rem170
02.04.14, 22:50
osoba do której miałem sympatię Olha Bohomolec lekarz z Majdanu okazała się kolejną porażką
Z deklaracji Bohomolec wynika, że fundusze czerpie z pracy lekarza, ale jej głównym źródłem dochodu jest wynajem mieszkań, których ma aż siedem. Do tego należą do niej dwa budynki mieszkalne i pięć działek - podaje "Ukraińska Prawda".
Dochody lekarki wywołały ogromne kontrowersje, dlatego że wcześniej twierdziła, że nie ma pieniędzy i prosiła swoich zwolenników o wpłaty, by mogła zarejestrować się w CKW (każdy kandydat na prezydenta musiał wpłacić równowartość 250 tys. dolarów kaucji).
W specjalnie wydanym oświadczeniu, Olha Bohomolec, kandydatka na prezydenta tłumaczy się ze swojej fortuny, o której dowiedzieliśmy się z jej oświadczenia majątkowego. Mówi, że miliony na jej koncie to świadectwo jej uczciwości, ponieważ nie będzie musiała ubiegać się o przychylność oligarchów. I tłumaczy: - Tak, nie jestem biedna, ale podczas protestów wiele pieniędzy przekazał na Majdan.
To powoduje że Ukraina w mej ocenie jest państwem upadłym tam każdy kradnie ajeśli nie kradnie i chce oczyszczenia kraju to po to by ukraśc ile wlezie