indris 25.05.05, 10:39 Oby była ostatnia. Dosyć już polskiej hańby. Ostatni raz suwerenna Polska była agresorem w XVII wieku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skipper_ Re: Irak: kolejna zmiana w polskim kontyngencie 25.05.05, 11:02 zastanawiam sie skad takich debili biora.... (chodzi mi oczywiscie o autora poprzedniego posta, a nie o polskich zolnierzy) lewacka propaganda i rozmiekczenie mozgow... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Ludzie o lewicowych poglądach myślą,a prawoskrętne 25.05.05, 11:13 oszołomiarstwo jedynie reagują na debilną propagandę niemal wszystkich polskich mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
rogerja racja skipper!!! 25.05.05, 11:12 zapomnial o Zaolziu, i Praskiej Wiosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Nie zapomniałem ! 25.05.05, 11:26 Nie zapomniałem też o Santo Domingo i walkach w Hiszpanii w 1809. Dlatego właśnie pisałem o SUWERENNEJ Polsce. Na Santo Domingo były formacje legionowe, które nie były silą zbrojną państwa polskiego (którego wtedy nie było). W Hiszpanii walczyło wojsko Księstwa Warszawskiego, które miało suwerenność ograniczoną. Podobnie było w r. 1968 przy inwazji na Czechosłowację, bo że PRL miala ograniczoną suwerenność zgadzają się wszyscy. Zaolzie zostało Polsce przekazane przez rząd CSR. Nastąpiło to więc za porozumieniem stron. To porozumienie było wprawdzie przez polski rząd wymuszone, a postępowanie Polski obrzydliwe i głupie, ale walk zbrojnych jednak nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Irak: redukcja polskiego kontyngentu 25.05.05, 16:35 Wuj Sam powoli zostaje sam :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciek770 Re: Wyduuuuuuuuuuuuupczac!!!!!!!!!!!!!!! 25.05.05, 18:37 Idz gowniarzu poogladaj bajki bo od przebywania na forum zwoje mozgowe ci sie prostuja Odpowiedz Link Zgłoś
alatien EU Battle Group 25.05.05, 21:42 Bardzo dobrze ze tam sa, niech zbieraja doswiadczenie ktore moze im sie przyda w nowoformowanej EU Battle Group ktora dowodzic ma Polska a do ktorej bedzie nalezalo lacznie 1500 zolnierzy z Polski, Niemiec, Litwy, Slowacji i Lotwy. Jako ze te grupy maja byc w stanie operowac 6000km od Brukseli, w ciagu 10 dni. za jedne z wazniejszych regionow uznaje sie Bliski Wschod i Afryke. Bardzo dobrze, bo zolnierzy z doswiadczeniem mamy niewielu, a tacy beda potrzebni w bardziej zawodowej armii. Odpowiedz Link Zgłoś