Dodaj do ulubionych

numer z Sakaszwilim

05.06.15, 13:58
Nie bardzo rozumiem celowość powołania S na gubernatora. I to jeszcze z zadaniem ukrócenia tam korupcji. Podobno ma w tej sprawie spore zasługi w Gruzji. Tak przynajmniej twierdzi Pan Daniel Rotfeld w co akurat nie bardzo wierzę. Inni wskazują S jako następcę Jaceniuka, który żre się z Poroszenką. Jeszcze inni twierdzą, że zadaniem S jest przyciągnięcie kapitału głównie amerykańskiego czyli sprzedaży portu w Odessie. Dośc to wszystko niejasne...
Obserwuj wątek
    • nie-tak Re: numer z Sakaszwilim 05.06.15, 14:12
      maks-3 Saaka byl w Stanach traktowany gorzej jak jakis normalny azylant, zdjecia z jego upadku linkowalam tu w ubieglym roku na forum. Co sie robi z takim jak Saaka? Ano trzyma sie jak osla trojanskiego by potem wykorzystac go dla wlasnych celow. Jak wiemy z zachodnich mediow Saaka byl poslany na Ukre na te stanowisko z ramienia Stanow by rozpoczac zawieruche w Transnistrien (nie wiem jak nazywa sie ten kawalek Moldawi po polsku) z Rosja.
      Saaka jest poszukiwany listami gonczymy ale co to znaczy dla Stanow czy Eurokolchozu w tym wypadku skoro popieraja oni legalnie faszystow w amerykanskokijowskiej juncie.
      • nie-tak Re: numer z Sakaszwilim 05.06.15, 14:43
        Cytat:
        ... Die Bestimmung brachte ihn aber nach Odessa. Saakaschwili hat das nicht ernsthaft beunruhigt, er sah das eher als Geschenk des Schicksals und als Zeichen des hohen Vertrauens seiner göttlichen amerikanischen Gastgeber an. Es waren die amerikanischen Gastgeber und nicht etwa Poroschenko, welche darum inständig baten, er solle Odessa leiten. Pjotr Aleksejewitsch Poroschenko hätte nicht mal in seinen schlimmsten Alpträumen einen Michail Nikolosowitsch Saakaschwili dazu ernennt, Odessa zu leiten...

..................
        diabel sie ucieszyl jaki on byl wazny w stanach, a Poroszenko nie snil nawet o tym najgorszych snach powolac diabla na guwenatora Odessy.
      • j-k nobo takie jest zycie nie-uczko 05.06.15, 15:13
        przyslesz zdjecie w bikini ?

Tfu(j), jak zawsze Dr. J.K.
    • ubiquitousghost88 Ja ci wyjaśnię... 05.06.15, 15:25
      W CIA jest taki wydział operacyjny: Fucking Putin in any possible way, non stop, day and night.
      W ten sposób dbają o jego ejektorat...
      • karbat Re: Ja ci wyjaśnię... 05.06.15, 16:47
        widac jak Odessa jest wazna dla Usa, - posylaja tam swojego zaufanego
        czlowieka, poszukiwanego we wlasnym kraju... listem gonczym .

Usa odpuscila Gruze , i ... postawila na ... Saakaszwiliego ....
        gdyby bylo inaczej, odstawili , by payaca do Gruzji .

Odesse trzeba PRYWATYZOWAC (port), znaczace miejsce
        strartegiczne na Morzu Czarnym .
        nie wyszlo z Krymem ... moze uda sie w Odessie ...

• ubiquitousghost88 Re: Ja ci wyjaśnię... 05.06.15, 18:12
          A co im kiedykolwiek wyszło?
          Czego nie dotkną - rozpieprzą i spieprzą.
          Ledwie zdążyli do Niemiec, w ostatniej chwili.
          • gobo2 merkel , jest ostatnia lodka, laczaca niemcy z usa 05.06.15, 18:24
            po niej, niemcy sa free..!

ubiquitousghost88 napisał:
            > Ledwie zdążyli do Niemiec, w ostatniej chwili.
            • ubiquitousghost88 What a bottom!...:) 06.06.15, 11:44
              ...
      • ghooost Re: Fucking Putin in any possible way 10.06.15, 17:40

aka Joy Division :-)
    • krzysiozboj Re: numer z Sakaszwilim 05.06.15, 18:20
      Co do całości działalności Saakaszwilego się nie wypowiem ale jeśli idzie o korupcję to akurat przykrócił ją w Gruzji i to zdrowo z tego co wiem.
      • karbat Re: numer z Sakaszwilim 05.06.15, 18:25
        krzysiozboj napisał:

> Co do całości działalności Saakaszwilego się nie wypowiem ale
        >jeśli idzie o korupcję to akurat przykrócił ją w Gruzji i to zdrowo
        > z tego co wiem.

a teraz mozesz podac ... za co scigaja go ... Gruzini, w czym problem ..

• nie-tak Re: numer z Sakaszwilim 05.06.15, 19:21
        krzysiozboj napisał:

> Co do całości działalności Saakaszwilego się nie wypowiem ale jeśli idzie o kor
        > upcję to akurat przykrócił ją w Gruzji i to zdrowo z tego co wiem.
        ---------------------------------
        co prosze, komu przykrocil? Prosze podaj nam zrodlo nam do tej wiadomosci, czytam od czasu do czasu gruzinskie blogi w jezyku niemieckim i wiem co pisze.
    • gobo2 przegrany, przegrywa...... 05.06.15, 18:31
      wiec na pierwsza linie okopow...bo panstwo,juz przegralo...!
      maks-3 napisał:

> Nie bardzo rozumiem celowość powołania S na gubernatora.
      • boavista4 Re: saaka to dowod jak oderwany od sppleczenstwa j 10.06.15, 17:57
        t Poroszenko I na brak zaufanych tubulcow nawet na takie stanowisko. Saaka ma wybitnie druzgocaca historie , a wiec ci co go popieraja , pokazuja ze krol jest nagi, I w nastepnym konflikcie beda miec cala ludnosc przeciwko sobie. Obojetnie jakie cele ma do wykonania w Odessie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka