polski_francuz 31.05.11, 20:31 Jedni ideolo drudzy rasisci. Obadwa mordercy i klamcy. wyborcza.pl/1,75475,9696306,Wielkie_zabijanie.html Czy to kiedys dojdzie do lbow innych? PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor_uk Re: Sasiedzi 31.05.11, 20:36 Wlasnie to mialem na uwadze,zakladajac watek o upodleniu Narodow. P_F,ty (nieswiadomie z glupoty ) i ten autor (jemu za to placa),wlasnie to probujecie robic,ale nici z tego.Nie uda sie wam tego zrobic z Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Jak nam 31.05.11, 21:00 "Nie uda sie wam tego zrobic z Rosji." zabronisz? Puscisz polon po laczach internetowych? Czy raczej rad? PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Jak nam 31.05.11, 21:04 pefcia,jestes prymitywem. My poprostu nie damy sobie tego wmowic. O to chodzi. P_F,ty naprawda masz jakies tam wyksztalcenie?Bo wygladasz na bardzo otępiałego. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz My? 31.05.11, 21:07 Rosjanie? Rosjanie na emigracji? Rosjanie ozenieni z Polkami? Rosjanie ozenieni z Polakmi piszacy na forum swiat? Sprecyzuj mate. PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: My? 31.05.11, 21:12 Rosjanin,on i w Anglii Rosjanin.Co tu precyzowac? Naprawda uwazam,ze masz ,gora ,podstawowke,za malo kumaty jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Sprecyzowac trzeba 31.05.11, 21:21 by zrozumiec pisatiela. On chyba jakas role przed swoja zona odgrywa. W przeciwnym razie, po jaka cholere sie klocic z polskimi nacjonalistami? Jako ze trzeba "chercher la femme", zaryzykuje twoja motywacje: przegrywasz z polska zona i szukasz rekompensaty na forum polskim. Zgadlem? PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Sprecyzowac trzeba 31.05.11, 21:25 pefcia,czy ja cie pytam o twoja zone? Zdradzasz wszystkie cechy malego pizdiuka. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Sam napisales 31.05.11, 21:30 mate. Malo mnie twoje zycie osobiste obchodzi. Ale nam myslec nie zapraszczajetsja. BTW bywszy tez ma polska zona. Stada wasz bliskosc. PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Sam napisales 31.05.11, 21:34 pefcia,popatrz na swoj watek.Masz tu trzech uczestnikow-mnie,malkontenta i siebie samego.Miedzy mna i malkontentem prowadzi sie rzeczowa dyskusja ,a ty ze wdal sie w pyskowke,robiac z watka szambo.A przeciez od robienia z kazdego watku szamba,my mamy na forum j-k.Czy ty chcesz robic mu konkurencje? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Mate 31.05.11, 21:43 jeszcze mam felusiaka. Widzisz, ja nie znosze twego szarogesienia sie. Uwazam ze powinienes byc bardziej spolegliwy. Jak sie nim staniesz to i moj ton sie zmieni. PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Mate 31.05.11, 21:46 pefcia,a czytasz moi wymiany zdan,chociaz by,z malkontentem? Czy widzisz tam moje "szarogesienia sie"? Jestem pewien,ze malkontent tego nie dostrzega.A wiesz czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wiem 31.05.11, 22:00 "Czy widzisz tam moje "szarogesienia sie"? to nie jest jego watek PF Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Mate 31.05.11, 21:49 fakt, ajgorek zrobił się forumowym cieciem-Aniołem żeby jeszcze łapał pewne polskie niuans/smaczkie i wziął parę lekcji u wujka staszka, można byłoby z nim podyskutować, a tak robi z siebie wała co drugi wpis Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Mate 31.05.11, 21:54 desik,to ty zyjesz? ty to masz talent nie do przebicia,jak nawet cie nie ma na forum,to i tak wala z siebie robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk pefcia" 31.05.11, 21:56 masz z watku szambo.Tak co bez mnie.Czekaj na jebnietego-koziolka.desika juz masz,wam bedzie fajnie razem w goownie bawic sie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Osiagneles twoj 31.05.11, 22:08 cel. Pisales glupoty bez sensu by obnizyc poziom watku. Jestes usosbieniem rosyjskich manipulacji na tym forum. Byle zamieszac, byle sprowokowac, byle oszukac. Jaka Rosja tacy jej synowie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Osiagneles twoj 01.06.11, 11:33 polski_francuz napisał: > cel. Pisales glupoty bez sensu by obnizyc poziom watku. Odnoszę wrażenie, ze ten wniosek odnosi się przede wszystkim do Ciebie. Poruszyłeś ciekawy i wymagający poważnych wypowiedzi temat. Lecz robiłeś to z tak charakterystyczną manierą, że skutecznie zniechęciłeś do jakiejkolwiek sensownej dyskusji. Tak więc kieruj pretensje wyłącznie pod własnym adresem. Jak zwykle dyskusję sprowadziłeś do swojego poziomu - Igora wyzwałeś od rusków (wiadomo z twoich licznych wypowiedzi - "manipulantów"). Przypuszczam, że po tym wpisie mnie wyzwiesz od faszystów - w tym zakresie masz już spore doświadczenie. W sumie będziesz miał okazję kolejny raz taplać się w błocie, co jak sądzę stanowi balsam dla Twojego zbolałego ego. Z twej strony dostrzegłem jedno istotne niedopatrzenie - ani słowa o twoim rzekomym tzw. "szlacheckim" rodowodzie, upoważniającym do znieważania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Anglosaskie bicie się z zapałem w cudze piersi 31.05.11, 23:42 igor_uk napisał: > Wlasnie to mialem na uwadze,zakladajac watek o upodleniu Narodow. > P_F,ty (nieswiadomie z glupoty ) i ten autor (jemu za to placa),wlasnie to pr > obujecie robic,ale nici z tego.Nie uda sie wam tego zrobic z Rosji. Z Niemcami to się udało, z Rosją faktycznie będzie trudnej. Anglosasi nie zajmują się, jak słusznie w kilku wątkach przypomina C_k, własnymi zbrodniami (wymordowanie Indian, dawną kolonizacja Azji Afryki przez GB i obecną kolonizacją przez USA etc.) lecz tylko cudzymi o tych tworzą książki i memoriały z i zapałem bijąc się w cudze piersi za cudze winy. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Anglosaskie bicie się z zapałem w cudze piers 01.06.11, 00:13 eva15 napisała: > Anglosasi nie zajm > ują się, jak słusznie w kilku wątkach przypomina C_k, własnymi zbrodniami (wymo > rdowanie Indian, Ewciu, a ty znowu swoje. W amerykańskich szkołach do znudzenia wałkowane są tematy Indian, murzynów itp. W niektórych okręgasz szkolnych usuwano z podręczników nazwisko Edisona jako za mało istotne dla rozwoju kraju. Bo to kolejny bogaty biały facet. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Anglosaskie bicie się z zapałem w cudze piers 01.06.11, 12:21 No popatrz, popatrz... A co z odszkodowaniami za zbrodnie lub ze zwrotem zagarniętego mienia? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Anglosaskie bicie się z zapałem w cudze piers 01.06.11, 14:24 eva15 napisała: > No popatrz, popatrz... A co z odszkodowaniami za zbrodnie lub ze zwrotem zagarn > iętego mienia? Wprowadzono przed laty tzw. Affirmative Action, która postawiła na nogi upośledzone grupy społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Sasiedzi 31.05.11, 20:37 Obawiam się, że fragmenty na temat ZSRR wzbudzą na tym forum dużo emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Sasiedzi 31.05.11, 20:48 malkontent,nie bylo by problemu,jak by autoru przypomnial sie chociaz by jeden masowy mord dokonany na cywilach,przez zachodnich aliantow (chociaz by Drezno).Do tego wspomienie o glodzie na Ukrainie,nie wspominajac o glodzie na Powolzu i innych regionach ZSRR,jest rowniez manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Sasiedzi 31.05.11, 20:51 z tym Drezno palnelem glupote,przeciez o tym w artykule pisze sie. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: z tym Drezno palnelem glupote 17.07.14, 12:01 Co za różnica - jedna więcej, jedna mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Sasiedzi 31.05.11, 21:02 wiem,ze wspomina,z tym tylko,ze nie uwaza to za mord. To jest ciekawy moment w tym artykule: "Praca Snydera uświadamia rzeczywisty ogrom zbrodni, ale też proporcje strat. Zestawia fakty, których wcześniej nie przyrównywano. Np. to, że w alianckim nalocie na Drezno w 1945 r. zginęło mniej więcej tylu Niemców, ilu Polaków wskutek niemieckiego bombardowania Warszawy w 1939 r. A to był dopiero początek warszawskiej hekatomby - tylko podczas Powstania Warszawskiego było więcej polskich ofiar, niż zginęło Japończyków wskutek zrzucenia bomb atomowych na Hiroszimę i Nagasaki." Autor (Amerykanin) probuje tak zestawic liczby,zeby okazalo sie,ze Amerykanie az tak wiele nie zabili. To poprostu propagandowe dzielo.Nie dziwie sie,ze wpadlo szowinistu pefciu ,odrazu w oko. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Jak pobic szowiniste? 31.05.11, 21:03 Uzyj innego szowiniste:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Jak pobic szowiniste? 31.05.11, 21:05 pefcia,jak by tak bylo,to ty by rzadzil Swiatem! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Po kolei 31.05.11, 21:08 zacznijmy od jego forum a reszta przyjdzie sama... PF Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Sasiedzi 31.05.11, 21:15 igor_uk napisał: > Autor (Amerykanin) probuje tak zestawic liczby,zeby okazalo sie,ze Amerykani > e az tak wiele nie zabili. Bo to jest książka o II Wojnie Światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Sasiedzi 31.05.11, 21:24 malkontent,i to jest wlasnie twoj blad.To nie jest ksiazka o IIWS ,przynajmniej tak wynika z artykula,link do ktorego wkleil pefcia. p.s. postaram sie dzis ta ksiazke kupic-zainteresowala mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Sasiedzi 31.05.11, 21:30 Z artykułu wynika, że jest to książka o zabijaniu w ZSRR i w III rzeszy. Zabijanie rozpoczęło się wczesniej ale kulminacją była IIWŚ. Przeczytaj książkę i napisz co o niej myślisz. Ja też spróbuję. Na razie mam mało czasu ale mam nadzieję, że za 2 tygodnie uda mi się zacząć czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 komunizm jest rosyjski 31.05.11, 21:25 oto odezwal sie homo sovieticus i stanal w obronie godnosci i dobrego imienia rosjan. biedny sovieticus nie rozumie, ze nikt nie oskarza rosjan jako indywidualnych osob. oskarzony jest system. biedak ucieka sie do zastepczych oskarzen, ktore brzmia jak maciaszczyk. powiadomiony, ze ze zon mu sie puszcza odpowiedzial powiadamiaczowi; twoja zona tez qrwa. moj tesc, ktory pochodzil z grodna opowiedzial mi taka oto historie. dzialo sie to w czerwcu 1941 zaraz po wejsciu niemcow. sasiad zapytany jak postrzega nowego wladce odpowiedzial: ten sam garnitur tylko przenicowany. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Garnitur przenicowany 31.05.11, 21:32 Moja s.p. mama podobnie mi mowial: Rosjanie czy Niemcy sa, dla nas, takim samym zlem. PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: komunizm jest rosyjski 31.05.11, 21:36 felusiak,nie prawda.Moze dla ciebie ,zreszta jak i dla mnie,jest oczewistym,ze chodzi o system,ale dla takiego pefcia,czy innego zlodzieja zegarkow,niewatpliwie chodzi o Rosjan. O biednym soveticus porazmawiamy przy innej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Felus! 31.05.11, 21:39 Cholera,nie zwrocilem uwage na tytul twojego postu-"komunizm jest rosyjski". To cofam slowa z poprzedniego postu,ty rowniez nic nie rozumiesz i we wszystkim winisz Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Felus! 01.06.11, 04:30 a ty przypadkiem nie popijasz sobie za duzo? bo pizdzisz jak nakrecony. rosjanie sa winni w taki sam sposob jak niemcy. partycypowali ochoczo. z drugiej strony mozna zapytac czy mogli sie sprzeciwic i tu odpowiedz jest prosta. NIE. nie ze wzgledu na cene sprzeciwu lecz ze wzgledu na to, ze wierzyli iz system jest doskonaly i sluzy im dobrze. propaganda czyni cuda. martwi mnie, ze ty posiadajac wiedze idziesz w zaparte i dostrzegasz wszedzie wroga rosji i rosjan. to typowe dla homo sovieticus. poddany propagandzie przez lata, od urodzenia nie potrafi myslec kategoriami wolnego czlowieka. a komunizm jest rosyjski. pasuje do rosyjskiej duszy ktora uwielbia cara i porzadek. ni i maja cara i porzadek. do demokracji trzeba dojrzec. mysle, ze rosjanie dojrzewaja w szybkim tempie i mozemy byc niazadlugo przyjemnie zaskoczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Sasiedzi 01.06.11, 01:50 Praca Snydera uświadamia rzeczywisty ogrom zbrodni, ale też proporcje strat. Zestawia fakty, których wcześniej nie przyrównywano. Np. to, że w alianckim nalocie na Drezno w 1945 r. zginęło mniej więcej tylu Niemców, ilu Polaków wskutek niemieckiego bombardowania Warszawy w 1939 r. A to był dopiero początek warszawskiej hekatomby - tylko podczas Powstania Warszawskiego było więcej polskich ofiar, niż zginęło Japończyków wskutek zrzucenia bomb atomowych na Hiroszimę i Nagasaki. mnie zastanawia jedno.. Rosjanom nie mozemy wybaczyc Katynia(ok. 15 tys),Niemcow po tylku lizemy i wymordowanie setek tys.(dost.fragmentu linku) poszly w zapomnienie..przynajmniej sie o nich nie wspomina. Obama skladal kwiaty w Gettcie,Momument ofiar PW olal...to nie wina murzyna,to wina Polakow i polskiej dyplomacji,pewnie by przy tej wizycie nie narazac "dobrych" stosunkow z sasiadem. Wiadomo w gettcie porzadek robili nazisci co jest juz ogolnie przyjeta na swiecie nomenklatura,z PW bylo inaczej,Polacy wiedza doskonale kto i nowa nomenlatura niczego nie zmieni..... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Sasiedzi 01.06.11, 14:26 melord napisał: > Niemcow po tylku lizemy i wymordowanie setek tys.(dost.fragmentu linku) poszly w zapomnienie..przynajmniej si > e o nich nie wspomina. Chyba nie chodziłeś w Polsce do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Sasiedzi 10.06.11, 20:25 melord napisał: > mnie zastanawia jedno.. > Rosjanom nie mozemy wybaczyc Katynia(ok. 15 tys),Niemcow po tylku lizemy i wymo > rdowanie setek tys.(dost.fragmentu linku) poszly w zapomnienie..przynajmniej si > e o nich nie wspomina. A mnie zastanawia co innego. Skąd u Ciebie taki brak wiedzy????? Generalnie chodzi o to, że Niemcy bardzo solidnie rozliczyły się z II w.ś. a Rosjanie nie dość że się nie rozliczyli to zakłamują nadal historię, mataczą, podają półprawdy czy wręcz kłamią. Tak, Niemcy są krajem demokratycznym, są naszym ważnym partnerem w UE i sojusznikiem w NATO. Wszystko jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Sasiedzi 03.06.14, 12:41 Niedawno na gazeta.pl było o pewnej książce i jej autorce, tam padło też pytanie dlaczego Żydzi wybaczyli Niemcom II WŚ a Polakom nie odpuszczają, padła gdzieś też ciekawa odpowiedź - bo Niemcy płacą, nawet więcej niż trzeba. Myślę że i podobnie jest w temacie który poruszasz, że tu nie chodzi o historię ale o ubijanie doraźnych interesów na historii, o zwyczajny handel ofiarami. I absolutnie nie zgodzę się z tezą jakoby Rosjanie mocno gorzej wypadli od Niemców jeśli idzie o rozliczenie własnych zbrodni. Jest to tylko zrobione inaczej to po pierwsze a po drugie tu mus uwzględnić mentalność danego narodu. Rosję zostawię bo temat bardzo szeroki natomiast wspomnę o Niemcach, były analizy tego jak obywatele Niemieccy zapatrywali się na działania wojenne w czasie samej wojny jak i po wojnie, w czasie wojny bynajmniej nie byli otumanieni Hitlerem a po wojnie bynajmniej nie wyzbyli się tego co najgorsze, ot zwyczajnie to na czym wyrósł Hitler to po 1945 zostało okiełzane i stłumione, nie znaczy że rozwiązane na zawsze. A owi "naziści" porządkujący getto to właśnie sposób na świetne manipulowanie historią i obraz tego jak Niemcy uporali się z II WŚ, to co złe zrobili naziści o bliżej nieokreślonej narodowości a obozy zagłady były już ... polskie. W W-wie było powstanie ale ... żydowskie w getcie, o tym drugim krwawym wiemy w zasadzie tylko my. Pretensje mieć do kogoś? Tylko i wyłącznie do naszej dyplomacji, pytanie tylko czy naszej nie powinno być w "". Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Sasiedzi 01.06.11, 04:59 dzieki za post, zrozumialem dzieki niemu, ze snyder napisal znacznie wiecej niz "red prince" ktorego mam na polce (-; ciagle nie przeczytane). musze dorwac te ksiazke (bloodlands, po ang.), i jeszcze chwalona ksiazke snydera pt. zapiski z tajnej wojny (Sketches from a Secret War: A Polish Artist's Mission to Liberate Soviet Ukraine) o polsce, ukrainie i rosji radzieckiej ktora pewnien polski artysta i szpieg staral sie wyzwolic. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who bloodlands 10.06.11, 07:42 wy tez kupujecie czasem swoim bliskim w prezencie ksiazki, ktore sami chcecie przeczytac? :-) * * * no, niezla ta 'bloodlands' i totalnie przerazajaca. w ogole trudno ogarnac rozmiar zla naprodukowanego w tak krotkim czasie, mimo to, ze czlowiek sie urodzil mniej lat po tym niz minelo od 89r. o wszystkim niby sie wiedzialo, ale w zestawieniu i streszczeniu - robi wrazenie. nie wydaje mi sie zeby ksiazka byla mocno tendencyjna w zaden sposob, chociaz zauwazylem pewne pominiecia. jesli w ogole ma jakies przegiecie, to pro-polskie! (np. sa w niej fragmenty stanowiace jakby doslowna obrone polakow przed zarzutami z filmu shoah; nie sa przytaczane opisane zbrodnie dokonywane przez polakow na nie-polakach). ma jednak racje o tyle, ze polskie grzechy nie byly liczbowo dominujce, a to jest ksiazka podkreslajaca liczby, choc ilustrujaca wszystko drastycznynymi opisami zorganizowanej przestepczosci panstwowej sasiadow, jednak dokonywanej rekami konkretnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Ich poprzednicy 01.06.11, 18:49 Od swoich poprzedników różnią się tylko skalą. XIX wiek (i wcześniej) to czasy kolonializmu. W Afryce, Azji i Ameryce masowo wyrzynano rdzenną ludność lub zapędzano ją do niewoli. A do państw kolonizujących płynęły kontyngenty złota i towarów produkowanych przez niewolników w koloniach. Na wyzysku zarabia się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: Sasiedzi 01.06.11, 21:27 prawda o wojnie jest zawsze taka sama wszyscy daja sobie rozgrzeszenie na samym poczatku i morduja bez skrupulow a historie tworzy sie w drukarniach. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: Sasiedzi 01.06.11, 21:33 bardzo efektywne jest zabijanie po cichu www.youtube.com/watch?v=FbIX1CP9qr4 Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: Sasiedzi 01.06.11, 21:38 www.irishhistorylinks.net/History_Links/The_Great_Famine.html Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Sasiedzi 01.06.11, 23:54 no to se goglunelem lekko dla poczytania tego hooinkowego profesorka dziel mniej eksponowanych. i se poczytalem to jesli w swej knizkie profisorstwo pisuje podobne rzeczy : "This led him to have more than 100,000 Soviet citizens, most of them members of the Polish national minority, shot on false charges of espionage for Poland in 1937 and 1938" to jest to nie tylko propagandowy ale i historyczny gniot. ale w tej gazecinie bylo mu dwa otwieta, jeden sie prezentuje merytorycznie, ale co niektorych to nie zadowoli. to mamy cos takiego gdzie ten hooinkowy daje ruskim ludobojcam wywiad stwierdzajac: "Однaкo oбрaщaю вaше внимaние нa тo, чтo в cвoих вывoдaх я не гoвoрю, чтo нaцизм и cтaлинизм – этo oднo и тo же. w lacinskich krzaczkach to brzmi jakos tak "zwracam panstwa uwage na to ze ja nie wyciagam wnioski ze nazizm i stalinizm jest jedno i to samo" oczywiscie ze gomo demokratius nie uwierzy ani ruskim ani hooinkowym profesorkam w ichnich mendiach, jesli jest do tego sierotka prlowska to bedzie bronil swe fobie i kompleksy do konca przewaznie swojego, tyle ze kto chce ten po gogluje i bedzie mu dana wiedza,hehe Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Reakcja forumowych Rosjan nie zawiodla. 10.06.11, 08:14 Ja ciagle ksiazki nie czytalem, nie bede sie wiec wypowiadal na temat jej wartosci merytorycznej. Cala moja wiedza, to wywiad w telewizji (polskiej) ze Snyderem i jego inne prace. Zastanawia bełkot serwowany przez forumowych sympatykow Matuszki. Brak chocby cienia dyskusji - jedynie bezsensowne inwektywy pod adresem autora wątku i autora ksiazki. Ta jakze charakterystyczna czekistowska reakcja, swiadczy o pelnej bezradnosci ! Nie pada zaden racjonalny argument, szczyt mozliwosci polemicznych to zarzuty ad personam. Musialo strasznie zabolec. A Efcia rzetelnie "smieszy, tumani, przestrasza" ! Chcialabys, Efciu, zachowac prawo do analizowania swej historii wylacznie dla historykow "narodowych" ? To bysmy dzis wierzyli, iz pucz bolszewicki wywolali Zydzi, Lotewscy Strzelcy i Dzierzynski Feliks. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: Reakcja forumowych Rosjan nie zawiodla. 10.06.11, 08:26 borrka napisał: > Ja ciagle ksiazki nie czytalem, nie warto, same mity www.newspb.ru/allnews/1413765/ Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny Pachnie próbą wybielania Niemców 11.06.11, 00:21 Że byli inni, podobni. Akurat Stalin mordował głównie Rosjan i innych swoich poddanych. Tak samo Mao i Pol Pot. Może wreszcie sami Rosjanie napiszą ile ich wymordowano? Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Re: Sasiedzi 03.06.14, 12:12 3 lata minaly a igruszka jak kurdupelkiem byl tak i pozostal Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: nie wchodzac w meritum sprawy,+ 03.06.14, 13:18 musze stwierdzic,ze pan ajgor ma przytepialy umysl: Re: My? skasujcie Odpowiedz igor_uk 31.05.11, 21:12 Rosjanin,on i w Anglii Rosjanin.Co tu precyzowac? Naprawda uwazam,ze masz ,gora ,podstawowke,za malo kumaty jestes. Czyz Rosjanie na rosyjskim forum nie wytlumaczyli panu dokladnie na panskie butne oswiadczenie: "tam gdzie Rosjanin,tam Rosja", ze to nieprawda pniewaz "Rosjanin jest tam,gdzie jest Rosja" W zwiazku z powyzszym pan jet poprostu Wanka Biezdomnyj,czyli bomz (wanka bez domu,bez Ojczyzny czyli gosc bez okreslonego miejsca zamieszkania Pikanterii dodaje fakt,ze Rosjaninem pan nigdy nie byl. Byl pan (wg.pana) Russkim obywatelem ZSRR. A tak jak Russkije dziela sie na tych lepszych i gorszych,madrycch i przyglupow itp,to pana przydzielono do tych gorszych glupich,zwanych kacapami. Stan obecny: jest pan wanka biezrodnyj polski kacap,zamieszkaly w UK. A pan dalej popelnia przestepstwo,podajac sie za czlonka wspanialego,utalentowanego i dumnego Russkiego narodu,skladajacego sie z wielu bratnich narodow-w samym Dagestanie jest ich ponad 60. Pan koniecznie swym postepowaniem chce udowodnic,ze rosyjski narod upadl tak nisko -fizycznie i umyslowo - zaliczajac siebie do tego wspanialego grona. -- Odpowiedz Link Zgłoś