wojciech.2349 20.03.17, 18:32 Taraka - Podaj Rękę Ukrainie (LIVE Majdan) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojciech.2349 Pływie kacza 20.03.17, 21:50 "Pływie kacza" - pieśń żałobna Majdanu, polskie tłumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Podaj Rękę Ukrainie 22.03.17, 17:46 Hmmm,tym wscieklym dzikusom www.plotek.pl/plotek/7,154063,21532200,eurowizja-2017-uczestniczce-z-rosji-zakazano-wjazdu-na-ukraine.html#BoxPloCz2Z29&a=84&c=69 Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Dobry wzorzec 22.03.17, 23:18 szwampuch58 napisał: > Hmmm,tym wściekłym dzikusom Dziś minister M.Burbak w ukraińskiej telewizji uzasadnił ten zakaz. "Jakby to wyglądało, gdyby do faszystowskich Niemiec przyjechał na występy ktoś z Ameryki lub Anglii ? " www.youtube.com/watch?v=vggasQbkLvA Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Dobry wzorzec 22.03.17, 23:44 Kompletny idiota. Jeśli już zrównuje Ukrainę z nazistowskimi Niemcami, to powinien sprawdzić, jakie nacje brały udział w Olimpiadzie 1936 r. w Berlinie i kim np. był Jessi Owens. pl.wikipedia.org/wiki/Letnie_Igrzyska_Olimpijskie_1936#Statystyka_medalowa Kudy Ukrainie do hitlerowców - ci nikomu nie zabronili udziału.... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Dobry wzorzec 23.03.17, 19:40 Organizatorzy czyli European Broadcasting Union (EBU) proponuja wystep Rosjanki przez live-video na scenie .Co na to Rosja i Ukraina na razie nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Wiadomo 23.03.17, 20:59 szwampuch58 napisał: > Organizatorzy czyli European Broadcasting Union (EBU) proponuja wystep Rosjanki > przez live-video na scenie .Co na to Rosja i Ukraina na razie nie wiadomo. Rosja takie rozwiązanie odrzuciła z dwóch przyczyn. 1. Regulamin konkursu generalnie nie dopuszcza takiej możliwości - wszyscy uczestnicy konkursu zobowiązani są występować "na żywo" na jednej scenie. 2. Regulamin konkursu zobowiązuje organizatora konkursu do zapewnienia możliwości przybycia na konkurs wszystkim zgłoszonym uczestnikom bez wyjątku. Jeżeli organizator nie jest w stanie się z tego wywiązać to konkurs jest przenoszony w inne miejsce pod sankcją uznania jego wyników za nieważne. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: tym wscieklym dzikusom 22.03.17, 23:29 ...kacapskim to się właśnie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Romantyzm i syf 22.03.17, 23:46 Ukraina stanowi dzis archetyp oporu antymoskalskiego. Jak Mazepa, Orlik, Petlura - jest w tym wielki romantyzm i niestety masa syfu. I mam tego swiadomosc, bo znam Ukraine. Ale gdy widze na Boryspolu, jak corka zegna ojca odlatującego na front donbaski, to nic, a nic nie mam watpliwosci po ktorej jestem stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: nie mam watpliwosci po ktorej jestem stronie 25.04.17, 19:30 forum.gazeta.pl/forum/w,50,157894118,157894118,Polska_racja_stanu_dzis.html Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Żeby ją banderowcy odrąbali siekierką? 23.03.17, 13:33 Nie, dziękuję! Niemcowi z Zachodu można było podać rękę dopiero w latach 70ych, kiedy socjalista Willy Brandt zerwał z ostatnimi pozostałościami faszyzmu/hitleryzmu w NRF. Tak samo Ukraińcowi rękę będzie można podać dopiero wtedy gdy zerwą tam z wszelkimi pozostałościami faszyzmu/banderyzmu! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Żeby ją banderowcy odrąbali siekierką? 23.03.17, 19:51 Na tej zasadzie Rosjanom będzie można podać rękę chyba w następnym stuleciu. Nie widzisz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Żeby ją banderowcy odrąbali siekierką? 24.03.17, 12:03 wojciech.2349 napisał(a): > Na tej zasadzie Rosjanom będzie można podać rękę chyba w następnym stuleciu. > Nie widzisz tego? Tylko jeśli się patrzy z perspektywy prymitywnego narodowego szowinizmu. Rosjanie zrobili dla nas więcej dobrego niż złego, a za złe przeprosili (Katyń), choć to bardziej powinni przepraszać Gruzini. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: A te bzdury to skąd wytrzasnąłeś? 23.03.17, 21:12 Nie wiem do kogo ta mowa,propagatorze klamstw ale na wszelki wypadek podrzucam ci linka www.eurovision.tv/page/news?id=ebu_offers_russian_singer_possibility_to_perform_via_satellite Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: wyskoczyłeś jak szydło z nowogrodzkiej 23.03.17, 21:52 Tja, czyli nie do mnie mowa.......a tak na marginesie:tak trudno znalesc regulamin albo ci sie niechce,ja twierdze ze stanowisko Rosji jest mi nie znane Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: regulaminu wg interpretacji ruska nie znalazł 24.03.17, 09:52 Rosja odrzuca stanowczo pomysl organizatorow,to dzisiaj mozna wyczytac (sam sobie poszukaj linka) Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Podaj Rękę Ukrainie 30.04.17, 01:20 podam reke Ukrainie tak , jak ona mi podaje . czczac bandytow walczacych razem z niemieckimi bandytami faszystami . Polak , Rosjanin walczyli z faszystami o przezycie . Ukrainiec - banderowiec byl po stronie faszystow. - wbijal noz w plecy Polakom i Rosjanom . nawet dzis stawiaja bandytom pomniki . Odpowiedz Link Zgłoś