Dodaj do ulubionych

Kierowca zlinczowany za potrącenie Cyganki

16.10.06, 20:05
44-letni kierowca został zlinczowany po potrąceniu dziewczynki na północy
Węgier.
Kierowca, który był nauczycielem geografii, potrącił 11-letnią dziewczynkę w
cygańskiej (poprawnie politycznie: "romskiej") dzielnicy w miejscowości
Olaszliszka w niedzielę po południu. Dziewczynka doznała lekkich obrażeń.

Krewni dziecka zatrzymali wówczas samochód i wyciągnęli z niego mężczyznę i
pobili na śmierć na oczach jego dwóch córek.

Policja zatrzymała trzech podejrzanych, w tym przywódcę mniejszości romskiej.

Co by się działo gdyby było na odwrót i... zlinczowano Cygana za potrącenie
węgierskiego czy polskiego dziecka?

Czy sąd węgierski odwazy się skazać winnych? - to będzie przeciez jawny akt
nietolerancji wobec mniejszości - co na to Unia Europejska?
Obserwuj wątek
    • 1ja Re: Kierowca zlinczowany za potrącenie Cyganki+ 16.10.06, 22:19
      Tak samo bylo jak Cygan potracil dziewczynke w Polsce.
      Nauczycielem,wprawdzie nie byl,ale co to ma do rzeczy?
    • grzegorz1948 Re: Kierowca zlinczowany za potrącenie Cyganki 16.10.06, 22:44
      Kazdy narod ma swoja jedyna w sobie mentalnosc,a u cyganow to dziecko
      rzecz "swieta"-zabezpieczenie starosci.Nie chce mowic czy to zle czy dobrze
      tylko tak jest.W jednym z krajow afrykanskich nasz autobus(z tamtejszego kraju)
      potracil dziewczynke.Moi dwaj synalkowie po zatrzymaniu autobusu pobiegli
      udzielic jej pomocy ale na szczescie oprocz strachu nic nie bylo, ale ze to
      byla dziewczynka nikt z bliskich sie tym epizodem nie zainteresowal.
      Stranger cos ci sie na laciu przylepilo . Wyjdz na dwor o oczysc bo jak cie
      zona dopadnie to nie masz nic do smiechu.
      • stranger.pl Re: Kierowca zlinczowany za potrącenie Cyganki 16.10.06, 22:50
        ??? (a propos lacia)

Wiesz coś podobnego się wydarzyło w Polsce - tylko odwrotnego. Pobili za
        spowodowanie wypadku (pobili nie zabili Cygana) - Unia Europejska zainteresował
        się tym tematem a media w Polsce pisały... to pogrom dokonany przez ciemne siły
        i faszystów!
        • grzegorz1948 Re: Kierowca zlinczowany za potrącenie Cyganki 16.10.06, 22:53
          Ach stranger piszac o laciu to mialem na mysli twojego osobistego trolla
          • stranger.pl Re: Kierowca zlinczowany za potrącenie Cyganki 16.10.06, 23:01
            Hehehe

PS
            Swoją drogą - On nie mój osobisty i nie troll - może ci się wyda to trochę
            dziwne ale nie uważam "1ja" za nienawistnego wroga - jest inny ode mnie. Szkoda
            że cham - chopak wie i to sporo - a to w moich oczach zawsze jest duży plus!

W zasadzie mało kiedy kogoś naprawdę nie lubię - a "1ja" nie jest, pomimo
            swojego grubiaństwa, w tej kategorii. Jeszcze nie:)

Dobranoc
            • grzegorz1948 Re: Stranger 18.10.06, 01:01
              Jest to twoja sprawa. W kazdym razie na moj rozum to kataryniarz z zepsuta
              katarynka z muzyka tzw nie do sluchania.
              • stranger.pl Re: Stranger 18.10.06, 01:05
                Hehehe - trochę to juz nieaktualne - polecam lekturę:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=50465074
                • 1ja Re: Stranger+ 18.10.06, 06:21
                  Smiech(placz) hieny?
                • grzegorz1948 Re: Stranger 18.10.06, 14:25
                  Dales dobry link(nie czytalem tego wczesniej)Jezeli ci jego ton odpowiada to
                  jest twoja prywatna sprawa.Ja ten link czytalem i zaraz liczylem 2006-34 to
                  zwial on w 1972.Wspomina on ze go przywitali "Witaj w domu"czyzby z lotniska
                  zaraz zabrali do kicia bo w tym czasie to moglo sie w Szwecji zdarzyc dosyc
                  szybko. Atak na ogol to normalny jak my to nazywali na Slasku Angeber.
                  • grzegorz1948 Re: Stranger 18.10.06, 23:33
                    No i co Stranger ?!Polechtales jajowca po ambicji a on ci na stol narobil.
                    Lata 70 to wychodzilo sie z uczelni z szlifami oficerskimi a on kapral.Poczytaj
                    dokladnie co on pisze i bedziesz wiedzial z kim masz do czynienia.
                    No dobra kazdy sie moze mylic.
              • 1ja Re: Stranger+ 18.10.06, 19:48
                Izotopowcu,rozumiem,ze hymn NSDAP ma dla ciebie wydzwiek przyjemniejszy.
                Przeciez opa z SA i opa z SS na caly glos,stojac na bacznosc,go spiewali.
                • grzegorz1948 Re: 1jaja- przepraszam ja sie jakam 18.10.06, 23:35
                  Izotopowcu,rozumiem,ze hymn NSDAP ma dla ciebie wydzwiek przyjemniejszy.
                  > Przeciez opa z SA i opa z SS na caly glos,stojac na bacznosc,go spiewali.
                  Poslac ci nuty to bedziemy w duecie spiewac, byle nie bedziesz falszowal
                  kapraliku.
            • 1ja Re: Kierowca zlinczowany za potrącenie Cyganki+ 18.10.06, 19:46
              Bardzo mnie milo,tumanie.
              Przykro,ale nie moge sie odwzajemnic stwierdzeniem,ze cokolwiek wiesz.
              • stranger.pl Re: Kierowca zlinczowany za potrącenie Cyganki+ 18.10.06, 20:04
                1ja napisał:

"Bardzo mnie milo,tumanie.
                Przykro,ale nie moge sie odwzajemnic stwierdzeniem,ze cokolwiek wiesz."

I bardzo dobrze - bo pochwały z twoich ust to powód do wstydu a obelgi z twoich
                ust to powód do dumy:)

PS
                Niestety muszę z przykrością odwołać swoje uprzednie twierdzenie - myliłem się
                na twój temat.
                Nic nie potrafisz, wstydzisz się że jesteś Żydem, nie chcesz uczyć się
                hebrajskiego - za to na każdym kroku popisujesz się "znajomością" rosyjskiego
                (ciągle te same słowa i cytaty) mieszkając... w Szwecji etc.
                Synku ty masz problemy z sobą i to duże - zrób coś zanim będzie za późno!

PS
                Co za czasy Żydzi w Szwecji brzydza się hebrajskim i nie chcą się go uczyć -
                goje uczą się hebrajskiego i czytają ksiązki o cywilizacji i kulturze Żydów!
                Hehehe!
                Jesteś smutas. Jesteś "am haarec"!:))
                • 1ja Re: Kierowca zlinczowany za potrącenie Cyganki+ 18.10.06, 21:19
                  Potwierdza sie,ze musisz byc straszny przyglup.
                  Byc moze to sie wiaze z wiekiem.
                  Milo mnie,ze synkiem dla ciebie jestem.
                  W zwiazku z czym mosisz byc bardzo starym prochnem.
                  Z powodu tego juz majaczysz.
                  Albo trujesz z zaswia´tow.
                  W tym przypadku tym bardziej nie nalezy sie dziwic twego gledzenia.

A od mego hebrajskiego mozesz sie spokojnie o....lic.
        • 1ja Re: Czy ty innych czytasz?+ 16.10.06, 22:57
          Czy tlko siebie:

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          Re: Kierowca zlinczowany za potrącenie Cyganki+
          1ja 16.10.06, 22:19 + odpowiedz

Tak samo bylo jak Cygan potracil dziewczynke w Polsce.
          Nauczycielem,wprawdzie nie byl,ale co to ma do rzeczy?<<<<<<<<<<<<<<<<<
          <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          • stranger.pl Re: Czy ty innych czytasz?+ 16.10.06, 23:05
            Nie tylko czytam siebie - idę w twoje ślady:)
            • 1ja Re: Czy ty innych czytasz?+ 17.10.06, 09:11
              To prztyczek do grzeska.
              A ty,widac,czytasz nieuwaznie.
              Tak jak i historie.
    • j-k Roznica miedzy Wegrami a Polska :))) 18.10.06, 20:03
      gdyby Cyganie w Polsce cos takiego zrobili, bylaby druga Mlawa :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka