Dodaj do ulubionych

zara a po co komu demokracja?co to wogole je to d?

28.08.11, 13:57
ciągle słyszę, ze demokracja jest najważniejsza ( z pewnością ważniejsza niż ropa czy gaz oraz dobrobyt). Czemuż tak mocno drogie pachołki CIA pożądacie demokracji? i jakiego typu? no wiec czegoż to pachołki z uszkodzonymi mozgami dla mnie?
Obserwuj wątek
    • eva15 Demokracja to strój dla mediów 28.08.11, 14:01
      Ta demokracja to suknie króla, bez tego byłby nagi i każdy by widział, jaki naprawdę jest. A tak paraduje w pięknych sukniach i łudząc publikę może robić, co chce. Te suknie ładnie w mediach wyglądają.
      • igor_uk Re: Demokracja to strój dla mediów 28.08.11, 14:10
        Ja by odroznilem demokracje,taka jaka propaguje dupolizek amerykanski,od tej prawdziwej.
        To co jest na Zachodzie,nigdy demokracja nie bylo.
        W sumie demokracja(czyli wladza ludu),to taka sama mrzonka,jak i komunizm,gdzie kazdemu mieli dawac wszystko zgodnie z potrzebami ,a przy demokracji Krajem mial by rzadzic lud.Moze by lud i zaczal by rzadzic,ale za chwile i tak by stworzyli sie jakies "elyty",ktore by uwazali sie za madrzejszych i uzurpowali by sobie prawo rzadzic w imieniu ludu.
        • kamandir_vzvoda + społeczeństwo głupków do rządzenia i et voila ! 28.08.11, 21:59
          co w dużym skrócie zapewnia demkoratyczny system kształcenia. No bo jak kto myśli kretyństwa u władzy zaczną zgrzytać ,a i nie będzie się brało kredytów na 5 pokoleń do przodu...
          • przyjacielameryki Re: + społeczeństwo głupków do rządzenia i et voi 29.08.11, 09:47
            kamandir_vzvoda napisał:

> co w dużym skrócie zapewnia demkoratyczny system kształcenia. No bo jak kto myś
            > li kretyństwa u władzy zaczną zgrzytać ,a i nie będzie się brało kredytów na 5
            > pokoleń do przodu...

Taki tępak ja Ty rozumie tylko bat. Wcześniej był bat mongolski a wkrótce będzie chiński. Ty nie masz bladego pojęcia o demokracji tak jak niewolnik o wolności.
    • johnny-kalesony Re: zara a po co komu demokracja?co to wogole je 29.08.11, 00:18
      To prawda, nie za bardzo rozumiemy, że od tego czy będzie demokracja czy też nie - bimbru raczej nie będzie więcej ... Aleśmy niewdzięczni ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • kamandir_vzvoda dzony szuka bimbru w demokracji 29.08.11, 02:43
        johnny-kalesony napisał:

> To prawda, nie za bardzo rozumiemy, że od tego czy będzie demokracja czy też ni
        > e - bimbru raczej nie będzie więcej ... Aleśmy niewdzięczni ...

to potwierdza moja teze, o bylejakości kształcenia w demokracjach. Głupami łatwiej się zarządza przez media.

• przyjacielameryki Re: dzony szuka bimbru w demokracji 29.08.11, 09:25
          kamandir_vzvoda napisał:

> johnny-kalesony napisał:
          >
          > > To prawda, nie za bardzo rozumiemy, że od tego czy będzie demokracja czy
          > też ni
          > > e - bimbru raczej nie będzie więcej ... Aleśmy niewdzięczni ...
          >
          >
          > to potwierdza moja teze, o bylejakości kształcenia w demokracjach. Głupami łatw
          > iej się zarządza przez media.

Co, to i demokracja zła? Kolejny putinowiec udający nie wiadomo kogo? Cha!, cha! Rozumiem, że wzorcem dla Ciebie jest tragikomiczny i anachroniczny system rosyjski w którym na prezydenta wybiera się odgórnie marionetkę wykonującą plecenia oligarchów, mafiosów i innych przestępców a niezależnych dziennikarzy po prostu zabija się. Cha!, cha!, cha! Taaaaaaaaaak, demokracja jest ohydna, to już wiemy od komsomołu.
          To wynocha z demokracji do tego wzorcowego ustroju i państwa.
        • j-k America is the best. 29.08.11, 09:30
          kamandir_vzvoda napisał:

- cos bez sensu.

i jak - dalej "bendziemy" walczyc ?
          • przyjacielameryki Re: America is the best. 29.08.11, 09:45
            j-k napisał:

> kamandir_vzvoda napisał:
            >
            > - cos bez sensu.
            >
            > i jak - dalej "bendziemy" walczyc ?

Nie ma sensu. Widać, ze sami pchają się pod buta chińskiego. Oni lubią chyba bat - wcześniej mongolski a teraz widać chiński. Rosja to kraj niewolników.
            • j-k Nie obrazaj Rosjan 29.08.11, 09:57
              przyjacielameryki napisał:

> Nie ma sensu. Widać, ze sami pchają się pod buta chińskiego. Oni lubią chyba b
              > at - wcześniej mongolski a teraz widać chiński. Rosja to kraj niewolników.

to pisza forumowi idioci
              Rosjanie da normalni.
              • przyjacielameryki Re: Nie obrazaj Rosjan 29.08.11, 10:11
                j-k napisał:

> przyjacielameryki napisał:
                >
                > > Nie ma sensu. Widać, ze sami pchają się pod buta chińskiego. Oni lubią c
                > hyba b
                > > at - wcześniej mongolski a teraz widać chiński. Rosja to kraj niewolnikó
                > w.
                >
                > to pisza forumowi idioci
                > Rosjanie da normalni.

Masz rację ale już nie mogę spokojnie reagować na te komsomolskie zaczepki. Ale już kończę z tymi obelgami bo tak piszę ale tak nie myślę. Może tylko trochę.
        • johnny-kalesony Re: dzony szuka bimbru w demokracji 29.08.11, 09:32
          Ależ nie - to jedynie potwierdza tezę, że Rosjanie rozumują kategoriami bimbru ...

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
    • vladexpat Re: zara a po co komu demokracja?co to wogole je 29.08.11, 12:53

Pewien mój przyjaciel mawiał, że lepszy jeden wódz głupi niż dziesięciu mądrych. A ja od siebie dodam, że demokracja i wolność człowieka wcale nie są tożsame, zaś demokracja uśmierciła Sokratesa.
      Z drugiej stronu problem polega na tym, że jak na razie nic lepszego od demokracji nie wymyślono. Choć może nie do końca. Azjatyckie tygrysy pokazały, że demokracja nie jest warunkiem koniecznym dynamicznego wzrostu gospodarczego i co za tym idzie wzrostu dobrobytu obywateli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka