Dodaj do ulubionych

Trump chce rozpedzic Kongres i Senat

16.04.20, 05:50
www.smh.com.au/world/north-america/banana-republic-trump-threatens-to-unilaterally-suspend-congress-20200416-p54kaq.html
hmm.....konstytucja pozwala
bedzie lepszy od Xi i Putina,baaa....Kima nawet zdeklasuje.
musi uwazac by nie skonczyl ja JFK....zbyt duzo miejsc przy korycie zagrozone
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Ale wam bzdety w Australii wciskaja. 16.04.20, 07:55
      Nawet nie miesci się w przedziale domniemanego prawdopodobieństwa.
      Szaleńcy piszą artykuły a pospolstwo wierzy w kazdy bzdet.
      • 1.melord pomaranczowy 16.04.20, 09:14
        bad man staje sie nieprzewidywalny...
        Kim maly dyktatorek,moze wpasc w kompleksy patrzac na duzego....z DC ?
      • mara571 Re: Ale wam bzdety w Australii wciskaja. 16.04.20, 12:29
        Kiedys konserwatyna gazeta przeksztalcila sie "liberalno-demokratyczna".
        Korespondet znalazl oczywiscie profesora konstytucjonaliste, ktory wyjasnil mu co trzeba.
        W pierwszej chwili przeczytalam nazwisko jako Tuleya...
        • felusiak1 Re: Ale wam bzdety w Australii wciskaja. 16.04.20, 18:38
          Ten korespondent niczego nie znalazł. On pływa w waszyngtońskiej zupie i nie wiedzieć dlaczego wciska australijczykom propagandę demokratów. Sam tytuł jest jawnym klamstwem. Suspend znaczy zawiesić. Prezydent nie ma takiej wladzy. No i ten korespondent mógłby przytoczyć Obamę, kiedy ogłosił przerwę w obradach Kongresu i wprowadzil swoich ludzi na stanowiska. Ale on tego pewnie nie pamieta a w szkole nikt mu nie powiedział i sam nie jest dociekliwy bo to przeszkadzaloby w jego religii.
        • buldog2 Re: Ale wam bzdety w Australii wciskaja. 16.04.20, 21:44
          Pod rządami PIS polska armia spadła w rankingach z pozycji 14 na 24, a dobra zmiana idzie dalej.
          Najnowszy kwiatek wiceminister finansów Piotr Patkowski:

[img]https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/news/2020/2020-04/5df4dc5d8671f2d358f3cb56864d6977_v1.jpg[/img]

forum.gazeta.pl/forum/w,567,169761694,169761694,Piotr_Patkowski_wiceminister_finansow.html
    • yurek_1111 Re: widmo głodu w USA 16.04.20, 15:29
      Orange Man dzisiaj stwierdził że wygrywa walkę z koronawirusem i rwie się do powrotu do normalizacji życia a przede wszystkim do uruchamiania przemysłu...
      Miota się jak we mgle i nie bardzo wie co sensownego w zaistniałej sytuacji robić ....
      • felusiak1 Re: widmo głodu w USA 16.04.20, 18:40
        On zawsze miota sie we mgle i nie wie co robić i dobrze mu idzie. Taki dureń a tyle dobrego przez omylke zrobił.
        • j-k Felek, ale Trump dobrze demokratom pogrozil :) 16.04.20, 21:27
          zupelnie - jakby byl z Texasu :)

nie wiem czy ma (polityczny) rozum...

ale (polityczne) jaja - to on ma napewno :)
    • amunicyjny1 Re: Trump chce rozpedzic Kongres i Senat 16.04.20, 19:30
      1.melord napisał(a):

> www.smh.com.au/world/north-america/banana-republic-trump-threatens-to-unilaterally-suspend-congress-20200416-p54kaq.html
      > hmm....
      >

Opinia o panu Trumpie, rozchodzi się prędzej jak ony wirus
      Bananowa republika, i to kangury tak piszą. Pozmieniało się na świecie, oj pozmieniało
      • boavista4 Re: Donek i Melania- powodzenia! 16.04.20, 21:36
        zyczenia pomyslnosci w rozpedzeniu tego badziewa. Sadze ze wyjsciem z tej sytuacji bedzie oglposzenie USA monarchia, a to bylo moim idealem.
        • kylax4 Re: Donek i Melania- powodzenia! 17.04.20, 17:02
          Nie wiedziałem, że SARS-Cov2 szkodzi na mózg. Ale po boa widać, że tak.
    • senioryta13 Re: Trump chce rozpedzic Kongres i Senat 18.04.20, 16:35
      U nas , najbardziej znane/poczytne dzienniki nie napisaly jeszcze w ciagu 4 lat, pozytywnego slowa o Prezydencie Tru.mpie. Wrecz przeciwnie codziennie robione sa z igly widly . Dziwie sie Tobie, ze to polykasz.
      Dziwne, taki zly, a tak dobrze mu idze.

---
      -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie
      -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu
      • 1.melord Re: Trump chce rozpedzic Kongres i Senat 19.04.20, 02:41
        senioryta13 napisał:

Zle o nim pisze lokalna prasa,w Polsce rowniez i w paru innych krajach takze..
        To zjawisko wystepuje glownie gdy olbrzymie pieniadze do przewalki(Clinton...Komorowski) przegraly z populista( Trump...Duda)

> Dziwne, taki zly, a tak dobrze mu idze.
        >
        pisalem wiele razy-bylem jego zwolennikiem ale sie zawiodlem

wiec jesli mozna zapytac ...w czym/jakiej dziedzinie tak dobrze mu idzie?
        • felusiak1 Re: Trump chce rozpedzic Kongres i Senat 19.04.20, 07:40
          Widzę, ze nastapil rozbrat z rzeczywistością. Ciekaw jestem jaka bylaby reakcja racjonalnych ludzi gdybym napisał, że byłem zwolennikiem Dudy ale sie zawiodłem. Jak sie zawiodłem? Nie mieszkam w polsce, nie żyję polskimi sprawami, to jak sie zawiodłem? Jak można zawieźć się mieszkajac pod spodem, pól swiata dalej?
          Czego oczekiwales? Manny z nieba?
          Dla nas, mieszkajacych w USA przejście za stanu zastoju w płacach, możliwości zmainy pracy, szukania lepszych warunkow jest ważne. My tp odczuwamy. Nie odczuwamy stanu w Australii tak jak ty nie odczuwasz stanu w Ameryce. Do coronawirusa wszystko szlo jak z platka. Pracy wbród. Wszedzie ogloszenia "Now Hiring".
        • senioryta13 Re: Trump chce rozpedzic Kongres i Senat 19.04.20, 16:54
          1.melord napisał(a):

> pisalem wiele razy-bylem jego zwolennikiem ale sie zawiodlem
          >
          > wiec jesli mozna zapytac ...w czym/jakiej dziedzinie tak dobrze mu idzie?

a jaki to byl ten punkt szczytowy, ze zmieniles zdanie ?
          Przypatrz sie i posluchaj co Biden opowiada, moze wytrzezwiejesz.
          (Demokratyczny kandydat na prezydenta 2021 r.)

---
          -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie
          -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka