i-love-2-bike 06.12.05, 16:41 w co sie bawic gdyz mozliwosci wszystkie wyczerpiemy ciurkiem a swiat juz dawno przestal grac w jenteligenta oj wej i nie pamieta.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=33073018 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arap1 [...] 06.12.05, 16:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike a moze nowa wersja 4 pancernych i psa 06.12.05, 16:53 przywroci spokoj i harmonie na forum. Rok 1944, przyczółek warecko-magnuszewski. Pozycje obronne 8 armii gwardii, cel wściekłych ataków niemieckich sił pancernych. Z odsieczą przybywa 1 Brygada Pancerna z czołgiem 102 w składzie. OLGIERD - Dawaj, Grigorij, wjedź w ten wykop. Schowany się po wieżę i będziemy mogli napieprzać do faszystowskich gadów. GRIGORIJ (szarpie dźwignie, naciska pedały. Czołg wbija się w ścianę okopu) - Ep... Izwinitie, kamandir... ep... głowa mnie napjerdala po wczorajszym... Zaraz spróbuję jeszcze raz. GUSTLIK - (pociera guza na czaszce) Uważaj jak jeździsz, verfluchte gruzińska Schweine! GRIGORIJ - Odwal się, folksdojczu! Ep! OLGIERD - Zakryj mordu, Grigorij! Skoncentruj się na jeździe! GRIGORIJ - Tak toczno, ep, towarzyszu dowódco... W czwartej próbie czołg wjeżdża w wykop. OLGIERD kieruje armatę w stronę nacierających właśnie Niemców. OLGIERD - Wnimanje! Tygrys na wprost! Gustlik, przeciwpancernym! GUSTLIK - Jawohl, jest przeciwpancerny! OLGIERD - Agoń! Strzał, dym, stukot pustej łuski. OLGIERD wpatruje się w peryskop. OLGIERD - Trafiony! Brawo! (marszczy brwi) O, w mordę, bez efektu. No, dobra, jeszcze raz - przeciwpancernym... JANEK - Towarzyszu dowódco, mogiem zabrać kaem i pójść se postrzelać? I tak nie mam tu nic do roboty... OLGIERD - No dobra, idi. Przeciwpancernym... JANEK - Spasiba, dowódco! Taki ludzki człowiek z dowódcy! Jaki kochany! OLGIERD - Dobra, wystarczy, paszoł won. (JANEK wychodzi) Przeciwpancernym... GRIGORIJ - Kuuu.., zaraz oszaleję, ep - przeciwpancernym i przeciwpancernym, ile można, to armata, ep, a nie karabin maszynowy... OLGIERD - (do GRIGORIJA) Trzymaj krócej mordę! (do GUSTLIKA) Przeciwpancernym... GUSTLIK - No przeca już dawno narychtowałżech das Kanone... OLGIERD - To co nic nie gawarisz? GUSTLIK - Mein Gott, no przeca sprechen... GRIGORIJ - Czy ten szkop musi tu gadać po niemiecku, ep? Głowa boli od tego szwabskiego szwargotu. GUSTLIK - Czasami myślę, że popełniłem błąd przy wyborze barw klubowych. GRIGORIJ - I tak, kuuu.., ep, nie miałeś wyboru - byś gnił, ep, w gułagu do końca swego nędznego hitlerowskiego żywota. OLGIERD - Zakryjtie mordy! Obaj! (do GUSTLIKA) Agoń! Strzał, dym, stukot pustej łuski. OLGIERD wpatruje się w peryskop. OLGIERD - Hm... Ciekawe... GRIGORIJ - Trafiony, ep? OLGIERD - I to jak! Prosto w wieżę! Tyle, że ten Tygrys jedzie dalej... Zaraz nas rozjedzie. GRIGORIJ (wrzeszczy) - Aaaa! Wszyscy zginiemy! (płacze) GUSTLIK - Idę się poddać, powiem to samo, co Ruskom - że mnie siłą wzięli w soldaten. OLGIERD (z pogardą) - Tchórz i zdrajca! Dobra, pomyślmy, co na naszym miejscu zrobiłby towarzysz Lenin? No? GUSTLIK - Poddałby się? GRIGORIJ - Walnąłby stakan czystej? OLGIERD - Niet, duraki! Spie..łby! Grigorij, cała wstecz, uciekamy! 102 wyjeżdża z wykopu i tratując stanowiska piechoty wycofuje się na głębokie tyły. OLGIERD - (do GRIGORIJA) Charaszo, stop! Zaraz wjedziesz do szpitala polowego! Wystarczy. (do obu) Dokonaliśmy udanego oderwania się od nieprzyjaciela, podprowadziliśmy jego czołgi pod stanowiska naszych baterii przeciwpancernych, zdezorientowaliśmy wroga i zmusiliśmy go do zużycia paliwa. Hitler będzie bardzo niezadowolony, kiedy się o tym dowie. GUSTLIK (patrzy przez peryskop) - A ten Mensch co tu machen? OLGIERD - Kto? GUSTLIK - No, Janek. Obmacuje z Szarikiem Marusię za namiotem. OLGIERD - A to skatina! Kłamał, że idzie strzelać, a zadekował się na tyłach! Uciekł, tchórz jeden, podczas gdy my bohatersko walczyliśmy! GRIGORIJ - Dawno mówiłem, ep, szto Paliakom nie można ufać. GUSTLIK - Grigorij gut sprechen. Polnische banditen to zaraza. OLGIERD - Da, tawariszczi, mam to samo zdanie o tych białogwardzistach. Co proponujecie? GRIGORIJ - Niech pcha nasz tank aż do Berlina, ep, zaoszczędzimy na paliwie. GUSTLIK - Verdammt Dummkopf! Jeśli się spóźnimy z wyzwoleniem miast i wsi, to ci przed nami wszystko już zrabują i wszystkie Frauen zgwałcą! Kozy lubisz, du Idiot? OLGIERD - A, właśnie, dobrze gawarisz, Gustlik. Niech się podzieli z nami Marusią. Co wy na to, rebiata? GUSTLIK I GRIGORIJ - Gut! Charaszo! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: w co sie bawic 06.12.05, 18:22 Widze, ze lubisz Mlynarskiego. masz nowe jego plyty? Co on porabia? Ponoc corka jego teraz wystepuje? PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: w co sie bawic 06.12.05, 19:20 polski_francuz napisał: > Widze, ze lubisz Mlynarskiego. masz nowe jego plyty? Co on porabia? Ponoc corka > > jego teraz wystepuje? > > PF no lubie,co porabia dalej spiewa. pare lat temu bylam w teatrze "Buffo' na jego wystepach,potem w hybrydach chyba spiewal rowniez. co porabia jego corka,tego nie wiem,ale kazdy z nas spiewal te wrony,tupot bialych mew czy.. "Taki kocioł, takie nerwy, w kotle wrzenie nie przemija/ i ta szajba wciąż, bez przerwy, jak pokrywka ci odbija". . Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: w co sie bawic 06.12.05, 20:27 O kociole nie znam. Znam dobrze "goralskie lasy" i inne. Nie ma glosu ale ma dobre teksty. Skaldowie tez spiewali "Przesliczna wiolonczelistke" z jego slowami(?). A to wypisz, wmaluj moja coreczka: i przesliczna i wiolonczelistka. PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: w co sie bawic 06.12.05, 21:27 polski_francuz napisał: > O kociole nie znam. Znam dobrze "goralskie lasy" i inne. Nie ma glosu ale ma > dobre teksty. > > Skaldowie tez spiewali "Przesliczna wiolonczelistke" z jego slowami(?). A to > wypisz, wmaluj moja coreczka: i przesliczna i wiolonczelistka. > > PF nie znasz szajby:)))? jesli twoja corka gra na wiolonczeli to wspaniale. to sliczny instrument,tylko z czasem na skutek intensywnego grania na kazdym instrumencie smyczkowym bardzo twardnieja palce. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: w co sie bawic 06.12.05, 21:36 bedzie mogla przejsc plynnie z wiolonczeli w boks. Co prawda jest zbyt lagodna, moje one million dollar baby. PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: w co sie bawic 06.12.05, 21:39 polski_francuz napisał: > bedzie mogla przejsc plynnie z wiolonczeli w boks. Co prawda jest zbyt lagodna, > > moje one million dollar baby. > > PF hm,moze namowisz ja na siatkowke,boks to moze byc grozny dla tatusia. uwazaj pf na kobiety,ty masz chyba slaba glowe do plci pieknej,jak kazdy inzynier:)) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: w co sie bawic 06.12.05, 21:41 polski_francuz napisał: > Hm, no comment:) > > PF slam dunk:)) Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 [...] 07.12.05, 08:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: w co sie bawic RUCHALE nalerzy do plci piekne 07.12.05, 13:44 Arap ty jeszcze mowisz ale czy jeszcze mozesz? PF Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: w co sie bawic 07.12.05, 14:03 polski_francuz napisał: "moje one million dollar baby." Tylko jeden? Podlicz swoje wydatki. Za to jak dokonuje rachunku strat i zyskow to dla mnie to sie oplaca. Ty tez lubisz tego wysoookiego faceta Mlynarskiego? Moje ostatnie cd z nim dotyczy lat 1980. Znasz cos nowszego i znasz tytul tego? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: w co sie bawic 07.12.05, 15:12 Tego sie nie da podliczyc. Dla mnie coreczka jest bezcenna. Mlynarskiego teraz nie znam. Rachelka wie cos wiecej. Zapytaj ja raczej. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: w co sie bawic 07.12.05, 15:50 tu coś z nim i o nim polki.wp.pl/kat,1686,wid,419182,wiadomosc.html?ticaid=1ad8 www.teatry.art.pl/!rozmowy/calycz.htm a na stronę z tekstami nie mogę wejść za diabła. Za to tutaj możesz posłuchać :) www.aod.pl/searchresult.phtml?typ=artysta&szukaj=153 Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: w co sie bawic 07.12.05, 16:36 kropka napisała: > tu coś z nim i o nim > polki.wp.pl/kat,1686,wid,419182,wiadomosc.html?ticaid=1ad8 > www.teatry.art.pl/!rozmowy/calycz.htm > a na stronę z tekstami nie mogę wejść za diabła. Za to tutaj możesz posłuchać : > ) > www.aod.pl/searchresult.phtml?typ=artysta&szukaj=153 a ja sobie kupilam jego zlote przeboje i nic tylko 'szajby' slucham i krew mi wzbiera,ze nie przytocze cytatu "dla sympatycznej panny kropki od rownie sympatycznego pana wladka-pucio,pucio":)) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: w co sie bawic 07.12.05, 16:59 nie no cudo kropka... Podobno z Kaliną Jędrusik trudno się współpracowało? Miała swoje kaprysy. W tej piosence padało słowo "ścierwo". Kalina przeczytała i wściekła się: "Dama takich słów nie używa! Proszę to zmienić". Broniłem się: "Pani Kalino, jak dama wpadnie we wściekłość, to się zapomina i używa jeszcze gorszych słów". A Kalina mówi do Agnieszki Osieckiej: "No widzisz, on, ku.., nic nie rozumie" Odpowiedz Link Zgłoś
fs_suck Re: w przerwie odrobina poezji.. 07.12.05, 17:21 nasz wuc robi sie coraz bardziej slawny: www.bbc.co.uk/polish/ciekawostki/story/2005/12/051207_bush_poem.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: w przerwie odrobina poezji.. 07.12.05, 17:31 fs_suck napisał: > nasz wuc robi sie coraz bardziej slawny: > <a href="www.bbc.co.uk/polish/ciekawostki/story/2005/12/051207_bush_poem.shtml" target="_blank">www.bbc.co.uk/polish/ciekawostki/story/2005/12/051207_bush_poem.shtml</a> o mamo,poetica na temat naszego wodza,to musi byc cymesik;) Odpowiedz Link Zgłoś