jk2007 Rozpaczliwa sytuacja w USA 18.02.21, 22:30 Liczba ofiar złej pogody w USA wyniosła 37 osób, około siedem milionów osób nie ma dostępu do czystej wody pitnej, informuje kanał telewizyjny MSNBC. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Rozpaczliwa sytuacja w USA 18.02.21, 22:41 Co to za news? Bajki plota. I co z tego? Nawet nie ma co prownywac do ofiar Covida... Zreszta gdyby nie zmno i to ze ludzi przykuci do domow to wiecej by pewnie zginelo na drogach.. Nikt nie stwierdzil ze woda z kranu nie jest zdatna do picia - jedynei tego nie potwierdzono a poza tym wode pitna dostarczaja albo mozna kupic ...i dostep jest. Ciagle raj na ziemi w porownaniu z innymi i to nie tak dalekimi krajami.. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: Rozpaczliwa sytuacja w USA 18.02.21, 22:58 engine8 napisał(a): > Co to za news? Bajki plota. foto colonelcassad.livejournal.com/6563886.html Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Rozpaczliwa sytuacja w USA 19.02.21, 18:51 jk2007 napisał: > engine8 napisał(a): > > Co to za news? Bajki plota. > > foto > colonelcassad.livejournal.com/6563886.html Co to za ruskie bzdety? Outage w Teksasie to wina New Green Deal Bidena? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Zimno 18.02.21, 22:35 Administracja Prezydenta chyba nie bardzo przejmuje sie zamarznietym Teksasem? Od slowa - w ogole... A infrastrukturze pizdziec... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Zimno 18.02.21, 22:42 Biden i jego spolka chetnie by zamrozili Texas na co najmniej 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Zimno 18.02.21, 23:25 Zeby Teksas jak ajsberg nie oderwal sie od Antarktydy... przypadkiem. W skutek globalnego ocieplenia rzecz jasna... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Zimno 21.02.21, 04:45 engine8 napisał(a): > Biden i jego spolka chetnie by zamrozili Texas na co najmniej 100 lat. Tylko przypadkiem Biden właśnie uruchomił górę federalnych pieniędzy dla Teksasu, tak samo federalnych jak zalecenia dla sieci energetycznych, które Teksas od 20 lat ignoruje. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Jeszcze dwie mroźne noce 18.02.21, 23:26 Z czwartku na piatek i z piatku na sobotę. W dzień ma być slonecznie i 6 stopni w piatek i 13 w sobote a potem ma być wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Jeszcze dwie mroźne noce 18.02.21, 23:33 Przyjdzie pora stawiac kominki w salonach... Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Jeszcze dwie mroźne noce 19.02.21, 03:01 Kominek rozpaliłem po raz pierwszy we środę. I daje niewiele ciepła ale suszy likwiduje wilgoć w powietrzu i generalnie stwarza odczucie jakby bylo troche cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Jeszcze dwie mroźne noce 19.02.21, 08:21 Przy okazji stuninguj go tak, zeby lepiej grzal. U nas w Polsce kominek grzeje super, cala zime. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Jeszcze dwie mroźne noce 19.02.21, 17:41 Bo Polskie kominki sa aby grzaly a nasze maja tylko ladnie wygladac i absolutnie nie grzac. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Jeszcze dwie mroźne noce 19.02.21, 20:23 Ja mam 100 metrow do ogrzania tym kominkiem. Ładnie wyglada. Ale taki kominek w sypialni 20 metrow ogrzałby. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Jeszcze dwie mroźne noce 21.02.21, 01:55 Ja mam podobnie - 2 kominki - w obu mozna palic drewnem albo zapalic gaz ale oba sa tak skonstruowane aby z pomieszczen jedynie zasysac tlen a cieplo i dym wywalac prosto i jak najszybciej poza dom - do komina aby sie bron boze cieplo z tego do domu nie pchalo. Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Jeszcze dwie mroźne noce 19.02.21, 18:51 felusiak1 napisał: > Kominek rozpaliłem po raz pierwszy we środę. I daje niewiele ciepła ale suszy l > ikwiduje wilgoć w powietrzu i generalnie stwarza odczucie jakby bylo troche cie > plej. A jakiej marki jest wkład kominka?. Bo ja mam norweskiej firmy Jotul(najlepsze) i przy temp. - 20 ogrzewam 80 m2(salon+hall + kuchnia - w domu 20 stopni) półpiętro i dół ogrzewam piecem gazowym a mam jeszcze w rezerwie podłogowe elektryczne - (drogie i wykorzystywane głównie w łazienkach) ale czasami i w innych pomieszczeniach. Jeszcze raz dużo zdrowia - znaczy się to odśnieżanie i ruch na świeżym powietrzu! Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Jeszcze dwie mroźne noce 19.02.21, 20:25 A jak przygotowany jesteś na 40 stopniowe upaly? Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Jeszcze dwie mroźne noce 19.02.21, 21:59 felusiak1 napisał: > A jak przygotowany jesteś na 40 stopniowe upaly? Chyba też nie najgorzej bo mam murowany dom, żaluzje w oknach i klimatyzację. Ale rozumiem wasze kłopoty i współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Jeszcze dwie mroźne noce 21.02.21, 02:03 ROTFLMAO Wklad do kominka? Co to wogole jest? Z ksiezyca spadles chyba. Tak moze jest w zimnych krajach. Nasze kominki nie sa do ogrzwania ale do nastroju... i jeszcze maja szyby z przodu aby bron boze cieplo do srodka sie nie przedostawalo Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Jeszcze dwie mroźne noce 19.02.21, 17:40 Ale wtedy i rury zaczna sie rozmrazac i dopiero sie okaze czy jest "wiosna"? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Jeszcze dwie mroźne noce 19.02.21, 20:25 Jestem zaizolowany podwojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Zimno 18.02.21, 23:31 jk2007 napisal: > sami swoi < zajmuja sie wyliczaniem odszkodowan /dla czarnoskorych/ ; tak, to "po naszemu". Odpowiedz Link Zgłoś
magna200 Re: Zimno 20.02.21, 21:09 Popekana rury, oczyszczalnie sciekow nie dzialaja... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Zimno 20.02.21, 22:25 Rulez amerykanski system budowlany,hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Zimno 21.02.21, 02:08 Znowu zazdroscisz? Ales ty biedny i w kieszeni na umysle czlowieku... Mnie tez za mlodu wpajano jaki w tej amerycej jest zgnily imerializm i pokazywali jak ludzi zyja, jak bieduja i jak ich bija a wszytko zeby mnie wystraszyc, Ale sprawdzic na wlasne oczy nie pozwalano... A pomimo tych amerykanskich domow z tektury i systemow budowlanych nie takich jak w rosji to mnie stad trudno byloby skusic naa cos innego..... Widac sie przyzwyczailem to tego szajsu a na lepszy mnie nie stac.... Wiec nam wpsolczuj a nie wysmiewaj sie LOL Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Zimno 21.02.21, 02:11 I co ci sie w tym systemie budowlanymi nie podoba? www.zillow.com/homedetails/7108-Belle-Meade-Dr-Colleyville-TX-76034/29267929_zpid/ Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Zimno 21.02.21, 02:24 Szwapsiu nie ma o niczym pojecia a myslec samodzielnie nie potrafi. Pomyslmy sobie NY jest polozony na tej samej geograficznej szerokosci co Rzym, pogoda szczegolnie w zimie w Rzymie a w NY, to wielka roznica, dlaczego? Tu zachecam wszystkich do samodzielnej mysli, dlaczego tak jest a nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Zimno 21.02.21, 02:04 Brak pradu na Zachodzie to tragedia pod kazdym wzgeledem, tak nas uzalezniono od jednostki czyli pradu, czy jest to postep techniczny zeby wszystko zwiazac z pradem? Na pewno nie. Nie masz pradu jestes w kazdej dziedzinie sparalizowany czy to jedzenie, czy woda, czy ogrzewanie czy telefonia, czy sploczki w toalecie, czy wiazd go garazu, czy chlodzenie zakupionych sporzywczych produktow zakupionych do zycia, czy ..., trudno wymienic wszystko. Nowoczesna bezmyslnosc doprowadzila do tego, lobby gora zamiast realnosci zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Zimno 26.02.21, 21:00 Wspólczesna cywilizacja potrzebuje energii. Bez energii 80% umrze a pozostali wrocą do brudu, głodu i nędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Już jest ciepło 26.02.21, 21:03 Od ostatniej niedzieli zrobiło się cieplo. Było nawet 28 stopni i w nocy nie spada ponizej 9. Koniec zimnego watku. No to do nastepnej zimy. Odpowiedz Link Zgłoś
senioryta13 Re: Memorial Day 29.05.21, 14:37 felusiak1 napisał: > . No qrwa jak tak będzie > się ocieplać to mi doopa przymarźnie do deski. Washington DC. Jest zimno, tylko 10 stopni i pada juz od wczoraj i tak bedzie jeszcze jutro. W ciagu trzech dni temperatura spadla z 33 stopni na okragle 10. Cale szczescie , ze w Memorial Day, poniedzialek , bedzie juz normalnie, czyli 23 stopnie. Odpowiedz Link Zgłoś