Dodaj do ulubionych

A wiecie, ze w Ameryce

30.01.18, 18:18
prezydent nie ma nic do powiedzenia? Rzadzi estaliszment i kiedy prezydent chce coś powiedzieć to musi się liczyć z tym, ze go odstrzelą? Taki pogląd na tym forum jest prezentowany i traktowany całkiem powaznie. A ci, którzy traktują to poważnie są wyznawcami teorii konspiracji.
Węszą spisek. A mają wąch. Wszystko wywęszą. I tak wywęszają, że każdy watek za$rają. I tu przyszło mi do głowy, że węszenie ma scisły zwiazek ze $raniem. Ktoby sie spodziewał.
Obserwuj wątek
    • 5magna Re: A wiecie, ze w Ameryce 30.01.18, 18:57
      Wszyscy o tym wiemy felus. Dobrze ze I ty zalapales.....
    • karbat Re: A wiecie, ze w Ameryce 30.01.18, 19:07
      felusiak1 napisał:

> prezydent nie ma nic do powiedzenia? Rzadzi estaliszment i kiedy prezydent chce
      > coś powiedzieć to musi się liczyć z tym, ze go odstrzelą?

ponizej masz jak to wyglada

www.google.de/search?q=fotos+kennedys+mord&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=IaFjz36UTgpz8M%253A%252COK1_tZFEVieBeM%252C_&usg=__GHjbrqqunnSlsiGIDKrDIBdarUw%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjducrPooDZAhWHLVAKHVyGA4sQ9QEINDAF#imgrc=FGJAL_jEsR0clM:
    • karbat Re: A wiecie, ze w Ameryce 30.01.18, 19:14
      czterech prezydentow USA odstrzelono
      czternascie prob odstrzelenia, USA prezydentow.

de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Attentate_auf_Präsidenten_der_Vereinigten_Staaten
      • felusiak1 Re: A wiecie, ze w Ameryce 30.01.18, 20:46
        ja też mam gugiel
      • malkontent6 Re: A wiecie, ze w Ameryce 30.01.18, 21:04
        Dlaczego na polskim forum w sprawie amerykańskich prezydentów podałeś link po niemiecku?
        • blueelvic2 Zasadne pytanie... 31.01.18, 00:20
          Nie moge sie doczekac blyskotliwej i inteligentnej odpowiedzi.
          • 5magna Re: Zasadne pytanie... 31.01.18, 00:33
            Ja czekam jak prezydent w srodku nocy wracajac z toalety zdecydowanie przycisnie ten duzy czerwony guzik. To by udowodnilo wszystkim ze Trump rzadzi sam a nie jakies magiczne cichociemne ugrupowania....
            • blueelvic2 Poczekam na ... 31.01.18, 00:38
              Trump’s first State of the Union address, which will begin at 9 p.m. ET.
              • boavista4 Re:Wspaniala oracja Trumpa 31.01.18, 05:14
                wyglada tak jak wszystkie poprzeczne oracje poprzednich prezydentow. Patriotyzm, wzruszajace przyklady, sala wypelniona klakierami, pierwsza dama . rodzina krola , brak na sali wrogow. a wrodzy to Kim , Chiny , Rosja , Iran, Kuba, Wenezuela. O Izraelu - malo. same sukcesy w domu i wogole wszedzie. Jednym slowem superpower z Bozej woli, zawsze ostoja wolnosci, porzadku, dobrego serca. A to jak to bylo z tymi Indianami,niewolnikami, spekulacjami , wojnami z Hiszpania, Filipinami, Meksykiem , i gdzie sie da, o obiecanej prawdzie 9/11. Nic z tego sala oklaskowala, a trudno zaprzeczyc jezeli nie zna sie faktow. Takie gadli kiedys mial Stalin - bolszije aplowdizmenty. Taki jest amerykanski styl, wiec trudno mi ganic Trumpa, na dodatek wole go bardziej niz poprzednikow. A ta Melania i Ivanka !!!
                • engine8 Re:Wspaniala oracja Trumpa 31.01.18, 05:40
                  No najwiekszym zaskoczeniem bylo ze liberalne stacje komentowaly ze "it was better than expected" to juz cos....
                  i nic negatywnego nei znalezli z wyjatkiem jakies resztki po -Obamowej co mowila ze te sukcesy ekonomiczne to zapoczatkowal Obama... .
                  No i Demokraci dali plame - pokazali swoje prawdziwe oblicze.
                  Nawet liberalne stacje TV sie wstydza ze dali bardzo duzo okazji czy amunicji dla Republikanow na tegoroczna kampanie wyborcza do tego aby pokazac ich w niezbyt dobrym swietle ...
                  Nancy przez caly wieczor nie mogla wyssac czegos co zostalo z obiadu pod proteza... No i pokazali ze ich glownym zadaniem jest przeciwstawiac sie republikanom nawet kiedy Trump mowil ze bezrobocie zmalalo..
                  No i ten mlody Kennedy jako lider Demokratow z komentarzem "po" co sie zadnej kupy nie trzymalo i wygladao ze napisane byl 2 tygodnie temu tez pokazuje ze Demokracie jeszcze maja wiele do zrobienia zeby sie pozbierac.

Nie chcialbym byc demokrata dzisiaj....
    • czizus Re: A wiecie, ze w Ameryce 31.01.18, 09:06
      Bo na tym forum jest wielu wyznawców teorii spiskowych. Spiski są w USA ale również są spiski przeciwko Polsce - ostatnio uknuł go Izrael i to zdaje się wspólnie z Putinem i Rosją. Wcześniej był ale i jest nadal kontynuowany spisek Brukseli i UE przeciwko Polsce, . . . . . . .. , bo Polska "wstała z kolan" . Ale Niemcy też knują i Francuzi podobno, . . . . . !
    • walgierz Re: A wiecie, ze w Ameryce 31.01.18, 09:43
      @felusiak

jak odkryjesz jeszcze koło... to może i kiedyś odkryjesz, że w Polsce byli niemieccy Żydzi.

"rocznik statystyczne w 1931 r. podają, że jidysz był językiem ojczystym dla 79,9% (2,489,034) polskich Żydów język polski – 11,9% (371,821), a język hebrajski 7,9% ..." skoro ojczyzną jidisz tajcz i jego użytkowników były południowe Niemcy to 80% Żydów deklarowało taką ojczyznę, to taka była ich ojczyzna, i nie byli to polscy Żydzi, tylko niemieccy Żydzi w Polsce.

...więc prawnie to byli Niemcy, Polskie państwo może odpowiadać, za polskich Żydów za Niemieckich odpowiadają Niemcy, majątek po Niemcach musi być bezwzględnie skonfiskowany.

''''''''''''''''''''''''''''''''''
      • felusiak1 Re: A wiecie, ze w Ameryce 31.01.18, 17:15
        walgierz, napisz jeszcze, że ci niemieccy zydzi to byla piata kolumna i folksdojcze.
        • walgierz Re: A wiecie, ze w Ameryce 31.01.18, 18:51
          Według takiej niemieckiej urzędowej definicji volksdeutscha z 1938 roku „ludzie niemieckojęzyczni mający niemieckie korzenie jednak nieposiadający niemieckiego obywatelstwa” to się chyba kwalifikują, bo geograficznie etnogeneza Niemców i "jidisztajczów", jest taka sama, przybyli do kraju Celtów, w podobnym czasie i zaczęli tam szwargotać.

Z tego co można wyczytać owi "jidisztajcze" w Polsce, byli bardzo dumni z kultury i cywilizacji swojej niemieckiej ojczyzny, co dawali Polakom odczuć, dopiero po 1933 roku, skończyły się im te sentymenty, tylko dla tego, że stali się głównym wrogiem hitlerowców w Niemczech, dla tego nie nadawali się na V kolumnę, ale dla tego, że nie chcieli ich Niemcy.

Te niemieckie obozy zagłady, to bez wątpienia szczyt niemieckiej kultury.
          • lont12 Re: A wiecie, ze w Ameryce 03.02.18, 03:50
            jidysz nie powstał w południowych Niemczech, tylko w średniowiecznej wschodniej Polsce, a że jest dialektem języka niemieckiego, to dlatego że niemiecki był w średniowieczu na terenie Polski językiem mieszczaństwa, które to raptownie bogacące się mieszczaństwo, było głównym klientem żydowskich handlarzy
            • bywszy2 Re: i kto na tym stracil?+ 22.02.18, 14:57
              lont12 napisał:

> jidysz nie powstał w południowych Niemczech, tylko w średniowiecznej wschodniej
              > Polsce, a że jest dialektem języka niemieckiego, to dlatego że niemiecki był w
              > średniowieczu na terenie Polski językiem mieszczaństwa, które to raptownie bog
              > acące się mieszczaństwo, było głównym klientem żydowskich handlarzy

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
              Tepe szlachectwo typu Zagloby.
              Zamiast handlem zajeli sie rozwoje krolikow.
              Handlem zajeli sie pozniej.
              >
    • j-k viemy, Felek, ze w Ameryce rzadzi establishment 31.01.18, 09:49
      gdzies tak od 1950 roku - czyli juz kawal czasu...
      czyli mowiac jasniej: - lobby finansowo-przemyslowo-wojskowe

i nie zanosi sie, by to sie mialo szybko zmienic.
      • felusiak1 Re: viemy, Felek, ze w Ameryce rzadzi establishme 31.01.18, 17:18
        lobby rządzi? janek, tego nie da się czytać bez usmiechu na ustach. lubisz kuplety.
        • j-k viemy, Felek, ze w Ameryce rzadzi establishment 02.02.18, 23:13
          nie Felek, Prezydent w polityce wewnetrznej nic nie zrobi - bez zgody wiekszosci KONGRESU.

a poolityce zagranicznej tez moze coraz mniej.

to i dobrze, ze USA odchodzi od systemu Prezydenckiego do systemu Parlamentarnego...
          • felusiak1 Re: viemy, Felek, ze w Ameryce rzadzi establishme 03.02.18, 05:38
            janek, piździsz farmazony. naprawdę tego nie da się czytać. zapytaj jak nie wiesz.
            • j-k felek... 22.02.18, 12:25
              taksie sklada, ze mam trzech znajomych w USA

California, Alabama i NY
              jezeli oni sie myla - to i ja sie myle.

zrodlem Wladzy w US nie jest President.
              - jest nia establishment.
            • bywszy2 Re: jak pan smie w taki sposob+ 22.02.18, 15:00
              felusiak1 napisał:

> janek, piździsz farmazony. naprawdę tego nie da się czytać. zapytaj jak nie wie
              > sz.
              <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
              do doktora rozrywkowego niehabilitowanego w branzy ekonomicznej i w dodatku meza docentki od rusycystyki?
              • felusiak1 Re: jak pan smie w taki sposob+ 24.02.18, 23:30
                nic nie poradzę, ze janek ma znajomych w California, Alabama i NY to wie.
                Pewnie ma znajomą kucharkę to zna się na wykwintnych potrawach albo konduktora w pociagu to zna się na transporcie.
                • starywro-bel Re: jak pan smie w taki sposob+ 26.02.18, 01:54
                  No to co felek ten establiszment robi jak nie rzadzi?
    • kylax4 W USA rządzi establishment. To fakt. 02.02.18, 23:02
      Aczkolwiek nikt nie planuje odstrzelić Trumpa. To faktycznie głupota.

PS: Trump jest częścią tego establishmentu.
      • j-k W USA rządzi establishment. To fakt. 02.02.18, 23:15
        kylax4 napisał:
        > Aczkolwiek nikt nie planuje odstrzelić Trumpa. To faktycznie głupota.
        > PS: Trump jest częścią tego establishmentu.

Nie jest.
        Ale oczekiwaniom tego establishmentu sie podporzadkowal
        i dzieki temu spokojnie przezyje swoja kadencje.
        • felusiak1 Re: W USA rządzi establishment. To fakt. 03.02.18, 05:40
          luidzie, trzymajcie mnie bo wynuchnę.
          jonek przestań na litość boską. daj odpocząc od głupoty.
          • j-k W USA rządzi establishment. To fakt. 22.02.18, 12:21
            felusiak1 napisał:
            > luidzie, trzymajcie mnie bo wynuchnę.

trzymamy Cie, felek.
            w Texasie nigdy nie bylem i raczej nie bede, ale to podobno piekny kraj/state.
        • kylax4 Każdy miliarder jest częścią establishmentu 26.02.18, 14:51
          z definicji.
          • felusiak1 Re: Każdy miliarder jest częścią establishmentu 28.02.18, 01:33
            Nie jest. Establishment to klasa polityczna. Klasa ludzi czerpiacych dochody z układów w jakich przebywają.
            Mozna powiedzieć, że są w jakimś stopniu pasozytami systemu.
            Showtime ma serial pod tytułem "Billions" gdzie znakomicie widać co to jest ten establishment.
            • j-k i tu felek ma racje - nie jest. 28.02.18, 03:14
              Trump jest/byl pasozytem pasozytujacym na pasozytach.
              ale stricte czescia tego systemu nie byl.
              w koncu bankrutowal pare razy.
            • tanebo2.0 Re: Każdy miliarder jest częścią establishmentu 28.02.18, 07:07
              A co powiedzieć o "white trash"? Fekalia?
              • xystos Re: Każdy miliarder jest częścią establishmentu 28.02.18, 08:12
                www.tuwien.ac.at//en/news/news_detail/article/9447/

wiedzy nigdy zadużo

Pzdr
    • polski_francuz Metoda komunikacji z ludem 03.02.18, 08:47
      przez tweeter potwierdza Twoja hipoteze ze, "Rzadzi estaliszment". Ale, z drugiej strony, nie jest az tak, ze wasz prezio zmienia prawo i konstytucje, bym mu bardziej odpowiadala. Jak czyni to szefuncio. Ale, z trzeciej strony, szefuncio ma partie. A wasz prezio nie ma.

Tyle analogii miedzy populistami na dzien dzisiejszy.

PF
      • 5magna Re: Metoda komunikacji z ludem 07.02.18, 20:55
        Trump chce parade wojskowa na wzor takiej jak w Rosji I Chinach. Jak sie uda to przeprowadzic to dopiero bedzie posmiewisko....
      • felusiak1 Re: Metoda komunikacji z ludem 07.02.18, 21:36
        Tweeter wyznacza mediom o czym maja mówić kazdego dnia.
    • szwampuch58 Re: Narcyz ma"pomysla" 22.02.18, 10:20
      z nauczycieli w szkolach amerykanskich zrobi armie belfrow Rambo,hehehehe
      Do tego sie grzecznie pyta czy ma ktos lepszego "pomysla".......ano Donaldzik ja mam:Idz do psychiatry!
      • wojciech.2349 Re: Narcyz ma"pomysla" 22.02.18, 10:32
        To info zaczerpnąłeś chyba z Republiki.
        Ty to czytasz?

telewizjarepublika.pl/trump-rozwaza-wyposazenie-nauczycieli-w-bron-palna-w-celu-samoobrony-dobry-pomysl,61049.html
        • szwampuch58 Re: Narcyz ma"pomysla" 22.02.18, 10:40
          No chiba cie pogielo Wojtus,tego telewizyjnego" domu wariatow" nikt o zdrowym umysle nie oglada
          www.spiegel.de/politik/ausland/donald-trump-zu-parkland-schuelern-mehr-sicherheit-durch-mehr-waffen-a-1194790.html
          • wojciech.2349 Re: Narcyz ma"pomysla" 22.02.18, 10:55
            A ja myślałem, żeś się nawrócił.
            Jak byś się nawrócił, to może nie pójdziesz do piekła.
            • szwampuch58 Re: Narcyz ma"pomysla" 22.02.18, 11:22
              "A ja myślałem"
              Wojtus ta "czynnosc "jest u ciebie niemozliwa bo prycypal mikrego wzrostu nie zezwala ci na samodzielne myslenie
              • wojciech.2349 Re: Narcyz ma"pomysla" 22.02.18, 16:47
                No cóż, sam piekło wybierasz.
                Będziesz siedział w kotle ze smołą.
      • szwampuch58 Re: Narcyz ma"pomysla" 22.02.18, 11:41
        Amerykanie sami tego palanta wybraliscie to o co teraz te fochy,hehehehe
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114881,23055603,donald-trump.html#Z_BoxNewsImg&a=66&c=96
    • karbat Re: A wiecie, ze w Ameryce 22.02.18, 11:43
      uzbroic nauczycieli w szkolach ......

Najwiecej na swiecie w wiezieniach przebywa obywateli USA ! .
      USA szczyci sie nawiekszym wskaznikim na swiecie , -
      najwiekszy wskaznik na swiecie , na 100 000 osob przebywajacych w wiezieniach *

USA ca 2, 3 mln w wiezieniach *
      W brutalnych , restrykcyjnych , zamordystycznych Chinach ( ca 1 mld ludnosci )
      wg USA gazet , w wiezieniach przebywa 1, 6 mln osob

w USA wiezieniach, na 100 000 mieszkancow , siedzi 716 osob
      w Niemczech na 100 000 mieszkancow , w wiezieniach siedzi 79 osob .

na podstawie tych faktow , wskaznikow ,
      USA sa krajem przestepcow , bandytow , kryminalistow
      ktorych trzeba izolowac na skale nieporywnwalnie wieksza niz w innych krajach na swiecie

* ca 2, 3 milionow osob przebywa w USA wiezieniach ,-
      bedzie ciekawie , gdy tych przestepcow wypuszcza z wiezienia
      wystarczy , ze z 10 % , czesc z nich pokaze czego sie tam nauczyli , doszkolili

• szwampuch58 Re: A wiecie, ze w Ameryce 22.02.18, 11:55
        powoli dochodze do wniosku ze tam za Oceanem panuje jakas epidemia glupoty,hehehe
        i0.gmx.net/image/704/32816704,pd=1,f=lead-xxl/eisschnelllauf.jpg
      • engine8 Re: A wiecie, ze w Ameryce 22.02.18, 17:35
        www.snopes.com/is-armed-teacher-students-israel/
    • monalisa2016 Re: A wiecie, ze w Ameryce 22.02.18, 12:33
      Fakt jest faktem, że takiego cyrku nie przeżyły jeszcze Stany jaki jest obecnie, ale on nie jest spowodowany i zależny od jednej rządzącej obecnie osoby tylko od poprzedzającej ekipy.
      • szwampuch58 Re: A wiecie, ze w Ameryce 22.02.18, 14:19
        aaaaaa,poprzednia ekipa.....buhahahahaha
        • engine8 Re: A wiecie, ze w Ameryce 22.02.18, 17:37
          A tak na marginesie to uwazajcie i nie grupujcie sie tak bo ten team work to na odleglosc widac.
    • szwampuch58 Re: Jestem najlepszym prezydentem USA ... 24.02.18, 09:28
      .... w histori tego kraju.....rzekl wczoraj ten pajac:
      i0.gmx.net/image/154/32820154,pd=1,f=lead-xxl/donald-trump.jpg
      Czy ktos ma odwage zaprzeczyc tezie ze ten bufon to chory czlowiek?
      • felusiak1 Re: Jestem najlepszym prezydentem USA ... 24.02.18, 19:07
        Z tym, ze tego nie powiedział ale to pewnie jest bez znaczenia dla ciebie szwampuch. Ty zabawiasz się w plucie a fakty przeszkadzają. No i plujesz pod wiatr.
        • szwampuch58 Re: Jestem najlepszym prezydentem USA ... 24.02.18, 19:21
          Jego przemówienie na konferencji konserwatywnych polityków (CPAC) w piątek w Waszyngtonie slyszales Felus???...nie to czego podskakujesz?
          • felusiak1 Re: Jestem najlepszym prezydentem USA ... 24.02.18, 23:03
            Słyszalem i kategorycznie twierdzę, ze tego nie powiedział.
            Może masz coś w psychiką i dokonujesz projekcji własnych złotych mysli.
            • szwampuch58 Re: Jestem najlepszym prezydentem USA ... 26.02.18, 11:09
              rzeknij Felus,dlaczego mam ciebie wierzyc a nie relacja mediow.....bo twierdzisz kategorycznie???....buhahahaha
              • felusiak1 Re: Jestem najlepszym prezydentem USA ... 27.02.18, 17:01
                dlatego, że całe przemőwienie można obejrzeć i dostępny jest transkrupt z wielu źrődeł.
                sam widzisz, że twoje media są do doopy
      • engine8 Re: Jestem najlepszym prezydentem USA ... 24.02.18, 19:34
        Moja reka poszla w gore.
        • szwampuch58 Re: Jestem najlepszym prezydentem USA ... 24.02.18, 20:41
          czyli jako prawiczek zapominasz po roku katastrofy tego chorego gostka o takich tuzach jak George W. Bush(dwie kadencje) Ronald Reagan(dwie kandecje)......jasny gwint gostek co z toba?
          • engine8 Re: Jestem najlepszym prezydentem USA ... 25.02.18, 04:06
            A gdzie Ty mieszkasz bo chyba przeczylem?
            • 5magna Re: Jestem najlepszym prezydentem USA ... 25.02.18, 06:08
              Policja w USA nie lubi dzieci....mowi Trump

www.msn.com/en-ca/news/world/additional-deputies-did-not-enter-florida-high-school-during-shooting-report/ar-BBJvH1Q
              • engine8 Re: Jestem najlepszym prezydentem USA ... 25.02.18, 17:43
                Ty czytac nie umiesz czy spamujesz?

Przeciez pytalem szwampucha gdzie mieszka a ty wrzucasz jakies rzeczy bez zadnego zwiazku.... Starzejemy sie?
                • felusiak1 Re: Jestem najlepszym prezydentem USA ... 25.02.18, 17:50
                  hubert zawsze spamuje i faktycznie nie potrafi czytać.
                  Te typy tak mają. Fakty są dla nich bez znaczenia.
                  Nie lubią tej Ameryki i muszą sobie popluć.
                  • boavista4 Re: a moze cos o dr. Stanislawie Burzynskim 25.02.18, 20:40
                    mailchi.mp/burzynskimovie/burzynski-on-wabc-radio-watch-merolas-4th-documentary-free-on-youtube
                    • engine8 Re: a moze cos o dr. Stanislawie Burzynskim 25.02.18, 23:49
                      NAstepny ?
                    • kylax4 Ekhm: 26.02.18, 15:06
                      www.tworki.eu
                  • engine8 Re: Jestem najlepszym prezydentem USA ... 25.02.18, 23:48
                    No ale on niba kanadyjczyk? Za duzo marychy sie naplil i mog sie zlasowal?
    • wojciech.2349 pytanie 27.02.18, 15:00
      Felusiak,
      mam pytanie, czy możliwe byłoby w USA skazanie kibiców za skandowanie podobnych okrzyków przeciwko prezydentowi? Oto info na ten temat:

Masowe grzywny za "Tuska matoła"

35 osób na ławie oskarżonych, śledztwo trwające prawie półtora roku - tak policja i sąd zajmowały się sprawą nazwania Donalda Tuska „matołem”. W końcu zapadły wyroki skazujące kibiców na grzywny. - Ja rozumiem, że Białystok był dwa razy zajmowany przez Rosjan, ale nie myślałem, że obyczaje aż tak się utrwaliły - komentuje wyroki poseł PiS Stanisław Pięta.

niezalezna.pl/33122-masowe-grzywny-za-tuska-matola
      • felusiak1 Re: pytanie 27.02.18, 17:04
        to nie byłoby możliwe. prawo nie zabrania obrażania.
        • wojciech.2349 Re: pytanie 27.02.18, 17:57
          Dzięki za wyjaśnienie.
          • 5magna Re: pytanie 28.02.18, 06:56
            W Chinach nie beda tracic czasu na wybory. Prezio powiedzial ze trzeba ich w US ustawic tam gdzie potrzeba I wywalic z I Ligi....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka