Dodaj do ulubionych

Oriana Fallaci przeciwko eksperymentom na embri...

03.06.05, 14:19
Ona jest programowo przeciwko wszystkiemu, glupie babsko.
Obserwuj wątek
    • przemek_pl Oriana Fallaci przeciwko eksperymentom na embri... 03.06.05, 14:22
      Madra kobieta. Jedna z nielicznych osob, ktore trafnie wskazuja zagrozenia
      dla zachodniej cywilizacji i kultury.
    • amdrzej11 Re: Oriana Fallaci przeciwko eksperymentom na emb 03.06.05, 14:47
      Mysle, ze tu ktos inny jest glupi!
    • puuchatek Re: Oriana Fallaci przeciwko eksperymentom na emb 03.06.05, 15:10
      mbarszcz napisał:

> Ona jest programowo przeciwko wszystkiemu, glupie babsko.

Jakże to kusząca prostota w patrzeniu na świat: Kazdy, kto uważa inaczej niż ja,
      jest głupi... A może to nie prostota, tylko prostactwo?
      • kamyk39 Re: Oriana Fallaci przeciwko eksperymentom na emb 03.06.05, 15:35
        puuchatek napisał:

> mbarszcz napisał:
        >
        > > Ona jest programowo przeciwko wszystkiemu, glupie babsko.
        >
        > Jakże to kusząca prostota w patrzeniu na świat: Kazdy, kto uważa inaczej niż
        ja
        > ,
        > jest głupi... A może to nie prostota, tylko prostactwo?

Oj bez przesady (to a propos tego prostactwa.)
        Wytlumacz mi na czym polega genialnosc tej pani?
        (Jej zbitki myslowe mnie nie grzeja.)

• puuchatek Re: Oriana Fallaci przeciwko eksperymentom na emb 03.06.05, 15:37
          A czy ja powiedziałem, że jest genialna? Nie przypominam sobie. Uważam po
          prostu, że sam fakt, że ktoś się ze mną nie zgadza - albo ja z nim - nie jest
          wystarczającym powodem do uważania go za głupca.
          • kamyk39 Re: Oriana Fallaci przeciwko eksperymentom na emb 03.06.05, 15:46
            puuchatek napisał:

> A czy ja powiedziałem, że jest genialna? Nie przypominam sobie. Uważam po
            > prostu, że sam fakt, że ktoś się ze mną nie zgadza - albo ja z nim - nie jest
            > wystarczającym powodem do uważania go za głupca.

To zalezy od dziedziny.
            1+1 =2 i nie musimy sie powolywac na nasze IQ.
            A reszta, to kto kogo (przekona, przekrzyczy, itp.)
            (Ale z ta pania to daj se spokoj - zobacz co one kladzie w swoje kanapki
            • puuchatek Re: Oriana Fallaci przeciwko eksperymentom na emb 03.06.05, 15:56
              kamyk39 napisał:

> To zalezy od dziedziny.
              > 1+1 =2 i nie musimy sie powolywac na nasze IQ.

Jeśli dla Ciebie problemy wykorzystywania embrionów czy klonowania ludzi są
              równie proste jak 1+1=2, to gratuluję nieskomplikowanej wizji świata. Poglądy
              można mieć różne, można się o to kłócić i dyskutować, ale jeśli uważasz, że
              problemu nie ma...

> A reszta, to kto kogo (przekona, przekrzyczy, itp.)
              > (Ale z ta pania to daj se spokoj - zobacz co one kladzie w swoje kanapki

Może rzeczywiście jestem misiem o małym rozumku - ale tekstu o kanapkach za
              grosz nie rozumiem. Kanapek z panią Falacci nie jadałem ;)
              • chestburster Babie od palenia papierosow totalnie odbilo... 03.06.05, 16:00
                ...niech pomysli o SETKACH MILIONOW chorych ludzi, dla ktorych te badania sa
                jedyna szansa...

Znaczy jakies niewidoczne golym okiem komorki to czlowiek???

HAHAHA smiechu warte....

FUCK ALL RELIGIONS...
                • amdrzej11 Re: Babie od palenia papierosow totalnie odbilo.. 03.06.05, 17:58
                  Setkach milionow ludzi? Stary, gowno wiesz o chorobach, ktore ewentualnie
                  mozaby leczyc przy pomocy tych technik. Niewiele wiesz tez o ludziach. Najmniej
                  zas o biologii i o niewidicznych golym okiem komorkach!
                  Wart jestes tego, zeby te niewidoczne komorki nauczyly cie kiedys rozumu.

"This ain`t no technological breakdown
                  Oh no, this is the road to hell".
                  • chestburster To powiedz mi co wiesz o chorobach.... 03.06.05, 20:16
                    ...bo tych do ktorych leczenia mozna uzyc embrionow jest tak duzo iz potrzeba
                    ekspertow roznych specjalnosci aby je zrozumiec....wiec pytam sie co TY
                    wiesz????

Tak sklonowanie embrionu to "wielka zbrodnia" HAHAHA....swiat sie zawali bo
                    ludziom religijnym we lbach sie poprzewracalo....
                    • pantera01 Re: To powiedz mi co wiesz o chorobach.... 03.06.05, 22:22
                      Z tego wynika ze juz wiesz jakie choroby moga byc wyleczone poprzez uzycie
                      komorek embrionalnych czy tzw. stem cells? O ile wiem to na razie jedyne sukcesy
                      w jakichkolwiek aplikacjach klinicznych odnosi poprzez uzycie komorek
                      niezroznicowanych ktore pobiera sie od osoby aktualnie leczonej tzn. komorek
                      wlasnych a nie embrionalnych. Na razie jeszcze nikt nie wykazal uzytecznosci
                      klinicznej komorek embrionalnych pobranych z dawcow ktorzy sa genetycznie rozni
                      niz osoba leczona. Calkiem niedawno byl nawet ciekawy artykul o kuracjach
                      odmladzajacych ktorych dokonuje sie w ...Rosji w oficjalnych klinikach i
                      szpitalach za pomoca wlasnie komorek embrionalnych. Zwykle konczy sie to tym ze
                      komorki te przeksztalcaja sie dosyc szybko i zwawo w komorki rakowe i zamiast
                      odmlodzic to wpedzaja klienta w powazne klopoty. Zapewne podobne klopoty czekaja
                      tych naukowcow ktorzy chca uzyc tych komorek do leczenia chorob.
                    • amdrzej11 Re: To powiedz mi co wiesz o chorobach.... 05.06.05, 14:30
                      Musze wiedziec, bo to moj zawod od lat 25!
                      P.S Jezeli w jakims lbie sie poprzewracalo, to zapewne w twoim. Kiedys, ktos
                      taki jak ty, przewracal widlami siano na lace i rozmawial o pogodzie, zbiorach
                      albo wiejskich babach. Teraz mozesz pisac co ci tylko przyjdzie do glowy, a ze
                      niewiele sensownego przychodzi, rezultaty sa widoczne golym okiem nawet dla
                      przecietnego czlwieka!
    • skipper_ Re: Oriana Fallaci przeciwko eksperymentom na emb 03.06.05, 17:25
      mbarszcz napisał:

> Ona jest programowo przeciwko wszystkiemu, glupie babsko.

ona ma poprostu poglady... nie lubi lewactwa miedzy innymi...
      ty natomiast nie masz pogladow, bo masz rozmiekczony mozg...
    • arahat1 [...] 03.06.05, 21:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pantera01 Re: czy ona juz przekwitla???? stare babsko blisk 03.06.05, 22:15
        A co zostanie po tobie, Arahatku?
      • samsone arahat, czyzby arabskie poglady z urzedu wykreslan 03.06.05, 23:34
        Albo bedziesz musial je moczarski arabku inaczej pisac.
    • samsone Re: Oriana Fallaci przeciwko eksperymentom na emb 03.06.05, 23:32
      Moze za ostro pisze, ale w 99 % ma racje i tego jej nie mozna zaprzeczyc.
      • chestburster Ze niby embrionow klonowanie jest zagrozeniem??? 03.06.05, 23:36
        dla Zachodu?????????????????????????????????????????????????

Zagrozeniem to jest mala liczba dzieci i szybko starzejaca sie populacja a nie
        klonowanie embrionow dla celow leczniczych aby pomoc SETKOM MILIONOW ludzi...

W ogole, czy Wy rozrozniacie dwa typy klonowania???

1. reprodukcyjne - gdzie tworzy sie kopie czlowieka ( to jest ta powszechnie
        potepiana odmiana klonowania )

2. terapeutyczne - gdzie klonuje sie jedynie zarodki aby wychodowac komorki
        macierzyste a nastepnie zarodek sie niszczy ( zarodek jest niewidoczny golym
        okiem )
        • samsone Re: Ze niby embrionow klonowanie jest zagrozeniem 03.06.05, 23:47
          Moralnie dla chrzescijan, nie jest to tak prosta sprawa.
          • chestburster Nie wszyscy sa chrzescijanami samsone... 03.06.05, 23:50
            ...sa takze muzulmanie, zydzi, hinduisci, buddysci, ateisci i agnostycy,
            sikhowie, taoisci, konfucjanisci, shintoisci, zaratusztrianisci i tysiace
            pomniejszych wyznan lub brakow religii...
        • amdrzej11 Re: Ze niby embrionow klonowanie jest zagrozeniem 05.06.05, 14:34
          Stary, jestes ignorantem i glupcem! Inteligentny, madry ignorant trzyma jezyk
          za zebami, a tobie brakuje nawet odrobiny zdrowego rozsadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka