malkontent6 15.07.13, 19:48 Lewactwo się zorganizowało i protestuje. Szkoda, że w nie w ważniejszej sprawie. www.cnn.com/2013/07/15/justice/zimmerman-verdict-protests/index.html?hpt=hp_t1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor_uk Wyrazy wspolczucia dla hamerykanow. 15.07.13, 19:53 Przy okazji wyrazam zal,ze zabojca nie zostal ukarany,jak na razie .Wierze w madrosc i sprawiedliwosc amerykanskiego prawa i mam nadzieje,ze tchorzliwy zabojca nie uniknie kary,odpowiedniej do jego czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: Wyrazy wspolczucia ze nie wiadomo jaka 15.07.13, 20:37 jest rola prawa. Prawo powinno naprawiac spoleczenstwo, ludzi, a nie powinno karac i powodowac rozruchy. Spoleczenstwo w ktorym ludzie popelniaja przestepstwa powinno sie zastanowic, czy system socjalny, edukacyjny wychowuje ich w kierunku harmonijnego funkcjonowania w ramach tego narodu. Robienie wielkich naglowkow na temat zbrodni nikomu nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
romad2447 Re: Wyrazy wspolczucia dla hamerykanow. 16.07.13, 08:34 Igor, gdybys wierzyl w amerykanski system sprawiedliwosci to bys nie wypisywal takich glupot. Lepiej byloby,zeby Martin spral Zimmermana do nieprztomnosci, a Zimmerman nie mial zadnej mozliwosci obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Drogi romada. 16.07.13, 20:54 To zadne bzdury. To Zimmerman byl inicjatorem zderzenia.To on sprowokowal Martina .Jak by bylo po innemu,to sprawa dla mnie wygladala by calkiem inaczej. Wyobrazmy sobie taka sytuacje: Idzie sobie uliczka osiedlowa George, i w pewnym momencie zauwaza,ze ktos go sledzi.Odwraca sie i pyta przesladowce :o co chodzi? Ten napada na niego,i zaczyna go bic.George,przerazony i pelny obaw o wlasne zycie , w tym momencie przypomina sobie,ze ma przy sobie bron,jakims cudem wyciaga ja z kiszeni i strzela w napastnika . Czy dla mnie w takim razie Zimmerman byl by zabojcem? W zadnym razie .On bronil wlasne zycie. A przeciez dobrze wiesz,ze bylo calkiem inaczej.To wlasnie Zimmerman ,jako pierwszy,zaczepil Trayvon,czy posiadanie przez niego broni nie dodalo mu odwagi? Czy wykluczasz taka mozliwosc,ze Zimmerman mogl sprowokowac Martina jakimis slowami,ktore rozwscieczyli go ? Felus ciagle porownuje to, kto z nich byl wyzszy,ciezszy,a przeciez to nie mialo zadnego znaczenia.jeden z nich byl uzbrojony w bron palna,drugi byl bezbronny. George nie musi byc skazany na krzeslo elektryczne,nie musi dostac dozywocia.Ale nie moze byc nieukarany. Bo to on byl tym silniejszym i on o tym wiedzial. p.s. Ja jednak wierze w to,ze prawo amerykanskie jeszcze nie postawilo kropke w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
romad2447 Re: Drogi Igorze. 16.07.13, 21:25 Igor, to co wypisujesz tego na procesie nie bylo,byl natomiast swiadek ktory widzial jak Martin siedzial na lezacym Zimmermanie i okladal go piesciami,rezultatem byl zlamany nos Zimmermana, and fear for his life,dlatego uzyl broni. Wiekszosc adwokatow ktorzy sledzili proces uwaza, ze wyrok jest sprawiedliwy,bo procurator nie tylko nie udowodnil winy Zimmermana,a swiadkowie prokuratora jeszcze bardziej pomogli obronie Zimmermana. Sa na internecie artykuly ktore w detalach opisuja dlaczego Zimmerman zostal uniewiniony. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Drogi Romadzie. 16.07.13, 21:57 I to wlasnie to.Dla was zderzenie rozpoczyna sie w momencie,kiedy Martin bije George. Ja ze wiem doskonale,ze do tragedii doprwadza ciag zderzen. W ciagu roku ze zdziewieniem obserwowalem,jak w Ameryce kreowal sie obraz narkomana i bandyty,ktory zaatakowal bezbronnego czlowieka.Wszystkie artykuly ,tlumaczace dla czego Zimmerman zostal uniewiniony,rozpoczynaja sie slowami swiadkow,ktore widzieli,jak Martin oklada piesciami George .A ja chce wiedziec to,dla czego Martin napadl na George. Tego tematu unikaja wszysci,wlacznie z toba . p.s. Adwokaci uwazaja,ze prokuratura dala ciala i z tego powodu bardzo ciesza sie.Felus jedynie w czym ma racje,ze z takim oskarzeniem i z takimi dowodami prokurator nie powinien byl isc do sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
berek_p Re: Drogi Romadzie. 17.07.13, 00:43 Igor możesz być pewny że Zimmerman podchodząc do Trayvon na pewno nie wyciągnął broni,może po wymianie zdań młody Trayvon poczuł się silny atakując Zimmerman.Jak dla mnie agresywny był młody murzyn i George miał prawo użyć broni.Do tego momentu broń nie miała żadnego znaczenia,bowiem młody murzyn jakby miał nóż Zimmerman zginąłby zasztyletowany kilkudziesięcioma pchnięciami w płuca i brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody776 Re: Drogi Romadzie. 17.07.13, 05:37 No popatrz, jak to potrafisz przewidzieć przyszłość. To już teraz jesteś jak Bóg na ziemi. A wiesz ze w samym Chicago (gdzie nie można mieć broni palnej) od początku roku zginęło 700 czarnych a w mediach cisza. Tylko tego się czepiają i twierdza, ze jest rasizm w USA, nawet po dwukrotnym wybraniu czarnego na prezydenta i wielu innych pozycji państwowych. Sam Zimmerman ma dziadka Peruwiańczyka czarnego. Co ty dowodzisz tylko świadczy, ze nabrałeś się na medialna propagandę. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk mlody. 17.07.13, 14:57 O zadnej przyszlosci nie pisze,pisze tylko o tym,co bylo w przeszlosci. Bardzo mylisz sie,mlody,jak sadzisz,ze dla mnie ta sprawa jest sprawa rasowa. Wielokrotnie pisalem i trzymam sie tego konsekwentnie: powzechny dostep do broni jest zlem ,zlem w samym w sobie. p.s. Medialna propaganda robi z czarnego martina narkomana i bandyte,tak co kto z nas nabiera sie na propagande? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody776 Re: mlody. 17.07.13, 17:23 Igor ja nie do ciebie pisałem sorry. Ale jak już napisałeś, o powszechnej broni, to jak bomba wybuchnie to winę składają na podkładającego, a jak bron palna jest użyta, to winna jest bron (u ludzi z agenda oczywiście). Twoje przekonanie co do tej bron (już dyskutowaliśmy o tym)i, nie wywodzi się: z rozsądku, statystyki itd, ale z twojego wychowania z czym trudno jest walczyć, bo jest to podobne do nawiedzonych religijnie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Drogi Romadzie. 17.07.13, 14:52 Zacznimy od tego,ze Zimmerman nie podszedl by do Martina,jak by nie mial broni.To bron dodala mu odwagi (powtarzam to po raz setny).Jak by on podszedl do Martina z wyciagnieta bronia,to by do zderzenia rowniez by nie doszlo. Generalnie moge stwierdzic - w tym przypadku bron odegrala fatalna role.Ona dodala George odwage,ale poniewaz byla niewidaczna,to nie zadzialal odstraszajaco na Martina. Czyli powszechny dostep do broni nie jest panaceum na zlo.Bron to tylko kawalek zelaza,zeby ona spelniala swoja role, potrzebna do niej glowa,dodam madra.Zimmerman do madrych nie nalezy.Przez jego glupote zginal nastolatek,a i jemu zycie nie ulatwila. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody776 Re: Drogi Romadzie. 17.07.13, 17:31 Igor, a ty jesteś psychologiem i wiesz co mu ta bron dodała? A wiesz ze on był w sąsiedzkiej służbie wartowniczej (bardzo popularne w tym stajcie) i to mogło go zmusić do działania.Ten obowiązek pilnowania sąsiedztwa. Ja oczywiście nie wiem, ale ty możesz wiedzieć jak jesteś psychologiem (po tych wymyślonych przez liberałów i na ich uzytek studiach humanistycznych). Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Niue,mlody, 17.07.13, 17:46 nie jestem psychologiem,ale dobrze wiem,jak czuje sie czlowiek,majacy przy sobie bron (przez 4 lata mialem pistolet pod pacha) . p.s. mlody,jak by przeczytales wszystkie moi wypowiedi w tym temacie,to by nie musiales mnie pisac o tym,kim byl Martin i kim George.Ja naprawde dosc dobrze znam sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody776 Re: Niue,mlody, 17.07.13, 18:12 Igor, nie pomyślawszy, ze jak bron dodaje ci odwagi i może zaczepności, to ta bron nie jest dla ciebie? Nie mam pod ręką info. ale generalnie jest tak, ze wartownicy, prywatni i państwowi maja bardzo duże uprawnienia, co mogło zmusić go do akcji, po mimo ze często nie maja żadnej broni. Wolno im więcej niż samym policjanta, a jak wiesz ci mordują (nazywają to wypadkami/pomyłkami) i wysyła się ich na płatne wakacje "za kare". Zrozum ta sprawa, jest celowo rozdmuchana bo prowokuje się społeczeństwo do rozróby. Dzieje się tak, bo się ono szybo uczy. Za szybko dla nie których. To co jest przez nich spodziewane, chcą wyprzedzić i przez to odstraszyć, kiedy świadomość jest jeszcze na etapie kurczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Wlasnie chodzi o to,mlody. 17.07.13, 19:09 Ze pomyslalem.Dla tego zrezygnowalem z broni i stalem tym czlowiekiem,ktory uwaza,ze powszechny dostep do bronie jest zlem. My,chyba,nie rozumiemy sie.Ja nie jestem za calkowitym zakazem posiadania broni.Ja jestem za zaostrzeniem przepisow .Przeciez prawa jazdy nie wydaja sie po okazaniu dowodu tozsamosci i sprawdzeniu,czy nie jestes kryminalistem. p.s. Sprawa rozdmuchuje sie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody776 Re: Wlasnie chodzi o to,mlody. 17.07.13, 20:59 Ja tez jestem za skonfiskowaniem broni lub utrudnienie w jej otrzymaniu dal: policji, strażników, wojskowa, wszystkich organizacji specjalnych dal ścigania wymyślonych problemów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody776 Re: Wlasnie chodzi o to,mlody. 17.07.13, 21:07 Moze nie zrozumiałeś, wiec trochę więcej info. Te wszystkie wymienione są nie konstytucyjne grupy/agencje, a jestem za posiadaniem broni w rekach prywatnych, w rekach szeryfów sprawozdawczych swoje władze na zasadzie powszechnych wyborów i wszelkich grup militarnych powoływanych na zasadzie pospolitego ruszenia z chwila napaści na USA (np. jak w Szwajcarki), które są jak najbardziej zgodne z US Konstytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: A w Hameryce zawierucha. 15.07.13, 21:02 gorzej bedzie jak przejda do czynow. Dla mnie szokiem bylo, kiedy czytalam, ze Obama powinien zobowiazac ministra sprawiedliwosci do dzialania. Kwestionowanie trojpodzialu wladzy w USA oznacza, ze w USA doszly do glosu sily komunistyczno-faszystowskie. Ciekawe dlaczego ci sami publicysci jak inny sad, ze Simpson nie zabil swojej bialej zony. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: A w Hameryce zawierucha. 15.07.13, 21:03 Niestety lewactwo robi się w USA coraz silniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: A w Hameryce zawierucha. 15.07.13, 21:11 malkontent6 napisał: > Niestety lewactwo robi się w USA coraz silniejsze. > > I bezczelnieją. W ogóle tu do nas nie zaglądają... Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: A w Hameryce zawierucha. 15.07.13, 21:34 Ten dal do tego amnestie tym tysiacom nielegalnych latinosow. Murzynstwo zacznie palic i niszczyc. Nie zazdroszcze wam tam w US. Kiedy ta masoneria zacznie dzialac i redukowac "nadmiary". Chyba to jest tylko jedyne wyjscie..... Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Kiedy ostatni raz brałeś tabletki? 17.07.13, 16:09 Poważnie pytam. Znowu masoni, Rockefeller i żydzi prześladują Cię pod łóżkiem? Zajrzyj też tam: zone5.org/wp-content/uploads/Toilet-Head.jpg UWAGA!!! Pewnie Żyd!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1blueelvic Do zawieruchy jeszcze ... 15.07.13, 22:06 daleko. Fakt, ludzie protestuja i maja do tego pelne prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Do zawieruchy jeszcze ... 16.07.13, 00:30 Protestuja ale nie tam gdzie potrzeba..... Odpowiedz Link Zgłoś
mlody776 Re: A w Hameryce zawierucha. 16.07.13, 04:58 Kolego zle to odebrales. Celowo propagowalo sie informacje o tej sprawie i przygotowywano sie do Wielkich rozruchow. Wypuszczono platnych prowakoatorow na ulice miast, a tu zaskocznie, bo poza nimi nikt nie protestuke w jakis niszczoncy sposob. Czyli zawieszenia US Konstytucji nie mozna oglosic i musza szukac nastepnego pretekstu. Jest to dowodem tagze, ze media juz nie maja kontroli nad spoleczenstwem, bo te juz nie lapie sie na ich propagande. Sam oskarzony, a teraz juz uniewinniony zabil bezbronnego niepotrzebnie, ale prokuratura nie postarala sie aby to mu udowodnic. Wiadomo, sprawa na zamowienie, ale rozboju i zniszczeni z tego powodu robic nie mozna. W sumie zginolo by wiecj ludzi, no i ponisiono by duze straty materialne, a na system najlepsza jest jednak informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: A w Hameryce zawierucha. 17.07.13, 04:41 personalliberty.com/2013/07/16/hunger-in-america-congresswoman-says-her-food-stamp-less-constituents-have-to-eat-dog-food-to-survive/ Odpowiedz Link Zgłoś
mlody776 Re: A w Hameryce zawierucha. 17.07.13, 05:43 Kurcze, to mi się udało, bo jeszcze jem normalne jedzenie i nie pobieram zapomogi. A jak coś nie tak będzie w Kanadzie, to jesteś w stanie ja opuścić? Wiesz, ze "wybrańcy" przejmują władzę w twoim kraju chyba, po mimo, ze zajmujesz się Stanami? Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: A w Hameryce zawierucha. 17.07.13, 07:50 Stany to podobno wiodacy kraj i dlatego wszyscy patrza w tamta strone... Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: A w Hameryce zawierucha. 17.07.13, 08:00 He,he same rekordy....... endoftheamericandream.com/archives/there-are-747000-registered-sex-offenders-in-the-united-states?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=there-are-747000-registered-sex-offenders-in-the-united-states Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 W innych krajach nie ma rejestów sex offenders. 17.07.13, 15:10 Może poza UK i Kanadą, ale nawet tam, nie są one publicznie dostępne. USA dba o ludzi. W Niemczech, Francji i Włoszech sądy nawet wypowiedziały się, że rejestry przestępców seksualnych są nielegalne. TFU!!!!!! Reszta świata chroni zboczeńców i zboczone kobiety. USA!!!! USA!!!! USA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: W innych krajach nie ma rejestów sex offender 17.07.13, 15:36 Gowno jesz i gowno wiesz. Poducz sie...... www.informationclearinghouse.info/article35563.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Bzdury! 17.07.13, 15:58 USA ma jeden z najwyższych PKB per capita (nie licząc malutkich księstw typu Luksemburg). Poza tym w USA nie toleruje się dewiantów, jak w reszcie świata. Kto to widział, żeby legalne było dymanie osób poniżej 18 roku życia, jak w reszcie świata. W USA (w niektórych stanach) nie można dymać osób poniżej 21 roku życia, jak się jest np. nauczycielem. USA chroni swoich obywateli przed dewiantami, których popiera reszta świata. TFU!!! USA ma najlepszą służbę zdrowia, najlepsze uniwersytety, największe osiągnięcia w badaniu kosmosu, największe osiągnięcia w nauce i technologii, dominuje w globalnej kulturze i mediach itd. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Bzdury! 17.07.13, 17:53 I juz od 40 lat Amerykanie zyja na ksiezycu..... Odpowiedz Link Zgłoś
mlody776 Re: W innych krajach nie ma rejestów sex offender 17.07.13, 17:37 Jak byś napisał, ze banksterzy z poza tego kraju rządzą, to było by to coś sensownego (bo to jest problemem tego kraju). A tak, to powtarzasz dezinformacje, tych którzy chcą się dobrać Stana. Odpowiedz Link Zgłoś