Dodaj do ulubionych

Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Polaków

• the.gypsy Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:37
      niech potezne polskie np. "centrum handlowe bemowo" zrobi tak o niemcach.
      • wet3 do the.gypsy 27.03.06, 17:11
        the.gypsy napisał:

> niech potezne polskie np. "centrum handlowe bemowo" zrobi tak o niemcach.

Nie. Jestem przeciwny wszelkiego rodzaju swinstwom bez krzty smaku. Kto takie
        rzeczy robi - dyskwalifikuje siebie automatycznie.
    • surg Wlasciciel Metro Gruppe to niejaki.. 27.03.06, 16:39
      Otto Beisheim. Byly SS-Scharfuehrer w SS-Leibstandarte Adolf Hitler.
      I co tu sie dziwic..
      • wj1980x Właściciel tej firmy to były nazista więc ? 27.03.06, 17:05
        No cóż...Związek "Wypędzonych" za prezydenta miał naziste Hansa Krugera.
    • lord_peter Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:41
      Czy wśród osób wypowiadających się na tym forum nie znalazł się nikt, kto
      został okradziony przez rodaków? Czy nikomu złodzieje nie zapie..li radia z
      samochodu, kołpaków z kół, portfela, telefonu komórkowego?

Smutne ale prawdziwe.
      • kubazowsik Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:53
        lord_peter napisał:

> Czy wśród osób wypowiadających się na tym forum nie znalazł się nikt, kto
        > został okradziony przez rodaków? Czy nikomu złodzieje nie zapie..li radia z
        > samochodu, kołpaków z kół, portfela, telefonu komórkowego?
        >
        > Smutne ale prawdziwe.

Mi złodzieje ukradli wypasiony rower, mój dom okradli, sklep Ojca, itd... ale
        czy to dziwne że w Polsce kradną Polacy - k****, to co napisałeś nie jest
        specjalnie odkrywcze....
    • polani Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:45
      kupilem w Mediamarkt i mnie nie zaresztowali :)))))
      czy przesto ze jetsm z polski?
    • r3003 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:53
      Jak tak dalej pójdzie, to będą się do nas zwracać per "polskie świnie"
      albo "polscy bandyci" - dokładnie tak samo jak za czasów okupacji! Niestety,
      historia pokazała jaki naród na świecie był najbardziej bandycki.
      Spece od marketingu uznali, że taka reklama trafi do Niemców (widocznie nie bez
      powodu, bo myślenie z czasów Fuhrera jest ciągle żywe w tym narodzie) - widać z
      tego jasno, że nie zrozumieli do tej pory tragicznej lekcji historii.
    • mobileinmobili jaka jest prawda 27.03.06, 16:55
      98% wszystkich popelnionych w krajach zachodnie drobnych przestepstw idzie na konto wschodu europy, jest prawda ze wasaci z Polski sa pod specjalnym nadzorem, nie tylko w Niemczech. W GB jest to samo, Holandii tez, po otwrciu granic dla wschodu, kradzieze w sklepach przybieraja zastraszajace rozmiary.

Wlasciciele marketow, przymykali oko, widzac nedze polska kradnaca jedzenie, ale chyba juz tego za duzo.
    • joeef Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:55
      Nie dla idiotow? WYLACZNIE! Wy im pieniadze a oni was pod but. Typisch deutsche
      Metalität. Die Pole werden immer doof!
    • ja-kub GAZETA - bardzo nieładnie 27.03.06, 16:56
      nieładnie hotlinkować do cudzego pliku!
      Teraz Youtube go pewnie zablokowała bo nie działa.

Czy ktoś go ściągnął?
    • andre_kuba Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:56
      Prawda chamstwo i Chamy
    • pilsko1 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 16:57
      Sądzę, że naturalną reakcją Polaków winien być totalny bojkot tej firmy, ale
      konsekwentny i solidarny, aż do skutku, tzn. do wyniesienia się tych
      śmierdzieli z Polski.
    • camel_3d gdyby wsrod nich byl jedenj Zyd lub Turek 27.03.06, 17:00

to by byl skandal miedzynarodowy...
    • jami8 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:01
      A nie zwróciliście uwagi na
      - "nie tylkio dla idiotów"?

albo na

-zadowolonego z siebie teksańczyka wskazującego na was paluchem?

Media Markt ma....
    • mary_an okropna ta reklama 27.03.06, 17:03
      czuje sie obrazona i zaraz napisze maila do mm na ten temat!! powinni
      oficjalnie przeprosic
    • magnusg Napisalem do Mediamarktw Niemczech i nawet odpisal 27.03.06, 17:03
      Wiem,ze Polonia w Niemczech dosyc ostro zareagowala.Temat ten byl juz wczesniej
      poruszany na forum dla Polonii niemieckiej.Poszlo kilka "milych" maili i juz
      reklame zdjeli dzisiaj okolo poludnia ze swojej strony internetowej.
      Ja tez do nich dzisiaj rano napisalem i o dziwo po 2 godzinach dostalem
      odpwiedz.Bardzo przepraszaja i oczywiscie nie mieli w cale w zamiarze nikogo
      urazic-terefere:)
      Jak ktos zna niemiecki to niech sam przeczyta.

Unsere neue Kampagne unter dem Motto "Bester Fanausrüster aller Zeiten"
      knüpft nahtlos an ihre erfolgreiche Vorgängerin "Bester Media Markt aller
      Zeiten - Wir holen den Titel!" an. In den TV- und Funkspots begrüßen unsere
      drei Legenden des Sparens - Oliver Pocher, Roland Nitschke alias Cowboy
      Schulze und Joachim Steinhöfel - Fußballfans aus aller Welt und überzeugen
      sie durch die typische Media Markt-Viererkette: starke Marken und größte
      Auswahl zum tiefsten Preis und mit bestem Service.

Sie tun dies in der gewohnt pointierten und witzigen Art. Klischees - wie
      die im Spot "Polen" - werden dabei massiv überzogen dargestellt - und
      dadurch auch als solche entlarvt. Die ernsthafte Wiedergabe flacher
      Klischees würde sich für ein Unternehmen wie Media Markt, das in
      mittlerweile zwölf Ländern Menschen aller europäischen Nationen beschäftigt
      und Kunden aller Ethnien in seinen Märkten begrüßt, im Übrigen verbieten.

Wir bedauern, dass unser Spot Sie persönlich beleidigt hat und möchten uns
      dafür ausdrücklich bei Ihnen entschuldigen.

Mit freundlichen Grüßen

Romy Zschörner

Media Markt

• wj1980x Re: Napisalem do Mediamarktw Niemczech i nawet od 27.03.06, 17:06
        Zapytaj ich jeszcze co robił w latach wojennych własciciel firmy...
        • magnusg Re: Napisalem do Mediamarktw Niemczech i nawet od 27.03.06, 17:18
          Otto Beisheim byl czlonkiem SS Leibstandarte Adolf Hitler-ale oni o tym nie
          pisza:)))
      • shoovar Re: Napisalem do Mediamarktw Niemczech i nawet od 27.03.06, 17:11
        a napisales kiedys list nawolujacy rodakow do zaprzestania kradziezy samochodow
        i innych mniej i bardziej uzyteczbnych rzeczy
        • magnusg Re: Napisalem do Mediamarktw Niemczech i nawet od 27.03.06, 17:19
          Nie-tak samo jak nie pisalem do kazdego Niemca,zeby nie sympatyzowal z
          nazistowska ideologia.
      • camel_3d daj mi jej maila.... 27.03.06, 17:14

• magnusg Re: daj mi jej maila.... 27.03.06, 17:27
          kundenbetreuung4@mediamarkt.de -z tego mi odpisala-jakos tak dziwnie
          kundenbetreuung przez dwa "uu"??

A wyslalem mojego maila na:

E-Mail: kontakt@mediamarkt.de
          • alpepe Re: daj mi jej maila.... 27.03.06, 18:19
            co dziwne: betreu/en i sufiks -ung, więc Betreuung?
      • camel_3d Tez napisalem wlasnie maila... 27.03.06, 17:20
        zapytalem czy nie rownie "smieszne" bylo by wykorzystanie Turkow lub
        Zydow..rownie smieszna kampania. Cos o kradziezylub handlowaniu sie po
        zydowsku.. Zobaczymy co odpisza.. Niemcy pozwalaja soebie w jedna strone za
        duzo, ale z drugiej strony maja pietra..wiedza ze Polacy siedza cicho bo masa
        pracuje na czarno..
    • kapitan.taca Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:04
      1. To przykre, że nie potrafimy śmiać się z siebie.
      2. Mnie ta reklama nie bulwersuje, bo dlaczego miałaby, skoro nigdy nic nie
      ukradłem?
      3. Za to bulwersują mnie inni Polacy, którzy kradną na potęgę samochody. To
      właśnie dzięki nim powstają potem takie reklamy...
      4. A Mediamarktu bojkotować nie muszę, bo i tak tam nie kupuję.
      • wj1980x Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:08
        " Za to bulwersują mnie inni Polacy, którzy kradną na potęgę samochody. To
        > właśnie dzięki nim powstają potem takie reklamy..."
        Ta reklama powtarza stereotypy używane przez Nazistów(Polacy bandyci itd).
        Twierdzisz więc że Polacy są winni tego iż byli mordowani przez Nazistów ?
        Zastanów się nad czym piszesz.
        • shoovar Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:14
          stereotyp zlodzieja Polaka skonstruowali sobie reprezentanc Polski za granica...
          czemu nikt nie mowi o Czechach zlodziejach
        • wet3 do wj1980x 27.03.06, 17:17
          wj1980x napisał:

> " Za to bulwersują mnie inni Polacy, którzy kradną na potęgę samochody. To
          > > właśnie dzięki nim powstają potem takie reklamy..."
          > Ta reklama powtarza stereotypy używane przez Nazistów(Polacy bandyci itd).
          > Twierdzisz więc że Polacy są winni tego iż byli mordowani przez Nazistów ?
          > Zastanów się nad czym piszesz.

Zgadzam sie z Toba. Nie pisz jednak zgodnie z poprawnoscia polityczna.
          Powinienes napisac: "Ta reklama powtarza stereotypy uzywane przez NIEMCOW ...
          itd. - bo nazistow latwo mozna umiescic na Ksiezycu. Wiadomo, ze nazisci byli
          NIEMCAMI! Rzeczy nalezy nazywac po imieniu. W 1939r. Polski nie napadli
          nazisci. Napadly ja NIEMCY!
          • wj1980x Re: do wj1980x 27.03.06, 17:20
            Masz racje. Nieświadomie popełniłem błąd, którego przeważnie sam staram się
            unikać.
            Dziękuję za zwrócenie uwagi. W końcu nie każdy Niemiec który mordował Polaków
            był nazistą.
            • kapitan.taca Re: do wj1980x 27.03.06, 17:30
              O Boże, ile w Was nienawiści!
              Co ma wspólnego reklama Mediamarkt z nazistami?
              Zastanów się lepiej nad słowami "...jako i my odpuszczamy naszym winowajcom...".
              • theladyofthehousespeaking Re: do wj1980x 27.03.06, 17:32
                kapitan.taca napisał:

> O Boże, ile w Was nienawiści!
                > Co ma wspólnego reklama Mediamarkt z nazistami?

Osoba właściciela, SS-mana.

Biogram:
                de.wikipedia.org/wiki/Otto_Beisheim
                • kapitan.taca Re: do wj1980x 27.03.06, 17:34
                  theladyofthehousespeaking napisał:

> kapitan.taca napisał:
                  >
                  > > O Boże, ile w Was nienawiści!
                  > > Co ma wspólnego reklama Mediamarkt z nazistami?
                  >
                  >
                  > Osoba właściciela, SS-mana.
                  >

Papież też był w hitlerjugend. I co?
                  • theladyofthehousespeaking Re: do wj1980x 27.03.06, 17:37
                    kapitan.taca napisał:

> Papież też był w hitlerjugend. I co?

I wzbudzało to kontrowersje.
                    Co innego organizacja młodzieżowa a co innego jednostka SS.
                    • kapitan.taca Re: do wj1980x 27.03.06, 17:42
                      theladyofthehousespeaking napisał:

> > Papież też był w hitlerjugend. I co?
                      >
                      >
                      > I wzbudzało to kontrowersje.
                      > Co innego organizacja młodzieżowa a co innego jednostka SS.

Czyli ktoś, kto był w SS/Hitlerjugend/KPZR/PZPR/NSDAP itd. nie może się zmienić
                      i stać się dobrym człowiekiem?
                      Zaznaczam: nie twierdzę, że prezes Mediamartku jest dobrym człowiem. Nie mam
                      zielonego pojęcia o tym człowieku i mnie on nie obchodzi. Obchodzi mnie jednak
                      to, że komuś "z przeszłością" nie daje się drugiej szansy (w tym katolickim
                      kraju, gdzie wszystkie dzieci chodzą na religię i uczą się o miłości Bożej).
                      • theladyofthehousespeaking Re: do wj1980x 27.03.06, 17:52
                        kapitan.taca napisał:

> Czyli ktoś, kto był w SS/Hitlerjugend/KPZR/PZPR/NSDAP itd. nie może się
                        zmienić
                        > i stać się dobrym człowiekiem?
                        > Zaznaczam: nie twierdzę, że prezes Mediamartku jest dobrym człowiem. Nie mam
                        > zielonego pojęcia o tym człowieku i mnie on nie obchodzi. Obchodzi mnie jednak
                        > to, że komuś "z przeszłością" nie daje się drugiej szansy (w tym katolickim
                        > kraju, gdzie wszystkie dzieci chodzą na religię i uczą się o miłości Bożej).

Uważam, że każdy człowiek powinien mieć szansę się zmieniać, wszyscy popełniamy
                        w zyciu błędy i gdyby za każdy błąd przyszło nam płacić głową ta planeta byłaby
                        bezludna.

Natomiast, jak Otto Beisheim, były SS-man wykorzystał tę szansę przemiany ?
                        Tym, że jego firmy finansują reklamy utrwalające stare, nazistowskie stereotypy
                        ( "polnische Banditen" ) ?
                      • wj1980x Re: do wj1980x 27.03.06, 17:59
                        Masz problem bo jestem ateistą :)
                        A to mają wspólnego że Niemieckie państwo w okresie IIWŚ używało tych samych
                        stereotypów do uzasadniania mordowania Polaków.
                  • wet3 do kapitana.tacy 27.03.06, 18:27
                    kapitan.taca napisał:

> theladyofthehousespeaking napisał:
                    >
                    > > kapitan.taca napisał:
                    > >
                    > > > O Boże, ile w Was nienawiści!
                    > > > Co ma wspólnego reklama Mediamarkt z nazistami?
                    > >
                    > >
                    > > Osoba właściciela, SS-mana.
                    > >
                    >
                    > Papież też był w hitlerjugend. I co?

A ja bylem w ZMP! I co z tego?! Inaczej nie ukonczylbym szkoly sredniej. Takie
                    to byly czasy (pierwsza polowa lat 1950). Czasami jest tak, ze trzeba uzywac
                    zdrowego rozsadku. Nie pisz wiec glupot. W tym czasie nalezenie do Hitlerjugend
                    nie mialo nic wspolnego z wolnym wyborem. Jak tego nie rozumiesz, to nie
                    zabieraj glosu.
              • wet3 do kapitana.tacy 27.03.06, 18:21
                Bardzo prosze, nie powoluj sie na Boga. Przestrzegaj PRAWDY HISTORYCZNEJ!
            • wet3 Re: do wj1980x 27.03.06, 18:22
              wj1980x napisał:

> Masz racje. Nieświadomie popełniłem błąd, którego przeważnie sam staram się
              > unikać.
              > Dziękuję za zwrócenie uwagi. W końcu nie każdy Niemiec który mordował Polaków
              > był nazistą.

Serdecznie dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego.
    • theladyofthehousespeaking nie kupujcie u starego SS-mana 27.03.06, 17:21
      Biogram Otto Beisheim'a, właściciela Metro Group, czyli właściciela takich
      sieci jak MediaMarkt, Saturn, Real czy Makro Cash & Carry :

de.wikipedia.org/wiki/Otto_Beisheim
      Niestety w języku niemieckim. W każdym razie ten dziad to autentyczny SS-man...
      • zigzaur Re: nie kupujcie u starego SS-mana 27.03.06, 17:31
        Przeczytałem link do Wikipedii.

Beisheim służył w dywizji pancernej LSAH, w stopniu Sturmanna czyli kaprala. Nie
        wiadomo, co robił, może był kierowcą, może strzelcem, może radiotelefgrafistą.
        Po dostaniu się do niewoli brytyjskiej był poddany "denazyfikacji", ciekawe
        zresztą, jak. Czy wpychali mu kij od szczotki?
        • wet3 Re: nie kupujcie u starego SS-mana 27.03.06, 18:38
          zigzaur napisał:

> Przeczytałem link do Wikipedii.
          >
          > Beisheim służył w dywizji pancernej LSAH, w stopniu Sturmanna czyli kaprala.
          Ni
          > e
          > wiadomo, co robił, może był kierowcą, może strzelcem, może radiotelefgrafistą.
          > Po dostaniu się do niewoli brytyjskiej był poddany "denazyfikacji", ciekawe
          > zresztą, jak. Czy wpychali mu kij od szczotki?

Moze to robili, bo bywaja debile, ktorzy probuja wyprostowac jelita
          czlowiekowi, lub baranowi rogi.
      • wet3 do theladtheladyof thehousespeaking 27.03.06, 18:32
        theladtheladyofthehousespeaking napisał:

> Biogram Otto Beisheim'a, właściciela Metro Group, czyli właściciela takich
        > sieci jak MediaMarkt, Saturn, Real czy Makro Cash & Carry :
        >
        > de.wikipedia.org/wiki/Otto_Beisheim
        > Niestety w języku niemieckim. W każdym razie ten dziad to autentyczny SS-
        man...

O ile ten szkop byl rzeczywiscie SS-manem to powinno sie go bojkotowac w 100%-
        ach!
    • dr.rebel bojkot MediaMarkt i Saturna! 27.03.06, 17:22
      - bo to ta sama firma. zobaczycie jak szybko beda nas przepraszac.
      • alterpars Bojkot Polactwa... 27.03.06, 17:26
        a co gdyby ku uciesze Polakow zamieszkalych w UE uwolnic od Plagi Polactwa
        wywlewajacego sie z kraju. Bez znajomosci jezyka za to pelnych cwaniackich
        zapedow....Nie dziwie sie dlaczego taka rekalma sie pojawila i pojawia sie
        inne. Polactwa prosze nie mylic z Polakami. Tych jest wielu i szczerze
        powiedziawszy jesli nawet widz aPolactwo to staraja sie je ominac bez szukania
        kontaktu...We mnie jako Polaka zamieskzalego za granica ta reklama nie
        uderza...sam chetnie bym zamknal granice dla Polactwa...
        • magnusg Re: Bojkot Polactwa... 27.03.06, 17:44
          Piszac te pomyje udowodniles,ze nawet do poziomu Polactwa ci bardzo
          daleko.Robisz we wlasne gniazdo i nawet nie czujesz jak smierdzi.Zrozum,ze dla
          Niemca po ogladnieciu takiej reklamy nie ma dobrych i zlych Polakow,sa tylko
          zlodzieje.Ale jesli nawet tak prostych rzeczy nie rozumiesz,to nie wiem jaka
          prace ty za granica wykonujesz.Chyba ze zagranica to Bialorus,a ty jestes
          traktorzysta w PGR-ze.
        • wet3 do alterparts 27.03.06, 18:50
          alterpars napisał:

> a co gdyby ku uciesze Polakow zamieszkalych w UE uwolnic od Plagi Polactwa
          > wywlewajacego sie z kraju. Bez znajomosci jezyka za to pelnych cwaniackich
          > zapedow....Nie dziwie sie dlaczego taka rekalma sie pojawila i pojawia sie
          > inne. Polactwa prosze nie mylic z Polakami. Tych jest wielu i szczerze
          > powiedziawszy jesli nawet widz aPolactwo to staraja sie je ominac bez szukania
          > kontaktu...We mnie jako Polaka zamieskzalego za granica ta reklama nie
          > uderza...sam chetnie bym zamknal granice dla Polactwa...

Oto slowa takiego, ktory uwaza sie za super-madrego! W rzeczywistosci jest
          super- ... nazwe pozostawiam forumowiczom. Dear Alterparts: It is nice to be
          important, but it is much more important to be nice. Thou shall NOT shit in
          your own nest! - You miseable cretin!

• alterpars do wet 3 27.03.06, 20:09
            nie nie uwazam sie za super madrego. Szczerze owiedziawszy nawet zaluje ze
            wszedlem na to forum. Ale skoro juz o tm mowa zastanowiles sie jakie byly powody
            tego ze taka wlasnie rekalma sie pojawila bo jak widze masz wyrobione zdanie na
            kazdy temat..? Niemcom tak sie przysnilo bez powodu ze Polacy to zlodzieje????
            Pewnie dowcipy o Polakach becne w niemieckiej TV to tez wymysl bujenej
            niemieckiej fantazji?
            • wet3 do alterparts 27.03.06, 22:35
              To, czego nakradli sie w czasie ostatniej wojny wystarczylo im z nadwyzka na
              odbudowe i "cud gospodarczy" jaki przezywali w drugiej polowie lat 1950-tych.
              Nie mysl, ze Plan Marshalla to zrobil! Dobrze by bylo gdybys siadl na cztery
              litery i dokladnie zapoznal sie z historia lat 1940-60. Nie zaszkodzi Twojej
              urodzie na pewno!
    • martinidry bojkotujcie Media Markt !!!!!!!!!! 27.03.06, 17:24
      BOJKOTUJCIE MEDIA MARKT nie dajcie chamom zarobic. Ciekawe co by bylo jakby
      ktos zrobil reklame z Hitlerem ? ...
      • alterpars Re: bojkotujcie Media Markt !!!!!!!!!! 27.03.06, 17:27
        alez nie kupujcie...bojkotujcie....omijajcie....Polska za kilka alt bedzie
        pieknym skansenem z wieloma pieknymi kosciolami, piekna przyroda iiiii...to by
        bylo na tyle
    • argona Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:29
      proponuje reklamy wyśmiewające niemieców np.coś o hitlerowcach-dla nich to
      bardzo drażliwy temat
    • anders76 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:35
      A wiec jednak, są dla idiotów.
    • felizasia Bojkot media markt!!! 27.03.06, 17:37
      DAMY IM NAUCZKE, JAK OGLOSIMY BOJKOT TEGO SKLEPU!!INACZEJ NIGDY NIE NAUCZA SIE
      SZANOWAC POLAKOW, BEDZIE WYGLADAC TAK , ZSE MOGA NAM WYLAC NA GLOWE KUBEL POMYJ
      A MY TYLKO SCHYLIMY GLOWE!!!!NIGDY WIECEJ!!!BOJKOT SALONOW MEDIA MARKT!!!A POZA
      TYM SLYSZALAM ZE NIE JEST WCALE TAK TANIO!!!
    • mroks powinni tego zabronic ;P 27.03.06, 17:38
      MediaMarkt? Chyba jednak dla idiotów...
    • silesius.monachijski A GW ciagle cytuje krytyczne glosy gazet niemiecki 27.03.06, 17:42
      ch o Polsce; mieszkam tu juz lat 17: ta pogarda dla Polakow (czesto oficjalnie
      ukrywana, bo nie wypada), to stala czesc tutejszej "kultury" medialnej i
      politycznej; licza sie Francuzi - nie znajdziecie zadnej chamskiej uwagi na
      temat Francji oraz Brytyjczycy i Amerykanie (ich sie nie lubie, ale czuje sie
      przed nimi respekt); natomiast Wlosi, Hiszpanie i - przede szytskim - Polacy
      to "druga kategoria"; z nich wolno sie "nabijac"; zas gdy np. Wlosi cos
      zlosliwego o Niemcach powiedza i napisza, to od razu wielka obraza; Niemcy
      lubia sie po chamsku nasmiewac z tych, ktorych uwazaja za gorszych i slabszych;
      biada jednak kazdemu, kto zaczalby sie nasmiewac z nich; a moznaby przeciez w
      Polsce zrobic "kampanie reklamowa" w podobnym stylu na rzecz Allianzu, ktory
      ubezpieczal Auschwitz; czy na temat firmy "Bayer" (przejela czesc przemyslu
      farmaceutycznego): np. "lekarstwa Bayeru sa najbardziej skuteczne; wyleczyly
      Zydow w czasie II wojyn swiatowej"; czemu nie?
      • brynk Re: A GW ciagle cytuje krytyczne glosy gazet niem 27.03.06, 17:53
        GW nigdy po stronie Polaków. GW szmata do ucierania dupy Niemcom i innym gadom
        z UE. GW nie jest przeciez gazetą polską....
        • silesius.monachijski Propozycja 27.03.06, 19:51
          Proponuje zorganizowac pikiety przed wszystkimi sklepami Media Markt w Polsce,
          z transparentami typu: "Tylko niemiecki gaz usuwa wszystkie problemy",
          albo: "Chcesz kupic niemiecka chale, idz do Media Markt, "made in Germany" na
          chwale"
    • brynk w Niemczech jest przedstawicielstwo Poloni.....? 27.03.06, 17:43
      nie wiedziałem , ze w Niemczech jest organizacja Polonijna ....., Niemiec to
      kawał h.... zawsze i wszedzie
      • silesius.monachijski Re: w Niemczech jest przedstawicielstwo Poloni.. 27.03.06, 17:47
        niestety, pomimo wielkiej liczebnosci Polonii niemieckiej, do tej pory
        organizacje polonijne byly (i chyba jeszcze sa) mocno ze soba sklocone; kazdy
        probuje dzialac na wlasna reke, i od Niemcow jakas kase dla siebie "wykroic";
        zas wladzom niemieckim w to graj; divida et impera

brynk napisał:

> nie wiedziałem , ze w Niemczech jest organizacja Polonijna ....., Niemiec to
        > kawał h.... zawsze i wszedzie
      • mg2005 "Rodzina narodów europejskich"...)) 27.03.06, 17:51
        Dobry szkop to martwy szkop...
        • brynk Re: "Rodzina narodów europejskich"...)) 27.03.06, 17:55
          mg2005 napisał:

> Dobry szkop to martwy szkop...
          BRAWO ! a ja dodam , ze szwab to hitlerowiec
    • leon9910 Re: Niemiecki Media Markt w reklamie ośmiesza Pol 27.03.06, 17:47
      Po co to larum od 16 lat GW z naczelnym pluje nam prosto w oczy,a my jeszcze to
      chwalimy.Żadna wojna i zabory nie zniszczyły polski i polakow jak ta rasistowska
      antypolska GW ze swym naczelnym sprzedawczykiem działaczy solidarności.I
      popierającą złodziei i zdrajców jak no sam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka