5magna 11.11.13, 02:10 www.dailymail.co.uk/news/article-2496954/Philippines-super-typhoon-Haiyan-powerful-storm-history.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5magna Re: Filipiny 11.11.13, 03:31 Ludzie czytaja to i ogladaja myslac ze u mnie cos takiego nigdy sie nie zdarzy.... Moze nie a moze tak. Nie identyczna tragedia ale tak samo dewastujaca..... Odpowiedz Link Zgłoś
1borgia Re: Filipiny 13.11.13, 07:48 5magna, na 300 watkow forum "swiat", ktore widze, twoj watek nalezy do jednego z ostatnich na dole. w tymze watku sa dwa wpisy, dwa! wylacznie twoje!!! zaden z uczestnikow forum" swiat" nie zainteresowal sie wydarzeniami na filipinach, nie zainteressowal smiercia ludzi, organizacja pomocy. u nas czy to w mediach czy pracy czy podczas spotkan towarzyskich o niczym innym sie nie mowi tylko o tragedii, zbiera skladki, dary, organizuje pomoc. jeszcze raz powtorze wielkiemi literami: NIE MA DLA MNIE WIECEJ ANI GRAMA EMPATII DLA EGOISTYCZNYCH GNOMOW WIDZACYCH JEDYNIE CZUBEK WLASNEJ PISDY LUB CHÜJA. po przeczytaniu tego watku, ktory jest jedynym nt tragedii i zrozumieniu braku zainteresowania ludzkim losem- zrobie dokladnie to co tu zauwazylem. przestaje mnie los innych interesowac. uczestnicy fgs to juz nawet nie cyborgi. maszyny mozna jeszcze zaprogramowac na slowa-klucze : tragedia, katastrofa, potrzebna pomoc, potrzeby ratunek, brakuje zywnosci, wody, srodkow opatrunkowych, potrzebne dary, potrzebne lekarstwa, potrzebne srodki finansowe. maszyna- komputer czy inny mniej lub bardziej rozgarniety robot zareaguje na powyzsze. forumowy gnom bez wspolczucia dla innego czlowieka nawet nie zwroci uwagi. o organizowaniu pomocy potrzebujacym nawet nie wspomne. stwierdzam: tuz przed swietami bozego narodzenia roku 2014 skundliliscie sie do granic mozliwoscii tego skundlenia nie da sie juz rozciagnac bardziej w dol. jestescie juz na samym dole i zadna wydarzenia z zycia prywatnego czy publicznego (zamiszki 11.11), zaden smutek czy depresja nie tlumacza waszego ludzkiego skundlenia i znieczulicy borgia Odpowiedz Link Zgłoś