Dodaj do ulubionych

W USA w obozie republikanskim wygrywa Ron Paul

08.09.11, 11:07
Ma duze szanse, to IMO najlepszy i najbardziej odpowiedzialny amerykański kandydat na prezia. jest spoza mafijnych rezimowych ukladow.

firstread.msnbc.msn.com/_news/2011/09/07/7658608-who-do-you-think-won-the-republican-debate-at-the-reagan-library
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: W USA w obozie republikanskim wygrywa Ron Pa 08.09.11, 16:01
      ronpol wygrywa w sondażach ale nie ma najmniejszych szans na nominację czyli prezydentem nie będzie. z drugiej strony robi dobrą robotę, jest pożyteczny...........
      • mlody747 Re: W USA w obozie republikanskim wygrywa Ron Pa 08.09.11, 16:29
        Masz racje Felus, bo mafia się nie zgodzi na jego kandydaturę, a ona ma wszystkich gdzieś. Oni nawet swoich nie szanują i niszczą ich jak są im już niepotrzebni itd. Przy tym kontrolują, komputery wyborcze(niema dowodów jak glosowano poza ich kontrolowanym programem wyborczym), media, szkolnictwo, emerytury, kredyty itd. I nie skoczy im jakiś tam Rou Paul lub społeczeństwo (nic nie wiedza co stało się np. w Iceland).
        • felusiak1 Re: W USA w obozie republikanskim wygrywa Ron Pa 08.09.11, 19:30
          przestań bredzić o mafii. ronpol jest atrakcyjny po stronie polityki wewnętrznej i całkowicie nieatrakcyjny w polityce zagranicznej. do tego dodajmy, że nie ma on organizacji we wszystkich stanach i nie ma pieniędzy. poprzednim razem zebrał bodajże 6 milionów. to za mało.
          obama miał około 700 mln. reklama kosztuje.
          • eva15 US-plutokracja zaprzeczeniem demokracji 09.09.11, 00:59
            felusiak1 napisał:
            > dodajmy, że nie m a on organizacji we wszystkich stanach i nie ma pieniędzy. poprzednim razem zebrał bodajże 6 milionów. to za mało.
            > obama miał około 700 mln. reklama kosztuje.

No widzisz, feluś wreszcie pojąłeś, że w USA o wyborach nie decyduje demokracja tylko PIENIADZ.
            Rządy pieiniądza to plutokracja. Jakim prawem więc Hameryka poucza bombami cały świat w zakresie demokracji, o której nie ma od lat zielonego pojęcia?
            Umiesz to feluś wyjaśnić?
    • mara571 mowic o szansach jest troche za wczesnie 08.09.11, 18:40
      Ja bym sie od was chetnie dowiedziala co poza schematem Ponziego i podawaniem liczby miejsc pracy stworzonych przez gubernatorow bylo tematem wymiany zdan kandydatow w Simi Valley
      • felusiak1 Re: mowic o szansach jest troche za wczesnie 08.09.11, 19:27
        nic nie było tematem. brian williams zawiódł no ale to ten sam który po katastrofie TWA800 kiedy na ekranie pojawił się pływający trampek powiedział "human sneaker". moderatorzy starali się za wszelką cene zadawać pytania typu "gotcha".
        ronpol jest pozyteczny i kiedy powiedział, że fema powinna być zlikwidowana i uzasadnił dlaczego, moderatorzy mieli kwaśne miny. to samo dotyczy EPA i departamentu edukacji.
        ronpol podoba mi się z tej strony ale kiedy zaczyna bredzić o izolacjoniźmie to traci i mnie i wiekszość.
        moderatorzy najwyraźniej nie rozumieją różnicy pomiędzy wymiarem indywidualnych podatkow a tzw. revenue stream. żenujace ale jednak. stąd zadawali idiotyczne pytania dotyczące podatkow aż wreszcie gingrich im wyjaśnił i to był koniec idiotycznych pytań.

mara, jest jeszcze za wcześnie. zbyt dużo kandydatów. poczekajmy aż się wiekszość wykruszy. miej cierpliwość. obiektywne statystyki mówią, że 40% wszystkich miejsc pracy stworzonych w usa od momentu objecia władzy przez obamę przypada na texas. gubernator nie tworzy miejsc pracy. tego dokonuje prywatny business ale gubernator nie przeszkadza. prezydent powinien wreszcie przestać przeszkadzać.
        • mara571 przeciez bredzil w czasie przemowienia 08.09.11, 19:41
          z okazji Labour Day, ze wezmie 300 mld do reki i stworzy miejsca pracy przy remontach infrastruktury.
          W usatoday zanlazlam niezla karykature.
          Pozniej napisze o niemieckich glosach.
          • felusiak1 Re: przeciez bredzil w czasie przemowienia 08.09.11, 20:04
            on dopiero bedzie bredził dzisiaj o 7 wieczorem. przed połaczonymi izbami kongresu.
            • mlody747 Re: przeciez bredzil w czasie przemowienia 08.09.11, 20:25
              Tutaj Felus, opisuje twój kolega forumowy, twój przypadek dokładnie.
              forum.gazeta.pl/forum/w,50,128629564,128629564,_Blazny_i_prorocy_.html
              • felusiak1 Re: przeciez bredzil w czasie przemowienia 08.09.11, 20:43
                dzięki za link.
                tak na marginesie chcę zauważyć, że forum jest do przdstawiania pogladów, jakie by one nie były. nie wydaje mi się, że jest to arena do prywatnych porachunków i fobii
                ps. nie mam kota ani kanarka.
                nie mam też konia.
                • mlody747 Re: przeciez bredzil w czasie przemowienia 08.09.11, 21:04
                  Zgadza się, ze forum służy do tego celu jak piszesz i dlatego już nie można być tak całkiem pewnym czegokolwiek. A podany link, to trochę żart, bo on jest napisany pod propagandę z ADL(syjoniści obawiają się, ze się to jeszcze porusza/wspomina co się tam stało-oni mogą ozywać święta wojnę przez więcej niż 1/2 wieku i to jest OK) gdzie ostatnio wyśmiewa się tych co nie myślą zgodnie z "prawda" przedstawiana przez oficjalne media(nie tylko z opisanym tam przykładzie).
            • mara571 Re: przeciez bredzil w czasie przemowienia 08.09.11, 20:27
              wstepnie bredzil w poniedzialek w Detroit.
              mediagallery.usatoday.com/G373
              • felusiak1 Re: przeciez bredzil w czasie przemowienia 09.09.11, 00:34
                wyszło mi z pamięci. zresztą to nie on był "bohaterem" dnia lecz Jimmy Hoffa Jr., który zadeklarował, że zwiazkowcy są armią obamy i gotowi są pójść na wojnę z republikanami i take these son of a bitches down. prezydent rzecz jasna nie potępił hoffy i rzekl, że o n nie jest od okreslania warunków co dozwolone a co nie. zgadzam się z nim i z entuzjazmem przyjmuję zmianę jego stanowiska. jeszcze nie tak dawno w arizonie mówił co innego.
                ale on mówi z wiatrem a ten nieustannie się zmienia. no niech to cholera te wiatry weźmie.
                • misterpee Re: Ron Paul albo Obama 09.09.11, 00:45
                  jezeli Obama nie poprawi ekonomi i zatrudnienia w USA, to nawet cyganstwa amerykanskiej nomenklatury na nic sie nie przydadza i bedzie rewolucja, zapewne bedzie to okazja do oficjalnego przejecia wladzy globalnej przez Chiny. Felus wtedyprzeniesie sie do Makau na plaze i bedzie nas instruowac jaka jest dobra ekonomia. Problem jest ze w USA Felus wyglada jak kazdy Amerykanin, a w Makau Felus nie zginie w tlumie i bedzie tam egzystowac tak dlugo jak Mandaryni zechca.
                  • felusiak1 młody 09.09.11, 17:00
                    widzę, że siła nie daje ci spokoju. idź do łazienki poruszać skórą. lepiej sie poczujesz.
    • melord Re: W USA w obozie republikanskim wygrywa Ron Pa 09.09.11, 00:51
      jest spoza mafijnych rezimowych ukladow

jesli to prawda,szanse jego sa mizerne
      jesli mysli powaznie,w uklady wkrotce wejdzie
      • felusiak1 Re: W USA w obozie republikanskim wygrywa Ron Pa 09.09.11, 17:04
        ładnie piszesz. powiedz mi zatem jak to się stało, że hillary będąca "w mafijnych układach" przegrała z obamą, który był spoza tych układów. wiem, wiem, napiszesz, że wszedł w układy a hillary została wyrzucona.
        innymi słowy swiat jest niezwykle prosty i przewidywalny. wszystko ustalone jest z góry i głosy wyborców nie maja znaczenia.
        • elka-sulzer Re: W USA w obozie republikanskim wygrywa Ron Pa 09.09.11, 23:06
          A kto twierdzi ze Obama byl 'spoza'? Jak na kogos 'spoza' byl sowicie finansowany przez.... mafie telekomunikacyjna np. Czyzby na niewlasciwego konia stawiali? Chyba jednak nie. Rozgrzeszenie za nielegalne podlsuchy dostali zaraz po "koronacji":)
          Wez teraz mafie bankowa, absolwenci Goldman School of Economics, Wall Sreet, toz to jego inner circle. Czyzby ci ludzie sami sobie "przeszkadzali"?
      • s0l.aar Re: W USA w obozie republikanskim wygrywa Ron Pa 09.09.11, 20:23
        to prawda, i popiera go dzis prawie caly narod. Moze wygrac wbew reklamom na marionetki mafiozow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka