Dodaj do ulubionych

Pilna i niespodziewana wizyta Nuland w Kijowie

13.05.15, 23:16
W Kijowie wyladowala Nuland,bardziej znana,jako cukiernik (to ona rozdawala ciasteczka na majdanie).Wszystko wskazuje,ze ona ma dostarczyc instrukcje Poroszence,jak on ma postepowac dalej,po tym,jak los junty zostal omowiony w Soczy,miedzy Kerry i Putinym.
Ukrobanderowcy te rozmowy okreslili,jako "zdrada" i "sliw" Amerykanami majdanu.

p.s. dzis do Kijowa dotarli propozycje Doniecka i Luganska,odnosnie zmian konstytucji Ukrainy.
Cos zaczyna sie dziac sie.Albo w najblizszych dniach rozpoczna sie dzialania bojowe na pelna skale,lub junta pojdzie na daleko idace ustepstwa wobec Noworosji,czyli DNR i LNR.
Obserwuj wątek
    • frompiter Nuland wczoraj uciekala... 13.05.15, 23:26
      to.ja.igor napisał(a):
      instrukcje Poroszence, jak on ma postepowac dalej, po tym,jak los junty zostal omowiony w Soczy, miedzy Kerry i Putinym.
      > Ukrobanderowcy te rozmowy okreslili,jako "zdrada" i "sliw" Amerykanami majdanu.
      > p.s. dzis do Kijowa dotarli propozycje Doniecka i Luganska, odnosnie zmian konstytucji Ukrainy.
      > Cos zaczyna sie dziac sie. Albo w najblizszych dniach rozpoczna sie dzialania bojowe na pelna skale,lub junta pojdzie na daleko idace ustepstwa wobec Noworosji, czyli DNR i LNR.

...od rosyjskiej prasy przez kzaki:-)
      www.youtube.com/watch?v=imr2jP4EN18

Kerry powiedzial kluczowa fraze "nie wazne juz kto rozpoczal, ale to trwa zbyt dlugo".
      • to.ja.igor Re: Nuland wczoraj uciekala... 13.05.15, 23:47
        ja o tym wspominalem w watku Ewy:
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,157597060,157602492,Odpowiedz_kryje_sie_w_slowach_Kerrego.html
        • eva15 Re: Nuland wczoraj uciekala... 13.05.15, 23:51
          Kerry kazał się też Poroszence 2 x zastanowić, zanim zacznie znów ofensywę (chodziło o atak ATO na lotnisko w Doniecku).
    • polski_francuz Czy ktos 13.05.15, 23:43
      moglby przetlumaczyc na jezyk polski ten belkot?

Z gory dziekuje.

PF
      • eva15 Re: Czy ktos 13.05.15, 23:49
        A po co ci "bełkot", bystrzaku?
      • to.ja.igor A jaki sens,pefcia? 13.05.15, 23:52
        Przeciez ty i tak nie zrozumiesz,bo to nie na twoja glowke.
        Bo widziszli,jedna sprawa udawac madrego i wyksztalconego,a inna sprawa takim byc.Ty udajesz i jakis czas tobie udawalo sie nabierac forum,do czasu,kiedy ja pokazalem twoja prawdziwa twarz .
        A teraz spadaj,biedaku,tu tobie nie ma co szukac.
    • eva15 Re: Pilna i niespodziewana wizyta Nuland w Kijowi 13.05.15, 23:54
      Igorze, gdyby junta kijowska miała możliwość rozpoczęcia działań wojennych na pełną skalę i to takich z szansami na sukces, to nikt z USA by z Rosjanami nie rozmawiał.
      • to.ja.igor Ewo... 14.05.15, 00:00
        Przeciez o tym ten watek i jest.O daleko idacych ustepstwach,z propozycja ktorych Nuland wybrala sie do Kijowa.
        Jak by Stany postanowili rozpoczac dzialania bojowe na pelna skale,to rozkaz bylby wydany w dyskretny sposob i na pewno nie Nuland tym zajelaby sie.
        • eva15 Re: Ewo... 14.05.15, 00:07
          Ech, zobaczymy, jak będzie, bo ja mimo wszystko USA nie wierzę ani trochę. Może to jakiś kolejny fake? A może nie i faktycznie USA pojęły, że są na Ukrainie za krótkie i za dużą cenę płacą za to gdzie indziej.
          • to.ja.igor Re: Ewo... 14.05.15, 00:12
            Ja USA nie wierze od roku 1993 i wiem jedno,Stany nigdy nie dotrzymuja slowa i wzietych na siebie zobowiazan,oni trzymaja sie zawsze tylko jednego -wlasnej korzysci.Byc moze w tym przypadku korzysci,wynikajace ze zmiana polityki wobec Rosji i Ukrainy,okazali sie wieksi,niz wczesniej przypuszczalo sie.
            • eva15 Bingo, Igorze 14.05.15, 00:24
              Dokładnie tak jest, jak piszesz. USA (szerzej -Anglosasi) nie dotrzymują żadnych umów i porozumień, chyba, że mają w tym własny interes.
              • to.ja.igor Re: Bingo, Igorze 14.05.15, 11:15
                Ja w tym przekonuje sie,praktycznie,na co dzien.Anglicy maja niesamowicie "lekki" stosunek do danych obietnic,co mnie bardzo zaskoczylo w swoim czasie.
                • eva15 Re: Bingo, Igorze 14.05.15, 11:20
                  Bydlaki kijowskie wystawiły porty odeskie na sprzedaż...
                  • eva15 Re: Bingo, Igorze 14.05.15, 11:22
                    Link do tematu ( z fajnym zdjęciem:-):

rusvesna.su/news/1431591118
                    • to.ja.igor To nic nie znaczy,Ewo 14.05.15, 12:04
                      To ich i tak nie uratuje.
                      • eva15 Mylisz się, Igorze 14.05.15, 12:10
                        Igor, to bardzo wiele znaczy.
                        Nawet jeśli junta upadnie to to, co zostało sprzedane będzie w ręku zachodnich "inwestoprów". Sam wiesz na przykładzie Chodorkowskiego jakie potem są koszty odzyskiwania majątku narodowego z łap złodziei, którzy "kupili" rzekomo zgodnie z prawem i cały zachodni system za nimi stoi broniąc ich grabieży.
                        • to.ja.igor Alez ja to wiem,Ewo 14.05.15, 13:40
                          I nie widze nic zlego w tym,jak jakas powazna firma,nawet amerykanska,nabedzie porty w Odesie.Przeciez i Rosja zacheca zachodnich inwestorow inwestowac w Rosji.

p.s.Wraz z rozwojem czarnomorskich portow w Rosji,znaczenie portow w Odessie spada,tak samo dzieje sie na Baltyku,dzieki czemu gospodarki Litwy i Lotwy maja tak wielkie problemy.
                          • eva15 Re: Alez ja to wiem,Ewo 14.05.15, 14:26
                            Mając w ręku porty można robić blokady. Porty mają znaczneie strategiczne, zwłaszcza w czasach wojen czy konfrontacji.
                            • eva15 Re: Alez ja to wiem,Ewo 14.05.15, 14:27
                              Rosja na pewno nie zachęca zachodnich inwestorów do kupowania rosyjskich portów. To zupełnie niemożliwe.
                              • to.ja.igor Blokade czego,Ewo? 14.05.15, 14:34
                                Czy naprawde uwazasz,ze w razie wojny ktos bedzie zwracac uwage na to,kto jest wlascicielem portu?

p.s. junta wystawia na sprzedaz to,co ma.A ma tego nie wiele i nie jest wcale tak oczywistym,ze znajda chetnych.Bo nikt powazny nie bedzie inwestowac w panstwo Error 404.
                                • eva15 Re: Blokade czego,Ewo? 14.05.15, 14:40
                                  Np. blokadę dostaw żywności albo transporty z bronią czy inną pomocą. Igor, nie wmówisz mi, że sprzedaż portów obcym "inwestorom" jest dla danego kraju rzeczą korzystną.

Fakt, że junta robi wyprzedaż własnego kraju po cenach okazyjnych. Faktem również jest, że Odessa to trudny teren, taki wybuchowy i niejeden "inwestor" się zastanowi.
    • dicksmith a szykowal sie juz nowy antyrosyjski prezydent RP 14.05.15, 00:17
      Antyrosyjski Duda mial zastapic Komorowskiego i dac lepsze wsparcie juncie kijowskiej, a tu znowu reset i z wojny nici.
      • eva15 Może będzie wkrótce nowy premier? 14.05.15, 00:28
        Prezydent to - jak mówił Tusk - jest od pilnowania żyrandoli, czyli w sumie mało ważny.
        Ale może będzie w następnych wyborach nowy premier? Kukiz, oceniając według jego dotychczasowego zachowania, miałby mój głos...
        • 5magna Re: Może będzie wkrótce nowy premier? 14.05.15, 00:36
          Ja mysle ze Ukraincy sie zorientowali ze ich robia w konia I zamieniaja krai w ruine. Ukraincy to nie Polacy. Szybka moga zmienic strategie I ponabijac zachodnich pomocnikow na pal. Dlatego Kerry I reszta zlodziei postanowili dawac dyla jak jeszcze jest czas....
          • boavista4 Re: Może będzie wkrótce nowy premier? 14.05.15, 05:37
            Oczywiscie ze bedzie. Jaceniuk zostanie zastapiony przez schetyne , ktory zmieni imie na ukrainskie pier-ola, W Polsce szefem MSZ bedzie importowana Hilaria Pista Clitoris, a hrabia Komo na emeryturze prezydenckiej , napisze ksiazke : jak metoda domowa wydluzyc pracie.
    • jankowski1960 Re: Pilna i niespodziewana wizyta Nuland w Kijowi 14.05.15, 11:54
      ta ci... bedzie musiala przywodzic paczki do wiezien, w ktorych beda poroszenki- patroszenki i inne gnoje...
      • to.ja.igor Moze tak i bedzie 14.05.15, 12:06
        Chociaz wiekszosci z nich,Nuland bedzie musiala skladac kwiaty na grobach.
        • jankowski1960 Re: Moze tak i bedzie 14.05.15, 18:23
          oby jak najszybciej
    • eva15 Frustracja Kanadoli na Ukrainie. Pełno Ruskich ! 14.05.15, 12:43
      Ha, ha, fajny artykuł:

Kanadyjczycy szkolący armię junty będą wg analiz pracowników US-armii sfrustrowani.

Analitycy zwracają w swym opracowaniu uwagę na to, że całe to szkolenie jest o kant pupy rozbić, bo wszędzie pełno szpiegów rosyjskich i co gorsza pełno dookoła Ukraińców sympatyzujących z Rosją, którzy donoszą władzom rosyjskim o wszystkim, co się dzieje w armii ukr. i wykradają dokumenty.
      Z tego powodu Amis niechętnie dzielą się zdjęciami satelitarnymi z wojskowym junty, bo wiedzą, gdzie te zdjęcia na koniec wylądują - w Moskwie.

Autor pisze, że Ruscy szkolą od dawna powstańców, ale tam nie ma szpiegów i inflirtacji armii powstańczej przez banderowców. Ci, co byli pro junta dawno już ze wschodu uciekli.

news.nationalpost.com/news/world/russian-infiltration-of-ukrainian-military-complicates-canadian-training-mission

Ech ciężki jest los Sił Dobra i ich kundli na szerokiej Ukrainie.

• eva15 Re: Frustracja Kanadoli na Ukrainie. Pełno Ruskic 14.05.15, 12:53
        Dzielni Kanadyjczycy szkolą armię daleko od linii frontu i jak pisze autor, w razie czego będą szybko ewakuowani do Polski. Buha, ha.
        • to.ja.igor O tym ja pisze caly czas 14.05.15, 13:42
          Nie da sie z goowna zrobic kuli,a z banderowcow porzadnej armii :-)
      • lubat Re: Frustracja Kanadoli na Ukrainie. Pełno Ruskic 14.05.15, 13:35
        Ta informacja na odpowiedzialność tv Rossija:
        Kilka dni temu podawali w Vesti, że zachodni instruktorzy wojskowi narzekają, iż ukraińscy żołnierze, nawet ci dłuższym stażem frontowym, nie mają podstawowych umiejętności wojskowych, zupełnie ignorują wszelkie nakazy/zakazy i często demonstracyjnie je naruszają.
        Brzmiało to trochę po polsku: co mi tu, qrfa jakiś angol będzie zakazywał zapalić sobie lub pociągnąć z manierki!:)
        A o takich "osiągnięciach" jak opatrunek rany czy bezpieczna ewakuacja rannych to już nawet nie ma co marzyć.

Angole/Amerykańcy podobno muszą się strasznie męczyć, ucząc ukraińskich sołdatów od poziomu zero:)
        • nie-tak Frustracja Stanow z powodu Ukrainy. 14.05.15, 13:44
          freeman odwalil znowu dobry artykul.
          alles-schallundrauch.blogspot.de/2015/05/washington-ist-in-sotschi-zu-kreuze.html
        • to.ja.igor I tak jest,Lubat,w rzeczywistosci 14.05.15, 13:47
          Instruktory z Ameryki Polnocnej dostaja do szkolenia bardzo kiepski material,pochodzacy przewaznie z zahodniej Ukrainy.Oni sa wierni ideom banderowskiej Ukrainy,ale nie nadaja sie na zolnierze.O tym przekonali sie jeszcze Niemcy w czasie IIWS i dlatego wykorzystywali banderowcow tylko dla walki z nieuzbrojonymi cywilami.Ci padalcy na genetycznym poziomie nie potraia niczemu uczyc sie.
        • eva15 Czarna rozpacz z każdej strony 14.05.15, 14:36
          W tym cytowanym przeze mnie artykule też o tym jest, że ukraińscy żołnierze nic nie potrafią.

Czarna rozpacz:
          większość poborowych uciekła zagranicę, ci co zostali nic nie potrafią, uczyć się nie chcą, bo lepiej wiedzą:-) a na dodatek złego część z nich szpieguje dla Ruskich. Dla poczciwych USA nikt nie chce w armii powstańczej szpiegować, straszna to niesprawiedliwość.

Można zrozumieć Poroszenkę, że postanowił otworzyć armię na obcokrajowców - ich zaletąó jest to, że nie znają rosyjskiego i nie mają więzi z Rosją. Ale kto za to zapłaci?

Można też zrozumieć Obamę/Kerryego, że zaczyna mieć dosyć swoich ukraińskich sojuszników:-).
          • karbat Re: Czarna rozpacz z każdej strony 14.05.15, 14:51
            Kerry - " radze prezydentowi Poroszence , by sie gruntownie zastanowil
            zanim bedzie sie wypowiadal o zbronych dzialaniach na Ukrainie ,
            zanim podejmie jakiekolwiek kroki wojenne . W tym wypadku powaznie zagrozil, by Minskim negocjacjom " .

no prosze, pyskacze , krzykacze i inne bystrzaki
            teraz bedziecie musieli mowic tak jak Kerry . -
            *Poroszenko, wybji sobie z glowy wszelkie dzialania zbrojne ,
            wojenne na Ukrainie* .

po wypowiedzi Kerrego , tzw. patrioidiotow - Banderowcow,
            faszystow na Ukrainie, junte kijowska - szlag trafia .

a Polska ze swoja polityka wyszla na totalnego glupa .

• pimpus18 Re: Czarna rozpacz z każdej strony 14.05.15, 14:56
              Już widzę, jak aprykosy nakładają na banderowską Ukrainę sankcje.

A może (w drodze wyjątku) Pomroczna obłoży Walzmana sankcjami czy jakąś inną anatemą.
    • frompiter Amerikanska propaganda morduje Poroszenko:-) 14.05.15, 14:44
      Nie do wiary, Amerikanie zauwazyli korupcje.
      I czyja? Pana Piotrka:-)

www.rferl.org/content/ukraine-poroshenko-land-deal-questions-tsars-village/27013945.html

Chyba juz maja dosyc tego smiesznego kraika:-)
      • eva15 Putin ustalił z Kerrym nowy rząd w Kijowie? 14.05.15, 14:49
        Awakowa też zaczynają ścigać za krupcję...

Coś wygląda na to, że Kerry przedyskutował z Putinem, jaki rząd w Kijowie Rosja mogłaby zaakceptować i na jakich warunkach. Zaczyna na to wyglądać, że będą zmiany.
        • pimpus18 Re: Putin ustalił z Kerrym nowy rząd w Kijowie? 14.05.15, 14:50
          Ja też mam łzy w oczach.
          • eva15 Re: Putin ustalił z Kerrym nowy rząd w Kijowie? 14.05.15, 15:32
            Za wcześnie, by płakać z radości. Równie dobrze może być, że Amis przygotowują na Rosję jakąś kolejną zasadzkę.
            • pimpus18 Re: Putin ustalił z Kerrym nowy rząd w Kijowie? 14.05.15, 15:40
              Nie masz wrażenia, że (także) Ruscy są też zawsze krok z tyłu i zawsze tylko mogą na coś reagować?

I z czego to właściwie wynika?
              • eva15 Re: Putin ustalił z Kerrym nowy rząd w Kijowie? 14.05.15, 15:44
                Z tego, że aktualnie USA są większą potęgą, a w dodatku system finansowy jest systemem zachodnim , nie rosyjskim.
                • pimpus18 Re: Putin ustalił z Kerrym nowy rząd w Kijowie? 14.05.15, 16:06
                  Evo, Ty pewnie będziesz to lepiej wiedzieć: Czy Marks zajmował się analizą systemu finansowego?
                  • marko125 Re: Putin ustalił z Kerrym nowy rząd w Kijowie? 14.05.15, 18:25
                    Bredni Igorka to już nawet niema co komentować. Jak wiadomo z Majdanu miało nic nie wyniknąć a już na jesieni w 2014 powstanie miało się rozlać na Charków itp.
                    Tak więc USA na pewno nie dogadało się z Rosją. Ponieważ z takimi "mocarstwami" nie ma potrzeby się dogadywać. Im się po prostu pokazuje miejsce w szeregu. Rosja jest pariasem. Im się dyktuje warunki. To kraj, który nawet nie potrafi utrzymać wpływów pod swoją granicą. A Ten tu znowu wypisuje te idiotyzmy. To USA ma rękach UA.
                    • to.ja.igor mareczek tylko 30% 14.05.15, 20:09
                      Z majdanu nic nie wyszloby,jak by Janukowicz mial jaja.On okazal sie szmata i to nie jest moja wina.
                      Ale twoje tylko 30% i setki niebawem padnie Doniec i Lugansk,stali ozdoba tego forum.
                      O tym,ze Amerykanie zdradzili banderowcow,wrzeszcza same banderowcy i ty,ich wierny przyjaciol,powinies wiedziec.
                      • marko125 Re: mareczek tylko 30% 14.05.15, 20:23
                        O tym,ze Amerykanie zdradzili banderowcow,wrzeszcza same banderowcy i ty,ich wi
                        > erny przyjaciol,powinies wiedziec.

Tak zdradzili. Tak jak Twoje opowieści o tajnych rozmowach Putin-Obama itp brednie. Ileż można produkować te idiotyzmy. Putin i tak pozwolił zabijać mieszkańców DOnbasu. Fakty są takie, że USA ma w garści większą część Ukrainy prawie całą a Rosja Krym i 1/3 Donbasu. Niesamowite osiągnięcie mocarstwa :)
                        • to.ja.igor mareczek tylko 30% 15.05.15, 09:42
                          Ty,jak zwykle,nie rozuiesz tego,co do ciebie pisze sie.To nie moi slowa,a tylko slowa twoich banderowskich przyjaciol.Miej pretensje o to do nich,nie do mnie.
                          Co do faktow,to ty lepiej nie zabieraj w tej sprawie glos.Bo jestes zbyt tepy.
      • pimpus18 Re: Amerikanska propaganda morduje Poroszenko:-) 14.05.15, 14:52
        Akumulacja kapitału.

Tego etapu w żadnym kraju nie przeskoczą.

A potem to już pójdzie do następnego kryzysu, który też niechybnie zawsze nastąpi.
        • karbat Re: Amerikanska propaganda morduje Poroszenko:-) 14.05.15, 14:56
          karbat napisał:

Kerry - " radze prezydentowi Poroszence , by sie gruntownie zastanowil
          zanim bedzie sie wypowiadal o zbronych dzialaniach na Ukrainie , zanim podejmie jakiekolwiek kroki wojenne . W tym wypadku powaznie
          zagrozilby Minskim negocjacjom, Umowie z Minska " .

no prosze, pyskacze , krzykacze i inne bystrzaki
          teraz bedziecie musieli mowic tak jak Kerry . -
          *Poroszenko, wybji sobie z glowy wszelkie dzialania zbrojne ,
          wojenne na Ukrainie*

po wypowiedzi Kerrego , tzw. patrioidiotow - Banderowcow,
          faszystow na Ukrainie, junte kijowska - szlag trafia .

a Polska ze swoja polityka wyszla na totalnego glupa .
          koniec podzegania, judzenia, koniec snow o wyslylaniu broni na Ukraine.
          koniec popierania obecnej polityki Poroszenki . zimna doopa .
          • karbat Re: Amerikanska propaganda morduje Poroszenko:-) 14.05.15, 15:44
            ... min. spr. zagranicznych USA, ruski sciaga, kazal mu jechac do ...
            Soczi !. Nie do Moskwy, lecz do kurortu wypoczynkowego, by Putin mogl przy okazji pojedzic sobie na nartach i sie zrelaksowac .

w delegacji brala udzia Victoria Nuland. Z niewyrazna mina,
            ucieka z Soczi przed dziennikarzami, a ona zawsze taka chetna
            do gembowania, rozdawania ciasteczek ... . Zamiast tego
            musi zaliczyc wizyet w ... Kijowie i zamiast ciastek, musi zapodac
            Poroszence nowy kurs .

Neocons dostali w Soczi w twarz. totalnie. ich kryminalny plan z Ukraina,
            by sprowokowac Rosje do interwencji na Ukrainie szalag trafil .

Polityka sankcji, izolacji Rosji, - zimna doopa . zobaczyli ...
            sobie Putina w Moskwie w obecnosci szefow Indii i Chin .

USA z Putinem musza rozmawiac, wskoczyli, zalapali sie
            do pociagu Merrkel - Holland . Uzmyslowili sobie, ze musza sie
            z Putinem liczyc .
            totalna zmiana kursu . jak gowniarza moga traktowac inne kraje .
            • 5magna Re: Amerikanska propaganda morduje Poroszenko:-) 14.05.15, 18:41
              A teraz gnoic wsiarzy kopa,kopa prosto w zeby. Podpisac pakt wojenny z chinami. Chiny I Rosja maja wspolny plan I dzialanie aby zniszczyc gada z powierzchni kuli ziemskiej....
          • 5magna Re: Amerikanska propaganda morduje Poroszenko:-) 14.05.15, 18:36
            Zimna dupa I kamieni kupa.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka