Dodaj do ulubionych

Co za ulga: AAA zachowane

23.12.10, 21:54
cieszy sie Le Figaro podajac na pierwszym miejscu informacje, ze agencja ratingowa S & P dala na kilka przyszlych miesiecy najwyzsza note Francji mimo 1600 mld Euro dlugu:

www.lefigaro.fr/conjoncture/2010/12/23/04016-20101223ARTFIG00605-la-france-garde-son-triple-a.php
Chinskie agancje ratingowe daja Francji jedynie AA-, Stanom AA a Niemcom AA+.

PF

Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: Co za ulga: AAA zachowane 23.12.10, 22:07
      Co Ty mi tu piszesz o tak mało ważnych sprawach.
      Zaklep mi lepiej mi miejsce w tej wiosce.
      Burmistrz wioski we Francji ma powody do zmartwień - jego miejscowość przyciąga coraz większe rzesze wyznawców New Age. A wszystko przez to, że wierzą oni, że tam unikną końca świata w 2012 r. - informuje BBC News.

Bugarach to niewielka miejscowość na południu Francji. Zamieszkuje ją zaledwie 189 osób. W grudniu 2010 r. zaczęły się jednak problemy - do wioski napływa coraz więcej wyznawców New Age.

Wyznawcy New Age wierzą, że w 21 grudnia 2012 r. nastąpi koniec świata. Są przekonani, że położona w Bugarach góra o wysokości 1231 m jest jednym z kilku miejsc na Ziemi, w których mogą uniknąć unicestwienia. Do wioski zjeżdża coraz więcej turystów.

• polski_francuz Kosmici? 24.12.10, 09:34
        Kosmici byli i sobie poszli. Przyszli sasiedzi i zawracaja swoimi problemami glowe.

PF
    • nihil-istka agencja S&P czyli Sarkozy&Porabaniec 24.12.10, 00:39
      tak tak
    • herr7 chińska agencja jest bardziej wiarygodna... 25.12.10, 13:10
      Anglosaskie agencje stanowią narzędzie polityki, zatem ich wiarygodność jest niska. Ale do niedawna miały monopol, ale ten monopol złamali właśnie Chińczycy.
      • polski_francuz W interesie chinskim 25.12.10, 14:37
        lezy chyba silne Euro. jako przeciwwaga do $. Tak przynajmniej mozna interpretowac wykup obligacji narodowych Portugalii.

PF
        • herr7 W interesie chinskim jest stabilność 25.12.10, 18:33
          to anglosaskie mafie finansowe chyboczą światową łódką. W interesie Chińczyków jest stabilność na świecie. Wspieranie euro leży w ich interesie, gdyż Unia to obecnie najważniejszy partner handlowy Chin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka