.04, 19:11 Wskaż mi choć jeden cytat z Ewangelii, gdzie Chrystus stwierdza, że jest BOGIEM - jeżeli to , ze jest SYNEM BOŻYM ( jak każdy śmiertelnik). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Papież piętnuje sekty IP: *.cable.mindspring.com 07.03.04, 20:58 Prosze bardzo. "I ja daje zywot wieczny, i nie gina na wieki, i nikt nie wydrze ich z reki mojej. Ojciec moj, ktory mi je dal, jest wiekszy nad wszystkich i nikt nie moze wydrzec ich z reki Ojca. Ja i Ojciec jedno jestesmy. Zydzi znowu naznosili kamieni, aby go ukamienowac. Odrzekl im Jezus: Ukazalem wam wiele dobrych uczynkow z mocy Ojca mego; za ktory z tych uczynkow kamienujecie mnie? Odpowiedzieli mu Zydzi, mowiac: Nie kamienujemy cie za dobry uczynek, ale za bluznierstwo i za to, ze Ty, bedac czlowiekiem, czynisz siebie Bogiem." (Jan 10:28-33) Syn Bozy jest Bogiem (tak jak Duch Swiety) i przyjal ludzka postac, zeby nas uratowac z tego swiata, ktory zostal zniszczony przez zlo i ktorego zaglada jest tylko kwestia czasu. Przez czlowieka (Jezusa) i Boga (Syna Bozego) w jednej postaci mamy dostep do Ojca. W tym objawia sie prawdziwy charakter Boga. Jedynego Boga, ktorego daremnie mozna szukac w innych religiach. A charakterem tym jest bezwarunkowa milosc (gr. agape) skoncentrowana na innej osobie. Definicje tej milosci mozna znalezc w 1 Liscie do Koryntian, rozdz. 13. "Na poczatku bylo Slowo, a Slowo bylo u Boga, a Bogiem bylo Slowo." (Jan 1:1) ... "A Slowo cialem sie stalo i zamieszkalo wsrod nas, i ujrzelismy chwale jego, chwale, jaka ma jedyny Syn od Ojca, pelne laski i prawdy". (Jan 1:14) "Ojcze swiety, zachowaj w imieniu twoim tych, ktorych mi dales, aby byli jedno, jak my." (Jan 17:11) Jeden jest Ojciec swiety i jeden jest Syn Bozy i sa jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cat Re: Papież piętnuje sekty IP: *.bchsia.telus.net 08.03.04, 00:01 Bardzo dobrze udowodniles ze jestes zazarcie wierzacy w Trojce -ta tajemnicza fizolofie ktorej nie da sie zrozumiec -ale na pewno jest!! No to powiedz mi kto zmarl na krzyzu, ? Jesli Bog no to kto wzbodzil Jezusa ? Ani chyba kawalek Boga skoro akurat jeden kawalek zmarl na krzyzu. Wiara w "Trojce" zostala ustalona/!/ przez cesaza -polityka aby sie skonczyly spory i walki miedzy biskupami. Doktryna ta ktora ma swoje korzenie w poganstwie zostala przyjeta i wkrzewiona w chrzescijanstwo mieczem , torturami , przesladowaniami i tat,tak, sprzeciwieniem sie judaizmowi /ktory wiare w jednego Boga mial i ma nadal/ . Kolego przeczytaj sobie wszystkie wersety przeciwko Trojcy i wytlumacz najpierw dlaczego nie ma w ogole tej przedziwnej nazwy w calej Bibli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Papież piętnuje sekty IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 00:39 dlaczego posiłkujesz się tekstem INTERPRETOWANYM ? Oryginał nie zawiera ROZSZERZEŃ cytowanych przez Ciebie - uważam to za NADINTERPRETACJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx podinterpretacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 00:49 A ja mam takie pytanie w temacie, ktory ma chyba za malo interpretacji: jesli czlowiek jest ,,na obraz i podobienstwo'' boga to znaczy, ze bog tez sra? Czym? A skoro Jezus poszedl sobie do Nieba w ziemskiej postaci, to tez bedzie tam sral? A moze to ,,na obraz i podobienstwo'' to tylko takie ,,mniej wiecej''. I inne cytaty tez sa ,,mniej wiecej'' prawda (zwana tez -utrzymujac post w jednolitej poetyce- gowno prawda)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Re: Papież piętnuje sekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 00:44 W cytacie jest, ze jest synem boga i ze jest jednym, ale to mozna sobie rozumiec, jak komu wygodnie. Nie ma, ze jest bogiem. Ale potem bylo ciekawiej: ,,Jeden jest Ojciec swiety i jeden jest Syn Bozy i sa jednym.'' To o papiezu, tak? Nie lapie sie w nomenklaturze tej sekty, ale chyba papiez = ojciec swiety? To Ty masz boga na Ziemii i siedzisz w Nowym Babilonie -jak skeciarze z KK nazywaja siedlisko rozpusty, USA- zamiast krzyzem lezec w Bazylice sw. Piotra?! Opamietaj sie i w dyrdy na pielgrzymke ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Papież piętnuje sekty IP: *.cable.mindspring.com 08.03.04, 03:12 >>Jeden jest Ojciec swiety i jeden jest Syn Bozy i sa jednym. > To o papiezu, tak? Wolne zarty. Zastanow sie. W zacytowanym fragmencie Jezus na krotko przed ukrzyzowaniem zwraca sie do Ojca: "Ojcze swiety, zachowaj w imieniu twoim tych, ktorych mi dales, aby byli jedno, jak my." (Jan 17:11) Jak moze to byc o papiezu!? Tak, nareszcie cos zaczyna switac, otoz skoro jeden jest Ojciec swiety i jest nim Bog, to znaczy ze papiez nie jest ojcem swietym, a przywlaszczenie przez niego tego imienia jest najwiekszym bluznierstwem w historii chrzescijanstwa. Co jest w czlowieku, ze odrzuca on tak niewyobrazalnie wielkie uczucie, taka milosc i dar zycia. Dlaczego czlowiek wybiera smierc, kiedy zycie jest na wyciagniecie reki. W imie czego? Swiat ten niedlugo przestanie istniec a wraz z nim zlo. Bog objawil nam i podarowal milosc na mocy ktorej mozemy byc stad wyrwani zanim to sie stanie. Nie ma czasu na klotnie o "trojce", papiezy, rzekome nadinterpretacje, itp. Wystarczy jedynie zaakceptowac te milosc i nia zyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blik Re: Papież piętnuje sekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 18:11 az smutno ze dakie durnoty nie dosc ze sa to jeszcze sie publicznie wypowiadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudna sytuacja Re: Papież piętnuje sekty IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.03.04, 17:54 Chcecie pomóc osobom w trudnej sytuacji? Sprzedajcie skarby Watykanu, swoje udziały w przedsiębiorstwach, bankach, swoje pałace i limuzyny, swoje drogie szaty i złote kielichy. Swoje nieruchomości i parki, dzieła sztuki i zbytkowne wyposażenie wnętrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Papież piętnuje sekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 19:12 I na ile wystarczyłoby tych wszystkich pieniędzy? Nie jestem matematykiem, choć matematykę w szkole uwielbiałem. Ale mówię na chybił trafił: na sześć miesięcy o ile nawet nie mniej. Kto pierwszy sięgnąłby po te pieniądze? Ci najbardziej zachłanni. Każda instytucja musi żyć w pewnych strukturach ekonomicznych i innych. O wiele więcej można by zaoszczędzić i wspomóc (nie rozdać im) ubogich z rezygnacji zbrojeń (po ile są samoloty bojowe? po ile czołgi? po ile rakiety?), ale tym nikt się nie przejmuje. Papież nawołuje do pokoju. Przemawia do sumień polityków. Oni też przecież mają sumienia. Nigdy nie dowiemy się, który z polityków pod Jego wpływem zmienił swoje zdanie i jednak stanął po stronie sprawiedliwości i uczciwości. Papież ma wskazywać tylko drogę a nie rządzić światem. Zresztą sam Jezus zwany Chrystusem powiedział, że Jego królestwo nie jest z tego świata. Ale polityk, do którego Papież kieruje swoje słowa może zmienić zdanie, jeśli zostanie przekonany Jego argumentami. I tylko o to chodzi. Zrobił to celnik Zacheusz, zrobił to Mateusz, chociaż do pewnego momentu byli wyjątkowymi krwiopijcami i zaprzedanymi sługusami Rzymu. A sekty - trzeba to przyznać - są niebezpieczne. Czy ktoś pamięta sektę "Niebo" działającą gdzieś tam pod Lubartowem? Pokazywano ją kiedyś w telewizji. Czy ktoś wie, co jej założyciel głosił? Człowiek to również inteligentna bestia, która chciałaby zaprzęgnąć do swego wozu nawet to, co Najświętsze. Swiat bez wiary w Boga próbowano już budować w ubiegłym niedawno wieku. Robił to Hitler, robił to Marks, Engels, Lenin, Stalin, Mao-tse-tung, Kim Ir Sen, Polpot i wielu innych. Co wybudowali? Obozy koncentracyjne, gułagi i ludobójstwo. Dla mnie ateista to taki tchórz, który coś tam "nabroił" i boi się, że go za to ukarzą. Tylko niby dlaczego Pan Bóg miałby to robić? Na czyje życzenie? Rabina? Pastora? Księdza? Do pewnych prawd dochodzimy powoli i mozolnie. To nie takie proste. Niemniej jednak są pewne zasady rządzące tym światem, których nie wolno podważać i lekceważyć. Papież je tylko przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Re: Papież piętnuje sekty IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 20:05 Swiat bez > wiary w Boga próbowano już budować w ubiegłym niedawno wieku. Robił to Hitler, > robił to Marks, Engels, Lenin, Stalin, Mao-tse-tung, Kim Ir Sen, Polpot i wielu A jak wygląda swiat z wiarą? Krucjaty, 1000 lat ciemnoty średniowiecznej, wojny religijne, palenie ludzi na stosach, ukrywanie pedofilów... Co ta "wiara" przyniosła ludzkości dobrego? > Dla mnie > ateista to taki tchórz, który coś tam "nabroił" i boi się, że go za to ukarzą A dla mnie wierzący to taki człowiek który daje się dymać szamanom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx ha, ha, ha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 00:54 A Kolega nie slyszal o sprzedazy odpustow (mozliwej do dzisiaj) czy o pozwoleniach na odbycie pielgrzymki do Ziemii Swietej we wlasnym parku (sic!)? Dla mnie wierzacy to tchorzliwy egocentryk nie mogacy sie pogodzic z tym, ze jego jakze wspaniale ego przestanie kiedys istniec. Tym egocentryzmem tlumacze sobie smialosc z jaka wierzacy uzurpuja sobie prawo do pouczania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amen SMIECH OBRONA PRZED SOBA SAMYM IP: *.ca.astound.net 08.03.04, 06:09 Dumny i bezczelny człowieku nie wiesz co mówisz. Oś wszechświata, która nie daje się pouczać. Wszyscy nie wiele wiecie o Jezusie Chrystusie i o sektach, a taże jak się okazuje i sam Jan Paweł II. Jezus Chrystus jest Bogiem i jest jedyną drogą do zbawienia nas wszystkich od mocy grzechu i od tego złego. W Jezusie Chrystusie jak mówi słowo Boże nie ma już ani żyda ani greka ani....ani. Jest tylko nowy narodzony duchowy człowiek. Z Boga. Przez wiarę i Ducha, którego udziela ci sam Bóg, Jezus Chrystus gdy o Niego prosisz. Nie ma tu znaczenia czy jesteś katolikiem czy protestantem czy zielonoświątkowcem itp. Ale czy uwierzyłeś Jezusowi Chrystusowi, kim on jest i czy przyjąłeś Go i chodzisz w Nim. Jest wiele przykładów w Bibli danych przez Jezusa Chrystusa, które mówią, że takie oskarżanie innych, którzy nie są z nas jest poprostu zaślepieniem. Niemal każda denominacja chrześcijańska twierdzi, że jest tylko jedynym prawdziwym kościołem. Tak jak żydzi twierdzą, że tylko oni są narodem wybranym. To są fałszywe zarozumiałe niedojrzałe twierdzenia. Pytanie jest tylko jedno, czy ty należysz do Jezusa Chrystusa i czy ty uczyniłeś Go pierwszym w swoim sercu, także przed sobą samym. To wszystko! Chodź w Jego Duchu i Słowie. On jest jedyną bramą i drogą i życiem i prawdą i nie masz innej. Reszta prowadzi na manowce jakakowiek byłaby to religia, filozofia i doktryna. Amen. On jest waską drogą która prowadzi do zbawienia i życia wiecznego. Szeroka droga (wszystko wolno, według twojego uznania) natomiast prowadzi w konsekwencji do zagłady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Kali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 00:57 Polityk oddac krowe - dobrze; papiez oddac krowe - zle. Skoro papiez moze nawolywac innych do dzielenia sie z biednymi, to inni maja chyba takze prawo nawolywac go do podzielenia sie swoimi. Przeciez papiez tez chyba ma sumienie i choc nigdy sie tego nie dowiemy, to moze jednak ktorys apel wplynie na jego postawe i podzieli sie z biednymi skarbami sekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eru Re: Papież piętnuje sekty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.04, 20:08 a czy nie rozumiesz, że właśnie to w znacznej mierze wpływa na wybór religii? nie pomyślałeś, że człowiek widząc bogactwo, przepych etc. pomyśli sobie "ten Bóg jest kimś... ten w niego wierzył i jak teraz żyje?".. jak myślisz, dlaczego np. tabernakulum w kościele jest pozłacane itp.? bo gdyby kosciół byl jakąś lepianką, na pwno część wierzących... hmmm... przestała by wierzyc.a tak poza tym, to taki duchowny też ma do czegoś prawo... a co do tego waszego poglądu, że chrześcijaństwo to sekta, której się udało to... hmm... powiem jedno... najwidoczniej nie oglądaliście kilka tygodni temu programu o sektach.... nie spotkałąm się jesczze z tym, żeby na Mszy ksiądz pił krew kota, psa etc. lub zeby ktoś gwałcił dziewczynę na ołtarzu... chrześcijaństwo głosi miłość, pomoc bliźniemu itd. więc o co chodzi? a tak poza tym, to chyba ktoś może wierzyć w jednego Boga... i to wcale nie znaczy że jestem słabym człowieczkiem, który się wszystkiego boi... jednym słowem: następnym razem zastanówcie się kilka razy zanim coś skomentujecie, albo lepiej nic ytu więcej nie piszcie... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Eru pisze się dużą literą. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.04, 22:30 Przynajmniej podług Tolkiena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike'l Re: Papież piętnuje sekty IP: *.visp.energis.pl 07.03.04, 23:54 Nie widziałeś księdza pijącego krew na mszy? Jak to?! Ja widywałem to nieraz i to jak pił ją cały kosciół! Jest to krew (co ksiondz zawsze podkreśla - KREW)Chrystusa, symbolizowana przez wino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx duchowny ma prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 01:11 . do samochodu bez cla . do nieopodatkowanych dochodow (pewnie z Panstwa nie korzysta) . do ministrantow (Kolega pisal cos o dziewczynie na oltarzu, wiec moze go zainteresuje watek ,,chlopiec w zakrystii''; po dalsze szczegoly moze zglosic sie do aytorytetu w tej dziedzinie jakim jest bp Petz) .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Papież piętnuje sekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 18:02 A ja z uwagą słucham nauk papieża, wrogom przebaczam - gdy są już martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Papa jak zwykle tylko gada a g. robi. IP: *.pan.olsztyn.pl 07.03.04, 18:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Papa jak zwykle tylko gada a g. robi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 18:14 Tylko moralizatorstwo ..no i do UE po kasiorę za 160 tyś. ha. i strzyżenie owieczek!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santiago Do Ewy IP: *.chr17.1000lecie.pl 07.03.04, 18:18 Nie jesteś nawet smieszna. Jesteś zenujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eru Re: Papa jak zwykle tylko gada a g. robi. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.04, 20:11 a przepraszam, spodziewasz się że wstanie i zacznie zdzielać po głowie lludzi którzy źle robią? hm... ciekawa perspektywa.... ps: mam propozycje: zacznij myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Re: Papa jak zwykle tylko gada a g. robi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 01:15 Taka ,,religia milosci'' i ,,bic tych, co zle robia''?! Cos postawa Kolegi i jadowitosc jego wypowiedzi zdaje sie zadawac klam tej ,,milosci'' (chyba, ze znowu chodzi o ministrantow, a ja -glupi- myslalem, ze o wszystkich) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawiarz Re: Papież piętnuje sekty IP: *.cable.mindspring.com 07.03.04, 18:14 Chyba nie musze wyjasniac ze ta definicja sekty zaczerpnieta ze strony www.sekty.info , PASUJE 100% do CHRZESCIJANSTWA... cytuje: Dominikańska definicja mówi, że "sekta" to "instytucja totalnie podporządkowana przywódcy i głoszonej ideologii(papiez i chrzescijanstwo). Obiecuje realizację uproszczonych celów w uproszczony sposób(badz z nami a pojdziesz do nieba itp.), odcina się od reszty społeczeństwa, wytwarzając ostre i nie dające się przezwyciężyć podziały na to co "święte", wewnątrz grupy i "diabelskie", "złe" poza grupą(inne religie, odmiennosci kulturowo-spoleczne itd.). Manipuluje i wikła uczestników w silną zależność, co może prowadzić do utraty przez nich samodzielności w dysponowaniu własną osobą, osobistym majątkiem i stanowi realne zagrożenie dla ich zdrowia (klasztory, np. zamkniete gdzie bardzo mlode osoby przechodza pranie mozgow, szkoly religijne, nawet same lekcje religij, przykladow jest b. duzo kazdy jak chwile pomysli to zrozumie). Przywódcy sekty mogą uważać się za istoty boskie i podejmować za uczestników ważne decyzje życiowe(np papiez uwazajacy sie za nastepce proroka i dyktujacy twardo zasady postepowania w zyciu czlonkow swojego "kosciola-sekty")". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefek Re: Papież piętnuje sekty IP: *.bartycka.pl / *.elnetplus.waw.pl 07.03.04, 18:20 tak, zgadzam się, że to nie jest całkowicie bezzasadne, zwłaszcza Twoja ksywka "trawiarz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Papież piętnuje sekty IP: *.provider.pl / *.provider.pl 07.03.04, 18:27 > tak, zgadzam się, że to nie jest całkowicie bezzasadne, zwłaszcza Twoja ksywka > "trawiarz" O, argumentów zabrakło? No niestety, każda religia to sekta (oczywiście nie tak groźna, jak niektóre sekty mordujące swoich wyznawców - ale i tak robiąca pranie mózgu). Po prostu duży może więcej - od pewnej ilości wyznawców sekta staje się religią. Czy Świadkowie Jehowy albo Scjentolodzy to jeszcze sekta, czy już religia? P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMEN Re: Papież piętnuje sekty IP: *.ca.astound.net 08.03.04, 06:35 Wszystko co jest poza Jezusem Chrystusem to sekta, bo On jest jedyną prawdziwą drogą i bramą, i życiem, jak ON sam o Sobie i Bóg Ojciec o Nim zaświadczył. Pytanie jest tylko jedno: czy jesteś w Jezusie Chrystusie? A wiec: Czy narodziłeś się duchowo w Nim? Czy w NIm chodzisz? Wszelkie nazwy: katolicki, protestancki, judaistyczny itd nie są tu zupełnie ważne. To są szyldy uzurpacji zdezorientowynych pysznych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayk Re: Papież piętnuje sekty IP: *.htc.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 19:02 no coz, chciales byc blyskotliwy ,ale ci nie wyszlo. nie uwazam zeby to co napisales, chociaz w jakiejs skromnej czesci zawieralo prawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Re: Papież piętnuje sekty IP: *.32001-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 07.03.04, 18:21 wszystkie religie to sekty!!!czy watykan zapomnial ile wymordowal milionow ludzi w imie sekty zwanej chrzescijanstwem?????? by sie papierz niewyglupial!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the Re: Papież piętnuje sekty IP: 80.51.73.* 07.03.04, 18:29 To dosyć bezczelne, żeby ktoś z tego środowiska piętnował kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Papież piętnuje sekty IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.04, 18:30 Papiez jest wielkim czlowiekiem.Ty jestes tylko malym zydkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Papież piętnuje sekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 21:06 Gość portalu: Al napisał(a): > Papiez jest wielkim czlowiekiem.Ty jestes tylko malym zydkiem. no, to jest na dobrej drodze do zrobienia kariery. Jezus też był Żydem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAZNY Re: Papież piętnuje sekty IP: *.org 07.03.04, 19:38 To Ty się nie wygłupiaj :) Nie mów nic, a już pod żadnym pozorem nie pisz ! Śmierdzisz nieuctwem i prostactwem :) Ja będziesz cicho, może tego nie zauważą od razu :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-nudziasz Re: Papież piętnuje sekty IP: 213.140.6.* 07.03.04, 20:21 Co jest nieprawda w tym co ten dziennikarz napisal, moze tez to, ze Papiez jest reprezentantem pewnego malego Zyda z Galilei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Papież piętnuje sekty IP: *.cable.mindspring.com 07.03.04, 18:29 Chyba nie musze wyjasniac ze ta definicja sekty zaczerpnieta ze strony www.sekty.info , PASUJE 100% do CHRZESCIJANSTWA... cytuje: Dominikańska definicja mówi, że "sekta" to "instytucja totalnie podporządkowana przywódcy i głoszonej ideologii (papiez i chrzescijanstwo). Obiecuje realizację uproszczonych celów w uproszczony sposób(badz z nami a pojdziesz do nieba itp.), odcina się od reszty społeczeństwa, wytwarzając ostre i nie dające się przezwyciężyć podziały na to co "święte", wewnątrz grupy i "diabelskie", "złe" poza grupą (inne religie, odmiennosci kulturowo-spoleczne itd.). Manipuluje i wikła uczestników w silną zależność, co może prowadzić do utraty przez nich samodzielności w dysponowaniu własną osobą, osobistym majątkiem i stanowi realne zagrożenie dla ich zdrowia (klasztory, np. zamkniete gdzie bardzo mlode osoby przechodza pranie mozgow, szkoly religijne, nawet same lekcje religij, przykladow jest b. duzo kazdy jak chwile pomysli to zrozumie). Przywódcy sekty mogą uważać się za istoty boskie i podejmować za uczestników ważne decyzje życiowe (np papiez uwazajacy sie za nastepce proroka i dyktujacy twardo zasady postepowania w zyciu czlonkow swojego "kosciola-sekty")". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santiago Ej noo.. IP: *.chr17.1000lecie.pl 07.03.04, 18:48 Ej ludzie... Czemu nie uprzedziliście mnie, że dziś organizujecie na tym forum zjazd patafianów? Przygotowałbym wczesniej jakąś bardzie rozbudowaną wypowiedź obnażającą wasz prymitywizm i zaślepienie. Śmiechu mam po pachy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Ej noo.. IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.04, 19:04 Jestes prymityw i wylacz sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santiago Re: Ej noo.. IP: *.chr17.1000lecie.pl 07.03.04, 19:19 Nie wiem dlaczego jesteś tak nerwowy. Widzę, że gorliwie bronisz religii katolickiej i to ci się chwali. Ale to nie ma wiekszego sensu. Ci ludzie są tak prymitywni, ze nie warto. Wierz mi. Nieraz siedziałem z bratem do nocy iwalczyłem na tym forum z takimi patafianami jak leszek, ewa czy jak im tam. Nie warto znizać się do tak niskiego poziomu, chyba ze chcesz poznac jak głębokie potrafi być dno. Dlatego nie pzostaje nam nic innego jak wyśmiewać tą zgraję patafianów. Pozdrawiam i trzymaj dystans do tego forum. P.S. Dla formalnosci jestem wierzącym, praktykujacym Katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Ej noo.. IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.04, 20:22 Jesli piszesz prawde-PRZEPRASZAM!Ale uwazam ze nadszedl czas zeby sie opowiedziec,po czyjej stronie sie stoi.ONI proboja nas zastraszyc!Musimy sie bronic.Pan z toba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santiago Re: Ej noo.. IP: *.chr17.1000lecie.pl 07.03.04, 20:31 Jestem po twojej stronie. Ale posłuchaj mojej rady: trzymaj dystans do tego forum, bo aż roi się na nim od niedouczonych ciemniaków, którzy tylko powielają zasłyszane gdzies brednie na temat Koscioła. Dlatego nie daj się sprowokować. I tak ich nie przekonasz. Są na to za głupi. Pozdrowienia P.S. Kiedyś dałem sie sprowokować. Teraz to ja prowokuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx inteligenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 01:34 ci dwaj zdazyliby sie pozabijac, zanim zrozumieliby, ze maja wspolne zdanie ;) I to przyklad, co narkotyki (a dokladnie: opium dla mas) robia z mozgiem. Pamietajcie dziatki, zeby nie cpac na czczo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Ej noo.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 21:10 Gość portalu: santiago napisał(a): Dla formalnosci jestem wierzącym, praktykujacym Katolikiem. I gratuluję. Ciekawe, kiedy zaczniesz trenować rozpalanie stosów dla MYŚLĄCYCH. Dno prezentuja twoi swiatopogladowi kumple, którzy zapomnieli, że twój Bóg dał ludziom rozum - pewnie dlatego go nie używają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx naprawde nie musiales IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 01:32 > P.S. Dla formalnosci jestem wierzącym, praktykujacym Katolikiem. tego deklarowac; wszyscy poznali po jezyku i inwektywach zamiast argumentow. ,,religia milosci blizniego'' ha, ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Ej noo.. IP: *.home.cgocable.net 08.03.04, 05:04 i ksiedzem wsiokiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. pomysl troche balwanie IP: *.azory.net.pl 07.03.04, 18:54 Do przynaleznosci do kosciola nikt cie nie zmusza. Mozesz sobie nalezec - mozesz sie rozmyslic i przestac nalezec. Nikt ci glowy nie urwie. Nikt nie bedzie za toba lazil i cie na sile zatrzymywal. Nikt ci nie bedzie grozil smiercia. A sprobuj wystapic z sekty satanistycznej, swiadkow Jehowy (czy jak sie tam chca pisac) albo sekty jakiegos pojedynczego oszoloma. Zastanow sie a potem jeszcze raz przeczytaj to co sam podeslales na to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camillo Re: pomysl troche balwanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 19:07 W tej chwili - tak. W przeszłości - poczytaj sobie o karach za apostazję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Papież piętnuje sekty IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.04, 18:56 Hallo Leszek!Jestes bardzo "inteligentny"Cala swoja inteligencje czerpiesz z Internetu.To jest za malo!Dlaczego nie krytykujesz Buddystow, Harry Krischna, czy Judaizm?A moze nie wiesz, ze zydzi gardza innymi religiami?Nie sa przypadkiem sekta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Papież piętnuje sekty IP: *.cable.mindspring.com 07.03.04, 19:11 moze zle widze ale nie znalazlem w moim poscie nic o zydach, buddystach itp. poprostu napisalem co mysle o wypowiedzi papieza, gdyby inny [przywodca religijny powiedzial to co papiez,a nie jeden mowi to samo to moj post odnosi sie do ich wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Papież piętnuje sekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 21:13 Gość portalu: Al napisał(a): > Hallo Leszek!Jestes bardzo "inteligentny"Cala swoja inteligencje czerpiesz > z Internetu.To jest za malo!Dlaczego nie krytykujesz Buddystow, Harry Krischna, > czy Judaizm?A moze nie wiesz, ze zydzi gardza innymi religiami?Nie sa > przypadkiem sekta? Ty Al najpierw naucz sie pisać nazwy tego, co chcesz krytykować. Bo może rzeczywiście Harry Krischna zakłada sektę. Nie wiem. Ale jeśli miałes na mysli ruch Hare Kriszna to mógłbys się czegoś o tych ludziach NAPRAWDĘ dowiedzieć, zanim zaczniesz się o nich wypowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja a wam się nie powiodło i żal du..ę ściska? IP: 82.139.15.* 07.03.04, 18:45 sam pewnie chcesz zostać chociaż "malutkim" prorokiem, guru, i mażysz o kokosach od własnych "wiernych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerry Re: Papież piętnuje sekty IP: *.miechow.com / *.miechow.com 07.03.04, 19:00 Nieporozumienie............. Jak można tak płytko myśleć!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Sekta pana papieza.. IP: *.ipt.aol.com 07.03.04, 19:03 > powszechnie nazywana zydowska selta wscieklych, rzymskich katoluff napietnowala sie sama - pedofilstwem w ta sekte wbudowanym! > Zeby nie wspomniec o litanii wszelkich innych zbrodni przeciwko ludzkosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Sekta pana papieza.. IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.04, 19:13 Hi Gucio! Nie pana Papieza,tylko Ojca Swietego!Pan Jezus powiedzal, ze zbuduje Kosciol, co go bramy piekielne nie przemoga!I ty Gucio tez sobie zeby polamiesz na naszym Rzymsko-Katolickim Kosciele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: Sekta pana papieza.. IP: *.ipt.aol.com 07.03.04, 20:23 Gość portalu: Al napisał(a): > Hi Gucio! Nie pana Papieza,tylko Ojca Swietego!Pan Jezus powiedzal, ze zbuduje > Kosciol, co go bramy piekielne nie przemoga!I ty Gucio tez sobie zeby > polamiesz na naszym Rzymsko-Katolickim Kosciele! > O kurcze! Poczekaj no, to zaraz sie przestrasze! > Jak ten twoj pan papiez juz takim 'swietym ojcem' jest, to dlaczego garbatym sie stal od tego nieustannego onanizowania sie ...'swieta matka'? > Moje zeby ...'bramy piekielne' katoluff nie przezwycieza! > Dentysta o dwadziescia lat mlodszy powiedzial mi ze umre z wlasnymi zebami i ze sa w lepszym stanie, anizeli jego... Tak wiec gryze sobie dowoli i co chce! I nie wiem dlaczego mialbym gryzc cos takiego parszywego, jak ten KKat wscieklych rzymskich katoluff... o): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joel Re: Sekta pana papieza.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 21:17 Gość portalu: Al napisał(a): > Hi Gucio! Nie pana Papieza,tylko Ojca Swietego! To tylko dla ograniczonych bałwochwalców on jest święty. Może być mądry, poważany itp., ale świętym jeszcze nie jest. Zastanawiam sie , czy ci, którzy go tak nazywają przypadkiem nie grzeszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cat Re: Sekta pana papieza.. IP: *.bchsia.telus.net 08.03.04, 00:13 Hej Al, Pan Jezus powiedzial ,ze nikogo na ziemi nie mamy nazywac Ojcem Swietym ? Znawco pism ,ziejacy nienawiscia do Zydow ,Swiadkow, innych religi jesli chcesz dyskutowac o Bibli to najpierw ja poznaj i wroc do cytatu ktory podales do kogo byl skierowany i co wogle oznaczaja "bramy piekielne" Przeciez twoj ukochany papiez Pan Wojtylla oglosil ze piekla nie ma ? Wiec jaki nonsens wypisujesz dalej o piekle skoro piekla nie ma ? Cos tu nie gra ,prawda? Historii KK to nie znasz ty albo nie chcesz ja znac.Nawet jak ci sie pokaze dowody to i tak nie uwierzysz prawda? No bo kto by wierzyl jak papiez mowi co innego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Papież piętnuje sekty IP: *.client.comcast.net 07.03.04, 19:11 Mike'l jestes dupek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo BOZE ,CO TO SIE DZIEJE NA TYM SWIECIE ? IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 07.03.04, 19:16 Wszedzie tylko sekciarze i lapowkarze, i to jeszcze jak sie kloca ci bezboznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Papież piętnuje sekty IP: *.cable.mindspring.com 07.03.04, 19:17 o przeprszam poszlo dwa razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-nudziasz Niestety , znow ktos powtarza blad zrobiony IP: 213.140.6.* 07.03.04, 19:17 na Konsygli w Nicei i wygnaniu z KK Nestorianow, Arianow, Monoteistow, Koptow i do czego to doprowadzilo? Dla przypomnienia: The Council of Nicea When Constantine defeated Emperor Licinius in 323 AD he ended the persecutions against the Christian church. Shortly afterwards Christians faced a trouble from within: the Arian controversy began and threatened to divide the church. The problem began in Alexandria, it started as a debate between the bishop Alexander and the presbyter (pastor, or priest) Arius. Arius proposed that if the Father begat the Son, the latter must have had a beginning, that there was a time when he was not, and that his substance was from nothing like the rest of creation. The Council of Nicea, a gathering similar to the one described in Acts 15:4-22, condemned the beliefs of Arius and wrote the first version of the now famous creed proclaiming that the Son was "one in being with the Father" by use of the Greek word "homoousius." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Niestety , znow ktos powtarza blad zrobiony IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.04, 19:25 Na polskiej stronie jestes,i po polsku pisac powiniennes, ty zdrajco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-nudziasz Re: Niestety , znow ktos powtarza blad zrobiony IP: 213.140.6.* 07.03.04, 19:27 Jeszcze jeden nie bardzo madry co dyktuje regole, idz sie wypchac Koranem...Prawdziwy Polaku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Niestety , znow ktos powtarza blad zrobiony IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.04, 19:52 Nie regole tylko reguly.Widzisz jak szybko pokazales swoja prawdziwa twarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-nudziasz Z regoly mozesz sie tez wypchac jutro... IP: 213.140.6.* 07.03.04, 20:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-nudziasz Re: Niestety , znow ktos powtarza blad zrobiony IP: 213.140.6.* 07.03.04, 20:10 Dla ciebie wesolku, czy ja kiedys powiedzialem, ze jestem Polakiem? Moze lepiej ,jak sie wypcharz jednak dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Niestety , znow ktos powtarza blad zrobiony IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.04, 20:58 Po co ty wogole zabierasz glos na naszej polskiej stronie Mosiek! I tak bedziesz plakal,i zgrzytal zebami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-nudziasz Dla rownowagi dla mahmudow jak ty, IP: 213.140.6.* 08.03.04, 20:13 ktory mniej wiedza o chrzescijanstwie niz ten co wola 5 razy dziennie do modlitwy. Z przykroscia musze powiedzeic, nie zrozumiales, ze po ataku musulmanskim na Papieza ,Papiez juz nic nie zrobil , choc wybierajac Imie Jan Pawel , chcial przed tym aatakiem i to robil z duzym suksesem, polityke dwoch jemu poprzednich Papiezy Jana XXIII i Pawla VI,dalej prowadzic. Ale ty tego nie widzisz, bo sie patrzysz, jak urzeczniony na telewizje arabskie i oczekujesz nastepny manifestu Bin Ladena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zc Ja piętnuję katolicki głos w moim domu. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.03.04, 19:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek177a Re: Papież piętnuje sekty IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.03.04, 20:22 Takie piętnowanie to kaszka z mleczkiem :) Za Inkwizycji to się dopiero piętnowało. Dosłownie. A jak się inkwizytorom zachciało to jak sobie popiętnowali stosik sobie rozpalali i wrzucali w niego tego i owego. KK to też przecież sekta - tylko z długim okresem obecności na rynku. Konkurencji nie lubi - jak to w biznesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Papież piętnuje sekty IP: *.icpnet.pl 07.03.04, 21:30 Najgorsza z nich to sekta RADIA MARYJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pier giorgio Czy kościół katolicki jest sektą ???!!! IP: *.debacom.pl / 81.210.69.* 07.03.04, 21:31 Chrystus założył kościół chrześcijański. Na przestrzeni wieków, dzięki naiwności i niewiedzy cesarza rzymskiego Konstantyna, religia ta stała się religią państwową. Kościół ten, już jako tzw. katolicki, będący odłamem kościołą chrześcijańskiego, czyli sektą, szybko stał się z ciemiężonego prześladowcą. Od tego czasu rozpoczyna się terror kościoła rzymskiego trwający do dzisiaj. Na naszych oczach, tworzy się nowy odłam religii katolickiej w wydaniu tzw. papieża Jana Pawła II. Dla własnego użytku, odłam ten nazwałem Maryjawizmem. Polega on na obłąkańczym kulcie matki Jezusa, Miriam. Papież na swoim herbie kazał umocować literę "M" co się tłumaczy, że u niego Maria jest na pierwszym miejscu. A gdzie Bóg Ojciec i Syn Boży ???!!! Podobnie jego mottem jest: TOTUS TUUS czyli cały Twój. To jest własnie odłam religii katolickiej w wydaniu Karola Wojtyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb sekty to dramat a nie rzecz do śmichu IP: 195.116.153.* 07.03.04, 21:54 pełno wesolutkich "forumowiczów" wypowiada się na temat tragiczny, o jakim nie mają zielonego pojęcia lub mają pojęcie ale robią coś na rozkaz. Ale jak już będziecie dorośli i wasze dziecko, Boże uchowaj, zostanie wchłonięte przez sektę i tam bedzie wykorzystywane jako przedmiot a wy będziecie bezsilnie oglądać jego degradację, to wtedy dopiero zrozumiecie jaka jest różnica pomiędzy sektą a znienawidzonym przez was kościołem. Cholernie smutne jest to forum, nikt nie myśli o tych młodych ludziach, którzy wpadli w potrzaski zastawione przez sekty. Ani o rodzicach ofiar, ktorzy samotnie walczą o odzyskanie swoich dzieci. Nawiasem mówiąc w tym forum są też głosy sekciarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYŚLĄCY Re: Papież piętnuje sekty IP: 62.233.185.* 07.03.04, 21:54 Śmiać mi się chce niech dziadziunio Karolek 2 zastanowi się co muwi albo muwi bo nie słyszy co muwi.Przecież kościół katolicki wymordował pół europy paląc na stosie,wbijając na pale,wojując mieczami,i różnymi wymyślanymi torturami.Nawet w dzisiejszych czasach.Kościół robi różne oszustwa na szeroką skale poprostu kradną co na ich drodze spotkają ot podam tylko jeden przykład stela maris a łapy macza w tym biskóp gocłowski pedofilia,molestowania seksualne iwiele wiele innych przestępstw.Jestem katolikiem ale nie chodzę do kościoła bo nie podoba mi się ich zachowanie nawet już nie purzczam ich do mieszkania bo jestem człowiekiem myślącym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Papież piętnuje sekty IP: *.Goesting.Xdsl-line.inode.at 07.03.04, 22:08 glupis jak but z lewej nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Papież piętnuje sekty IP: *.range81-152.btcentralplus.com 07.03.04, 22:39 czyste bzdety opowiada ten nasz papa, tak jak wczesniej, sekta ktora zaczela dzialalnosc gospodarcza troche wczesniej, massmedia( ktore byly rowniez w jej posiadaniu[patrz skrybowie klasztorni]) aprobowaly kazdy jej i oficjalnie zalegalizowaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYŚLĄCY Re: Papież piętnuje sekty IP: 62.233.185.* 07.03.04, 22:40 Ej ty Witek co się tak wściekasz ja wiem że prawda zawsze w oczy kuje chcerz mogę podać dużo eięcej przykładuw....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypedofil Sekte pedofilow w KK tez pietnuje? IP: 202.129.78.* 07.03.04, 22:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Sekte pedofilow w KK tez pietnuje? IP: *.75.0.123.Dial1.Boston1.Level3.net 07.03.04, 23:00 Nie.To jego pracownicy w dziale demontazu kosciolow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Papież piętnuje sekty IP: *.75.0.123.Dial1.Boston1.Level3.net 07.03.04, 22:58 Papa Jasiek martwi sie,ze moga powstac inne "koscioly i religie",ktore mga stac sie wrogami "kosciola" (swiatowej lozy masonskiej),ktory tak mozolnie buduje.Wlasnie zamykaja nastepne iles tam kosciolow wokol Bostonu i to go nie martwi? Na tym tle pewne fakty ukladaja sie w logiczny ciag.Nagly urodzaj klerykow-pedalow przeflancowywanych z parafii do parafii poprzez lata przez samego pape,jego rola w upadku Polski,profanacja Bazyliki sw Piotra,rzeka przeprosin itd. Ja sam rozwod z kosciolem wzialem dosc dawno (Fizyczny,nie duchowy) i moze cala ta chucpa nie powinna mnie obchodzic,bo moj kosciol bedzie istnial zawsze.Jednak - jako ze jest to omen nadchodzacych zlowieszczych dni- nie moge powiedziec,ze mnie to nie dotyczy. A ze jest to tylko czesc wiekszego dramatu i zmian,odczuja to rowniez narody innych wyznan. Odpowiedz Link Zgłoś