Dodaj do ulubionych

Смута уже началась

25.05.23, 16:31
"Смута уже началась. Если кто-то еще не понял" - Striełkow.

donpress.com/news/25-05-2023-vas-zhe-i-sozhryot-pervymi-girkin-predupredil-kreml-ob-opasnosti-prigozhina
No, pewności mieć jeszcze chyba nie można.
Podziwiam fachowość i skuteczność służb USA.
Obserwuj wątek
    • j-k Zdolny facet - талантливый парень 25.05.23, 18:11
      szczypawka.jadowita napisała:
      > "Смута уже началась. Если кто-то еще не понял" - Striełkow.

zdolny facet.

najlepsze - ma jeszcze przed soba.

skrytykowal Putina w sposob bezpardonowy - mowiac - ze: "tymi silami nie da sie wygrac wojny"

i na Ukraine trza bylo od razu wyslac dwa razy wieksze sily.
      • szczypawka.jadowita Re: Zdolny facet - талантливый парень 25.05.23, 18:57
        Opinie Striełkowa mają niesamowitą popularność na Ukrainie, w Rosji jest zwalczany przez część władz (przez inną część jest chroniony i trwa jakby pat). Zawdzięcza to uczciwości, ogromnej rzetelności ocen, chyba nikt nie przyłapał go na świadomym kłamstwie (ale ostatnio mówił o zniszczeniu Patriota i wątpię, by nie wiedział, że to tylko uszkodzenie, coś mi tu nie pasuje). Tak samo nie słyszałem żeby poza oficjalną propagandą ktoś zarzucał mu udział w MH17, ostatnio nawet propaganda nie wspomina o tym. Jedyne czego nie mogą mu wybaczyć, i nic dziwnego, to programowa skrajna antyukraińskość ("gdyby nie nienawidził idei Ukrainy, nie byłoby dla niego ceny" - opinia ukraińska). Tak skrajna, że trudno mi to pojąć. Uczepił się tego, jak rzep psiego ogona, bo jeśli nawet dawniej ludzie (wschód Ukrainy) uważali się za Rosjan (chodzi o tożsamość kulturową) to mogło się im to zmienić i nikt z zewnątrz nie ma prawa im takiej zmiany zabronić. To ich życie i ich ziemia, nie władców z Moskwy.

Striełkow był też jednym z nielicznych, którzy Ukraińców (ludzi) nie uważali za kogoś/coś gorszego, niższego (jak to robili Sołowiow, Skarabiejewa, Simonian i ta pluskwa Kedmi). Ze zmianami będzie musiał się pogodzić.
        Jest jednym z nielicznych, którzy z szacunkiem wypowiadali się o Polsce (choć dziś wróg).
    • szwampuch58 Re: Смута уже началась 25.05.23, 21:05
      Pierwsze ruskie rakiety atomowe sa juz na Bialorusi chwali sie dyktator Bialorusi
      • szczypawka.jadowita Re: Смута уже началась 25.05.23, 21:23
        Nie przykładałbym do tego żadnego znaczenia.
        Rakiety jeśli są na Białorusi, to pod kontrolą Rosjan (oni zaufania do Karakana mają tyle samo co my), tak że nic się nie zmienia, wyłącznie pijar.
        • szczypawka.jadowita Re: Смута уже началась 25.05.23, 21:26
          Z tym "tyle samo zaufania" to nie zabawa słowami. Karakan boi się Rosji i już dawno białoruscy konstruktorzy chwalili się, że ich rakiety (artyleria rakietowa na licencji chińskiej) będą mogły dolecieć do Moskwy. Dziś Karakan musi lizać buty Putinowi, ale kochają się tak jak dawniej (jeden drugiego nie cierpi).
        • szwampuch58 Re: Смута уже началась 25.05.23, 21:26
          Tez tak sadze
    • borrrka Na Arbacie już sprzedają bliny z ludzkim mięsem? 25.05.23, 21:25
      To dobry indykator smuty.
    • borrrka Ważny temat i co? 26.05.23, 12:04
      Jakaś smuta u radzieckich, to parę lat spokoju dla świata.
      A to, że z sowkiem putina dogadać się nie da, gołym okiem widać.
    • yabbaryt Re: Смута уже началась 26.05.23, 12:15
      Czy będzie smuta czy nie będzie to zależy od wyniku wojny. Mimo wszystko dla Rosji to jest wojna peryferyjna kolonialna. Husaria pod kremlem nie stoi.
      Ale jeżeli onucowi będą musieli się ewakuować z Krymu, to na pewno będzie kryzys społeczny. Kacapstwo jest karmione szowinistyczna propagandą i przekonaniem o posiadaniu niezwyciężonej armii. Kontakt z rzeczywistością może okazać się bolesny.
      • szczypawka.jadowita Re: Смута уже началась 30.05.23, 18:19
        Muszę cię rozczarować - bomby zaczynają już spadać na Rublowkę. Na razie nieliczne i niegroźne. Na razie.
    • oszol-lom-z-rm Re: Смута уже началась 26.05.23, 17:16
      Piszemy cyrylica ? No to się zdekonspirowałeś ruSSki trollu!
    • jorl11 Re: Смута уже началась 26.05.23, 17:21
      Ach ten palant Strelkow. Czy on glupi sam z siebie czy uwaza ze musi glupa rznac? Mysle ze glupi sam z siebie.
      • yabbaryt Re: Смута уже началась 26.05.23, 17:30
        Gdyby był głupi tak sam z siebie to jego trup juz gniłby gdzieś pod Bahmutem.
        • jorl11 Re: Смута уже началась 26.05.23, 17:37
          yabbaryt napisał:

> Gdyby był głupi tak sam z siebie to jego trup juz gniłby gdzieś pod Bahmutem.

Logiki w tym co napisales drogi yabb jakos nie widze. Ale wiem ze jak co cos poczwarnego skonstruujesz aby udowodnic ze cos logicznego napisales
          • yabbaryt Re: Смута уже началась 30.05.23, 21:20
            co do Girkina to się myliłem. Myślałem że jest z GRU. A tymczasem wywodzi się on KGB/ FSB i był tam pułkownikiem. Czyli tak jak Putin.
            Krytkuje on Putina ale, cały czas podkresla ze obecny prezydent jest zwornikiem państwa. A więc kanalizuje gniew społeczny, ale nie dąży do przewrotu. Tak wiec w sumie wspiera on Kreml . A Kreml go toleruje.
            Girkin jest jednym z nielicznych z kierownictw republik ludowych, który dozył do naszych czasów. Myślę, że funkcjonariusze FSB strzelać do siebie nie bedą.
      • szczypawka.jadowita Re: Смута уже началась 29.05.23, 17:10
        Drogi Jorl,
        Myślę że pośpieszył się z diagnozą. W emocjach ludzie tak mają.
        Ale. Choć punkt krytyczny nie został przekroczony, oznaki są. Choćby nie napotykający oporu bezkarny miatież Prigożyna.
    • szwampuch58 Re: Смута уже началась 30.05.23, 15:16
      Łukasz Jasina, rzecznik Ministerstwa Spraw Zagranicznych, został zawieszony w obowiązkach - poinformowało nieoficjalnie radio RMF FM. Tydzień temu Jasina domagał się od Wołodymyra Zełenskiego przeprosin za zbrodnię wołyńską.
      • szczypawka.jadowita Re: Смута уже началась 30.05.23, 17:00
        Teraz jego następca złoży przeprosiny stronie ukraińskiej.
        • szwampuch58 Re: Смута уже началась 30.05.23, 18:33
          Tja,a nasza planeta jest plaska
          • szczypawka.jadowita Re: Смута уже началась 30.05.23, 20:37
            Nabijam się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka