04.06.05, 00:41
Nie chce mi się w to wierzyć, ale wygląda na fakt. Za atak na posterunek izraelski zabito palestyńskich policjantów, nawet tych, z którymi utzrymywano dobre stosunki. Zdarzyło się w lutym 2002. Izraelscy żołnierze opowiedzieli o tym.

<According to the soldier from the Yael unit, "we were going to kill six Palestinian policemen somewhere, revenging our six they took down."

He questioned his commanding officer about the orders, asking "what had they done?" and "who are they?". He was told there was a suspicion that the gunmen who had killed the Israeli soldiers had passed through a checkpoint manned by the Palestinian policemen.

The Yael troops attacked a checkpoint at Deir as-Sudan, close to the Israeli settlement of Hallamish in the West Bank.

The soldiers had a "crazy blood revenge rush", according to the testimony. "The idea was simply to kill them all. Whenever they arrived we would kill them, regardless whether armed or not."

The soldier went on: "The first firing was ineffective and missed ... We got up and fired, hitting two of theirs. I think we hit one in the shoulder and one in the leg and they escaped. I shot one in the head as he was running while another was crawling behind.

"We got up and started chasing them. It was ... really ... I really enjoyed it. It was the first time we were in an advance storm situation like in our training exercises. And we acted flawlessly. We performed superbly.">

<The second soldier [...] said it was clear it was a revenge attack, adding that the targeted policemen had a good working relationship with the soldiers.>

Całość tutaj:

tinyurl.com/8udlg

Jak się to ma do praworządności? Niech mi ktoś na chłodno wyjaśni, bo nie jestem w stanie
Obserwuj wątek
    • cepimierz Re: zemsta 04.06.05, 00:48
      Jutro będzie o tym w gazetach - ta historia nie przejdzie bez echa, to pewne.

A do mnie powraca natrętnie pytanie:

Budujecie ten mur, żeby oddzielić Palestyńczyków od siebie,
      czy żeby oddzielić siebie od Palestyńczyków?
      • wojcd Re: zemsta 04.06.05, 01:14
        cepimierz napisał:
        > Budujecie ten mur, żeby oddzielić Palestyńczyków od siebie,
        > czy żeby oddzielić siebie od Palestyńczyków?

żeby oddzielić siebie od Świata.
        • marouder Oni od wiekow cierpia 04.06.05, 01:17
          na klaustrofobie:))A swoja droga jaki ciekawy paradoks; izolacjonizm i olbrzymia
          diaspora:))

wojcd napisał:

> cepimierz napisał:
          > > Budujecie ten mur, żeby oddzielić Palestyńczyków od siebie,
          > > czy żeby oddzielić siebie od Palestyńczyków?
          > ___________________________________________________________________
          > Obserwując zachowanie izraelskich wycieczek w Polsce
          > jestem skłonny stwierdzić:
          >
          > żeby oddzielić siebie od Świata.
          • ghotir Re: Oni od wiekow cierpia 04.06.05, 01:22
            marouder napisał: 'ciekawy paradoks; izolacjonizm i olbrzymia diaspora'
            -------------------
            bardzo interesujaca obserwacja. mnie prowadzi ona do myslenia ze zydzi to nie
            jedna idea lub program polityczny.
            • wojcd Re: Oni od wiekow cierpia 04.06.05, 01:26
              Mam swoją taką ad hoc teorię.
              Żydzi mają źle ustawiony instynkt samozachowoaczy
              nie wiedzą kiedy komuś dać w mordę, a kiedy się bronić.

Zawsze jakby nie w tempo.
              • marouder Moglbym dodac, ze nie wiedza tez kiedy 04.06.05, 01:33
                przestac, kiedy sie wycofac, odroczyc uzyskanie satysfakcji. Jesliby szlo o
                pojedynczego czlowieka, to nalezaloby takiemu komus przypisac tzw. osobowosc
                nieprawidlowa..ale to eufemizm..prosciej nazwac to psychopatia:)

wojcd napisał:

> Mam swoją taką ad hoc teorię.
                > Żydzi mają źle ustawiony instynkt samozachowoaczy
                > nie wiedzą kiedy komuś dać w mordę, a kiedy się bronić.
                >
                > Zawsze jakby nie w tempo.
              • ghotir Re: Oni od wiekow cierpia 04.06.05, 01:37
                wojcd napisał: 'Mam swoją taką ad hoc teorię. Żydzi mają źle ustawiony instynkt
                samozachowoaczy nie wiedzą kiedy komuś dać w mordę, a kiedy się bronić. Zawsze
                jakby nie w tempo.'
                ----------------
                nie wiem o instykcie samozachowawczym ale Twoja teoria troche koresponduje z
                moja. ja uwazam ze zydow uzywano do rozruszania ekonomii. a ze ekonomia i tak
                szla swoim torem to, po krotkich okresach ozywienia, traktowano zydow jako
                kozlow ofiarnych.
              • krystian71 Re: Oni od wiekow cierpia 04.06.05, 11:26
                jasne.A stalo sie to tym bardziej widoczne, gdy te wszystkie braki i
                niedoskonalosci skoncentrowaly sie jak w soczewce na malym skrawku ziemi na BW
            • marouder Masz ghotir calkowita racje, ze Zydzi 04.06.05, 01:30
              jako narod nie sa skutkiem jednej idei. Dzisiejsi Zydzi sa funkcja ostatnich
              2600 lat historii regionu, zmian, jakie dokonaly sie w tym czasie w lonie
              judaizmu, historii Europy i jej religii..etc.

ghotir napisał:

> marouder napisał: 'ciekawy paradoks; izolacjonizm i olbrzymia diaspora'
              > -------------------
              > bardzo interesujaca obserwacja. mnie prowadzi ona do myslenia ze zydzi to nie
              > jedna idea lub program polityczny.
              • kokosz_the_great Re: Masz ghotir calkowita racje, ze Zydzi 04.06.05, 19:50
                marouder napisał:
                > jako narod nie sa skutkiem jednej idei. Dzisiejsi Zydzi sa funkcja ostatnich
                > 2600 lat historii regionu, zmian, jakie dokonaly sie w tym czasie w lonie
                > judaizmu, historii Europy i jej religii..etc.

dzisiejsi "zydzi" to przede wszystkim C*H*A*Z*A*R*Z*Y nie majacy nic wspolnego z
                bliskowschodnimi semitami...
      • ghotir Re: zemsta 04.06.05, 01:19
        cepimierz napisał: 'Budujecie ten mur, żeby oddzielić Palestyńczyków od siebie,
        > czy żeby oddzielić siebie od Palestyńczyków?'
        -------------
        bardzo dobre pytanie.
        czesciowo zgadzam sie z wojciechem. w czesci mysle ze ten mur to narzedzie do
        zagarniecia dodatkowego terytorium (popatrz na mape i mur).
    • kokosz_the_great Re: zemsta 04.06.05, 03:24
      cepimierz napisał:
      > Jak się to ma do praworządności? Niech mi ktoś na chłodno wyjaśni, bo nie jeste
      > m w stanie...

Zgodnie z ich CHORYM pojeciem praworzadnosci, wszystko jest w porzadku...

www.fpp.co.uk/BoD/origins/images/Worshiping_Hate.jpg

• dana33 Re: zemsta 05.06.05, 00:48
      aaaa, znow cep ze swoim nie wiem, nie chce wierzyc, jak to bylo....

"Nie chce mi się w to wierzyć, ale wygląda na fakt." cos takiego, nie chce ci
      sie w to wierzyc???? przeciez sprawa poszla do sadu, nie? wyraznie pisze w
      artykule. wiec dlaczego nie masz wierzyc? wierzysz, wierzysz, tak tylko
      udajesz....

dalej:
      "Jak się to ma do praworządności? Niech mi ktoś na chłodno wyjaśni, bo nie
      jestem w stanie ", czego, szanowny cepku nie jestes w stanie?
      a jak sie to ma do praworzadnosci? a tak to sie ma, ze zolnierze zostali
      postawieni przed sad.

dalej:
      "Jutro będzie o tym w gazetach - ta historia nie przejdzie bez echa, to pewne."
      nu, zobaczymy, co bedzie jutro w gazetach. nie przejdzie bez echa? moze
      przejdzie, a moze nie. sprawa ma jak wiesz juz 3 lata.

dalej:
      "Budujecie ten mur, żeby oddzielić Palestyńczyków od siebie, czy żeby oddzielić
      siebie od Palestyńczyków?"
      juz ci pisalam nie raz i nie dwa, zeby oddzielic "palestynczykow" od nas.

a teraz ciekawa jestem twojej reakcji na nastepujace cytaty z tego samego
      artykulu:

"Among those targets were checkpoints manned by Palestinian policemen who
      facilitated the passage and actively assisted the terrorists who passed through
      these checkpoints to carry out murderous attacks against Israeli civilians and
      soldiers."

"The statement said it had become apparent that the PA security agencies were
      deeply involved in terrorist activities. "It was decided the IDF will hunt down
      all those involved in terror activities, including members of the PA security
      apparatus, until such time as the PA accepts responsibility for the areas under
      its control and prevents the terror attacks emanating from Palestinian towns
      and cities."

a co powiesz o praworzadnosci w autonomii, gdzie ichni przywodca zabronil,
      przynajmniej oficjalnie po angielsku, wykonywania zamachow samobjczych?

"TEL AVIV – IDF forces detained Thursday evening two Palestinian suspected of
      planning to detonate themselves in the Jerusalem neighborhood of Ramot."

calosc tutaj:
      www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3094224,00.html

• dana33 Re: zemsta 06.06.05, 12:00
        nu, cep????? znow unik? zaczales watek, w gazetach jak widac, nic nie ma.
        odpowiedzi sie do teraz nie doczekalam. wiec co to mialo byc? mala prowokacja,
        czy w miedzyczasie juz wszystkiego sie dowiedziales?
      • kumpel_krasuli Re: zemsta 06.06.05, 12:12
        dana33 napisała:

> "Nie chce mi się w to wierzyć, ale wygląda na fakt." cos takiego, nie chce ci
        > sie w to wierzyc???? przeciez sprawa poszla do sadu, nie? wyraznie pisze w
        > artykule.

Cepimierza i tak nie przekonasz. To typowy antysemita. Jego nawet nie przekona
        wyrok sadu - dwa tygodnie pracy spolecznej i skreslenie listy urlopow do grudnia.
      • krystian71 Re: zemsta 09.06.05, 12:31
        "a co powiesz o praworzadnosci w autonomii, gdzie ichni przywodca zabronil,
        przynajmniej oficjalnie po angielsku, wykonywania zamachow samobjczych?"
        masz na mysli przywodce samobojczych terrorystow?Kto to taki?
        • maska00 Ari do wszystkich 09.06.05, 18:15
          Zabawnie jest czytać Was po długiej nieobecności.Luuudzie, Wy się strasznie
          kochacie, nie możecie bez siebie żyć!Tylko zauważcie: na tym forum siedzą jednak
          sami Polacy! Gdyby Dana mieszkała w Hiszpanii,miałaby pretensje do ETA, bo nikt
          nie lubi bombiarzy.Z Fredzia, który wyjechał jako dzieciak, wyłazi przez jakieś
          niedopatrzenie całkiem polski intelektualista.A "antysemici" doskonale to wiedzą.
          W Przemyślu nie lubią Ukraińców, w Sejnach Polacy kłócą sie z Litwinami o
          Jagiełłę.Jak się patrzy z dystansu - zabawa jak cholera.
          A jakby łódzkiego kibola spytać:"kto to jest Zyd", z całą pewnością odpowie,
          ze kibic Widzewa.Cała reszta go mało obchodzi, jakiś Izrael, jacyś
          Palestyńczycy...Oj,Narodzie,tutejszy i emigracyjny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka