Gość: mirmil IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.03.03, 18:02 Bush gdzie sa twoje miliardy dolarow na walke z niesprawiedliwoscia na swiecie? (a moze glod to nie jest niesprawiedliwosc? a moze bush nie wie, ze erytrea istnieje?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mirmil BUSH, GDZIE JESTES????? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.03.03, 18:13 tragedia erytrei: nie znajduje sie na drodze do iraku - tak by mogla dostac kupe zielonych! zeby przynajmniej graniczyla z izraelem, to juz bysmy zobaczyli, jak to prezydent usa gleboko jest przejety tragedia narodu eryt i jakby tam pompowal swoje dolce. bush, dla ciebie licza sie numerki: nie obchodza cie ofiary w iraku, bo gdyby byla woja, to saddam by zawatwil znacznie wiecej ludzi. dobrze, w takim razie zastanow sie, ile ludzi umrze z glodu, bo ty wydajesz kase usa na wojne z saddamem. mnie sie zdaje, ze znacznie wiecej niz w zmyslonym przez ciebie hipotetycznym ataku saddama. dlaczego wiec nie dajesz tych pieniedzy na walke z glodem? przeciez to twoja logika - liczy sie liczba ofiar!!! a poza tym przeciez usa to ostoja wartosci moralnych tego swiata! cala ta glupia wojna jest wlasnie w imie walki ze zlem i inne takie duperele. propaganda! propaganda! propaganda! A LUDZIE Z GLODU GINA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus chirac?pacyfisci?obroncy pokoju?gdzie jestescie? 04.03.03, 18:18 ludzie cierpia,wy wszyscy deomnstrujacy w obronie zagrozonych inwazja USA,wy wszyscy dla ktorych idee humanizmu i pomocy bliznim,gdzie jestescie???nie mozecie zrzucic sie pare $ na pomoc dla glodujacych?? gdzie jest Bono?aktorzy z hollywoodu?poeci?francuscy inteligenci???gdzie wasza pomoc jak ludzie umieraja??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: chirac?pacyfisci?obroncy pokoju?gdzie jestesc IP: *.pall.com 04.03.03, 18:25 marcus_crassus napisał: > ludzie cierpia,wy wszyscy deomnstrujacy w obronie zagrozonych inwazja USA,wy > wszyscy dla ktorych idee humanizmu i pomocy bliznim,gdzie jestescie???nie > mozecie zrzucic sie pare $ na pomoc dla glodujacych?? > > gdzie jest Bono?aktorzy z hollywoodu?poeci?francuscy inteligenci???gdzie wasza > pomoc jak ludzie umieraja??? Oni nie walcza z glodem, oni 'walcza o pokoj'. A powinni o 'pokoj z kuchnia', to i zarcie by sie znalazlo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil Re: chirac?pacyfisci?obroncy pokoju?gdzie jestesc IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.03.03, 18:28 marcus_crassus napisał: > ludzie cierpia,wy wszyscy deomnstrujacy w obronie zagrozonych inwazja USA,wy > wszyscy dla ktorych idee humanizmu i pomocy bliznim,gdzie jestescie???nie > mozecie zrzucic sie pare $ na pomoc dla glodujacych?? > > gdzie jest Bono?aktorzy z hollywoodu?poeci?francuscy inteligenci???gdzie wasza > pomoc jak ludzie umieraja??? bo to niestety jest takie samo g.... jak rzeczony p. Bush. leca tam, gdzie mozna sie pokazac. glodu w erytrei nie pokaze cnn, wiec im nie zalezy. syf, kila i mogila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: Susza i głód w Erytrei IP: *.pall.com 04.03.03, 18:17 Gość portalu: mirmil napisał(a): > Bush gdzie sa twoje miliardy dolarow na walke z > niesprawiedliwoscia na swiecie? (a moze glod to nie jest > niesprawiedliwosc? a moze bush nie wie, ze erytrea istnieje?) No, jak ktos sie tylko plodzi, albo zabija, a nie dba o wyprodukowanie wystarczajacej ilosci zarcia, zeby przetrwac ciezkie czasu (np. taka susze), to ja sie pytam - dlaczego moje pieniadze (place podatki w USA), maja isc na pomoc ludziom, ktorzy od dziesiatek lat maja wciaz ten sam problem i nie potrafia go rozwiazac? Moze zamiast sie rozmnazac, albo mordowac, powinni sie wziac za uprawe roli. Zycie na czyims garnuchu nie trwa wiecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil Re: Susza i głód w Erytrei IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.03.03, 18:30 wstydu nie masz, zeby takie rzeczy pisac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil NAWET NIE CHCE MI SIE Z TOBA GADAC IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.03.03, 18:38 dotad znalem dwa rodzaje ludzi 1. wierzacy, oczywiscie zasady etc. 2. niewierzacy: zrodlem moralnosci sa oni sami, ale i tak trzeba pomagac ludziom itp jeszcze nigdy nie spotkalem osoby, ktora by tak otwarcie odzegnywala sie od zasad moralnych. jak ludzie umieraja z glodu, to nie czas na dyskusje! moze nie potrafia zyc w demokracji, moze nie potrafia byc gospodarni (a wszystko to jest do podwazenia, ale niech ci bedzie) I CO Z TEGO? ZASLUGUJA NA SMIERC GLODOWA????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: NAWET NIE CHCE MI SIE Z TOBA GADAC IP: *.pall.com 04.03.03, 18:49 Gość portalu: mirmil napisał(a): > dotad znalem dwa rodzaje ludzi > 1. wierzacy, oczywiscie zasady etc. > 2. niewierzacy: zrodlem moralnosci sa oni sami, ale i tak trzeba > pomagac ludziom itp > > jeszcze nigdy nie spotkalem osoby, ktora by tak otwarcie > odzegnywala sie od zasad moralnych. jak ludzie umieraja z glodu, > to nie czas na dyskusje! moze nie potrafia zyc w demokracji, > moze nie potrafia byc gospodarni (a wszystko to jest do > podwazenia, ale niech ci bedzie) I CO Z TEGO? ZASLUGUJA NA > SMIERC GLODOWA????? Kolego, nie podniecaj sie tak! Dzisiaj uratujesz od smierci glodowej 100 tys. Erytrejczykow, ktorzy jutro wezma kalachy i zabija 100 tys. Etiopczykow. Bilans wychodzi ten sam. No tak, ale Ty masz sumienie spokojne, bo pomogles. Zycze milych snow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil Re: NAWET NIE CHCE MI SIE Z TOBA GADAC IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.03.03, 18:59 ja sie nie podniecam. rzygac mi sie tylko chce, stad moze to bledne wrazenie. choc, oczywiscie, uwazam ze zachowanie obojetnosci wobec czegos takiego nie jest w porzadku. tym bardziej zniewazanie ludzi, ktorzy sa w podobnej sytuacji. nie trudzcie sie, chlopcy, z kolejna rezolutna odpowiedzia, bo i tak jej nie przeczytam. ide sobie. NIE CHCE MI SIE Z TOBA/WAMI GADAC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy mnie sie nie chce ale mam nakaz MORALNY IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.03.03, 18:59 Staram sie nie uzywac takich slow i nikogo nie obrazac, ale nadewszystko chce byc rozumiany. Ty kretynie, To moralne jest wysylanie nadwyzek zywnosciowych jako "pomoc" i leczenie sumienia w ten sposob. To moralne jest zamykanie oczu na ludzkie cierpienia i walke o przetrwanie inwestujac w rozmnazanie biedy. Slyszales kiedys cymbale, ze pomoc to wedka a nie ryba. Kto jak nie amerykanie i kanadyjczycy funduje stypendia, przyjmuja uchodzcow, zeby mogli choc pieniadze i zywnosc rodzinom wysylac, myslisz, ze malo tu takich, niestety sporo ich zasila swiat przestepczy i trudno jest to rozwijac dalej. Ja sie z tym godze i pracuje z tymi ludzmi, jestem zyczliwy i place podatki i nietylko, z ktorych ta pomoc idzie. CO TY ZROBILES!!!!! Gość portalu: mirmil napisał(a): > dotad znalem dwa rodzaje ludzi > 1. wierzacy, oczywiscie zasady etc. > 2. niewierzacy: zrodlem moralnosci sa oni sami, ale i tak trzeba > pomagac ludziom itp > jeszcze nigdy nie spotkalem osoby, ktora by tak otwarcie > odzegnywala sie od zasad moralnych. jak ludzie umieraja z glodu, > to nie czas na dyskusje! moze nie potrafia zyc w demokracji, > moze nie potrafia byc gospodarni (a wszystko to jest do > podwazenia, ale niech ci bedzie) I CO Z TEGO? ZASLUGUJA NA > SMIERC GLODOWA????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Susza i głód w Erytrei IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.03.03, 18:41 Czy to amerykanie zbroili erytree w wojnie z etiopia? Czy to amerykanska bronia tam walczono. Odpierdziel sie od ameryki, obok masz bohaterska legie w dzibuti i dzielana armie wloska, ktora juz tam robila porzadek. Niech sie zajma - humanitarnie chociaz, a d... ameryka sobie nie wycieraj bo jak ich znam to maja ogromna cierpliwosc ale piesci tez. Gość portalu: mirmil napisał(a): > Bush gdzie sa twoje miliardy dolarow na walke z > niesprawiedliwoscia na swiecie? (a moze glod to nie jest > niesprawiedliwosc? a moze bush nie wie, ze erytrea istnieje?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil Re: Susza i głód w Erytrei IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.03.03, 18:52 hahahhaa cierpliwosc ma, piesci tez, ale przecinkow zabraklo :-)))) hahahahaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Susza i głód w Erytrei IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.03.03, 19:04 Gość portalu: mirmil napisał(a): > hahahhaa > cierpliwosc ma, piesci tez, ale przecinkow zabraklo :-)))) > hahahahaaa ---No i tu Cie mam kanalio, wesolo Ci, ty sie smiejesz a tam gloduja hipokryto zasrany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil I ZEBYS NIE MIAL WATPLIWOSCI IP: *.uBRgrb01.supercable.es 04.03.03, 19:02 do usa to ja nic nie mam. nie podoba mi sie jej niemoralna polityka. zupelnie jak z zydami: niech zostawia palestynczykow w spokoju, a wszystko bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Murzyni IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 18:57 Gość portalu: mirmil napisał(a): > Bush gdzie sa twoje miliardy dolarow na walke z > niesprawiedliwoscia na swiecie? (a moze glod to nie jest > niesprawiedliwosc? a moze bush nie wie, ze erytrea istnieje?) Erytrea wydaje na zbrojenia 30% PKB (czyli więcej niż osławiona KRLD) - oto prawdziwy powód tej katastrofy. Zamiast w intensyfikacje upraw albo kopanie studni głębinowych rząd inwstował w czołgi. To potwierdza tylko moje wczesniejsze oceny: murzyni nie maja umysłowych predyspozycji do posiadania własnych państw a wyjątki takie jak Gabon tylk0 tę regułę potwierdzają. Odpowiedz Link Zgłoś