Dodaj do ulubionych

Kacapie forum propagandowe?

11.05.25, 09:16
To, co paru czekistów i paru pożytecznych idiotów - zrobiło z forum Swiat woła o pomstę do nieba.
Jestem na forum od 2003 roku pod jednym nickiem.
Ale chyba pora opuścić, by nie akceptować tępej ruskiej propagandy.

Kto to toleruje, to jedno pytanie.
Jest praktycznie wojna i takich igorków trzeba z urzędu banować.
Dlaczego uczestniczycie w ciężkiej pracy czekistowskiej ... drugie.
To już k.... lepszy fentanyl.

Czy ci, co polemizuję z czeka, nie rozumieją, iż w tym samym czasie w Kijowie po raz trzeci w nocy schodzą do metra?
Dorośli, dzieci, taką mają "zabawę", że idą do schronu.
Rano do szkoły, do pracy, do przedszkola...
Obserwuj wątek
    • jk2007 Re: Kacapie forum propagandowe? 11.05.25, 09:38
      Władimir Putin ogłosił w niedzielę krótko po północy, że chce wznowienia rozmów z Ukrainą przerwanych w 2022 r. To odpowiedź na oświadczenie przywódców państw "koalicji chętnych", którzy spotkali się w sobotę w Kijowie i wezwali Moskwę do ogłoszenia 30-dniowego rozejmu.
      Widać profesjonalizm w dyplomacji a nie jak "koalicja chętnych" (ciekawe do czego czy na co),zebrali sie potajemnie ,cos tam uzgodnili według własnych życzeń i dawaj,straszyć,puszyć sie jak dzieci!
      Mieli trzy lata na propozycje rozmów,w zamian dolewali oliwy do ognia i otwarcie głosząc o niszczeniu Rosji.To nie dyplomacja,to papranie dobrych tradycji dyplomacji!
      Trzeba pamiętać że ta "koalicja chetnych" to kontynuatorzy Minskich Porozumień, a te jak wiadomo(Merkel się wygadała) służyły do przeciągania czasu,aby ukraina przygotowała się do wojny,choć ideą porozumień był pokój! Z czym teraz te kolesie wyjeżdżają? U nich pewnie reset mózgów każdego ranka, krótka pamięć..
      • tbernard Re: Kacapie forum propagandowe? 12.05.25, 14:41
        Porozumienia Mińskie samo swoje zaistnienie zawdzięcza pogwałceniu Porozumień Budapesztańskich przez bandziora zarządzającego Faszystowską Rosją, w skrócie FR.
      • privus Re: Kacapie forum propagandowe? 16.05.25, 23:28
        Co z tego, że ogłosił, skoro stchórzył i mimo zapowiedzi w Stambule się nie zjawił. :)
    • polski_francuz Gdzie jest pies pogrzebany 11.05.25, 09:49
      borrrka napisał:

" To, co paru czekistów i paru pożytecznych idiotów - zrobiło z forum Swiat woła o pomstę do nieba. Jestem na forum od 2003 roku pod jednym nickiem. Ale chyba pora opuścić, by nie akceptować tępej ruskiej propagandy."

Pisalem juz o tym i dzikej mi odpowiedzial, ze i-ruskowi chce sie pisac. Trudno powiedziec, ruscy mordercy masowi mu placa czy nie. Glowna przyczyna jest to, ze zmniejszyla sie liczba piszacych na forum. Moze/pewnie to zmiana pokolenia i to nowe pisze raczej na innych latwiej dostepnych na smartfonch platformach.

W koncu glowny mafioso chce rozmawiac z Ukraina. Pewnie klamie i oszukuje jak to ruski, ale spotkanie liderow europejskich przynosi rezultaty. Co do tego spotkania, ze denerwuje troche ze pchaja Tuska w cien ale cieszmy sie, ze Polska byla obecna.

PF
      • borrrka Ukraina naprawdę potrzebuję pokoju 11.05.25, 10:09
        I czy nasz Donek w pierwszym, czy w drugim szeregu, mniej ważne.
        I tak, szczerze mówiąc, pewne zaufanie mam tylko do Niemców.
        Od razu dodaję: tych prawdziwych, nie po owczarku alzackim:)

Po prostu nie może tak być, że na forum polskiej liberalnej gazety, paru agenciaków dominuje dyskusję.
        • polski_francuz Wplyn na forumowa administracje 11.05.25, 10:16
          borrrka napisał:

" Po prostu nie może tak być, że na forum polskiej liberalnej gazety, paru agenciaków dominuje dyskusję."

Ano, zyjesz w Polsze, wplyn jakos na polska administracje forumowa...

Pozdro

PF
          • borrrka No, a co ja robię? 11.05.25, 10:20
            Właśnie staram się wpłynąć.
          • prze.nick Re: Wplyn na forumowa administracje 11.05.25, 11:01
            > Ano, zyjesz w Polsze

jeden bredzi o bolandzie a drugi o Polsze
            i wy chcecie tu moralizować?!
            • polski_francuz Patriotyzujmy jak umiemy 11.05.25, 11:07
              prze.nick napisał:

"jeden bredzi o bolandzie a drugi o Polsze i wy chcecie tu moralizować?!"

Patriotyzowac Pietia, poeticzeskim jazykiem:)

PF
              • prze.nick Re: Patriotyzujmy jak umiemy 11.05.25, 11:18
                Pietia?! ten walnięty z Niemiec chyba jednak miał co do ciebie rację
                • polski_francuz Izwinitie Wania 11.05.25, 11:22
                  prze.nick napisał:

" Pietia?! ten walnięty z Niemiec chyba jednak miał co do ciebie rację"

Idz do psychologa. Twoj problem? Brak poczucia humoru...

PF
                  • prze.nick Re: Izwinitie Wania 11.05.25, 11:23
                    Jednak miał rację co do ciebie.
        • felusiak1 Re: Ukraina naprawdę potrzebuję pokoju 11.05.25, 21:17
          Powrót igora ożywil na wpól umarle forum. Dobrze, ze cenzorzyca przywrociła go do lask.
          On przynajmniej dyskutuje, przedstawia swoje zdanie, spiera się. Ty wygłaszasz poglad *uj wie o czym i uciekasz do dziury. Na moje argumenty odpowiadasz, że ja nic nie rozumiem bo nie jestem w Polsce.
          To interesujace zwazywszy, że ty i wielu innych uzurpujecie sobie rozumienie amerykańskich spraw nie mieszkajac w Ameryce. Nie mieszkanie nie przeszkadza w rozumieniu?
          • borrrka To, że mnie nierozumiesz, nie dziwi 12.05.25, 08:37
            Całe życie się z tym spotykałem:)
            Natomiast ponownie kłamiesz w żywe oczy.
            Ponownie - ja rzadko wypowiadam się na tematy amerykańskie.
            Raczej, kiedy inaczej się nie da, a sprawa jest dla mnie oczywista - vide prezydent Trump i rozmowa z Zeleńskim.
            Dopuszczalna być może wg savoir vivre made in USA, ale nie u nas, we Wschodniej Europie.
            Mniej więcej: dzikusie ukraiński, do pana z Waszyngtonu przychodzi się umytym i wypranym.
            • felusiak1 Re: To, że mnie nierozumiesz, nie dziwi 13.05.25, 08:53
              borrrka ja naprawdę ciebie lubię ale ten wpis jest felerny.
              W Białym Domu przed kamerami należy się uśmiechać i odpowiadać na pytania w sposób kurtuazyjny.
              Tego wumaga protokuł dyplomatyczny. Sprzeczać się można po wyjściu reporterów, za zamknietymi drzwiami. Zelenski zachowal się jak gówniarz i tak będzie traktowany. bez szacunku. I to nie jest dobre dla Ukrainy.

Tusk został przez trójcę potraktowany jak gówniarz. I to bardzo mnie ubodło. Tusk nie jest z mojej parafii ale jest premierem państwa frontowego i nie życzę sobie aby trzech chujów traktowało premiera jak kamerdynera. Polscy politycy powinni zaprosić amerykańskiego speca od manier.
              Nauczyłby ich aby nie kłaniali się podając reke i tego, ze albo jadę z wami albo nie jadę i zrobić z tego big deal.
              • polski_francuz Zboje i zysk 13.05.25, 09:18
                felusiak1 napisał:

W Białym Domu przed kamerami należy się uśmiechać i odpowiadać na pytania w sposób kurtuazyjny. Tego wumaga protokuł dyplomatyczny. Sprzeczać się można po wyjściu reporterów, za zamknietymi drzwiami. Zelenski zachowal się jak gówniarz i tak będzie traktowany. bez szacunku. I to nie jest dobre dla Ukrainy."

Zelenski walczy o pomoc dla swego kraju zaatakowanego przez zbojow. Napisz raczej cos o zbojach...

" Polscy politycy powinni zaprosić amerykańskiego speca od manier. Nauczyłby ich aby nie kłaniali się podając reke i tego, ze albo jadę z wami albo nie jadę i zrobić z tego big deal."

Cos w tym jest ale zyski tez sa. Prasa pokazuje zdjecia i Donek tam jest. A wiec i Polska tam jest. Na Kremlu sie wsciekaja i to tez czysty zysk.

PF
                • felusiak1 Re: Zboje i zysk 13.05.25, 10:28
                  Ręce mi opadły. Donek tam się plącze ale do wagonu nie wpuścili go. Weź przestań, zejdź na ziemię.
              • borrrka Zeleński zachował się jak żołnierz 13.05.25, 10:16
                A raczej, jak polityk ustylizowany na żołnierza.
                Być może Amerykanie tego nie rozumieją - to znamienne dla nuworyszów, ten brak wyczucia niuansów.
                I to jest problem amerykański.
                To, że sie coś oferuje (???), nie usprawiedliwia grubiaństwa wobec przedstawiciela Narodu w trudnej sytuacji.
                • borrrka PS. Waszyngton ma tylko jedną rację: 13.05.25, 10:20
                  Wprowadzona (chyba) przez Brytyjczyków maniera - wuj Sam zawsze w końcu pomoże, a nam szkoda pieniędzy - to czysta bezczelność.
                  • stefan4 Re: PS. Waszyngton ma tylko jedną rację: 13.05.25, 11:44
                    borrrka:
                    > Wprowadzona (chyba) przez Brytyjczyków maniera - wuj Sam zawsze w końcu pomoże,
                    > a nam szkoda pieniędzy - to czysta bezczelność.

,,— You can always count on Americans to do the right thing — after
                          they've tried after they've tried everything else.
                    ''
                    (niejaki Winston Churchill)

Trumo właśnie próbuje everything else. Czekamy na kogoś, kto przyjdzie po nim i zrobi the right thing.

- Stefan
                    • borrrka To owszem pasuje do sytuacji 13.05.25, 16:37
                      Ale raczej mam na myśli prywatne doświadczenia - kiedyś często latałem do Anglii na próby i po robocie szło się na piwo.
                      I jak dziś pamiętam tę dziecinną wiarę w Amerykę, "ktora obroni".
                      Jakby co.
                • felusiak1 Re: Zeleński zachował się jak żołnierz 13.05.25, 10:36
                  > A raczej, jak polityk ustylizowany na żołnierza.

I to jest problem tzw "optics". Może to dziala w Europie ale amerykanie widzą to inaczej.
                  Postrzegają to jako brak szacunku dla miejsca i niezachowanie decorum. Inna mentalność.
                  To było OK na poczatku ale dajesię wyczuć zmęczenie kostiumem.

Nie chcę na nowo roztrzasać kwestii ale to Zelenski zaczął. Wszystko szło znakomicie i raptem sie posypało. Przyposzczam, ze "trójca" nastawiła Zelenskiego "pokaż temu c*ujowi"
      • polski_francuz Pokolenia vs. forum 11.05.25, 10:13
        polski_francuz napisał:

"Moze/pewnie to zmiana pokolenia i to nowe pisze raczej na innych latwiej dostepnych na smartfonch platformach."

Jakie sa pokolenia:

pokolenie Baby Boomers (BB) – urodzeni w latach 1946-1964.
        pokolenie X – urodzeni w latach 1965-1980.
        pokolenie Y (Millenialsi) – urodzeni w latach 1981-1994.
        pokolenie Z (iGen) – urodzeni w latach 1995-2010.
        pokolenie Alpha– urodzeni po 2010 roku
        .

Poczatek forum z lat 2000 o ktorych pisze (i pewnie do ktorego nalezy nalezy jak i ja) borka to BB. Pokolenia Y i Z czyli mlodzi dzisiejsi komunikuja poprzez smartfony. Dodajmy jeszcze, ze BB pisza czesto z emigracji i pisanie na forum bylo/jest dla nich forma kontaktu z Ojczyzna. Pisal mi o tym kanadyjski kolega z Oakville, ktorego spokoju i rozsadku mi tu bardzo braknie. Mam nadzieje ze zdrowie Mu dopisuje...Na szczescie jest kolega z Teksasu wiec jest sie z kim poklocic i kolega z Kaliforni i jest ktos komu mozna pozazdroscic:)

PF
        • borrrka Z dziwnych pobudek trafiłem na forum 11.05.25, 10:34
          Na przełomie tysiącleci używałem głównie angielskiego i niemieckiego.
          I w pewnym momencie zauważyłem, że źle mi idzie pisanie po polsku.
          Szczególnie pisanie, bo z mówieniem jakoś poradziłem.
          Także zacząłem na forum z "patriotycznego" wyrachowania:)
        • prze.nick Re: Pokolenia vs. forum 11.05.25, 11:04
          ten sztuczny przedział wiekowy pokoleń wymyślony w USA jest w Polsce nieaktualny ze względu na wydarzenia w PRL
          • polski_francuz Wydarzenia 11.05.25, 11:10
            prze.nick napisał:

" ten sztuczny przedział wiekowy pokoleń wymyślony w USA jest w Polsce nieaktualny ze względu na wydarzenia w PRL"

Jednym z tych wydarzen byla emigracja. Umiesz czytac po polskiemu? Pisalem o niej...

PF
            • prze.nick Re: Wydarzenia 11.05.25, 11:22
              A ty umiesz pisać logicznie po polsku?
              Najpierw walisz coś o pokoleniach według podziału wiekowego rodem z USA a potem się już do tego nie ustosunkowujesz w dalszej części tylko piszesz coś o sobie i borce.
              Jeden wielki chaos który nie przystoi ścisłowcowi

• polski_francuz 2+2=4? 11.05.25, 11:27
                prze.nick napisał:

" Jeden wielki chaos który nie przystoi ścisłowcowi"

Zdaj scisle pytanie to otrzymasz scisla odpowiedz. Mowimy o bardzo niescislych problemach, takich jak stosunek do ruskich, wojna na Ukrainie...i wielu Polakow mysli bardzo roznie na te tematy.

PF
                • prze.nick Re: 2+2=4? 11.05.25, 11:31
                  zadam jedno - czy tak jak jorl uważasz że Wilson dał Polsce niepodległość?
                  • polski_francuz Re: 2+2=4? 11.05.25, 11:42
                    prze.nick napisał:

" zadam jedno - czy tak jak jorl uważasz że Wilson dał Polsce niepodległość?"

W amerykanskich interesach bylo zeby powstal mur miedzy rosja a Niemcami. Francja i Niemcy byli oslabieni po 1 ws. i Amerykancy umieli to wykorzystac. Mieli zreszta racje bo 2 ws zaczela sie od ataku Polski. I znow Amerykancy musieli ginac by byl pokoj w Europie. Ale tym razem podzielono Niemcy i pokoj trwa dluzej...

W koncu na pytanie trudno dzisiaj precyzyjnie odpowiedziec. Moze jakis historyk to lepiej rozwinie.

PF
                    • tbernard Re: 2+2=4? 12.05.25, 14:55
                      polski_francuz napisał:

> Ale tym razem podzielono Niemcy i pokoj trwa dluzej.
                      > ..

Ale teraz już Niemcy się zjednoczyły a w zasadzie to Niemcy Demokratyczne zostały wchłonięte przez Niemcy niedemokratyczne a za to federalne kapitalistyczne i teraz są to Niemcy narodowokapitalistyczne.
      • 1.melord [...] 11.05.25, 10:15
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • pijatyka [...] 24.09.25, 11:50

aqq

• prze.nick Re: Kacapie forum propagandowe? 11.05.25, 11:00
      > Ano, zyjesz w [/b]Polsze[/b]

jeden bredzi o bolandzie a drugi o Polsze
      i wy chcecie tu moralizować?!
      • prze.nick Re: Kacapie forum propagandowe? 11.05.25, 11:02
        bardzo dziwny chochlik drukarski mi ten post powyżej wywalił
    • krzy-czy Re: Kacapie forum propagandowe? 11.05.25, 11:42
      to jak już wyeliminujemy igorków i paru innych,
      bez problemów będziemy mogli
      wzajemnie się lizać po fiutach.
      • pijatyka Re: Kacapie forum propagandowe? 02.07.25, 16:39

Liż sobie, co tam tylko chcesz - a co nam do tego?...

• jorl11 Re: Kacapie forum propagandowe? 11.05.25, 19:28
      polski_francuz napisał:

> W amerykanskich interesach bylo zeby powstal mur miedzy rosja a Niemcami. Franc
      > ja i Niemcy byli oslabieni po 1 ws. i Amerykancy umieli to wykorzystac. Mieli z
      > reszta racje bo 2 ws zaczela sie od ataku Polski. I znow Amerykancy musieli gin
      > ac by byl pokoj w Europie. Ale tym razem podzielono Niemcy i pokoj trwa dluzej.

Najpierw PF jak ja napisalem ze ludzie sie dziela na tych co umieja matematyke i ta reszte to musze to uzupelnic.

Bo umienie matematyki jest warunkiem niezbednym aby logicznie myslec ale nie wystarczajacym. To widac wlasnie u Ciebie PF.
      Do tego to z matematyka u Ciebie tez nie za dobrze. Bylo pare zadan na forum z matematyki, brales udzial w ich rozwiazywaniu ale robiles to zle. Zadziwiajaco zle musze przyznac, tego sie nie spodzewalem.

Teraz do Wilsona i jego 14 punktow. Ktore zostaly zrealizowane w Traktacie Wersalskim.

Polska nie zostala przez Wilsona stworzona aby byl jakis tam mur pomiedzy Rosja a Niemiecmi, zreszta co ten mur mial robic tego nie okresliles, a zostala stworzona aby byla nastepna wojna. I zeby byla Europa zniszczona. Bo to byla droga aby USA stalo sie supermocarstwem.
      Polska dla USA to byli Siuxy albo jacys inni Apacze ktorzy mieli syfic swoim powstaniem. Nic nowego, w walkach o zdobywanie kontynetu w tym 19w i takimi metodami sie Amerykanie poslugwali. jednych Siuxow na drugich Apaczow naszczuc.

Teraz robia to samo z Ukraina. Za paciorki jak kiedys. Przeciez ta warstwa rzadzaca Ukrainy ma dzieki wojnie ogromne dochody ktore chce miec dla rodzin swoich dla dzieci, maja byc milionerami na Zachodzi i dlatego efektywnie organizuja wojne przeciw Rosji.
    • jorl11 Re: Kacapie forum propagandowe? 11.05.25, 19:37
      borrrka napisał:

> To, co paru czekistów i paru pożytecznych idiotów - zrobiło z forum Swiat woła
      > o pomstę do nieba.

Wiem ze glownie chodzi tobie o mnie ale nie powiesz tego palancie

W tym watku chciales jak zwykle Rosji dopieprzyc, ja przedstawim tobie lusterko i pisze to samo o Ukrainie co ciebie wqrwia niemozliwe bo mam racje.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,178924007,178924007,Zaslyszane_pod_stolem.html
      > Jestem na forum od 2003 roku pod jednym nickiem.

Jakos pamietam ze ilosc „r“ w nicku sie u ciebie powiekszala chyba

> Ale chyba pora opuścić, by nie akceptować tępej ruskiej propagandy.

To spierdalaj

> Kto to toleruje, to jedno pytanie.
      > Jest praktycznie wojna i takich igorków trzeba z urzędu banować.

Mi igor wisi i powiewa

> Czy ci, co polemizuję z czeka, nie rozumieją, iż w tym samym czasie w Kijowie p
      > o raz trzeci w nocy schodzą do metra?
      > Dorośli, dzieci, taką mają "zabawę", że idą do schronu.
      > Rano do szkoły, do pracy, do przedszkola...

Moga skapitulowac. Tacy Wlosi w 2 WS jak im Amerykanie zagrozili ze im dyweanowo Rzym beda bombardowac zaraz biala flage wywiesili i skapitulowali. Wolna droga tak zrobic ja Wlosi wtedy.

A na poczatek moga nie strzelac do tych dronow i rakiet to im na glowy nie beda spadac te ich pociski rakiety ktorymi staraja sie rosyjskie drony i rakiety zetrzelic. i to one sa najgrozniejsze dla cywili. Po to do schoronow biegna bo ich wlasne zelastwo ich pozabija.

Wiec tradycyjnie juz
      Wal sie palancie
      • boomerang Re: Kacapie forum propagandowe? 11.05.25, 21:55
        Jorłow, nie da się ukryć żeś Rosjanin, bo jesteś niewychowany.
      • privus Re: Kacapie forum propagandowe? 11.05.25, 22:18
        jorl11 napisał:

> Wiem ze glownie chodzi tobie o mnie ale nie powiesz tego palancie
        > W tym watku chciales jak zwykle Rosji dopieprzyc, ja przedstawim tobie lusterko
        > i pisze to samo o Ukrainie co ciebie wqrwia niemozliwe bo mam racje.
        Nie sądź, że jesteś tylko tym jedynym.

> To spierdalaj
        W takim słownictwie język rosyjski jest barwniejszy ;)

> Moga skapitulowac. Tacy Wlosi w 2 WS jak im Amerykanie zagrozili ze im dyweanow
        > o Rzym beda bombardowac zaraz biala flage wywiesili i skapitulowali. Wolna drog
        > a tak zrobic ja Wlosi wtedy.
        A co do tego mają Włosi?
        Wzięliście z nich przykład wywieszając takie flagi na froncie z Ukrainą?
    • privus Re: Kacapie forum propagandowe? 11.05.25, 22:05
      Raz już chyba został zabanowany. Nadal jednak bezczelnie bawi się w Janczara.
    • borrrka Konsulaty zamyka się nie bez racji 12.05.25, 10:24
      Zamykają konsulat kacapstanu w Krakowie.
      Więc udowodniono udział w podpaleniu centrum handlowego na warszawskiej Pradze.
      Ale panom forumowiczom nie przeszkadza to w przyjacielskiej dyskusji z kacapskim trollem wszystkich trolli.
      Tekst linku
      • boomerang Re: Konsulaty zamyka się nie bez racji 12.05.25, 10:47
        No to podniesie się kwik Konfederacji. Grzegorz Braun podleje się benzyną i podpali. Mikke przerwie hibernację. Dołączy się do nich (Sz)Maciak.
        • borrrka Nawet Konfederacja nie przyznaje się do kacapów 12.05.25, 10:56
          To błazeństwo dla g.wniarzy , ale utylizuje skutecznie głosy na PiS.
          • zenon47 Re: Nawet Konfederacja nie przyznaje się do kacap 12.05.25, 15:46
            Móżdżek w istocie masz niewielki. A może tak również poużalasz się nad palestyńskimi dziećmi, które do żadnego schronu zejść nie mogą, bo w oceanie gruzów już nie ma żadnej dziury do schowania. Bijesz brawo zapewne amerykańskim 'demokratom" będącym współwinnymi tej masakry i hipokrytom jak ty, którzy w całej Europie milczą w tym temacie? Może z rusofobii przerzucisz się równie gorliwie na semitofilię? Bolą myślący inaczej niż jedynie słusznie rozumujący borrka?
            • privus Re: Nawet Konfederacja nie przyznaje się do kacap 12.05.25, 18:48
              A co innego Rosjanie robili w Afganistanie czy teraz w Ukrainie?

Stalin zmarł już 70 lat temu. Jednak w dzisiejszej Rosji Stalin wciąż jest postacią czczoną a w ostatnich latach coraz bardziej i ciągle wzrasta.

Wśród największych zbrodni wylicza się:
              - Wymordowanie 111 000 obywateli ZSRR polskiego pochodzenia
              - Egzekucje przeprowadzane na dzieciach
              - Deportacje w głąb ZSRR około 320 000 obywateli przedwojennej Polski
              - 700 tysięcy ofiar Wielkiej Czystki
              - Zbrodnię katyńską
              - Wielki Głód na Ukrainie

Bezwzględna kolektywizacja, prowadzona z rozkazu Stalina na przełomie lat 20 i 30., doprowadziła do klęski głodu w Związku Radzieckim. Do dzisiaj nie wiadomo, ile dokładnie ofiar pochłonął Wielki Głód. Według różnych szacunków było to od 4 do nawet 10 milionów istnień ludzkich.

Masz coś więcej jeszcze w tej sprawie do powiedzenia?
              • zenon47 Re: Nawet Konfederacja nie przyznaje się do kacap 12.05.25, 22:08
                A co innego Amerykanie robili w Wietnamie, Afganistanie, Iraku i wielu innych krajach? Jak sięgasz do przedwojnia, to poczytaj, co król Belgów , Francuzi, Holendrzy i inni światli i cywilizowani Europejczycy robili na Czarnym Lądzie?
                Masz cos do powiedzenia?
                • privus Re: Nawet Konfederacja nie przyznaje się do kacap 13.05.25, 00:41
                  I to ma być uzasadnienie dla dzisiejszego postępowania Rosjan?
                  Sądziłem, że od tego czasu zrobiliście jakiś postęp cywilizacyjny i coś w końcu zrozumieliście.
                  Czy chcesz przekonać wszystkich, że mój pogląd na ten temat był jedynie płonna nadzieją?
                • boomerang Re: Nawet Konfederacja nie przyznaje się do kacap 13.05.25, 01:22
                  A wiesz Zenek jakich zbrodni dopuszczał się człowiek pierwotny kiedy toczyły się walki o jaskinie i mamuty?
      • j-k oczywiscie mozemy zaprzestac dyskusji z "Kacapia" 02.07.25, 19:01
        borrrka napisał:
        > Ale panom forumowiczom nie przeszkadza to w przyjacielskiej dyskusji z kacapski
        > m trollem wszystkich trolli.

oczywiscie mozemy zaprzestac dyskusji z "Kacapia"

- tylko co to realnie poprawi ?

dzieki takiemu jk2007 moge sie posmiac z jego Patrona Lukaszenki.

a inaczej nie byloby ku temu okazji.

• boavista4 Re: oczywiscie mozemy zaprzestac dyskusji z "Kac 03.07.25, 05:01
          Młodzieńcze! twój kuś na ten obraz miły
          Dżarso powstaje wśród niezgniętej siły.
          Oby ci zawsze dotrzymywał wiernie!
          Obyś rwał kwiaty, nie znając co ciernie!
          A gdy osiągniesz wieniec znakomity,
          W tem z prac moich wezmę plon obfity.
          Może prawidła ode mnie rzucone,
          Kto inny lepiej przez pienia uczone
          Nauczyć zdoła, obszerniej oznaczy,
          I z przyjmnością jaśniej wytłumaczy.
          Mnie jednak, choć-em słabym wierszem kreślił,
          Chwała zostanie, żem o dobrem myślił.
          Teraz, gdy ta myśl obu nas przejęła...
          Chodźmy obłapiać na skończenie dzieła! źródło: poezja.org/wz/Aleksander_Fredro/33567/Sztuka_oblapiania
    • jorl11 Re: Kacapie forum propagandowe? 13.05.25, 11:37
      borrrka napisał:

> Zamykają konsulat kacapstanu w Krakowie.

Polactwu w zamian tak samo zamykaja placowki dyplomatyczne w Rosji.
      Tak naprawde nie wiem co te placowki we wrogich sobie krajach jeszcze robia?
      Pozymykac wszystko.

> Więc udowodniono udział w podpaleniu centrum handlowego na warszawskiej Pradze
      > .

U mnie w Niemczech Rosjanie podpalili juz 2 fabryki zbroeniowe, most w Drezdnie wysadzili symolot niemiecki w Litwie zwalili, nic nowego.
      Bedzie wiecej i to duzo wiecej.

Moze wojne wypowiedzec za to?

> Ale panom forumowiczom nie przeszkadza to w przyjacielskiej dyskusji z kacapski
      > m trollem wszystkich trolli.

Ja nie prowadze przyjcielskiej dyskusji z polskimi trolami palancie
      • privus Re: Kacapie forum propagandowe? 13.05.25, 16:03
        jorl11 napisał:

> Polactwu w zamian tak samo zamykaja placowki dyplomatyczne w Rosji.
        > Tak naprawde nie wiem co te placowki we wrogich sobie krajach jeszcze robia?
        > Pozymykac wszystko.
        Po tym, co wyprawiają Rosjanie nie tylko w Polsce stawiasz bardzo słuszny wniosek.

> Moze wojne wypowiedzec za to?
        Rosję stać na wszystko.
    • jorl11 Re: Kacapie forum propagandowe? 13.05.25, 11:45
      felusiak1 napisał:

> Powrót igora ożywil na wpól umarle forum. Dobrze, ze cenzorzyca przywrociła go
      > do lask.

jasne ze dobrze- Dla ciebie f1. Igor ma calkiem inne poglad na temat Rosji itd a ze do tego ma niski poziom myslenia, taki pasujacy do twojego i podobnych polaczkow mozecie sie nawzajem durnowato napierdalac. i kazdemu sie moze wydawac ze ma racje.

Skarzyles sie ze forum jest przezemnie jorla zdominowane i dlatego zapewne nie mogles dyskutowac. A teraz masz swojego dyskutanta, igora.

> On przynajmniej dyskutuje, przedstawia swoje zdanie, spiera się. Ty wygłaszasz
      > poglad *uj wie o czym i uciekasz do dziury. Na moje argumenty odpowiadasz, że j
      > a nic nie rozumiem bo nie jestem w Polsce.

Na moje argumenty drogi f1 to ty nie odpowiedasz. najwyzej raz a potem np. idziesz do sklepu uciekasz do dziury.
      Teraz, jak rozumiem, sobie najlepsza dziure do ucieczki wymyslies. Aby nie musiec odpowiedac na swoje idiotyzmy ktore tobie wytyka twierdzisz ze mnie wylaczyles na forum, nie mozesz czytac wiec nie mozesz odpowiedziec. No bo jakbys mnie nie wylaczyl to ho..ho jakbys madrze mi odpowiedzial, prawda?

A wiec juz tradycyjnie
      wal sie palancie
      • petronella.kozlowska jorl11 napisał: 13.05.25, 14:29
        Igor ma calkiem inne poglad na temat Rosji itd
        > a ze do tego ma niski poziom myslenia, taki pasujacy do twojego i podobnych pol aczkow mozecie sie nawzajem durnowato napierdalac. i kazdemu sie moze wydawac ze ma racje.

igor nie ma niskiego poziomu myślenia, ponieważ czyta on regularnie prasę rosyjską lub rosyjskie publikacje np. na temat
        Ukrainy lub Białorusi, sądze że ma wyższe wykształecnie, ale jest równocześnie trollem i ma problemy psychiczne. Rosyjską narrację przedstawia tutaj na forum udając Rosjanina, żonatego z Polką od 35 lat, to są oczywiste bzdury.
        Nie rozumiem osób które z nim debatują.
        • borrrka Kacapski troll, jak byk 13.05.25, 16:17
          Ale nie musi być idiotą.
          • jorl11 borrka napisal o igorze 13.05.25, 17:48
            borrrka napisał:

>Re: Kacapski troll, jak byk
            > Ale nie musi być idiotą.

Dobre, powtarza sie to. Ze ja jestem taki peacemaker. Wrogowie sie jednocza przeciw mnie, fajnie i nie po raz pierwszy.
            Bo borrrka igor f1 sa zmuszeni do zjednoczenia sie przeciw mnie.

Jak ja to kocham!!!!
        • jorl11 Re: jorl11 napisał: 13.05.25, 17:54
          petronella.kozlowska napisała:

> igor nie ma niskiego poziomu myślenia, ponieważ czyta on regularnie prasę rosyj
          > ską lub rosyjskie publikacje np. na temat
          > Ukrainy lub Białorusi, sądze że ma wyższe wykształecnie,

Ma niski poziom myslenia dlatego bronia go f1 i borrrka. Przeciw mnie naturalnie.

Zasada byla kiedys „proletariusze wszystkich krajow laczcie sie“ a teraz jest „wszystkie dupki hop do kupki"

>ale jest równocześnie
          > trollem i ma problemy psychiczne. Rosyjską narrację przedstawia tutaj na forum
          > udając Rosjanina, żonatego z Polką od 35 lat, to są oczywiste bzdury.
          > Nie rozumiem osób które z nim debatują.

Jest Rosjaninem napewno, mieszkal na Ukrainie jak ZSRR sie rozlecial zaczal handle z Polska zlomem z fabryk z Ukrainy stal sie na moment dosc bogaty jak na polskie warunki, rozwidl sie ze swoje zona z Ukrainy ozenil sie z Polka dostal obywatelstwo polskie dzieki temu jak jak 2004r Polska weszla do Unii a UK otworzyla granice dla Polakow to sie tam wyprowadzil.

Pisuje on z (prawie?) 15 lat na forum, za duzo szczegolo podaje, tak jest jak napisalem
        • privus Re: jorl11 napisał: 14.05.25, 19:53
          petronella.kozlowska napisała:

> Igor ma calkiem inne poglad na temat Rosji itd
          Nikt mu nie broni mieć innych poglądów pod warunkiem, że musi coś na ten temat wiedzieć a tym bardziej robić z siebie fanatycznego durnia.

> igor nie ma niskiego poziomu myślenia, ponieważ czyta on regularnie prasę rosyj
          > ską lub rosyjskie publikacje np. na temat
          > Ukrainy lub Białorusi, sądze że ma wyższe wykształecnie, ale jest równocześnie
          > trollem i ma problemy psychiczne. Rosyjską narrację przedstawia tutaj na forum
          > udając Rosjanina, żonatego z Polką od 35 lat, to są oczywiste bzdury.
          Prawidłowo powinno brzmieć w tym wypadku nie niski poziom myślenia ale niski poziom oleju, co może oznaczać zarówno dysfunkcję w pracy silnika samochodowego jak i zawartości pod czaszką. Bardzo wątpię, czy może mieć wyższe wykształcenie. Jeśli rzeczywiście tak jest, to lepszego przykładu dyskredytacji własnej uczelni nie trzeba.

• privus Kacap i Kacapia 14.05.25, 19:34
      Określenia jeszcze czasami spotykane w Polsce.

Tropy lingwistyczne prowadzą do zapożyczenia z języka ukraińskiego. Jednym z wyjaśnień genezy może być określenie, jakim Ukraińcy obdarzali Rosjan w swojej historii. Słowo „kacap” miało być połączeniem rosyjskiego как i ukraińskiego цап (cap), czyli jak kozioł, wskazujących na brody bojarów i innych mieszkańców Księstwa Moskiewskiego.

W gwarze lwowskiej wprost oznaczało głupca.

W łódzkich wspominkach określenie „kacapy” pojawia się często zarówno w czasach caratu i zaborów, podczas wojny polsko-bolszewickiej, jak również powszechne było w okresie PRL, ale zdecydowanie w swoim negatywnym wydźwięku.
    • j-k po hollere sie na nim udzielasz ? 14.05.25, 20:13
      borrrka napisał:
      > Jestem na forum od 2003 roku pod jednym nickiem.
      > Ale chyba pora opuścić, by nie akceptować tępej ruskiej propagandy.

ja dokladnie to samo. rok 2003 i nick j-k

po hollere sie tu nadal udzielasz jesli ci to foro nie pasuje ?
      • boavista4 Re: po hollere sie na nim udzielasz ? 14.05.25, 21:05
        Z jednego worka
        jest Privis i Borrrka/
        • privus Re: po hollere sie na nim udzielasz ? 15.05.25, 16:22
          :)
    • swiat_usmiechu1 Re: Kacapie forum propagandowe? 15.05.25, 13:48
      Po jednym nickiem...
      To przywilej dostępny tylko agenturze obecnej na tym forum.
    • hadrian_pl Re: Kacapie forum propagandowe? 16.05.25, 22:32
      wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-podpalony-dom-brytyjskiego-premiera-ukrainiec-uslyszal-zarzu,nId,21808632
      • privus Re: Kacapie forum propagandowe? 16.05.25, 23:48
        Problem ze zruszczonymi Ukraińcami działającymi na rzecz Rosji nie jest wcale taki nowy. Swoją wolność mogli uzyskać już za czasów Petlury. Wybrali jednak sowiecki "mir" i ukraiński "hołodomor". Kiedy z tego wyjdą, zależy tylko od nich.
      • hadrian_pl Re: Kacapie forum propagandowe? 19.05.25, 15:13
        Ale liczby również potwierdzają tę zasadę i pokrywa się ona z tym, co dzieje się u naszych wschodnich sąsiadów: na Ukrainie, która została zaatakowana przez Rosję 24 lutego 2022 r. Jak się okazuje, według Państwowej Służby Podatkowej liczba milionerów na Ukrainie wzrosła aż o 63 proc. w porównaniu z rokiem ubiegłym.06.05.2025

ua.news/pl/ukraine/v-ukrayne-stalo-bolshe-myllyonerov-kakovy-prychyny
        • boavista4 Re: Kacapie forum propagandowe? 19.05.25, 15:40
          Co tu Mozna dodac ,
          Ukraina staje sie bogatsza im wiecej traci do Ruskow. Jak juz wszystko straci to liczba ukrainskich miliarderow bedzie niewyobrazalna! Tylko tak dali, a pobiedim!
      • borrrka Tylko drobiazg taki 20.05.25, 11:04
        Milionerem wg ukraińskich standardów zostaje sie przy dochodach 2000 EUR miesięcznie.
        Większość tych "milionerów" to w hrywnach.
        • caesar_pl Re: Tylko drobiazg taki 20.05.25, 23:14
          borrrka napisa�:

> Milionerem wg ukraińskich standardów zostaje sie przy dochodach 2000 EUR miesię
          > cznie.
          > Większość tych "milionerów" to w hrywnach.

Przed wojna bylo mniej Ukraincow z dochodami 2000 euro na miesiac niz podczas wojny!
          Chyba nie zrozumiales o co chodzi.
    • polski_francuz Kropka braknie Cie!!! 20.05.25, 10:01
      borrrka napisa�:

" To już k.... lepszy fentanyl."

No to ide wziac troche fentanylu. Nawet Australopitecy nie chca pogadac...koniec swiata

PF
      • borrrka Słabość naszej cywilizacji 20.05.25, 11:12
        Ludzie szukają euforii, a środki ku temu są szkodliwe i uzależniają.
        Nagrodę Nobla dla twórcy nieszkodliwego narkotyku.
        Można by wiele uprościć na świecie.
        Ale póki co, nie wychodzi.
        • boomerang Re: Słabość naszej cywilizacji 20.05.25, 11:44
          Młody Dr Freud przepisywał swoim pacjentom kokainę, jako cudowny nieszkodliwy narkotyk. Jemu nie szkodził.
          • borrrka Kokaina też szkodzi 20.05.25, 13:35
            Był już środek zastępczy w stosunku do morfiny - dolantyna, ale szybko okazało się, że i szkodzi, i uzależnia.
            Dziś na liście narkotyków.
      • boomerang Re: Kropka braknie Cie!!! 20.05.25, 11:48
        > Nawet Australopitecy nie chca pogadac...koniec swiata

Nic o tym nie wiem
        • polski_francuz Re: Kropka braknie Cie!!! 20.05.25, 11:56
          boomerang napisa�:

" Nic o tym nie wiem"

Ouff, widze, ze Chinczycy pozwalaja wam jednak pisac:)

Pozdrowienie od East-Saint-Kilda-man

PF
          • boomerang Re: Kropka braknie Cie!!! 20.05.25, 12:26
            > Chinczycy pozwalaja wam jednak pisac:)
            Pozdrowienie od East-Saint-Kilda-man

Mamy tu australijskich Chińczyków, a czy wy macie francuskich?

Pozdr od byłego mieszkańca Kings Cross, a konkretnie Potts Point, tylko kilkanaście metrów od Kings Cross, sydnejskiej dzielnicy rozpusty, odpowiednika St Kilda w Melbourne.
            • polski_francuz Re: Kropka braknie Cie!!! 21.05.25, 18:07
              boomerang napisa�:

" Mamy tu australijskich Chińczyków, a czy wy macie francuskich?"

W Paryzewie jest kilka Chinatowns ale sa dosc male.

" Pozdr od byłego mieszkańca Kings Cross, a konkretnie Potts Point, tylko kilkanaście metrów od Kings Cross, sydnejskiej dzielnicy rozpusty, odpowiednika St Kilda w Melbourne".

East St. Kilda byla dosc spokojna dzielnica w latach 80-tych.Mieszkalo tam duzo Zydow i w soboty spotykalem wielu sasiadow w kipach.

PF
              • boomerang Re: Kropka braknie Cie!!! 21.05.25, 21:04
                > Mieszkalo tam duzo Zydow i w soboty spotykalem wielu sasiadow w kipach.

Czyli raczej odpowiednik sydnejskiego Bondi. Znaleźli sobie tam azyl "uduchowieni" mieszkańcy wschodniej Rzeczypospolitej, podczas gdy w Izraelu tak ich traktują:

www.youtube.com/shorts/srMP2-p3ACI
                • polski_francuz Pejsy? meloniki? 22.05.25, 10:56
                  boomerang napisa�:

" Czyli raczej odpowiednik sydnejskiego Bondi. Znaleźli sobie tam azyl "uduchowieni" mieszkańcy wschodniej Rzeczypospolitej, podczas gdy w Izraelu tak ich traktują: www.youtube.com/shorts/srMP2-p3ACI"

Ale palowanie...policaje nie zartuja tam. Moze pejsy sa za dlugie albo meloniki niezbyt czarne...?

PF
                  • boomerang Re: Pejsy? meloniki? 22.05.25, 12:19
                    Ci pejsaci nie uznają państwa Izrael i nie chcą odbywać obowiązkowej służby wojskowej w izraelskiej armii. Poza studiowaniem Biblii i Talmudu, niczego społecznie pożytecznego nie robią. Żyją na koszt państwa, którego nie uznają. Poza tym często solidaryzują się z Palestyńczykami. Stąd konflikt.
                    • boavista4 Re: stare pryki to nie dziki 02.07.25, 18:37
                      Pchła Szachrajka przez dzień cały
                      Oglądała materiały,
                      Oglądała, wybierała,
                      Wybór duży, a Pchła mała.
                      Rzekła wreszcie: „Wielka szkoda,
                      Nie dogadza mi ta moda,
                      Może z czasem, do jesieni
                      Śród deseni coś się zmieni.”
    • pijatyka Re: Kacapie forum propagandowe? 30.05.25, 13:01

Ano...

• pijatyka Teraz 'stachanuje' jk2007 01.08.25, 16:38
        .
      • boavista4 Re: Kto to toleruje 15.12.25, 02:46
        Arabscy terroryści uprowadzili mały samolot, w którym lecieli Amerykanin i Rosjanin. Przywódca terrorystów o imieniu Abdul pyta Amerykanina:
        - Jakie jest twoje ostatnie życzenie?
        - Chciałbym zjeść hot-doga i napić się Coca-coli.
        Amerykanin dostał to, co chciał.
        - A jakie jest twoje życzenie? - Abdul pyta Rosjanina.
        - Kopnij mnie z całej siły w d... .
        Abdul kopnął Rosjanina, ten błyskawicznie uwolnił ręce z więzów, wyciągnął z kieszeni pepeszę i jedną serią zabił wszystkich terrorystów.
        Zdziwiony Amerykanin pyta:
        - Dlaczego nie zrobiłeś tego wcześniej?
        - Ruskie nie agriesory!
    • privus Re: Kacapie forum propagandowe? 18.12.25, 20:30
      Nie denerwuj się.

[img]https://faktypomitach.pl/files/dynamicContent/sites/fe5cyv/images/pl/webpage_1/mjbr7oet/element_619/rwdMode_2/497x280/FAKTY-PO-MITACH-TEATR-ABSURDU.webp[/img]
      • pijatyka Re: Kacapie forum propagandowe? 16.02.26, 00:49

Coś nie pykło z tym obrazkiem

• privus Re: Kacapie forum propagandowe? 16.02.26, 23:34
          Teraz też mi nie wchodzi.
    • privus Re: Kacapie forum propagandowe? 16.02.26, 08:57
      Rosjanie już tak mają. Zamiast się zająć sobą, usilnie chcą uszczęśliwiać innych, nawet tych, którzy tego wcale nie chcą.
      • boavista4 Re: Kacapie forum propagandowe? 21.02.26, 19:48
        Ty privus masz pojecie ktora demokracja uszczesliwia najbardziej sweat! Cieszmy sie Bo to Zymianie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka