Dodaj do ulubionych

Europo ucz się, ucz

19.01.06, 06:52
USA: Absolwenci chcą płacić za demaskowanie lewicowych profesorów
Stowarzyszenie absolwentów Uniwersytetu Kalifornii w Los Angeles oferuje pieniądze
studentom, którzy dostarczą materiały (taśmy, notatki) demaskujące profesorów o skrajnie
lewicowych poglądach.
Obserwuj wątek
    • w_ojciech sznurek do info 19.01.06, 07:03
      wiadomosci.onet.pl/1232195,12,item.html
    • mmkkll Re: Europo ucz się, ucz 19.01.06, 07:09
      Popadanie z jednej skrajności(PC - Europa też się niestety nauczyła; apogeum tego zjawiska jeszczae nas niestety czeka) w drugą.
      • w_ojciech Re: Europo ucz się, ucz 19.01.06, 07:31
        Nie na temat. Znasz ten adres?
        cosmopod.com
        • mmkkll Re: Europo ucz się, ucz 19.01.06, 07:40
          Jakoś nigdy nie interesowałem się specjalnie pracą zdalną.
          Ale wygląda to na tyle ciekawie, że chyba założę sobie konto.
          Ile standardowo zawartych w KDE opcji to posiada?
          • w_ojciech Re: Europo ucz się, ucz 19.01.06, 07:49
            Ciekawie jest to zrobione. Takie okrojne KDE np. bez jakiejkolwiek konsoli.
            Przyglądam się temu na razie. Nie chce mi się czytać ich forum.

Ciekawe ilu userów to "udźwignie".

PS. Ten post piszę via cosmopod.
            • mmkkll Re: Europo ucz się, ucz 19.01.06, 08:01
              Zarejestrowałem się. Dzięki za info.
              Idzie się pod to podłączyć przez rdesktop(ew. z nakładką), czy trzeba używać wskazanego przez nich softu?
              Warto się też swoją drogą poszukać jakiejś ogólnodostępnej wirtualnej konsoli.
              • w_ojciech Re: Europo ucz się, ucz 19.01.06, 08:35
                Po co kombinować. Autorzy od NX-Client chwalą się,
                że uciągnie to modem!!!
                • mmkkll Re: Europo ucz się, ucz 19.01.06, 08:46
                  Dzięki jeszcze raz.
                  Działa, i to całkiem nieźle.
                  • w_ojciech Re: Europo ucz się, ucz 19.01.06, 08:48
                    Częściowo działają także narzędzia dla języka polskiego.
                    Nie sprawdzałem tego dla Office, ale menu są po polsku.
    • schlagbaum Re: Europo ucz się, ucz 19.01.06, 07:55
      w_ojciech napisał:

> USA: Absolwenci chcą płacić za demaskowanie lewicowych profesorów
      > Stowarzyszenie absolwentów Uniwersytetu Kalifornii w Los Angeles oferuje
      >pieniądze studentom, którzy dostarczą materiały (taśmy, notatki) demaskujące
      profesorów o skrajnie lewicowych poglądach.

Co chcesz ??
      Walcza z terroryzmem.

Na swoj amerykanski sposob.

Podobno Kolo Gospodyn Wiejskich z Teksasu daje pieniadze swoim czlonkiniom za
      donoszenie na mezow.
      Musze jeszcze tylko link znalezc.
      • w_ojciech ten Wieczorowy Uniwersytet of California 19.01.06, 08:33
        musi być ciekawą uczelnią. Czekamy na dalsze osiągnięcia.
        Zapewne będą to kamienie milowe w rozwoju "cywilizacji
        Pax Americana".
    • t0g Re: Hi, hi, Europa zawsze wyprzeda jankesow: 19.01.06, 08:29
      Europa zawsze w przodzie. Biedne jankesy tylko probuja dorownac, ale kudy im tam!
      nedzne 30 nazwisk... To sie tak robi, o, prosze:

www.polonica.net/KTO_jest_KIM.htm
      • t0g Re: Errata: wyprzedza jankesow, oczywiscie. 19.01.06, 08:32
        • schlagbaum Re: Errata: wyprzedza jankesow, oczywiscie. 19.01.06, 11:55
          A dla ciebie to oczywiscie "normalka".

W koncu wiesz co sie na tych uczelniach wyprawia.
          • i-love-2-ski Re: Errata: wyprzedza jankesow, oczywiscie. 19.01.06, 15:12
            schlagbaum napisał:

> A dla ciebie to oczywiscie "normalka".
            >
            > W koncu wiesz co sie na tych uczelniach wyprawia.

i kto na tych przednich uczy,poziom na nich rzeczywiscie zastraszajaco dobry
            skoro "naukowcy" siedza na forumach polskich rzucajac miesem po scianach lub
            kabluja na bliznich,zamiast douczac gawiedz za co sa oplacani:))
      • tornson Polska jest skrajnie proamerykańska i znacznie 19.01.06, 16:41
        bliżej jej do zdziczałej USA niż do cywilizowanej Europy Zachodniej.
        • i-love-2-ski Re: Polska jest skrajnie proamerykańska i znaczni 19.01.06, 16:43
          tornson napisał:

> bliżej jej do zdziczałej USA niż do cywilizowanej Europy Wschodniej.tak tomson
          brzmi lepiej. jak wiadomo cywilizacji nauczylismy sie od twego zwiazku
          zdradzieckiego:))
    • i-love-2-ski Re: Europo ucz się, ucz 19.01.06, 15:15
      w_ojciech napisał:

> USA: Absolwenci chcą płacić za demaskowanie lewicowych profesorów
      > Stowarzyszenie absolwentów Uniwersytetu Kalifornii w Los Angeles oferuje pienią
      > dze
      > studentom, którzy dostarczą materiały (taśmy, notatki) demaskujące profesorów o
      > skrajnie
      > lewicowych poglądach.

ogolnie nie jest tak zle wojtusiu,gdyz wiadomo wiekszosc uczelni jest raczej
      lewicujaca,i to mocno,niz prawicujaca:)))mielismy ten maccartyzm juz w
      przeszlosci,ale,ze lubimy donosiki to nic nowego. w koncu wiadomo na kim sie
      wzorujemy,a ci wybrani wiadomo skad pochodza i czemu holduja:))
    • wujekjurek Re: Europo ucz się, ucz 19.01.06, 15:19
      "Demaskowanie lewicowych profesorów"??? Lista będzie baaaardzo długa.

"Tulane Law School [...] has not a single Republican or conservative faculty
      member; the Duquesne Law School [...] has one. The students I met at the
      University of Michigan could not identify a single conservative on their
      faculty, although they could name several Marxists."

Cały artykuł:
      www.frontpagemag.com/Articles/ReadArticle.asp?ID=7357
      • karbat Re: Europo ucz się, ucz 19.01.06, 15:48
        Jeden wodz,jeden narod ,jedna idea

USA narodem kapusiow ;(
        • wujekjurek Re: Europo ucz się, ucz 19.01.06, 16:29
          Sam widzisz do czego prowadzi dominacja lewicy w mediach.
      • xs550 prawica=ciemnogrod 22.01.06, 08:36
        Zwykle jest tak, ze im bardziej ktos jest wyksztalcony, tym bardziej lewicowe sa jego poglady. Ciemnogrod zazwyczaj utozsamia sie z prawica. Dlatego nie dziwi mnie, ze wsrod profesorow dominuja lewacy.
        • wujekjurek Re: prawica=ciemnogrod 22.01.06, 19:22
          Tak, tak, lewicowi profesorowie siedzą sobie wygodnie w uniwersyteckich
          miasteczkach, szczelnie oddzieleni od ludzi o których byt i świadomość walczą.
          • i-love-2-ski Re: prawica=ciemnogrod 22.01.06, 19:25
            wujekjurek napisał:

> Tak, tak, lewicowi profesorowie siedzą sobie wygodnie w uniwersyteckich
            > miasteczkach, szczelnie oddzieleni od ludzi o których byt i świadomość walczą.

a prawicujace oszolomy w rzadzie,nie siedza sobie w swoich "ivory
            towers',szczelnie odgrodzieni murami i alarmami od tych,ktorzy na nich glosuja?
            widziales jednego,ktory w Bronxie zyje?
            • wujekjurek Re: prawica=ciemnogrod 22.01.06, 22:03
              Byłaś kiedyś w Beverly Hills? Albo w West Palm Beach? To są sziedziby
              amerykańskiej lewicy. A tak na marginesie to analiza dochodów członków
              kongresu amerykańskiego nie wykazuje zależności bogactwa z przynależnością
              partyjną. Kncepcja Demokraty jako człowieka "z ludu" i Republikanina jako
              grubego faceta z cygarem to mit.
    • tornson I te totalitarne prawicowe gnidy z USA 19.01.06, 16:39
      mają czelność kogokolwiek uczyć demokracji?
      • i-love-2-ski Re: I te totalitarne prawicowe gnidy z USA 19.01.06, 16:44
        tornson napisał:

> mają czelność kogokolwiek uczyć demokracji?

he,he lepiej jak by jej uczyly te gnidy wschodnie,kablujac wprost z archipelagu
        gulag:)
        • che.guevara Re: I te totalitarne prawicowe gnidy z USA 19.01.06, 23:57
          i-love-2-ski napisał:

> tornson napisał:
          >
          > > mają czelność kogokolwiek uczyć demokracji?
          >
          > he,he lepiej jak by jej uczyly te gnidy wschodnie,kablujac wprost z archipelagu
          > gulag:)
          Po śmierci Stalina zniszczono całą machinę stalinowskiego terroru.
          Zresztą jakość życia w stalinowskich łagrach nie była wcale gorsza niż
          naprzykład jakość życia robotników z Londynu początków XIX wieku, których
          średnia długość życia wynosiła około 22 lata.
          Polecam lekturę Chomsky'ego, to co wyprawiali Stalin i Mao to pikuś przy tym co
          wyprawiali Anglosasi i inne mocarstwa kolonialne w XVIII i XIX wieku, a nawet
          później.
          • che.guevara O NIE! Odpowiadałaś na post Tomsona... :-/ 19.01.06, 23:59
            a ja się podpiąłem, znowu będą gadać że ja i Tomson to jedna osoba. :-(
          • galaxy2099 Gownowara teraz juz wiem czemu 22.01.06, 08:15
            z ciebie taki gowno-wara
            Bo ty uwielbiasz czerwonego guru Chomskiego.
            To jest i moj "ulubieniec". Marks przy nim to cienki bolek.
            A zastanawiales sie czemu ten komunistyczny agitatorek Chomski mieszka w tym
            paskudnym USA skoro slowwa dobrego o nim niegy nie powiedzial i nie napisal ???
            Pewnie sie nie zastanawiales bo proces myslowy jest ci obcy.
    • wujekjurek Ze źródła. 19.01.06, 17:09
      Dobrze by było gdyby korespondent PAP przeczytał przynajmniej kilka artykułów
      na stronie internetowej krytykowanej organizacji. Jakoś nie znalazłem tam
      wzmianki o płaceniu za "donosy" na profesorów ale może po prostu przeoczyłem.

Oto fragment opisu lewicowej demonstracji na UCLA:
      "Protesters roamed the halls, throwing open doors and screaming exhortations to
      professors and students alike. Other lectures were interrupted by radicals who
      briefly attended classes in which they were not even enrolled, and then made
      symbolic – and disruptive - exits."

www.bruinalumni.com/
      Z jakiegoś powodu media kreują wizerunek lewicy jako grupkę grzecznych ale
      zastraszonych chłopców i dziewczynek.
      • w_ojciech Re: Ze źródła. 19.01.06, 20:14
        Nie dysponuję innym info na temat płacenia za "patriotyczną"
        powinność absolwenta Unwersytetu Kalifornijskiego.

Mam drobne pytanie.
        Czy amerykańskie uczelnie są eksterytorialne?
        • wujekjurek Re: Ze źródła. 19.01.06, 22:01
          Co masz na myśli mówiąc eksterytorialne?
          • w_ojciech Re: Ze źródła. 19.01.06, 22:09
            wujekjurek napisał:
            > Co masz na myśli mówiąc eksterytorialne?
            -----------------------------------
            Tak jak teren ambasady. Np. policja nie może wejść
            na teren uniwersytetu bez pozwolenia rektora.

Nawet PRL-u szanowano to prawo.
            • wujekjurek Re: Ze źródła. 19.01.06, 22:34
              W PRL-u szanowano to prawo???
              • w_ojciech Re: Ze źródła. 19.01.06, 22:52
                wujekjurek napisał:
                > W PRL-u szanowano to prawo???
                -------------------------
                Ta uwaga jest z boku. Co z odpowiedzią na pytanie
                o eksterytorialność uczelni w USA?
                • wujekjurek Re: Ze źródła. 19.01.06, 23:13
                  Chodzi Ci o to czy jest jakiś przepis mówiący o tym, że policja nie ma prawa
                  wstępu na teren uniwersytetu?
                  • w_ojciech Re: Ze źródła. 20.01.06, 02:00
                    Chodzi o coś więcej. Jakie instrumenty ma w ręku rektor
                    amerykańskiego uniwersytetu by bronić niezależności
                    uczelni, chronić profesora,... ?
                    • t0g Re: Uniwersytety z reguły mają swoją własną 20.01.06, 11:52
                      policję, no i ta siłą rzeczy może łazić po campusie gdzie chce. A co do City
                      Police, szeryfa, County Police, State Police, FBI, to nie wiem, bo nigdy jakoś
                      mi nie przyszło do głowy sprawdzać.

Francja ma 500 gatunków serów, a USA 500 gatunków policji i trudno się rozebrać.
                    • wujekjurek Re: Ze źródła. 20.01.06, 16:22
                      Bronić przed kim? W jakich sytuacjach? Szczerze mówiąc nadal nie rozumiem o
                      co Ci chodzi.
                      • w_ojciech Re: Ze źródła. 21.01.06, 19:06
                        wujekjurek napisał:
                        > Bronić przed kim? W jakich sytuacjach? Szczerze mówiąc nadal nie rozumiem o
                        > co Ci chodzi.
                        ---------------------------------
                        Rektor nosi futro z soboli. Znak niezależności. Jest suwerenem.
                        Drobny przykład z Polski. Policja chciała sprawdzić legalność
                        oprogramowania w komputerach studenckich w domach akademickich.
                        Na to rektor nie wyraził zgody.

W niektówych uczelniach policja ma POZWOLENIE rektora na ściganie
                        delerów narkotykowych. Gdyby tego pozwolenia nie było, to policja
                        mogłaby się tylko przyglądać.
                        • wujekjurek Re: Ze źródła. 22.01.06, 18:50
                          Szczerze mówiąc nie wiem jakie są przepisy w tych sprawach.

O ile wiem o zgodę na wejście do pokoju studenta w akademiku policja nie będzie
                          pytała rektora ale mieszkańca pokoju czyli studenta. To w końcu student tam
                          mieszka a nie rektort więc chodzi tu o prawa studenta a nie administracji
                          uczelni. Gdyby rektor wydał zgodę na coś takiego to chyba przestałby być
                          rektorem. Jego Magnificencja może być suwerenem w sobolach ale nie jest
                          feudalnym władcą.

Jeśli chodzi o teren uniwersytetu to policja musi przestrzegać tych samych
                          przepisów, które dotyczą innych instytucji. Bez zgody prezesa, CEO proboszcza
                          policja nie może się bezkarnie kręcic chyba, że ma nakaz sądowy.
                          • w_ojciech Re: Ze źródła. 23.01.06, 16:37
                            wujekjurek napisał:
                            > Szczerze mówiąc nie wiem jakie są przepisy w tych sprawach.
                            > O ile wiem o zgodę na wejście do pokoju studenta w akademiku policja nie będzie
                            > pytała rektora ale mieszkańca pokoju czyli studenta.
                            -----------------------------
                            Teren uczelni jest eksterytorialny. Tak samo jak teren ambasady.
                            Sorry, ale policja MUSI pytać rektora.

I uwaga. W jednym z linków dotyczących sprawy jest powiedziane, że
                            właścicelem notatek nie jest student, lecz profesor lub kanclerz (rektor)!!!
                            • wujekjurek Re: Ze źródła. 26.01.06, 03:29
                              Nie chcę sie wdawać w niepotrzebne kłótnie ale czy możesz podać jakieś przepisy
                              na ten temat w Polsce? Jakoś mi się nie chce wierzyć, że wyższe uczelnie stoją
                              ponad prawem. Tradycja to jedno ale przepisy prawne to juz poważna sprawa.
                              • w_ojciech Re: Ze źródła. 26.01.06, 03:41
                                Kontekst 1.
                                "Oczywiście mówiąc o walce z narkotykami, otwieramy wiele głębokich kontrowersji. Na
                                ławeczkach przed biblioteką jednego z uniwersytetów od lat siedzą dilerzy. Wszyscy o tym
                                wiedzą, ale policja nie ma wstępu na teren uniwersytetu, a - w odróżnieniu od amerykańskich -
                                polskie uniwersytety swoich policji nie mają. Niektóre uczelnie pozwoliły policji ścigać dilerów
                                na swoim terenie. Inne boją się precedensu. Dylemat nie jest błahy. Eksterytorialność uczelni
                                to historyczna zdobycz, a po drugiej stronie jest przecież ludzkie życie."
                                hyperreal.info/drugs/go.to/art/2285
                                Kontekst 2.
                                "Należałem do tych osób, które trzy lata temu, kontestowały decyzję podpisania porozumienia
                                Władz naszej Akademii z Policją, co do jej uprawnień wchodzenia na teren Uczelni bez
                                wezwania przez Rektora. Uzasadnienie miałem tylko jedno. Eksterytorialność uczelni wcale
                                przecież nie wyklucza działania Policji na jej terenie - tyle że na konkretne zaproszenie i za
                                wiedzą gospodarzy."
                                www.biuletyn.agh.edu.pl/archiwum_bip/_2000/_83/10_83.html
                                Oczywiście takich przykładów jest więcej. Myślę, że to wystarczy by wyrobić sobie zdanie.
                                • wujekjurek Re: Ze źródła. 26.01.06, 04:05
                                  Google to potęga. Ja też potrafię takie rzeczy znaleźć. Nie chodzi mi jednak
                                  o "historyczne zdobycze". Mam na mysli jakąś Ustawę, Dekret itp. Dobrowolna
                                  umowa między rektorem a policją to nie to samo, to coś takiego jak małżeństwo
                                  lub rozwód, które są regulowane przepisami prawa cywilnego i władza się do tego
                                  nie miesza.

P.S. Nie zrozum mnie źle, ja nie chcę sie wdawać w niepoważne kłótnie, po
                                  prostu mnie to zaciekawiło. Ja studiowałem w Warszawie w latach PRL-u i wtedy
                                  dużo się o tym mówiło mimo, że wiadomo było, że akurat wyższe uczelnie były
                                  doskonale rozpracowane przez bezpiekę. Niemniej jednak mieliśmy świadomość
                                  (albo chcielismy mieć), że należymy do jednej z ostatnich (obok Kościoła)
                                  instytucji z jakąś tam niezależnością. Nidgy jednak nie przyszło mi do głowy,
                                  żeby sprawdzić podstawy prawne mojej dumy.
                                  • w_ojciech Re: Ze źródła. 26.01.06, 04:17
                                    To prawo było od zawsze. Inna kwestia jak ono było przez
                                    milicję w PRL-u respektowane. Przy okazji zapytam o to moich kolegów,
                                    którzy byli już rektorami. Zapewne wiedzą jak to wyglądało
                                    w szczegółach.
                                    • wujekjurek Re: Ze źródła. 26.01.06, 04:26
                                      No właśnie, często słyszałem "to prawo było od zawsze". A teraz przychodzi do
                                      głowy pytanie: czy to prawo rzeczywiście było czy my chcielismy wierzyć, że
                                      było?
                                      • w_ojciech Re: Ze źródła. 26.01.06, 04:29
                                        No tak, ale w jaki sposób ono mogło być wykonywane gdy rektor
                                        był wyznaczany przez KC lub KW?

Wtedy to był taki kwiatek do kożucha
                                        • wujekjurek Re: Ze źródła. 26.01.06, 05:37
                                          O to mi chodzi. Po pierwsze nie znamy szczegółów tego prawa a tak w ogóle to
                                          cała sprawa nie miała znaczenia w czasach "władzy ludowej".
        • t0g Re: Lekarzu, lecz się wpierw sam 19.01.06, 22:09
          Te polskie internetowe "listy proskrypcyjne" jakos Ci nie przeszkadzają, co?
          • borrek Re: Lekarzu, lecz się wpierw sam 19.01.06, 23:09
            Badania dosyc stare ale....:-)))
            Tylko nie podajcie statystyk laureatow nagrody Nobla.
            www.fronda.pl/arch/04-05/046-047.htm
            • t0g Re: Zestaw z wynikami analogicznych badan w Polsce 20.01.06, 05:32
              Oczywiscie, nie mozesz tego zrobic, bo nikt takich wynikow nie publikowal. Nawet
              pewnie nie robil. Wyniki sa miarodajne dopiero wtedy, gdy sie je zestawi z
              wynikami analogicznych badan w wielu karajach. A jak badan nie zrobiono, to
              mozna wierzyc, ze wokol same potegi intelektu i miec niezaklocony komfort
              psychiczny.

Ostatnio, pamietam, byl jakis test mlodziezy licealnej, w ktorym USA uplasowaly
              sie prawie na samym dole, na miejscu 23 na 29, czy cos takiego. Ex equo sie
              uplasowaly. Z Polska.

Listy noblistow Ci nie bede przytaczac, ale z tzw. "Lista szanghajska" (podajaca
              ranking 500 najlepszych uniwersytetow na swiecie) moglbys sie zapoznac. Bardzo
              pouczajaca.
              • t0g Re: Masz tu, Borrek, pierwsze 100 uczelni z Listy 20.01.06, 05:37
                Szanghajskiej (jako wyksztalcony czlowiek musiales slyszec o tej liscie, prawda?).

ed.sjtu.edu.cn/rank/2005/ARWU2005_Top100.htm
                • t0g Re: A tu cala liste. 20.01.06, 07:44
                  ed.sjtu.edu.cn/rank/2004/top500list.htm
                  • borrek Re: A tu cala liste. 20.01.06, 08:04
                    To dobrze czy zle?
                    • polski_francuz Re: A tu cala liste. 20.01.06, 08:32
                      Dobrze dla Amerykanow, zle dla kontynentalnej Europy

PF
    • t0g Re: Rzeczywiscie szum sie zrobil wokol tej sprawy 21.01.06, 08:48
      Faktycznie oferowali 100 $ za takie donosy. Zrobil sie szum. Jakics trzech
      waznych jegomosciow w protescie zrezygnowalo z czlonkostwa "Advisory Board"
      tego "Bruin Alumni Association". O jednym z nich tutaj:

www.latimes.com/news/local/la-me-rogan19jan19,1,7049109.story

Prezez tego stowarzyszenia absolwentow to jakis mlody 24-letni facio. Czyzby
      "Mlodziez WszaAmerykanska", czy cos w tym stylu?

• xs550 tesknota za faszyzmem? 22.01.06, 08:30
      Brzmi jak faszyzm.
    • t0g Re: Kurcze blade jak w USA w czasie podniesienia 26.01.06, 04:51
      w kosciele zdarzy sie, ze ktos z wiernych pierdnie, a akurat jest przy tym
      europejski dziennikarz, to zaraz nastepnego dnia w Europie sa wielkie naglowki w
      gazetach: "Amerykanie nie szanuja swietosci, pierdza w kosciele w czasie
      podniesienia!" Ludzie, opanujcie sie, zauwazcie, ze jak jeden Amerykanin lub
      mala grupka Amerykanow cos robi, to niekoniecznie to jeszcze oznacza, ze jest to
      zjawisko wszechogarniajace.
      • puls.usa Re: Kurcze blade jak w USA w czasie podniesienia 26.01.06, 05:23
        pozwolisz ze cos dorzuce

>>> Czasem, kiedy jesteś smutny, nikt nie widzi twojego strapienia...
        >>> Czasem, kiedy płaczesz, nikt nie widzi twoich łez...
        >>> Czasem, kiedy jesteś szęśliwy, nikt nie widzi twojego uśmiechu...
        >>> Czasem, kiedy się śmiejesz, nikt nie widzi twojej radości...
        >>> Ale weź tylko pierdnij...
        • wujekjurek Re: Kurcze blade jak w USA w czasie podniesienia 26.01.06, 05:39
          Mało brakowało a bym ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka