schlagbaum Re: Benedykt XVI 19.04.05, 19:15 manny_ramirez napisał: > Ciekawy wybor!!! "Ciekawy" mowi sie gdy nie chce sie uzyc okreslenia "zly". Ten wybor jest zdecydowanie "dobry" Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Benedykt XVI 19.04.05, 19:18 Wtak razie moj polski szwankuje;) mi tu chodzilo wylacznie o jego imie. ze wybral Benedykta . To mnie ciekawi dlaczego. a Ratzinger to oczywiscie swietny wybor Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Benedykt XVI 19.04.05, 19:23 manny_ramirez napisał: > Wtak razie moj polski szwankuje;) > mi tu chodzilo wylacznie o jego imie. ze wybral Benedykta . To mnie ciekawi > dlaczego. > a Ratzinger to oczywiscie swietny wybor To zapowiedz programowa. Bedziemy mieli kosciol milosci i pokoju. Coraz wieksza jest prztepasc miedzy nim a pewnymi "politykami" Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Benedykt XVI 19.04.05, 19:28 mozesz byc bardziej klarowny bo to dosc kryptyczne z tymi "politykami" Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Benedykt XVI 19.04.05, 19:31 manny_ramirez napisał: > mozesz byc bardziej klarowny bo to dosc kryptyczne z tymi "politykami" Poczytaj o Benedykcie XV i bedziesz wiedzial forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=22930890&a=22930961 Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Benedykt XVI 19.04.05, 19:33 czytalem ciagle chcialbym abys Ty zidentyfikowal tych "politykow" Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 manny , byl jeszcze sw.Benedykt, ten pierwszy. 19.04.05, 19:55 1500 lat temu, gdy Rzym upadal , a cgrzescianstwo bylo zagrozone naporem barbarzyncow.Pomysl o tym , bo to jest symboliczne.Dlaczego Ratzinger przyjal takie imie. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Benedykt XVI 19.04.05, 21:28 manny_ramirez napisał: > czytalem > ciagle chcialbym abys Ty zidentyfikowal tych "politykow" A ilu Tobie znanych prowadzi dzialanosc polegajaca na odwrotnosci tego co nazywamy "pokojem" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Gloria olivae 19.04.05, 19:46 www.catholic-pages.com/grabbag/malachy.asp Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Re: Benedykt XVI 19.04.05, 19:51 Nieciekawy może być o tyle, że różne kluby wspominających jak to na wojence ładnie, mogą użyć jego biografii jako swojej afirmacji, vide uczestnictwo J.R w Wehrmachcie w latach 1944-45 (nim został osadzony w obozie jenieckim) Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: Benedykt XVI 19.04.05, 20:03 PO POLSKIM PAPIEZU ODZIECZYLISMY EUROPE ZJEDNOCZONA OD WSCHODU DO ZACHOD JESZCZE BEZ ROSJI. TERAZ Z NIEMIECKIM PAPIEZEM , KTORY BYL PRZYJACIELEM NASZEGO, BEDZIEMY MIEC EUROPE OTRZASNIETA Z BRZEMIENIA WOJENNEGO GRZECHU, BEDZIEMY ROWNIEZ PATRZEC SIE NA NARODY SWIATA Z DYSTANSU WIELKICH ZBRODNI I Z NADZIEJA ZE NASZA PRACA STWORZYMY LEPSZA PRZYSZLOSC. cI KTORZY BEDA WYKORZYSTYWAC NIEMIECKIE POCHODZENIE PAPIEZA DO SIANIA NIENAWISCI I WOJEN W EUROPIE MUSZA SIE SPOTKAC Z NASZA SILNA ODPOWIEDZIA: MY BYLISMY OFIARAMI TEJ WOJNY, NIKT NIE POWINIEN PRZYWLASZCZYC SOBIE MONOPOLU NA MEZCENSTWO JAKO NARZEDZIA NARZUCENIA SWIATU SWOJEJ WLADZY! NIECH ZYJE PAPIEZ! Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies Re: Benedykt XVI 19.04.05, 23:03 na CNN jakiś "ekspert", John Allen czy jakoś tak, szukał paraleli pomiędzy, nienajmłodszym wiekiem Ratzingera i Benedyktem XV, który był jednym z najkrócej panujących papieży w XX wieku. potem jeszcze dali notkę biograficzną "Joesepha" Ratzingera i przerzuciłem na mecz Pucharu Francji... Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Benedykt XVI 20.04.05, 00:11 Dobry wybór !!! Poznać poglądy nowego papieża mozna poprzez "Dominus Iesus" i choćby ostatnie jego wystapienia... Ten papież wprowadzi porządek w Kościele, zwłaszcza wśród księży. Zapewne nowy papiez sporo będzie mówił o Bożym Miłosierdziu i wierności nakazom wiary... Odpowiedz Link Zgłoś