Dodaj do ulubionych

Ukraina nie ma racji bytu

02.04.14, 22:50
osoba do której miałem sympatię Olha Bohomolec lekarz z Majdanu okazała się kolejną porażką

Z deklaracji Bohomolec wynika, że fundusze czerpie z pracy lekarza, ale jej głównym źródłem dochodu jest wynajem mieszkań, których ma aż siedem. Do tego należą do niej dwa budynki mieszkalne i pięć działek - podaje "Ukraińska Prawda".

Dochody lekarki wywołały ogromne kontrowersje, dlatego że wcześniej twierdziła, że nie ma pieniędzy i prosiła swoich zwolenników o wpłaty, by mogła zarejestrować się w CKW (każdy kandydat na prezydenta musiał wpłacić równowartość 250 tys. dolarów kaucji).

W specjalnie wydanym oświadczeniu, Olha Bohomolec, kandydatka na prezydenta tłumaczy się ze swojej fortuny, o której dowiedzieliśmy się z jej oświadczenia majątkowego. Mówi, że miliony na jej koncie to świadectwo jej uczciwości, ponieważ nie będzie musiała ubiegać się o przychylność oligarchów. I tłumaczy: - Tak, nie jestem biedna, ale podczas protestów wiele pieniędzy przekazał na Majdan.

To powoduje że Ukraina w mej ocenie jest państwem upadłym tam każdy kradnie ajeśli nie kradnie i chce oczyszczenia kraju to po to by ukraśc ile wlezie
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Ukraina nie ma racji bytu 02.04.14, 22:58
      Tak, ja też ją wyżej oceniałam.
      Wygląda na to, że to może być jeszcze niezużyta medialnie, nowa Tymoszenko-bis. Ta z kolei zeznała, że ma tylko mieszkanie wielkości 60 m. kw. I NIC więcej.

Biedny naród (o ile to naród) ci Ukraińcy.
      • rem170 Re: Ukraina nie ma racji bytu 02.04.14, 23:11
        eva15 napisała:

> Tak, ja też ją wyżej oceniałam.
        > Wygląda na to, że to może być jeszcze niezużyta medialnie, nowa Tymoszenko-bis.
        > Ta z kolei zeznała, że ma tylko mieszkanie wielkości 60 m. kw. I NIC więcej.
        >
        > Biedny naród (o ile to naród) ci Ukraińcy.
        tak biedny bo głupi
        głupi bo biedny
        do tego kliczko i poroszenko w wiedniu dogadywali się z oligarchą zwolnionym za astronomiczna kaucja za organizowaniem w usa mafii
        rzygać się chcę
        • eva15 Re: Ukraina nie ma racji bytu 02.04.14, 23:27
          Nieszczęśliwe, nieudane państwo. Dla jego ludności byłoby naprawdę lepiej, gdyby trafiła pod skrzydła Putina. Wystarczy porównać PKB/capita Rosji i Ukrainy i pojąć, że na zachodnim zmywaku Ukraińcy usługują Rosjanom wydającym tam pieniądze. Tylko dlatego są zatrudniani, bo znają rosyjski. Cierpieć u siebie w kraju nędzę dla wzbogacania mało ukraińskich oligarchów, nie ma dla nich - Ukraińców - sensu.

Ukraińcy na Krymie szybko to pojęli.
          • rem170 Re: Ukraina nie ma racji bytu 02.04.14, 23:38
            eva15 napisała:

> Nieszczęśliwe, nieudane państwo. Dla jego ludności byłoby naprawdę lepiej, gd
            > yby trafiła pod skrzydła Putina. Wystarczy porównać PKB/capita Rosji i Ukrainy
            > i pojąć, że na zachodnim zmywaku Ukraińcy usługują Rosjanom wydającym tam pieni
            > ądze. Tylko dlatego są zatrudniani, bo znają rosyjski. Cierpieć u siebie w kraj
            > u nędzę dla wzbogacania mało ukraińskich oligarchów, nie ma dla nich - Ukraińcó
            > w - sensu.
            >
            > Ukraińcy na Krymie szybko to pojęli.
            nikt poza Rsoją na tego bankruta złowtówki nie wyłoży
            dzisiejsze zachowanie janukowycza pokazuje że oni sa nad przepaścią Rosja gra na zwłoke i rozwali ekonomicznie ich ue ma ich w dupie us dogadało sie z putinem
            i co?
            szykuje sie wielki kolejny majdan tym razem z głodu i niedoli
            • eva15 Re: Ukraina nie ma racji bytu 03.04.14, 00:19
              Rosja słusznie zachowuje się powściągliwie. Zachód opętany ideą niszczenia Rosji sam Ukrainę rozwali.
          • bddominik Re: Ukraina nie ma racji bytu 02.04.14, 23:41
            Dla jego ludności byłoby naprawdę lepiej, gd
            > yby trafiła pod skrzydła Putina.

Ale niestety dla nich Ewo to nie jest możliwe. Tylko Krym miał to szczęście.
            • eva15 Re: Ukraina nie ma racji bytu 03.04.14, 00:31
              Tak, wiem.Niedawno otworzyłam nawet wątek, że żal mi Ukraińców ( a wsio taki żal) bo żal mi ich rzeczywiście (naturalnie z wyjątkiem banderowców).
      • igor_uk Sztuczny twor.. 02.04.14, 23:23
        sztuczne "elity".
        Czy mozno tam wskazac kogos,kogo mozno byloby nazwac uczciwym?
        Tymczasowosc widoczna we wszystkim na Ukrainie.Nikt w nic nie inwestuje .Jedyna cel -urwac co sie da dzis,bo jutra moze nie byc.To cala filozofia na Ukrainie od dnia rozpadu ZSRR i po dzien dzisiejszy.
      • j-k Jak nie narod - to kto ? 10.04.14, 18:21
        eva15 napisała:
        > Biedny naród (o ile to naród) ci Ukraińcy.

Biedny napewno...
        Ale chyba dali dowody (zle i dobre) - ze to Narod ?

- Zle na Wolyniu w 1943
        - dobre - wiele innych razy...
    • kylax1 Rem nie ma racji życia. 02.04.14, 23:38
      Co za bełkot i propaganda.
      • rem170 Re: Rem nie ma racji życia. 02.04.14, 23:47
        kylax1 napisał:

> Co za bełkot i propaganda.
        co proponujesz w ramach braku belkotu i propagandy?
        wsparcie MFW tfu kredytu nie do spłacenia
        czy może by z polskich podatków ich utrzymywać a może sam dasz przykład i wpłacisz 10000 pln do budżetu Ukrainy lemingu?
        pora spać bo rano trzeba do korporacji wstac i chwalic szefa że ma ładny krawat
        • kylax1 Ukraina ma trudności gospodarcze. 03.04.14, 00:04
          Brednie o "nieistnieniu" takiego państwa można włożyć między bajki. Ukraina potrzebuje anulowania długów, dużej pomocy UE i USA, oraz otwarcia rynków zachodnich dla ich towarów.
          • rem170 Re: Ukraina ma trudności gospodarcze. 03.04.14, 00:09
            kylax1 napisał:

> Brednie o "nieistnieniu" takiego państwa można włożyć między bajki. Ukraina pot
            > rzebuje anulowania długów, dużej pomocy UE i USA, oraz otwarcia rynków zachodni
            > ch dla ich towarów.
            >
            czekaj na ta pomoc czekaj może się doczekasz
            naprawdę idiota ale na takich ludkach sie buduje politykę
            żałosny debil nie mający pojęcia o polityce rata kredytu spłacona?
            • kylax1 Jeszcze nie. 03.04.14, 00:16
              Czekam, aż mi CIA i Mossad zapłacą.
          • tornson Re: Ukraina ma trudności gospodarcze. 03.04.14, 10:52
            kylax1 napisał:

> Brednie o "nieistnieniu" takiego państwa można włożyć między bajki. Ukraina pot
            > rzebuje anulowania długów, dużej pomocy UE i USA, oraz otwarcia rynków zachodni
            > ch dla ich towarów.
            A skąd na to UE ma wziąć kasę? Zabrać dotacje m.in. Polsce? Otwarcie rynków dla ukraińskich towarów, więc i dla zachodnich koncernów by przejęły tamtejsze fabryki. Tak ci spieszno by zwiększać bezrobocie w Polsce po to by te rezuny mogły zalać nas jakimś tanim gównem?
      • igor_uk kylaz. 02.04.14, 23:47
        Czytales - Putin od dzis jest oficjalnie wolny.
        • kylax1 No to na co czekasz? 03.04.14, 00:02
          Twoja miłość do niego jest tak wielka, że aż promieniuje łuną z Londynu aż do Moskwy...
          • rem170 Re: No to na co czekasz? 03.04.14, 00:06
            kylax1 napisał:

> Twoja miłość do niego jest tak wielka, że aż promieniuje łuną z Londynu aż do M
            > oskwy...
            >
            zadałem ci błaźnie pytanie
            co proponujesz w zamian odpowiedzia sa obelgi
            więc idż do odbierz jutro tego dolara za wpis będziesz miał na lunch w korporacji
            bo to że rozum ci wróci watpię
            ja mam swe zdanie i kręgosłup moralny tobie zostaje tvn 24 i słoiki od ojców
          • igor_uk Re: No to na co czekasz? 03.04.14, 00:07
            Czekam na to,jak ty jemu oswiadczysz sie. Oczywiscie nie masz najmniejszych szans u Putina,ale zawsze warto probowac.
      • pijatyka Re: Co za bełkot i propaganda 03.04.14, 01:03
        Najlepszy jest ten ton zatroskania kagiebowskich wypierdków o Ukrainę... ;->

A igorek szuka jednego uczciwego w ukraińskich elitach (najwyraźniej w rosyjskich już - bezskutecznie - szukał ;)
    • felusiak1 Wynik nieznajomości rzeczy 03.04.14, 02:05
      To, że Olha Bohomolec jest zamożna albo raczej powodzi się jej nieźle nie ma nic wspólnego z kampanią wyborczą i jej finansowaniem. W moim kraju kampania finansowana jest z darowizn a nie z prywatnego majatku ubiegajacego się o urząd (poza byłym burmistrzem Nowego Jorku, który finansował sie sam). Jakiś czas temu mówiło się o wprowadzeniu zakazu samofinansowania ale byłoby to niezgodne z konstytucją. Atrakcyjny kandydat potrafi zebrać multum pieniędzy na swoją kampanię.
      Gdyby kandydaci musieli finansować kampanię z własnych funduszy to zamiast Reagana, Bushów, Clintona i Obamy mielibyśmy Gatesów, Zuckerbergów, Sorosów, Buffetow i Rockefellerów.

Szczerze mówiąc nie rozumiem twoich obiekcji.
    • brat_ramzesa Dla dobra ludzi kraj powinien rozpasc sie 03.04.14, 08:36
      tylko jak pogodzic idee prymitywnego nacjonalizmu banderowcow z tym posunieciem ?
      • pijatyka Re: Dla dobra ludzi kraj powinien rozpasc sie 10.04.14, 17:05
        Bo sobie tak durny kacap uroił? LOL

> idee prymitywnego nacjonalizmu banderowcow

Z pewnością mają się nijak do wysublimowanego szowinizmu kacapów ;->

• drugiwojwa Re: Dla dobra ludzi kraj powinien rozpasc sie 10.04.14, 23:19
          Z takimi nie ma dyskusji. Dla niego kto ma inne zdanie to "kacap". Pijatyka zawsze ma kaca.
          Chyba chowany na łące. Boi się capów. Dlaczego ? Bo nie wiadomo czy cap to rozpłodnik czy skop.
    • drugiwojwa Re: Ukraina nie ma racji bytu 03.04.14, 10:22
      Najfajniejszy jest Jarosz, oficjalnie bezrobotny. Mięsa chyba nie lubi.
      250.000 $ USA wyciagnął ze skarpetki.
      Trzymam kciuki za niego.
      • pijatyka Re: Trzymam kciuki za niego 10.04.14, 17:06
        Wszelka kacapia musi trzymać mocno te kciuki - bo wg wszelkich sondaży nie ma najmniejszych szans ;->
    • bywszy1 Re: Ukraina nie ma racji bytu+ 10.04.14, 18:14
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,150380924,150381340,Re_Ukraina_nie_ma_racji_bytu.html
      Zmywacz zmywacza zaluje.
      A pania za znajomosc jaka w Niemczech toleruja?
      • melord Re: Ukraina nie ma racji bytu+ 10.04.14, 23:50
        bywszy1 napisał:

co tak sie o ta Ukraine martwisz...przeciez juz tam nie wrocisz
        renty holokaustowej tak jak w Szwecji na Ukrainie nie placa...i jeszcze po lbie od banderowcow mogbys dostac ,spodnie moze kazaliby znow sciagac...
        • bywszy1 Re:melord+ 11.04.14, 15:32
          jak ja sie nie mam martwic,to opikun kangurow tym bardziej.
          Ja mam tam kumpli.
          A pan kumpli ma wsrod kangurow?
          Panie,zaczniej sie martwic hodowla krolikow.A?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka