Dodaj do ulubionych

Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz !

IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.04.04, 17:50
Dla wielu amerykanskich Zydow , (i nie tylko) ktos kto wypowiada sie
niekorzystnie na temat polityki Sharona i neo-conserwatystach Waszyngtonu ,
ktorzy go popieraja jest to dowodem klasycznego anty-semityzmu a jakikolwiek
wspomnienie/odnosnik na temat neo-cons jest tlumaczony jako sugestia/zarzut
"zydowskiego spisku"

A tu jeszcze jeden dowod ze zawierucha w Iraq'u jest przedewszystkim w
interesie syjonistow , kosztem naszych zolnierzy i naszego podatnika i ze
nasi politycy sprzedali d.pe ich sprawie ,... Czas pokaze ze Arabowie maja
gdzies takie rozwiazanie i nasza demokracje .

uklony

============================================================================

Commentary: Zionism and anti-Semitism

By Arnaud de Borchgrave
UPI Editor at Large

WASHINGTON, March 4 (UPI)
Obserwuj wątek
    • Gość: OSKAR Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.cablep.bezeqint.net 01.04.04, 19:03
      DZIENDOBRY SPLITKU. JUZ MYSLALEM, ZE ZANIEDBALES ANTYZYDOWSKIE LINKI I IDZIESZ
      NA COS INNEGO. TO BYLO PO PRZERWIE I PO WATKU O KORZYSCIACH UPRAWIANIA SEKSU...
      ALE ZNOW OKAZALO SIE, ZE JESTES SMAKOSZEM STAREGO WINA... UWAZAJ, PRZYJACIELU,
      NADMIAR TEGO NAPOJU NIE JEST POLECANY DLA CZLOWIEKA PO OPEROWANIU AUORTY. A
      MOWI DO CIEBIE KTOS Z OPYTEM...
      • Gość: sp;lit Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.04.04, 21:48
        Dzien dobry Oskarku , nic nie zaprzestalem , zmiany mi sie zachcialo :)
        Sluchaj , czy ty odrozniasz znaczenie terminy syjonizm i semityzm ? Czasem
        wydaje mi sie ze nie widzisz roznicy , a ja widze i staram sie to podkkreslac .

Stare wino , dobre wino i tym sie rozni od kobiety wiec nie mozesz tego brac mi
        za zle , jestem smakoszem czerwonego ale na wiecej niz piecioletnie szkoda mi
        forsy ,... Dwie 3 lampki czy dwie piecdziesiatki czystej nie szkodza a humorek
        poprawia i arterie przeplucza :) Co to jest ten OPYT ? Nie strasz mnie :(

uklony
        • Gość: OSKAR Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.cablep.bezeqint.net 02.04.04, 00:01
          SZKODA, ZE NIE ZAPRZESTALES... MALE PRZEWIETRZENIE I TO WSZYSTKO? A JA
          MYSLALEM - CZLOWIEK IDZIE LATWO NA ZLUDY - ZE BEDZIEMY FAJNYMI KUMPLAMI NA
          UNIWERSALNE TEMATY. MOZE KIEDYS, GDY SAM ZOBACZYS, ZE OPROCZ ZYDOW JEST WIELE
          CIEKAWYCH RZECZY NA SWIECIE.
          JAK TY CZYTASZ MOJE MYSLI... WIESZ DLACZEGO MYSLE, ZE KTO NAS NIE LUBI
          PRZYLEPIA SIE DO SYJONISTOW? BO TO LATWA PRZENOSNIA Z JEDNEJ NIENAWISCI DO
          DRUGIEJ. PO CO PALIC PROSTO NA PARCHATYCH ZYDOW, KTORZY W DZIEN I NOC CZATUJA
          NA NAIWNYCH GOJOW (PRZY TEJ OKAZJI TEZ NA NAIWNYCH ARABOW)JAK MOZNA TO ZROBIC
          POSREDNIO I BEZ FORMALNEGO OSKARZENIA O ANTYSEMITYZM? ZBRODNICZY SYJONIZM BRZMI
          PRZECIEZ W OBLUDNYM SWIECIE LEPIEJ NIZ ZBRODNICZE ZYDOWSTWO. MARKS (CHOLERA,
          TEZ JAKIS BYLY ZYD) POWIEDZIAL, ZE RELIGIA TO OPIUM DLA MAS. MOZNA POWIEDZIEC
          JAKO PARAFRAZA NA TEN SLOGAN, ZE ANTYSYJONIZM TO OPIUM DLA CALEGO
          ANTYSEMICKIEGO INTERNACJONALU, KTORY KU SWEJ RADOSCI, CORAZ PRZYBIERA NA SILE.

WSPOMNIANY W OSTATNIM POSCIE OPYT DOTYCZY MOJEJ OSOBY. KILKA LAT TEMU JA TEZ
          MIALEM OPERACJE OKRAZNA AORTY I DWOCH DODATKOWYCH ARTERII. OD WTEDY CZUJE SIE,
          JAK NA SWOJE LATA, W PORZADKU. JAK JUZ MOWIMY O OPERACJACH, PRZYPOMINA MI SIE
          INNA OPERACJA - BAGATELA W POROWNANIU Z TA OSTATNIA - PO POWROCIE DO POLSKI Z
          SOWIECKIEJ GEHENNY. KROTKO PO WOJNIE, GDY BYLISMY JESZCZE W BYDLECYM POCIAGU
          DOSTALEM ATAKU APENDYCYTU. DOCIAGNELEM JAKOS DO POLSKI I W NAJBLIZSZYM SZPITALU
          BYLEM OPEROWANY. W TYCH CZASACH NARKOZA BYLA PRYMITYWNA I NIE ZA BARDZO
          SZYBKA. GDY WLOZYLI MI NA NOS MASKE ETERU I KAZALI LICZYC DO PIETNASTU,
          DOLICZYLEM DO PIECIU I PRZESTALEM (JUZ WTEDY BYLEM BUNTOWNICZYM SMARKACZEM).
          ASYSTENCI LEKARZA CHIRURGA MYSLELI, ZE JUZ SOBIE ZASNELEM I JA SLYSZALEM
          WSZYSTKO...
          - ZNOWU ZYDOWSKA INWAZJA NA POLSKE - POWIEDZIAL GLOS NUMER JEDEN.
          - TAK, WYCHODZA Z NOR JAK GLODNE SZCZURY - POWIEDZIAL GLOS NUMER DWA.
          - CHLOPCY, CO Z WAMI, TO TEZ SA LUDZIE. DO PRACY - POWIEDZIAL GLOS NUMER TRZY I
          WTEDY DOPRAWDY ZASNELEM.
          PRZEZ TE SLOWA TRZECIEGO - LEKARZ-OPERATOR? - NIE STRACILEM NADZIEJI, TEZ W
          CZASIE MOJEJ ABSORBCJI W ODRODZONEJ POLSCE.

POZDROWIENIA OD OSKARA

• Gość: sp;lit Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.04.04, 02:16
            Oskar ! Doszukujesz sie przyslowiowej dziury w calym ,... Tobie akurat nic i
            nie imputuje i jak narazie nie mam zamiaru !

Pierwszy Zyd , ktorego poznalem i ktory mi tu duzo na poczatku pomogl (nie
            znalem jezyka) Frank Schreiber, ktory dal mi prace nie przypominal mi Sharona ,
            niestety ,... Lagodny cierpliwy , dusza czlowiek , ktory nie tylko pomogl mi
            zaczepic sie w zawodzie liternika , ale rowniez pomogl psychicznie jak mi ex
            przyprawila rogi ,... Zmarl w '89 , bylem dwa razy po moim wyjezdzie z NY jak
            tam bylem odwiedzic znajomych , bylem na jego grobie i ma odemnie dwa kamyki ,
            jeden ze Slupska jeden stad ,... Frank byl czlowiekiem najpierw a pozniej Zydem

Twoja operacja nie byla na otwartym sercu prawdopodobnie i chyba nie musieli
            cie "chlodzic" zeby serce przestalo pracowac ,... Czy tak ?

A z tym wyrostkiem dwie uwagi ; Moze sobie nie zdajesz sprawy , ale sie nie
            zmieniles , tlumacze ci cos a ty swoje :)

Ja mam tez usuniety wyrostek ,... Na wakacjach w sredniej szkole zawsze jeden
            miesiac pracowalem z ojcem a pozniej balowalem za zarobiony grosz ,... W tym
            czasie gralem rowniez w zespole beatowym na gitarze (pozal sie Boze) W jedna
            sobote dorabialismy na weselu na wiosce na ktorym zaczela sie zawieruszka o cos
            tam , a ze nam zaplacili "z gory" to sie ulotnilismy zanim im przeszlo .
            Wrocilismy kilka godzin wczesniej do domu ,... Nasz kolega pianiata-organista
            jako pierwszy na trasie mial wysiadke , a ze trzeba bylo pomoc mu graty
            zataszczyc do domu to zastalismy prawie w komplecie jego naj z gachem w
            lozku ,...

Krotko mowiac w niedziele dotrzymywalismy towarzystwa zawiedzionemu koledze a w
            poniedzialek bylem zbyt chory do pracy :) Ktos mi poradzil zebym poszedl na
            pogotowie i powiedzial mi rowniez jak udawac na wyrostek ,.. Final taki ze nie
            musialem isc do pracy bo mnie karetka zabrala z pogotowia prosto do szpitala a
            tam jak zaczalem sie tlumaczyc ze juz sie lepiej , ze mi juz nic nie dolega ,
            dali mi "glupiego jasia" , wycieli zdrowy narzad i co najlepsze ,... Doktor
            stwierdzil ze mialem przewlekle zapalenie mimo ze kilka godzin wszesniej nawet
            nie wiedzialem ze mam cos takiego w brzuchu ,... Po operacji dostalem miesiac
            platnego zwolnienia i pojechalem w Polskie odwiedzac dawno nie widziane ,
            poznane tu i tam dziewczyny ,...

uklony

• Gość: OSKAR Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.cablep.bezeqint.net 02.04.04, 17:54
              SPLIT, "DZIURA W CALYM" TO CIEKAWE PRZYSLOWIE, ALE NIE KAZDE PRZYSLOWIE NADAJE
              SIE DO TEGO SAMEGO CZLOWIEKA CZY DO TEJ SAMEJ SYTUACJI. ZDAJE MI SIE, ZE DOBRY
              IMPUT ZALEZY OD DOBREGO AUTPUTU... POMYSL O TYM. TO CI NIE ZASZKODZI...

PAN FRANK SCHREIBER DOPRAWDY MI WYGLADA NA DOBRA DUSZE I TAKICH MOGLBYS ZNALEZC
              W KAZDYM ZYDOWSKIM SKUPISKU NA SWIECIE. SA TEZ INNI, Z KTORYCH NIE MOZEMY BYC
              DUMNI. O ROZNORODNOSCI MORSKICH RYB JUZ MOWILISMY?... GDY NAUCZYMY SIE NIE
              UOGOLNIAC, BEDZIEMY ZAWSZE BLISCY PRAWDY.

MOJA OPERCJA BYLA DOPRAWDY OTWARTA I W CZASIE JEJ TRWANIA ZAJELA MASZYNA, U NAS
              ZWANA "SERCE-PLUCA", FUNKCJE SERCA. TA DZIEDZINA CHIRURGII ROBI JUZ SPORO LAT
              PRAWDZIWE CUDA. JESZCZE DWADZIWESCIA KILKA LAT TEMU ZACZELY SIE PIERWSZE PROBY
              W TYM KIERUNKU A DZISIAJ PRZYJMUJEMY CHIRURGIE SERCA JAKO RZECZ ZUPELNIE
              NATURALNA. U NAS, Z CALA SKROMNOSCIA, POZIOM TEJ CHIRURGII JEST NA TYLE WYSOKI,
              ZE NAWET Z AUTONOMII I Z DALSZYCH ARABSKICH KRAJOW (SZCZEGOLNIE GDY CHODZI O
              DZIECIACH) PRZYJEZDZAJA DO NAS SIE OPEROWAC. WIDAC, ZE NA PRZEKOR WSZYSTKIEMU
              COS LACZY MIEDZY CHORYMI SERCAMI... NO, MUSISZ PRZYZNAC, ZE NAWET W TWOIM
              POJECIU, JEST COS DOBREGO W "SYJONISTYCZNYM KRAJU". ZAPEWNIAM CIE, ZE SA
              JESZCZE...
              TWOJA HISTORYJKA Z WYROSTKIEM JEST FAJNA. TEZ MORAL Z NIEJ WYNIKAJACY.
              CZLOWIEK MYSLI CZASAMI, ZE NABIERA DRUGIEGO I W KONCU NABIERA SAM SIEBIE...
              POZDROWIENIA
              • Gość: sp;lit Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.04.04, 23:28
                Takich Frankow jest tu pelno , ci z Polski , szczegolnie ci z '68 to inna
                odmiana , znam ich tylko z lektury na szczescie ,...

Znaczy sie tez byles w lodzie i serce nie pracowalo , znaczy dead ,... Miales
                jakies doswiadczenia od momentu kiedy serce przestalo bic i kiedy znowu
                zaczelo ?

uklony
                • Gość: OSKAR Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.cablep.bezeqint.net 04.04.04, 00:22
                  GDY SERCE NIE PRACOWALO, NIC WGLOWIE NIE PRACOWALO. ALE CHWILE PRZED, NA STOLE
                  CHIRURGICZNYM , JESZCZE MOWILEM Z MLODYM LEKARZEM, KTORY MANEWROWAL IGLA KOLO
                  JAKIEJS ARTERII NAZEWNATRZ GARDLA I PRZYPOMNIALEM MU STARY SYSTEM NARKOZY Z TA
                  MASKA I LICZENIEM... JESZCZE ZDAZYLEM ZOBACZYC USMIECH NA JEGO TWARZY,
                  PRZYPONIEC SOBIE COS Z TEJ ARCHAICZNEJ OPERACJI WYROSTKA I BLYSKAWICZNIE
                  ZASNELEM. OD TEJ CHWILI, AZ DOTARL DO MNIE GLOS MED. SIOSTRY, KTORY MNIE
                  ZAWIADOMIL, ZE PO PIETNASTU MINUTACH WYCIAGNIE MI Z GARDLA RURKE(OHO, RURE...)I
                  BEDE MOGL SAMODZIELNIE ODDYCHAC I COS SZEPNAC, BYLEM ZYWYM TRUPEM. BEZ UCZUC I
                  DOSWIADCZEN.ZUPELNIE JAK PRAWDZIWY NIEBOSZCZYK. Z TA ROZNICA, ZE NIEBOSZCZYK
                  SIE NIE BUDZI...

MASZ JAKAS ALUZJE DO ZYDOWSKICH EMIGRANTOW Z 1968 ROKU. CZY TO JAKIES OSOBISTE
                  DOSWIATCZENIE? PRZECIEZ MOWA O LUDZIACH, KTORZY ZOSTALI WYGNANI PRZEZ GOMULKE Z
                  POWOJENNEJ POLSKI. CZY TWOJA LEKTURA O TEJ GRUPIE IM NIE POCHLEBIA? WLASNIE W
                  IZRAELU JEST ONA ZNANA Z SWIETNEJ JAKOSCI.
          • Gość: ANka Oj Oskar, Oskar IP: *.ifn-magdeburg.de 02.04.04, 15:09
            ja mialam rozlany wyrostek w wieku lat 14-tu. Przyjechalam taksowka bo nikt
            oczywiscie nie mogl uwierzyc, ze to nie zwykly bol brzucha tylko wyrostek.
            Wiesz co slyszalam przed ´zasnieciem´? :)
            A to ze jestem tluscioszek (choc nim nie bylam), a to ze za dluga na stol
            operacyjny w szpitalu dzieciecym itd.. Jak myslisz po co lekarze tak mowia?
            I drugie pytanie jak sadzisz jak wyglada praca chirurgow - dzieciecych i tych,
            ktorzy operuja serce?.
            Jak zes taki ´rowny´ to pomysl chwile a zrozumiesz..
            • Gość: OSKAR Re: Oj ANKA, ANKA IP: *.cablep.bezeqint.net 02.04.04, 18:39
              WIDZISZ CO MOZE ZROBIC MALY DOTYK DO TEMATU... JUZ MAMY TRZECIA HISTORYJKE O
              WYROSTKU. NIE ZLE NA JEDNA DOBE. DOBRZE SIE TEZ TROCHE ODERWAC OD "CIEZKICH"
              TEMATOW.
              MOWIA, ZE CI CO KRAJA "ZYWE CIALO" MAJA JAKIS MAKABRYCZNY HUMOR (NIE PYTAJ SIE
              CO SLYSZALEM O TYCH Z PATOLOGII, CHOC TAM TO JUZ NIE "ZYWE CIALA"...) I TO CO
              SLYSZALAS O SWOJEJ TALII, DLUGICH NOGACH I KROTKIM STOLE, TO CZESC TEGO
              HUMORU. NATOMIAST TRUDNO MI ZNALESC COS PODOBNEGO W "NOWEJ INWAZJI ZYDOW DO
              POLSKI..." KILKA MIESIECY PO POWROCIE NIKLYCH SZCZATKOW Z HITLEROWSKICH FABRYK
              SMIERCI.
              DROGA ANIU, CZY BYS NIE MOGLA BEZ JAKIEJS IGIELKI? PONIEWAZ NIE CZUJE
              SIE "ROWNY" OMIJAM TWOJE PYTANIE O PLASTYCZNYM OKRESLENIU PRACY CHIRURGOW
              DZIECIECYCH I CHIRURGOW SERCA. NA SLOWA CZYSTE OD CYNIZMU, ODPOWIEM Z CHECIA.
              POZDROWIENIA
              • Gość: ANka Wlasnie o ten makabryczny humor mi chodzi IP: *.ifn-magdeburg.de 02.04.04, 18:51
                to nie tylko zart. No ale latwej pracy nie maja po prostu. Wiec to takie ich
                zawodowe wypaczenie.
                Nie bylo w tym cynizmu. Wziales to do siebie- niepotrzebnie. Nic z tych rzeczy.
                Sluchaj - te fabryki sa koszmarem. Ale powinniscie sami siebie traktowac jak
                ludzi. A nie jak cos innego. Dla nas wszystkich tam gineli ludzie po prostu.
                Uwazam, ze nie wolno interpretowac tego inaczej. Nie chodzi tez o rewanz na
                dzieciach tych ktorzy mordowali, albo uczestniczyli w procesie. Chodzi o to
                czego nie wolno. Po prostu. Nie mozecie uczestniczyc w procesie odczlowieczania
                ofiar. To nie ma znaczenia jakiej one byly narodowosci. Te ofiary byly ludzmi.
                Ze swoimi problemami, swoimi wielkosciami, malosciami itd. Ale przede wszystkim
                byly ludzmi. Roznymi.
                Nie bierz udzialu w procesie etykietowania- chociaz Ty.
                Pozdrawiam :)
                • Gość: OSKAR Re: Wlasnie o ten makabryczny humor mi chodzi IP: *.cablep.bezeqint.net 02.04.04, 21:51
                  LUBIE TWOJ TEMPERAMENT DYSKUSJI, ALE CZASAMI IDZIESZ, MOIM ZDANIEM, KROK CZY
                  DWA ZA DALEKO. CO ZNACZY "POWINNISCIE SAMI SIEBIE TRAKTOWAC JAK LUDZI". CZY MY
                  NIE TRAKTUJEMY SIEBIE W TAKI SPOSOB? O, MLODA ANKO, NASZA WLASNA GODNOSC JEST
                  NIE ZLE ROZWINIETA, SZCZEGOLNIE U TYCH Z NAS, KTORZY ZYJA NA WLASNEJ ZIEMI.
                  JESZCZE COS NIE BARDZO ZROZUMIALEM: CZY RACZYSZ MI WYTLUMACZYC CO SIE KRYJE
                  POD "NIE MOZECIE UCZESTNICZYC W PROCCESIE ODCZLOWIECZENIA OFIAR". TO PRZECIEZ
                  NIE MY LECZ TA HYDRA NAZISTOWSKA ODEBRALA NAM CZLOWIECZENSTWA ZA ZYCIA I
                  POZNIEJ POSMIERTNIE. I OD ZNAKU ZAPYTANIA DO ZNAKU ZAPYTANIA: W JAKIM PROCESIE
                  ETYKIETOWANIA MI RADZISZ NIE WZIASC UDZIALU? MUSZE PRZYZNAC, ZE SAM
                  TERMIN "ETYKIETOWANIE" JEST DLA MNIE ZUPELNIE OBCY. TROCHE CIEZKO DYSKUTOWAC Z
                  STARSZYM POKOLENIEM, PRAWDA?
                  POZDROWIENIA
                  • Gość: ANka Widzisz, gdy mnie uczono o tej zbrodni IP: *.ifn-magdeburg.de 05.04.04, 20:54
                    obojetne- w muzeach, w szkole, i tam gdzie o niej mowiono- mowiono, ze tam
                    gineli ludzie. Nikt nie akcentowal sprawy jakiej oni byli narodowosci czy wyznania.
                    Czemu dzis sa tacy ludzie, ktorym przede wszystkim zalezy na wypowiedzeniu tego
                    na co kladl nacisk nie kto inny, jak glowny inicjator tej zbrodni?
                    Czy madroscia ludzka jest potepienie zla, czy tez szukanie odwetu?
                    Nie sadze by pokolenia sie tak roznily. Zapominasz, ze kazdy z nas ma rodzicow i
                    dziadkow. Ciezko ale sie dyskutuje.
                    A to co ludzi rozni to nie tylko wiek. Czasem wiek naprawde niewiele zmienia.
                    Mozesz byc starcem wiekowo a miec psychike energicznego mlodzieniaszka gotowego
                    zmagac sie z wyzwaniami losu. To nieczeste ale u wybitnych ludzi sie zdarza.
                    Wesolych swiat.
                    Mnie jeszcze duzo pracy czeka
    • bimi Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! 01.04.04, 19:18
      Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> Dla wielu amerykanskich Zydow , (i nie tylko) ktos kto wypowiada sie
      > niekorzystnie na temat polityki Sharona i neo-conserwatystach Waszyngtonu ,
      > ktorzy go popieraja jest to dowodem klasycznego anty-semityzmu a jakikolwiek
      > wspomnienie/odnosnik na temat neo-cons jest tlumaczony jako sugestia/zarzut
      > "zydowskiego spisku"

W Polsce jest tak samo.
      Jak Małachowski powiedział raz w Sejmie że nie lubi jak na palestyńskich
      chłopców mówią terroryści, to najpierw Sejm go wybuczał, a potem media zwyzywały
      od antysemitów.
      A przecież nie powiedział nic wielkiego. Jakby nawiązał do żydowskiego spisku,
      to by dopiero było...
    • ratttler Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! 01.04.04, 19:49
      Here Sp;lit ! Schowalem to kiedys do kufra , wiedzialem ze sie przyda - W twoim
      podanym artykule jest ten wspomniany . W tym artykule ci z 'dual loyalty' i
      nasi rodzimi sqwiele przekroczyli sound barrier w wazeliniarstwie i zdradzie
      interesow wlasnego narodu .

Narazie -

Popatrz , popatrz ! Kogo ja tu znowu widze ? OSKAR ! Ja to ten z trzema 't' a
      tamten z dwoma to jakis przebieraniec , nie pomyl sie :-) Milo mi znowu !

www.washingtonpost.com/ac2/wp-dyn?pagename=article&node=&contentId=A45652-2003Feb8¬Found=true
      • Gość: MM Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 01.04.04, 20:12
        Zacytuje:

"Abrams is a former assistant secretary of state in the Reagan administration
        who was convicted on two counts of lying to Congress in the Iran-contra
        scandal."

Czyli Abrams lgal przed Kongresem, Perle szpiegowal dla Izraela itd itp. O
        Bushu i Cheneyu nie wspomne, bo to tematy powtarzane wielokrotnie. Nie ma co,
        obecna administracja to 'bastion uczciwosci', nieprawdaz?
        • Gość: sp;lit Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 01.04.04, 22:12
          Abrams i jeszcze jeden (nazwisko mi akurat wypadlo) obaj znowu maca wode ,...

Bush ,...Senior nie byl sympatykiem syjamistow jak rowniez J Baker , pamietam
          przed wyborami ktoremus wymsknelo sie ;
          "f,ck them , they don't wote for us anyway" (Zydzi) i zaczela sie nagonka , tuz
          przed wyborami .

Bush i Baker rowniez byli wkurzeni odmowa kongressu (naciski AIPAC) sprzedazy
          na ponad 30 miliardow dolcow F15 , F16 i rakiet Arabii Saudyjskiej rok przed
          wyborami a to znaczylo 100 tys stanowisk pracy i zastoju w przemysle lotniczym
          i zbrojeniowym a kazde stanowisko przed wyborami sie liczy ,... It's the
          economy ! Stupid , krzyczeli demokraci - Pamietasz ?

Bush'e sa blisko z Saudami co jest dla mnie zagadka obserwujac manewry Dablia z
          syjonistami.

uklony
          • groszek.741.com Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! 01.04.04, 23:28
            Sp;liciu, artysta z Ciebie na pewno dobry, szczegolnie w zakresie gold leafingu
            (czy jak to sie tam fachowo nazywa), ale talentu do jezykow to Ty wyraznie nie
            masz. Tyle lat w Ameryce, a angielski wciaz na poziomie Jackowa (jak bedziesz w
            Seattle, to przejedz sie na Rosevelt Avenue, do firmy "Eurocar"
            • Gość: sp;lit Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.04.04, 00:47
              Jak zwykle rzucasz gownem w sciane i masz nadzieje ze sie cos przylepi ,...

Cees , czy ja kiedys twierdzilem ze jestem poliglota , albo nawet ze jestem
              dobry w angielskim ? Poliglota nie jestem a ze mam braki w angielskim zdaje
              sobie sprawe i nie musisz zlosliwie przypominac .

Jak tu przyjechalem , kilka dni pozniej skonczylem 29 lat a w Polsce stycznosci
              z jezykiem nie mialem ani nie studiowalem angielskiego . Po przyjezdzie tutaj
              musialem zaczac o poczatku zarabiac na zycie zeby przezyc , utrzymac zone i
              dziecko w Polsce i pracowac na lapowy dla doktorow , ktorych potrzebowal chory
              ojciec , zeby dostac sie do kliniki , dostac pace maker etc .

Na angielski duzo czasu nie mialem , uczylem sie w pracy , czytajac gazety ,
              sluchajac radia i TV ,... W pracy jezyk raczej techniczny , w mediach ubogi a
              jezyk autora Hamlet'a mnie nie interesuje tak jak formy wyslawiania sie twoich
              poetow ,...

Widzisz Ceesiu czasem priorytety musza isc rownolegle z praktycznym podejsciem
              do zycia i tu jestes niepoprawny ,... Twoja uszczypliwosc splodzila ci kupe
              klopotow na tych forach i nie tylko nic sie nie nauczyles ,... Twoje proby
              dominacji thru intimidation z racji "wiesz z kim rozmawiasz" ? mijaja sie z
              twoim celem , a twoj jezyk (piekniejszy od mojego) jest niezrozumialy jak
              zawsze ,...

Napisales 11 linijek i nie tylko ja nie wiem czy chodzi ci o moj angielski czy
              o to slowo OPYT ,...

Na wszelki wypadek ; To slowo w rejonie gdzie ja sie wychowalem i uczylem jest
              nieznane jak rowniez nie ma go w Wielkim Slowniku Polsko-Angielskim
              (Stanislawskiego) . Nie chce spekulowac , ale jesli jest pochodne od slowa z
              czym doswiadczenie sie kojarzy to chyba z OBYCIEM ,...

Pozatym , przypominam mialem 29 lat jak tu przyjechalem a w tym wieku obce
              jezyki zbyt latwo nie przyswajasz , mimo wszystko , nie mam sie czego
              wstydzic ,... A twego kuzyna spotkalem kilka razy , powinienes spedzac wiecej
              czasu z nim moze by cie nauczyl troche zycia na innym "poziomie" :)

Wybacz ze nie przedstawiam sie sp;lit ,...

Ps Gold leaf ; Zapomniana metoda liternictwa (nie chca Ku#wa placic :) czasem
              wymagana przy restauracji zabytkow . Tu nie maja wyboru :)

uklony
          • Gość: MM Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 02.04.04, 00:21
            > Bush'e sa blisko z Saudami co jest dla mnie zagadka obserwujac manewry Dablia
            z
            >
            > syjonistami.

Dubya potrzebowal silnych plecow, bo sam z siebie nie znaczy nic. Zreszta to
            widac po jego wczesniejszych 'osiagnieciach'. Natomiast neoconi potrzebowali
            figuranta, takiego chlopka roztropka, ktory dla pospolstwa jest 'jednym z
            nich', bez wywlekania na wierzch kto za nim stoi. To jak przeciwstawne bieguny
            magnesu, ktore sie do siebie przyciagaja.

Byc moze Saudowie bacza tylko na to, zeby im sie nie stala krzywda. Jesli tak,
            to sa bardzo krotkowzroczni, bo gdy ta hydra raz sie ruszy, trudno ja zagnac z
            powrotem do zagrody. Przeciez oni w koncu powinni wiedziec, kto za Bushem
            stoi...
        • Gość: sp;lit Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.04.04, 14:47
          Abrams , weinberger zostali skazani i skorzystali z presidential pardon jak
          Bush senior odchodzil ,... Pointdexter i Secord udalo sie bo O. North nie sypal
          i wzial wszystko na siebie .

Abrams i Pointdexter pracuja full time dla Rice , za kulisami zeby nie rzucac
          sie w oczy . Winberger rowniez w jakiejs komisji , ktora miala glos decydujacy
          o inwazji Iraq'u . Co dzisiaj robi Secord ? Jako byly general w wywiadzie
          wojskowym nie siedzi bezczynnie , zreszta zobacz ;

==============================================================================

Poindexter, Gen Secord and now, Barak bats for Big Broth

---------------------------------------------------------------------

Admiral Poindexter, Gen Secord and now, Barak bats for Big
          Brother.
          With General Secord rumoured to have been resident on the
          northern borders of Afghanistan for some cosiderable time. And
          now one of the two brains behind the Iran-Contra scandal has
          became one of America's most powerful men. Which will allow
          Poindexter to run the Information Awareness Office. Think, Big
          Brother is Watching You. IAO will supply federal officials with
          "instant" analysis on what is being written on email and said on
          phones all over the US. Domestic espionage.

Guardian Monday February 18, 2002.
          www.guardian.co.uk/Archive/Article/0,4273,4358017,00.html

Barak in to bat for Big Brother
          Ian Grayson
          The Australian
          01mar02

GIANT globally connected databases containing details on everything from
          travel plans to bank accounts are vital to an effective battle against
          terrorist activity, former Israeli prime minister Ehud Barak has warned.

While such moves would be regarded by many people as an invasion of personal
          privacy, they were fundamental to the fight to ensure attacks such as those
          of September 11 did not happen again, Mr Barak said.
          Information technology could play a powerful role in world security and it
          was up to governments to work together to maximise its use, he said. A
          co-ordinated global approach to sharing data collected using the latest
          technology was needed now.
          Mr Barak, who led Israel from May 1999 to March 2001, said that in order to
          protect the citizens of the free world, those citizens would have to become
          used to slight disruptions to their daily lives and freedoms for many years.

These slight disruptions included having bank accounts and telephone calls
          monitored, travel movements tracked and electronic data open for examination.

Such calls for what effectively would be a global surveillance agency were
          also discussed by former US president Bill Clinton in his keynote speech to
          the World Congress on IT in Adelaide earlier this week.

Mr Barak acknowledged that some people would fear such moves, considering
          them a restriction of personal liberty. However, he said, there were ways to
          ensure this did not happen.
          "The right way to avoid the world degenerating into a police state with Big
          Brother looking at everyone is to put these activities directly under the
          supervision of representatives of the legislative bodies of the free world,"
          he said.
          "I'm not suggesting to give law enforcement agencies a blank cheque or
          unlimited freedom to do whatever they want, but to make sure they are
          supervised by legislative bodies."
          He spoke enthusiastically about new technical innovations such as biometric
          scanning that could match people to databases of known criminals in fractions
          of a second. Such technology should be put into widespread use as quickly as
          possible in as many countries as possible.
          It was important to find ways of generating a feeling of community among
          nations.
          Mr Barak has been retained as a special adviser by US technology company EDS.
          He provides counsel and guidance on how companies can better understand world
          markets.

• Gość: OSKAR Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.cablep.bezeqint.net 02.04.04, 00:29
        NIE WIEM JAKIM RATTTLEREM JESTES - MOWISZ, ZE JEST TEZ PRZEBRANIEC - ALE JAK CI
        MILO SIE ZE MNA SPOTKAC NA FORUM, NIE BEDE WNIKAL. GDZIE SPLIT TAM I MY,
        PRAWDA? PRZYPADEK, JESZCZE JAK...
        NARAZIE (JAKOS PODOBNE DO TAMTEGO Z DWOMA...)
    • Gość: sp;lit Re: Split... IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.04.04, 18:32
      Ja sie nie tlumacze , ja jemu probuje cos wytlumaczyc (jesli to mozliwe) bo
      wydaje mu sie ze wszystkie rozumy pozjadal :) Na dodatek , zeby bylo troche
      smiesznie , to wyobraz sobie ja znam cessa i jego akcent , a on nie moze
      przezyc , ze mnie nie kojarzy ,... Teraz mnie do kuzyna wysyla :)

Cees sie lubi rzucac w oczy i troche "pokazywac" kim ceesiu jest , jak na tych
      forach tak i w zyciu , cees sie czesto zapomina i nawala po angielsku w polskim
      towarzystwie ,... No nie , ceesiu ? :)

uklony

uklony
    • renata4 Co tam "syjonizm" , tu jest prawdziwy nasz wrog 02.04.04, 19:05
      O arabstwie w Dani pisze Polak , to bydlo muzulman

Do "Diabelka" broniacego islamistow.
      Autor: Gość: Jerzy IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se
      Data: 09-02-2003 19:53 + dodaj do ulubionych wątków

Spelniam Pana(i)zlosliwe zawolanie i juz "wale do przodu"!
      Kazdy bowiem dzien przynosi nowa porcje wiadomosci o "integrujacych" sie
      Arabach w Skandynawii( jak wnosze z "Newseeka" w Polsce jest juz p o d o b n i
      e).

Tym razem w debacie telewizyjnej (DANSK TV2")w programie 2 dunskiej telewizji,
      w dzienniku wieczornym, az 15 min poswiecono ..."palestynczykom", osiadlym w
      starym, krolewskim miescie(jak Krakow)-Odense.(zalaczam link na dowod, ze
      debata sie odbyla:nyhederne.tv2.dk/nyhed.php3?id=32547).

Otoz 73 rodziny "palestynskie", osiadle w jednej z dzielnic Odense, Vallmose,
      sterroryzowaly ten stary grod. "Palestynczycy" sa odpowiedzialni za 85%
      rozbojow w Odense. Tylko 4 osoby z tej grupy podjelo prace!
      Najpopularniejszymi
      przestepstwami "palestynczykow" w Odense, sa: bigamia, incest, pedofilia,
      rozboj.

Socjologowie przydzieleni do grupy "palestynskiej" s t w i e r d z i l i p u b
      l i c z n i e p r z e d k a m e r a m i, ze projekt integracyjny, kosztujacy
      8 mln. dunskich koron, poniosl kompletne fiasko.

Moze teraz Polacy lepiej zrozumieja problem, przed jakim juz sami stoja w
      Krakowie, a ktory jak rak rozprzestrzeni sie po calej Polsce. Wlasnie taki, z
      jakim borykaja sie na codzien Izraelczycy- zwielokrotniony morderczym
      terroryzmem zbrodniczego Arafata.

• Gość: sp;lit Another smoking gun ,... I jeszcze jeden dowod ! IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.04.04, 20:33
      Obraz coraz wyrazniejszy ,...

uklony

===============================================================================

On Feb. 9, The Washington Post's Bob Kaiser finally broke through the sound
      barrier to document what has long been reported in encrypted diplomatic e-mails
      from foreign embassies to dozens of foreign governments:
      Washington's "Likudniks" — Ariel Sharon's powerful backers in the Bush
      administration — have been in charge of U.S. policy in the Middle East since
      President Bush was sworn into office.

www.aaiusa.org/news/must_read02_14_03.htm
    • Gość: sp;lit Re: Split... IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 02.04.04, 21:56
      Mnie nie pomieszaja ! Potrafie oddzielic ziarno od plewy i dlatego traktuje ich
      jak na to zasluguja ,... Dla ceesa mam specjalne miejsce bo od czasu do czasu
      sie wychyli z tym swoim szajsem , a ze kiepski w rzucaniu to im wiecej rzuca
      tym bardziej upaprany , a do sciany jakos sie nie przylepia ,...

Robienie z siebie pajaca to nie przestepstwo a wskazana terapia (w jego wypadku
      smierdzaca troche) dla tych z przerosnietym ego i tych co wyzej sraja niz dupe
      maja ,... Do kuzyna respektu tez za duzo nie widac . wszystko wskazuje ze nie
      mial zbyt lekkiego zycia na podworku nasz ceesek :)

uklony
    • Gość: sp;lit Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 05.04.04, 15:44
      W ten weekend mielismy pelny obraz jak wyglada w zyciu ten idiotyczny plan ,...

Nie chca nas tam , naszej demokracji i naszych przytupasow i co wiecej wyglada
      na to ze Saddam'a dyktatura to jedyny sposob na to zeby Iraq utrzymal sie jako
      panstwo co jest potrzebne zeby zachowac jakas rownowage polityczna w tym rejonie

Bez Iraq'u w jednym kawalku , Iran przejmuje paleczke dominacji a to niezbyt
      odpowiada towarzystwu w Washingtonie i Tel Avivie ,... Sprawa sie rypla jak by
      to okreslil Stempowski :) Zamiast poprawy , coraz gorzej !

uklony

If the Perle-Feith geopolitical medicine cures the Arab patient and democracy
      sprouts in Iraq, Syria, Egypt and the Gulf states, we will be among the first
      to applaud.
      • Gość: sp;lit Re: Syjonizm i anty-semityzm ,... Komentaz ! IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 08.04.04, 23:45
        Nie przewidzieli jednego ,... Ze otworza puszke Pandory i zjednocza muslims :)

uklony

===============================================================================

An important question which continues to surface in the war against Iraq
        relates to Israel and the effort by the Zionist lobby to push the war option on
        the American administration as well as the American public. In other words,
        what are the goals that Israel seeks to achieve from the war in Iraq and how
        will it impact the Palestinian file?

weekly.ahram.org.eg/print/2003/634/op2.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka