Dodaj do ulubionych

Rasisci Udaja jaiwnych

23.06.11, 22:55
Wedlug Encyclopedi Antysemita Ten/Ta kturzy;

Antisemitism (also spelled anti-semitism or anti-Semitism) is "hatred toward Jews—individually and as a group—that can be attributed to the Jewish religion and/or ethnicity."[1] In its extreme form, it "attributes to the Jews an exceptional position among all other civilizations, defames them as an inferior group and denies their being part of the nation[s]" in which they reside.[2] A person who holds such views is called an "antisemite". Antisemitism may be manifested in many ways, ranging from individual expressions of hatred and discrimination against individual Jews to organized violent attacks by mobs, or even state police, or military attacks on entire Jewish communities. Extreme instances of persecution include the First Crusade of 1096, the expulsion from England in 1290, the Spanish Inquisition, the expulsion from Spain in 1492, the expulsion from Portugal in 1497, various pogroms, the Dreyfus Affair, and the Holocaust by Nazi Germany.

While the term's etymology might suggest that antisemitism is directed against all Semitic peoples, the term was coined in the late 19th century in Germany as a more scientific-sounding term for Judenhass ("Jew-hatred"),[3] and that has been its normal use since then.[4]
Obserwuj wątek
    • igor_uk leon! 23.06.11, 23:06
      O co cie chodzi z tym cytatem z Wikipedii?I kto to sa jajiwni? Moze cie chodzi o naiwnych?
      Ale rasisci nigdy naiwniakow z siebie nie udaja,oni dobrze wiedza co chca pokazac.
      A nie wydaje sie cie dziwnym,ze rasistami w dzisiejszych czasach stali sie tylko te,kto nie lubi Zydow? Te kto wystepuje przeciwko Zydam jest potepiany,a naprzyklad ,przeciwko Rosjanam,uwaza sie za patriote.
      Czemu nie mozno powiedziec o Zydach,ze sa mordercami narodu palestynskiego?Ale mozno powiedziec o Rosjanach,ze sa mordercami narodu czeczenskiego.
      • leon7073 Re: leon! 24.06.11, 06:11
        Wiedzialem ze jestes Muhamedem a nie jakims Igorem
        Mam nadzieje ze nie mieszkasz u nas w Polsce, niepotrzebujemy takich jak ty u nas.
        Ja jeszcze nigdy Zyda nie spotkalem, nie ma tu w Jeleniej Gorze ani jednego and Zyd mi nigdy nic zlego nie zrobil a jezeli chodzi o o Arabach z Palestyny, to niech sie bija, sa gorsze nieszczescia na swiecie niz co Zydzi robja Araba albo co Araby robja Araba, naprzyklad co Muzelmanie robja swiatu lub co robja Muzelmanie Muzelmanom jest chyba 100 razy gorsze
        niz co Zydzi robja Muzelmanom.
        • darekvtb Szanowny Panie leon7073 ! 24.06.11, 07:25
          Po przeczytaniu panskiego zapisu mialem wrazenie ze tak niepoprawnie moze pisac tylko niedouczony gimnazjalista. Jednak sadzac z tresci - to wyraznie nie krag zainteresowan mlodocianego lumpenproletariatu, wiec ten wariant wykluczam. Sam Pan pisze o sobie "nie mieszkasz u nas w Polsce". Jednak przeczy Pan sam sobie, poniewaz:
          1. nie uzywa Pan polskich czcionek (ja jestem za granica, wiec to logiczne :-)
          2. pisze Pan z bledami jakich nie popelnilby nawet gimnazjalista..
          3. uzywa Pan zwrotow anglojezycznych "ani jednego and Zyd mi nigdy " (co gimnazjaliscie zupelnie nie przyszloby do glowy)
          4. przytoczyl Pan definicje antysemityzmu w j. angielskim, a Polak z tak kiepska znajomoscia polskiego (w Jeleniej Gorze - sic! :-) nigdy by sie na cos takiego nie zdecydowal.
          Ja czesto wstawiam zwroty lub cytaty po rosyjsku, ale zupelnie sie z tym nie kryje - mieszkam w Moskwie i niezle znam ten jezyk. Ale Pana mistyfikacja jest tak naiwna, ze rozpoznac ja moze kazdy Polak :-))
          P.S.
          Mam przyjaciol wsrod Zydow, wielu z Zydow sa moimi ulubiencami: Жвaнецкий-Кaк шyтят в Одеccе, ale syjonistow - nie cierpie!
          • bywszy1 Re:tez mieszkam za granica+ 24.06.11, 08:39
            Polskie teksty,pisane w Polsce,u mnie sa bez polskich czcionek.
            • bywszy1 Re:sprostowanie+ 24.06.11, 08:42
              nie zawsze.
              Czasami wystepuja gdzie niegdzie znaki zastepcze.
              Czasami wystepuja i w rosyjskich tekstach.
              Co do polskich znakow przy pisaniu-jak sie chce to mozna je ustawic.
              • darekvtb Re:sprostowanie+ 24.06.11, 11:56
                "jak sie chce to mozna je ustawic."

Owszem, ale majac 3 jezyki (ruski ang i pol) na klawiaturz, uciazliwe jest przelaczania. Dlateko postawilem na jednym kompie, ale mi sie nie spodobalo i wiecej tego nie robie :-))
                • bywszy1 Re:sprostowanie+ 24.06.11, 12:19
                  A ja mam oprocz klawiatury Szwdzkiej,rosyjska fonetyczna QWERTY.
                  Program sciagnalem z Russify.Uzywam do pisania.
                  Z rosyjskiego co otrzymuje,zazwyczaj jest ok.Ale czasami pojawiaja sie dziwne znaki,pomimo,ze uzywam "kodirowku"
        • igor_uk Re: leon! 24.06.11, 16:27
          leonczyk,ale jajcarz z ciebie.Mawiasz ,ze jestem Arabem,czemu nie?Wole byc Arabem,niz takim syjonista ,jak ty.

p.s.A wiesz ,gdzie Polska lezy?
          • kaszebe12 Re: leon! 25.06.11, 07:19
            Daj spokoj ,Igor...-Facetowi udalo sie przeczytac , w ciagu dziesieciu lat, przeczytac jakas gazetke , co obudzilo w nim lekki ruch jakiegos neurona.-Lepiej nie dyskutowac ,bo przyprawisz faceta o wylew niklych resztek szarych komorek...
    • zeitgeist2010 zachęta 26.06.11, 09:59
      Dear fellow

It´s obvious that you´re a foreigner who pickep up some Języka Polskiego. I am honestly encouraging you to practise and use it. Don´t worry about occasional criticism. Everybody makes mistakes. Even native speakers. The crucial thing is to make a clear point and statement on the issues. I, for once, promise to reply in Polish to the contents of your future messages that will be written po polsku.

Polish is actually the most difficult language on earth outcompeting Japanese, Arabic, Ameroindian, whatever. The Grammar of Chinese is in comparison a piece of cake! So everybody who dares to try Polish, deserves appreciation and encouragement

• mara571 milo cie widziec na forum 26.06.11, 10:26
        pisalam do Ciebie o losie Sinti i Roma
        Wzoraj przypadkowo widzialam to:
        www.zdf.de/ZDFmediathek/hauptnavigation/startseite/#/beitrag/video/1368758/Europa-hautnah-vom-2506.2010
        Nastaw na siodma minute.
        Ja rozumiem, ze pieniadzy z Uni powinien pobierac rzad, ale czy naprawde nie ma sposobu, aby nijako odgornie z Brukseli zorganizowac projekt budowy najprostszej intrastruktury: droga, wodociag i dac mieszkancom slumsow prace przy realizacji projektu?
        • zeitgeist2010 Re: milo cie widziec na forum 26.06.11, 10:57
          mara571 napisała:

pisalam do Ciebie o losie Sinti i Roma > Wzoraj przypadkowo widzialam to:
          <a ref="www.zdf.de/ZDFmediathek/hauptnavigation/startseite/#/beitrag/video/1368758/Europa-hautnah-vom-2506.2010" target="_blank" rel="nofollow">www.zdf.de/ZDFmediathek/hauptnavigation/startseite/#/beitrag/video/1368758/Europa-hautnah-vom-2506.2010</a>
          > Nastaw na siodma minute.

Ja tylko na krótko wpadam na forum. Propnuję żebys ty otwarla odpowiedni wątek z linkami. Ja sie chętnie wlącze ale najwczesniej wieczorem.

Zyczę przyjemnej niedzieli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka