the.gypsy Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:37 niech potezne polskie np. "centrum handlowe bemowo" zrobi tak o niemcach. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do the.gypsy 27.03.06, 17:11 the.gypsy napisał: > niech potezne polskie np. "centrum handlowe bemowo" zrobi tak o niemcach. Nie. Jestem przeciwny wszelkiego rodzaju swinstwom bez krzty smaku. Kto takie rzeczy robi - dyskwalifikuje siebie automatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
surg Wlasciciel Metro Gruppe to niejaki.. 27.03.06, 16:39 Otto Beisheim. Byly SS-Scharfuehrer w SS-Leibstandarte Adolf Hitler. I co tu sie dziwic.. Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Właściciel tej firmy to były nazista więc ? 27.03.06, 17:05 No cóż...Związek "Wypędzonych" za prezydenta miał naziste Hansa Krugera. Odpowiedz Link Zgłoś
lord_peter Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:41 Czy wśród osób wypowiadających się na tym forum nie znalazł się nikt, kto został okradziony przez rodaków? Czy nikomu złodzieje nie zapie..li radia z samochodu, kołpaków z kół, portfela, telefonu komórkowego? Smutne ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kubazowsik Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:53 lord_peter napisał: > Czy wśród osób wypowiadających się na tym forum nie znalazł się nikt, kto > został okradziony przez rodaków? Czy nikomu złodzieje nie zapie..li radia z > samochodu, kołpaków z kół, portfela, telefonu komórkowego? > > Smutne ale prawdziwe. Mi złodzieje ukradli wypasiony rower, mój dom okradli, sklep Ojca, itd... ale czy to dziwne że w Polsce kradną Polacy - k****, to co napisałeś nie jest specjalnie odkrywcze.... Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:45 kupilem w Mediamarkt i mnie nie zaresztowali :))))) czy przesto ze jetsm z polski? Odpowiedz Link Zgłoś
r3003 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:53 Jak tak dalej pójdzie, to będą się do nas zwracać per "polskie świnie" albo "polscy bandyci" - dokładnie tak samo jak za czasów okupacji! Niestety, historia pokazała jaki naród na świecie był najbardziej bandycki. Spece od marketingu uznali, że taka reklama trafi do Niemców (widocznie nie bez powodu, bo myślenie z czasów Fuhrera jest ciągle żywe w tym narodzie) - widać z tego jasno, że nie zrozumieli do tej pory tragicznej lekcji historii. Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili jaka jest prawda 27.03.06, 16:55 98% wszystkich popelnionych w krajach zachodnie drobnych przestepstw idzie na konto wschodu europy, jest prawda ze wasaci z Polski sa pod specjalnym nadzorem, nie tylko w Niemczech. W GB jest to samo, Holandii tez, po otwrciu granic dla wschodu, kradzieze w sklepach przybieraja zastraszajace rozmiary. Wlasciciele marketow, przymykali oko, widzac nedze polska kradnaca jedzenie, ale chyba juz tego za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
joeef Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:55 Nie dla idiotow? WYLACZNIE! Wy im pieniadze a oni was pod but. Typisch deutsche Metalität. Die Pole werden immer doof! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-kub GAZETA - bardzo nieładnie 27.03.06, 16:56 nieładnie hotlinkować do cudzego pliku! Teraz Youtube go pewnie zablokowała bo nie działa. Czy ktoś go ściągnął? Odpowiedz Link Zgłoś
andre_kuba Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:56 Prawda chamstwo i Chamy Odpowiedz Link Zgłoś
pilsko1 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:57 Sądzę, że naturalną reakcją Polaków winien być totalny bojkot tej firmy, ale konsekwentny i solidarny, aż do skutku, tzn. do wyniesienia się tych śmierdzieli z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d gdyby wsrod nich byl jedenj Zyd lub Turek 27.03.06, 17:00 to by byl skandal miedzynarodowy... Odpowiedz Link Zgłoś
jami8 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:01 A nie zwróciliście uwagi na - "nie tylkio dla idiotów"? albo na -zadowolonego z siebie teksańczyka wskazującego na was paluchem? Media Markt ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an okropna ta reklama 27.03.06, 17:03 czuje sie obrazona i zaraz napisze maila do mm na ten temat!! powinni oficjalnie przeprosic Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Napisalem do Mediamarktw Niemczech i nawet odpisal 27.03.06, 17:03 Wiem,ze Polonia w Niemczech dosyc ostro zareagowala.Temat ten byl juz wczesniej poruszany na forum dla Polonii niemieckiej.Poszlo kilka "milych" maili i juz reklame zdjeli dzisiaj okolo poludnia ze swojej strony internetowej. Ja tez do nich dzisiaj rano napisalem i o dziwo po 2 godzinach dostalem odpwiedz.Bardzo przepraszaja i oczywiscie nie mieli w cale w zamiarze nikogo urazic-terefere:) Jak ktos zna niemiecki to niech sam przeczyta. Unsere neue Kampagne unter dem Motto "Bester Fanausrüster aller Zeiten" knüpft nahtlos an ihre erfolgreiche Vorgängerin "Bester Media Markt aller Zeiten - Wir holen den Titel!" an. In den TV- und Funkspots begrüßen unsere drei Legenden des Sparens - Oliver Pocher, Roland Nitschke alias Cowboy Schulze und Joachim Steinhöfel - Fußballfans aus aller Welt und überzeugen sie durch die typische Media Markt-Viererkette: starke Marken und größte Auswahl zum tiefsten Preis und mit bestem Service. Sie tun dies in der gewohnt pointierten und witzigen Art. Klischees - wie die im Spot "Polen" - werden dabei massiv überzogen dargestellt - und dadurch auch als solche entlarvt. Die ernsthafte Wiedergabe flacher Klischees würde sich für ein Unternehmen wie Media Markt, das in mittlerweile zwölf Ländern Menschen aller europäischen Nationen beschäftigt und Kunden aller Ethnien in seinen Märkten begrüßt, im Übrigen verbieten. Wir bedauern, dass unser Spot Sie persönlich beleidigt hat und möchten uns dafür ausdrücklich bei Ihnen entschuldigen. Mit freundlichen Grüßen Romy Zschörner Media Markt Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Re: Napisalem do Mediamarktw Niemczech i nawet od 27.03.06, 17:06 Zapytaj ich jeszcze co robił w latach wojennych własciciel firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Napisalem do Mediamarktw Niemczech i nawet od 27.03.06, 17:18 Otto Beisheim byl czlonkiem SS Leibstandarte Adolf Hitler-ale oni o tym nie pisza:))) Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar Re: Napisalem do Mediamarktw Niemczech i nawet od 27.03.06, 17:11 a napisales kiedys list nawolujacy rodakow do zaprzestania kradziezy samochodow i innych mniej i bardziej uzyteczbnych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Napisalem do Mediamarktw Niemczech i nawet od 27.03.06, 17:19 Nie-tak samo jak nie pisalem do kazdego Niemca,zeby nie sympatyzowal z nazistowska ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: daj mi jej maila.... 27.03.06, 17:27 kundenbetreuung4@mediamarkt.de -z tego mi odpisala-jakos tak dziwnie kundenbetreuung przez dwa "uu"?? A wyslalem mojego maila na: E-Mail: kontakt@mediamarkt.de Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: daj mi jej maila.... 27.03.06, 18:19 co dziwne: betreu/en i sufiks -ung, więc Betreuung? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Tez napisalem wlasnie maila... 27.03.06, 17:20 zapytalem czy nie rownie "smieszne" bylo by wykorzystanie Turkow lub Zydow..rownie smieszna kampania. Cos o kradziezylub handlowaniu sie po zydowsku.. Zobaczymy co odpisza.. Niemcy pozwalaja soebie w jedna strone za duzo, ale z drugiej strony maja pietra..wiedza ze Polacy siedza cicho bo masa pracuje na czarno.. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.taca Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:04 1. To przykre, że nie potrafimy śmiać się z siebie. 2. Mnie ta reklama nie bulwersuje, bo dlaczego miałaby, skoro nigdy nic nie ukradłem? 3. Za to bulwersują mnie inni Polacy, którzy kradną na potęgę samochody. To właśnie dzięki nim powstają potem takie reklamy... 4. A Mediamarktu bojkotować nie muszę, bo i tak tam nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:08 " Za to bulwersują mnie inni Polacy, którzy kradną na potęgę samochody. To > właśnie dzięki nim powstają potem takie reklamy..." Ta reklama powtarza stereotypy używane przez Nazistów(Polacy bandyci itd). Twierdzisz więc że Polacy są winni tego iż byli mordowani przez Nazistów ? Zastanów się nad czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:14 stereotyp zlodzieja Polaka skonstruowali sobie reprezentanc Polski za granica... czemu nikt nie mowi o Czechach zlodziejach Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do wj1980x 27.03.06, 17:17 wj1980x napisał: > " Za to bulwersują mnie inni Polacy, którzy kradną na potęgę samochody. To > > właśnie dzięki nim powstają potem takie reklamy..." > Ta reklama powtarza stereotypy używane przez Nazistów(Polacy bandyci itd). > Twierdzisz więc że Polacy są winni tego iż byli mordowani przez Nazistów ? > Zastanów się nad czym piszesz. Zgadzam sie z Toba. Nie pisz jednak zgodnie z poprawnoscia polityczna. Powinienes napisac: "Ta reklama powtarza stereotypy uzywane przez NIEMCOW ... itd. - bo nazistow latwo mozna umiescic na Ksiezycu. Wiadomo, ze nazisci byli NIEMCAMI! Rzeczy nalezy nazywac po imieniu. W 1939r. Polski nie napadli nazisci. Napadly ja NIEMCY! Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Re: do wj1980x 27.03.06, 17:20 Masz racje. Nieświadomie popełniłem błąd, którego przeważnie sam staram się unikać. Dziękuję za zwrócenie uwagi. W końcu nie każdy Niemiec który mordował Polaków był nazistą. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.taca Re: do wj1980x 27.03.06, 17:30 O Boże, ile w Was nienawiści! Co ma wspólnego reklama Mediamarkt z nazistami? Zastanów się lepiej nad słowami "...jako i my odpuszczamy naszym winowajcom...". Odpowiedz Link Zgłoś
theladyofthehousespeaking Re: do wj1980x 27.03.06, 17:32 kapitan.taca napisał: > O Boże, ile w Was nienawiści! > Co ma wspólnego reklama Mediamarkt z nazistami? Osoba właściciela, SS-mana. Biogram: de.wikipedia.org/wiki/Otto_Beisheim Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.taca Re: do wj1980x 27.03.06, 17:34 theladyofthehousespeaking napisał: > kapitan.taca napisał: > > > O Boże, ile w Was nienawiści! > > Co ma wspólnego reklama Mediamarkt z nazistami? > > > Osoba właściciela, SS-mana. > Papież też był w hitlerjugend. I co? Odpowiedz Link Zgłoś
theladyofthehousespeaking Re: do wj1980x 27.03.06, 17:37 kapitan.taca napisał: > Papież też był w hitlerjugend. I co? I wzbudzało to kontrowersje. Co innego organizacja młodzieżowa a co innego jednostka SS. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.taca Re: do wj1980x 27.03.06, 17:42 theladyofthehousespeaking napisał: > > Papież też był w hitlerjugend. I co? > > > I wzbudzało to kontrowersje. > Co innego organizacja młodzieżowa a co innego jednostka SS. Czyli ktoś, kto był w SS/Hitlerjugend/KPZR/PZPR/NSDAP itd. nie może się zmienić i stać się dobrym człowiekiem? Zaznaczam: nie twierdzę, że prezes Mediamartku jest dobrym człowiem. Nie mam zielonego pojęcia o tym człowieku i mnie on nie obchodzi. Obchodzi mnie jednak to, że komuś "z przeszłością" nie daje się drugiej szansy (w tym katolickim kraju, gdzie wszystkie dzieci chodzą na religię i uczą się o miłości Bożej). Odpowiedz Link Zgłoś
theladyofthehousespeaking Re: do wj1980x 27.03.06, 17:52 kapitan.taca napisał: > Czyli ktoś, kto był w SS/Hitlerjugend/KPZR/PZPR/NSDAP itd. nie może się zmienić > i stać się dobrym człowiekiem? > Zaznaczam: nie twierdzę, że prezes Mediamartku jest dobrym człowiem. Nie mam > zielonego pojęcia o tym człowieku i mnie on nie obchodzi. Obchodzi mnie jednak > to, że komuś "z przeszłością" nie daje się drugiej szansy (w tym katolickim > kraju, gdzie wszystkie dzieci chodzą na religię i uczą się o miłości Bożej). Uważam, że każdy człowiek powinien mieć szansę się zmieniać, wszyscy popełniamy w zyciu błędy i gdyby za każdy błąd przyszło nam płacić głową ta planeta byłaby bezludna. Natomiast, jak Otto Beisheim, były SS-man wykorzystał tę szansę przemiany ? Tym, że jego firmy finansują reklamy utrwalające stare, nazistowskie stereotypy ( "polnische Banditen" ) ? Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Re: do wj1980x 27.03.06, 17:59 Masz problem bo jestem ateistą :) A to mają wspólnego że Niemieckie państwo w okresie IIWŚ używało tych samych stereotypów do uzasadniania mordowania Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do kapitana.tacy 27.03.06, 18:27 kapitan.taca napisał: > theladyofthehousespeaking napisał: > > > kapitan.taca napisał: > > > > > O Boże, ile w Was nienawiści! > > > Co ma wspólnego reklama Mediamarkt z nazistami? > > > > > > Osoba właściciela, SS-mana. > > > > Papież też był w hitlerjugend. I co? A ja bylem w ZMP! I co z tego?! Inaczej nie ukonczylbym szkoly sredniej. Takie to byly czasy (pierwsza polowa lat 1950). Czasami jest tak, ze trzeba uzywac zdrowego rozsadku. Nie pisz wiec glupot. W tym czasie nalezenie do Hitlerjugend nie mialo nic wspolnego z wolnym wyborem. Jak tego nie rozumiesz, to nie zabieraj glosu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do kapitana.tacy 27.03.06, 18:21 Bardzo prosze, nie powoluj sie na Boga. Przestrzegaj PRAWDY HISTORYCZNEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: do wj1980x 27.03.06, 18:22 wj1980x napisał: > Masz racje. Nieświadomie popełniłem błąd, którego przeważnie sam staram się > unikać. > Dziękuję za zwrócenie uwagi. W końcu nie każdy Niemiec który mordował Polaków > był nazistą. Serdecznie dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
theladyofthehousespeaking nie kupujcie u starego SS-mana 27.03.06, 17:21 Biogram Otto Beisheim'a, właściciela Metro Group, czyli właściciela takich sieci jak MediaMarkt, Saturn, Real czy Makro Cash & Carry : de.wikipedia.org/wiki/Otto_Beisheim Niestety w języku niemieckim. W każdym razie ten dziad to autentyczny SS-man... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: nie kupujcie u starego SS-mana 27.03.06, 17:31 Przeczytałem link do Wikipedii. Beisheim służył w dywizji pancernej LSAH, w stopniu Sturmanna czyli kaprala. Nie wiadomo, co robił, może był kierowcą, może strzelcem, może radiotelefgrafistą. Po dostaniu się do niewoli brytyjskiej był poddany "denazyfikacji", ciekawe zresztą, jak. Czy wpychali mu kij od szczotki? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: nie kupujcie u starego SS-mana 27.03.06, 18:38 zigzaur napisał: > Przeczytałem link do Wikipedii. > > Beisheim służył w dywizji pancernej LSAH, w stopniu Sturmanna czyli kaprala. Ni > e > wiadomo, co robił, może był kierowcą, może strzelcem, może radiotelefgrafistą. > Po dostaniu się do niewoli brytyjskiej był poddany "denazyfikacji", ciekawe > zresztą, jak. Czy wpychali mu kij od szczotki? Moze to robili, bo bywaja debile, ktorzy probuja wyprostowac jelita czlowiekowi, lub baranowi rogi. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do theladtheladyof thehousespeaking 27.03.06, 18:32 theladtheladyofthehousespeaking napisał: > Biogram Otto Beisheim'a, właściciela Metro Group, czyli właściciela takich > sieci jak MediaMarkt, Saturn, Real czy Makro Cash & Carry : > > de.wikipedia.org/wiki/Otto_Beisheim > Niestety w języku niemieckim. W każdym razie ten dziad to autentyczny SS- man... O ile ten szkop byl rzeczywiscie SS-manem to powinno sie go bojkotowac w 100%- ach! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.rebel bojkot MediaMarkt i Saturna! 27.03.06, 17:22 - bo to ta sama firma. zobaczycie jak szybko beda nas przepraszac. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Bojkot Polactwa... 27.03.06, 17:26 a co gdyby ku uciesze Polakow zamieszkalych w UE uwolnic od Plagi Polactwa wywlewajacego sie z kraju. Bez znajomosci jezyka za to pelnych cwaniackich zapedow....Nie dziwie sie dlaczego taka rekalma sie pojawila i pojawia sie inne. Polactwa prosze nie mylic z Polakami. Tych jest wielu i szczerze powiedziawszy jesli nawet widz aPolactwo to staraja sie je ominac bez szukania kontaktu...We mnie jako Polaka zamieskzalego za granica ta reklama nie uderza...sam chetnie bym zamknal granice dla Polactwa... Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Bojkot Polactwa... 27.03.06, 17:44 Piszac te pomyje udowodniles,ze nawet do poziomu Polactwa ci bardzo daleko.Robisz we wlasne gniazdo i nawet nie czujesz jak smierdzi.Zrozum,ze dla Niemca po ogladnieciu takiej reklamy nie ma dobrych i zlych Polakow,sa tylko zlodzieje.Ale jesli nawet tak prostych rzeczy nie rozumiesz,to nie wiem jaka prace ty za granica wykonujesz.Chyba ze zagranica to Bialorus,a ty jestes traktorzysta w PGR-ze. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do alterparts 27.03.06, 18:50 alterpars napisał: > a co gdyby ku uciesze Polakow zamieszkalych w UE uwolnic od Plagi Polactwa > wywlewajacego sie z kraju. Bez znajomosci jezyka za to pelnych cwaniackich > zapedow....Nie dziwie sie dlaczego taka rekalma sie pojawila i pojawia sie > inne. Polactwa prosze nie mylic z Polakami. Tych jest wielu i szczerze > powiedziawszy jesli nawet widz aPolactwo to staraja sie je ominac bez szukania > kontaktu...We mnie jako Polaka zamieskzalego za granica ta reklama nie > uderza...sam chetnie bym zamknal granice dla Polactwa... Oto slowa takiego, ktory uwaza sie za super-madrego! W rzeczywistosci jest super- ... nazwe pozostawiam forumowiczom. Dear Alterparts: It is nice to be important, but it is much more important to be nice. Thou shall NOT shit in your own nest! - You miseable cretin! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars do wet 3 27.03.06, 20:09 nie nie uwazam sie za super madrego. Szczerze owiedziawszy nawet zaluje ze wszedlem na to forum. Ale skoro juz o tm mowa zastanowiles sie jakie byly powody tego ze taka wlasnie rekalma sie pojawila bo jak widze masz wyrobione zdanie na kazdy temat..? Niemcom tak sie przysnilo bez powodu ze Polacy to zlodzieje???? Pewnie dowcipy o Polakach becne w niemieckiej TV to tez wymysl bujenej niemieckiej fantazji? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do alterparts 27.03.06, 22:35 To, czego nakradli sie w czasie ostatniej wojny wystarczylo im z nadwyzka na odbudowe i "cud gospodarczy" jaki przezywali w drugiej polowie lat 1950-tych. Nie mysl, ze Plan Marshalla to zrobil! Dobrze by bylo gdybys siadl na cztery litery i dokladnie zapoznal sie z historia lat 1940-60. Nie zaszkodzi Twojej urodzie na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
martinidry bojkotujcie Media Markt !!!!!!!!!! 27.03.06, 17:24 BOJKOTUJCIE MEDIA MARKT nie dajcie chamom zarobic. Ciekawe co by bylo jakby ktos zrobil reklame z Hitlerem ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: bojkotujcie Media Markt !!!!!!!!!! 27.03.06, 17:27 alez nie kupujcie...bojkotujcie....omijajcie....Polska za kilka alt bedzie pieknym skansenem z wieloma pieknymi kosciolami, piekna przyroda iiiii...to by bylo na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
argona Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:29 proponuje reklamy wyśmiewające niemieców np.coś o hitlerowcach-dla nich to bardzo drażliwy temat Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:35 A wiec jednak, są dla idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
felizasia Bojkot media markt!!! 27.03.06, 17:37 DAMY IM NAUCZKE, JAK OGLOSIMY BOJKOT TEGO SKLEPU!!INACZEJ NIGDY NIE NAUCZA SIE SZANOWAC POLAKOW, BEDZIE WYGLADAC TAK , ZSE MOGA NAM WYLAC NA GLOWE KUBEL POMYJ A MY TYLKO SCHYLIMY GLOWE!!!!NIGDY WIECEJ!!!BOJKOT SALONOW MEDIA MARKT!!!A POZA TYM SLYSZALAM ZE NIE JEST WCALE TAK TANIO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mroks powinni tego zabronic ;P 27.03.06, 17:38 MediaMarkt? Chyba jednak dla idiotów... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A GW ciagle cytuje krytyczne glosy gazet niemiecki 27.03.06, 17:42 ch o Polsce; mieszkam tu juz lat 17: ta pogarda dla Polakow (czesto oficjalnie ukrywana, bo nie wypada), to stala czesc tutejszej "kultury" medialnej i politycznej; licza sie Francuzi - nie znajdziecie zadnej chamskiej uwagi na temat Francji oraz Brytyjczycy i Amerykanie (ich sie nie lubie, ale czuje sie przed nimi respekt); natomiast Wlosi, Hiszpanie i - przede szytskim - Polacy to "druga kategoria"; z nich wolno sie "nabijac"; zas gdy np. Wlosi cos zlosliwego o Niemcach powiedza i napisza, to od razu wielka obraza; Niemcy lubia sie po chamsku nasmiewac z tych, ktorych uwazaja za gorszych i slabszych; biada jednak kazdemu, kto zaczalby sie nasmiewac z nich; a moznaby przeciez w Polsce zrobic "kampanie reklamowa" w podobnym stylu na rzecz Allianzu, ktory ubezpieczal Auschwitz; czy na temat firmy "Bayer" (przejela czesc przemyslu farmaceutycznego): np. "lekarstwa Bayeru sa najbardziej skuteczne; wyleczyly Zydow w czasie II wojyn swiatowej"; czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: A GW ciagle cytuje krytyczne glosy gazet niem 27.03.06, 17:53 GW nigdy po stronie Polaków. GW szmata do ucierania dupy Niemcom i innym gadom z UE. GW nie jest przeciez gazetą polską.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Propozycja 27.03.06, 19:51 Proponuje zorganizowac pikiety przed wszystkimi sklepami Media Markt w Polsce, z transparentami typu: "Tylko niemiecki gaz usuwa wszystkie problemy", albo: "Chcesz kupic niemiecka chale, idz do Media Markt, "made in Germany" na chwale" Odpowiedz Link Zgłoś
brynk w Niemczech jest przedstawicielstwo Poloni.....? 27.03.06, 17:43 nie wiedziałem , ze w Niemczech jest organizacja Polonijna ....., Niemiec to kawał h.... zawsze i wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: w Niemczech jest przedstawicielstwo Poloni.. 27.03.06, 17:47 niestety, pomimo wielkiej liczebnosci Polonii niemieckiej, do tej pory organizacje polonijne byly (i chyba jeszcze sa) mocno ze soba sklocone; kazdy probuje dzialac na wlasna reke, i od Niemcow jakas kase dla siebie "wykroic"; zas wladzom niemieckim w to graj; divida et impera brynk napisał: > nie wiedziałem , ze w Niemczech jest organizacja Polonijna ....., Niemiec to > kawał h.... zawsze i wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 "Rodzina narodów europejskich"...)) 27.03.06, 17:51 Dobry szkop to martwy szkop... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: "Rodzina narodów europejskich"...)) 27.03.06, 17:55 mg2005 napisał: > Dobry szkop to martwy szkop... BRAWO ! a ja dodam , ze szwab to hitlerowiec Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:47 Po co to larum od 16 lat GW z naczelnym pluje nam prosto w oczy,a my jeszcze to chwalimy.Żadna wojna i zabory nie zniszczyły polski i polakow jak ta rasistowska antypolska GW ze swym naczelnym sprzedawczykiem działaczy solidarności.I popierającą złodziei i zdrajców jak no sam!!! Odpowiedz Link Zgłoś