Dodaj do ulubionych

Nie wiem,czy to jest wazno :-)

04.09.14, 17:21
W Charkowie odbudowali pomnik Leninu,zniszczonego przez banderowcow,a w Odessie rozwalili pomnik "Niebiesnoj sotni",ktory powstal na zyczenie banderowcow.
Obserwuj wątek
    • romrus Relacji z miast... 04.09.14, 17:30
      uk.igor napisał(a):
      > W Charkowie odbudowali pomnik Leninu,zniszczonego przez banderowcow,a w Odessie rozwalili pomnik "Niebiesnoj sotni",ktory powstal na zyczenie banderowcow.

...od proukrainskich politykow i urzedasow.

Odesa:
      pp.vk.me/c617618/v617618654/1e4f8/qjWzSPk5QTo.jpg
      Charkow:
      glav.su/files/messages/2014/09/03/2581104_8725d3f7a7145d7b202f947aa0fbedc6.jpg
      • uk.igor Re: Relacji z miast... 04.09.14, 18:42
        O milicjantach z Charkowa wiem ze slow czlowieka,ktoremu ufam calkowicie.
    • eva15 Re: Nie wiem,czy to jest ważne :-) 04.09.14, 19:03
      Będzie ważne, jeśli nie będą to przypadki jednostkowe, czyli jeśli coraz więcej mieszkańców tych miast przełamie strach i będzie pokazywać, czego naprawdę chce.
      Wiem, że w przypadku straumatyzowanej Odessy nie jest to łatwe, a i w Charkowie, które jako pierwsze miasto wystąpiło przeciw juncie, posypały się masowe aresztowania i zastraszanie.
      • uk.igor Jestem pewien tego,ze to jest wazne. 04.09.14, 19:10
        W Charkowie milicja zatrzymuje samochody prawosiekow,konfiskuje bron,o ile znajduja,a samych prawosiekow zatrzymuja.Robia to milicjanci demonstracyjnie,a jeszcze dwa tygodnia temu bali sie do prawosiekow nawet zblizyc sie.Milicjanci nawet po sluzbie sa uzbrojone w bron automatyczna.Cos tam zaczyna dziac sie.
        • eva15 Re: Jestem pewien tego,ze to jest wazne. 04.09.14, 19:14
          Kapcap z Moskwy pisze, że junta gromadzi pod Charkowem duże oddziały i pewnie szykuje się do kontrofensywy.
          • uk.igor Re: Jestem pewien tego,ze to jest wazne. 04.09.14, 19:18
            W Czugujewie (to blisko Charkowa) znajduje sie sztab ATO,stad tam ruchy wojsk.O zadnej duzej koncentracji nie ma mowy,bo ich po prostu junta nie ma.
            Oni szykuja sie do obrony,a nie do kontrofensywy.
            • eva15 Re: Jestem pewien tego,ze to jest wazne. 04.09.14, 19:32
              Mnie jednak zastanawia, czemu junta nagle tak pospiesznie wycofuje wojsko... Obawiam się, że junta chce złapać oddech, lepiej wyszkolić i wyposażyć następnych wojowników. Podejrzewam, że NATO jako całość nie odważy się dozbrajać junty , ale pozwoli na to poszczególnym członkom...
              • uk.igor Re: Jestem pewien tego,ze to jest wazne. 04.09.14, 19:48
                Wycofanie ma lokalny charakter,i wycofuja sie tylko te sily,ktore moga to zrobic.Junta buduje linie obronne,szykujac sie do obrony.Przy tym bataliony ochotnicze maja zamiar ruszyc na Kijow,poniewaz wsrod nich panuje przekonanie,ze ich celowo wystawiaja pod ogien,zeby w ten sposob pozbyc sie konkurentow.
                Trzecia fala mobilizacji calkowicie okazala sie niewypalem. Szykuje sie czwarta,i tym razem maja zabierac do woja studentow.Doszlo juz do tego,ze komisje poborowe wreczaja powolania do wojska bezposrednio w miejscu pracy.

inforesist.org/v-dnepropetrovske-deputatam-gorsoveta-vruchayut-povestki-v-voenkomat-prosto-na-sessii/
                www.dni.ru/society/2014/9/3/279828.html
                Sadze,ze to celowe dzialania wojska,zeby zerwac i calkowicie skompromitowac mobilizacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka