Gość: mirmil IP: *.uBRgrb01.supercable.es 26.04.03, 00:47 oj menem, menem, niejedna cacerolada jeszcze cie czeka. idz czlowieku po rozum do glowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: franciszek Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: 80.230.211.* 26.04.03, 19:00 czesc kolego.Jestem z ciebie dumny(idolu), widze ze tez problemy ameryki poludniowej nie sa ci obce. Mamy jakiec rezolucje ONZ na tego Menem`a...Upss...jego nazwisko brzmi podejrzanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: *.uBRgrb01.supercable.es 26.04.03, 19:27 Gość portalu: franciszek napisał(a): > czesc kolego.Jestem z ciebie dumny(idolu), widze ze tez > problemy ameryki poludniowej nie sa ci obce. Mamy jakiec > rezolucje ONZ na tego Menem`a...Upss...jego nazwisko brzmi > podejrzanie ? z jakich wzgledow podejrzanie? zwykle nazwisko dla zwyklego argentynczyka. interesujace cie rezolucje znajdziesz na tej stronie: www.un.org/depts/dpa/qpal/ boli, co? niby to bedziemy ignorowac, ale jakos nie wychodzi... kazda z tych rezolucji jest dla ciebie i reszty paczki sola w oku, bo dowodzi niemoralnosci polityki kochanego przez ciebie panstwa. dlatego tez nigdy nie bedziesz w stanie zdobyc sie na ignorowanie mojej osoby. nigdy, buhahahaaaaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: 80.230.211.* 26.04.03, 19:46 czesc kolego.O jakim ignorowaniu ty kurde mowisz? Ja Cie niby mam ignorowac(idolu)?Nigdy. Ja za Toba jak za sciana...Dziekuje pokornie za ten link co mi podeslales, ale kurne to o Palestynie a nie o Argentynie( przyznaje jest podobienstwo w nazwie ale to kurne inny kontynent)."buhahahaaaaaa"-strasznie mnie tym wystraszyles, nie rob tego wiecej-w imie przyjazni, kurne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: *.uBRgrb01.supercable.es 26.04.03, 19:50 rzeczywistosci nie zmienisz. www.un.org/depts/dpa/ngo/history.html im wiecej razy ci odpowiem, tym wiecej ludzi obejrzy sobie te stronke... tniesz galaz, na ktorej siedzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: 80.230.211.* 26.04.03, 20:05 czesc idolu. Ok, jestem z toba- www.un.org/depts/dpa/ngo/history.html-niech zyje wolna Argentyna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: *.uBRgrb01.supercable.es 26.04.03, 20:10 Gość portalu: franciszek napisał(a): > czesc idolu. Ok, jestem z toba- > www.un.org/depts/dpa/ngo/history.html -niech zyje wolna > Argentyna! i palestyna, nie zapomnij o palestynie! www.un.org/depts/dpa/ngo/history.html boli, chlopcy, boli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: 80.230.211.* 26.04.03, 20:39 Czesc idolu.Zauwazam z przykroscia,kurne,ze zaciela ci sie plyta. To sie zdarza, to ze wzruszenia, to przejdzie. Moze odpocznij sobie. Apropos Palestyna. Mniemam ze to ta sama do ktorej wysylalismy naszych polskich zydow - Zydzi do palesytny. Odpocznij kurne i wracaj. Bede tesknil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: *.uBRgrb01.supercable.es 26.04.03, 21:03 Mniemam ze to ta sama do > ktorej wysylalismy naszych polskich zydow - Zydzi do palesytny. > Odpocznij kurne i wracaj. Bede tesknil. naszych polskich? dziecie, przeciez ty masz ip z izraela, wiec z czym do ludzi.... dlatego tak boli, franciszku, dlatego tak boli: www.un.org/depts/dpa/qpal/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: 80.230.211.* 26.04.03, 21:19 czesc idolu.Oj boli ,boli.Nie odpowiadasz mi na zadane pytania, sledzisz moje maile jak jakies KGB. Dla czlowieka tolerancyjnego jak ty idolu, to obojetne przecie skad jestem, liczy sie czlowiek.No nie? No ale do rzaczy.Widze, ze nie odpoczales i na pytania zadane nie odpowiadasz.Podejrzewam ze masz nowego kolege, nijakiego Goldbauma i to rozdwojenie jazni tak niekorzystnie na ciebie wplywa.Oj kurne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: *.fastres.net 27.04.03, 15:03 Panii Grimaldi, prosze odpowiedziec , zanim przejdziemy do II turni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: *.fastres.net 26.04.03, 20:04 Panie Francisku, chyba Pan nie jest taki naiwny i mysli ze tzw "mirmil" moze sie zajmowac takimi drobnostkami jak wybory w Argentynie, choc mieszkajac w Hiszpani moze wiedziec wiecej niz my, ktorzy pa kastyliansku mamy problemy czytac, ale moze jego pracodawcy mu za to nie placa, kiedys sie go spytalem o problemie baskijskim i dotychczas nie mam od niego zadnych wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: 80.230.211.* 26.04.03, 20:17 czesc Panie Jarku.Mego idola prosze nie obrazac, to po pierwsze.Po drugie On - Mirnil nie moze odpowiadac na wszystkie glupie pytania. Spytaj go Pan o Palestynczykow a zobaczysz Pan jego wiedze i blyskotliwosc bezgraniczna... padniesz Pan na kolana.Kurne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: *.fastres.net 26.04.03, 19:58 Menem nazywany tez " el Turco", pochodzenia syrskiego, by jednym z tych niewielu argetynczykow ,ktoremu sie wydawalo ze mozna zrobic z nich ludzi rozsadnych, niestety to mu sie nie udalo i chyba nikomu sie nie uda, jak mi kiedys wytlumaczyli argentynczycy jak sie zapytalem, czemu wydajecie wiecej pieniedzy niz zarabiacie- w takim kraju bogatym jak Argentyna, mozemy zawsze zarobic to co chcemy. Na moje nastepne zapytanie,czemu w San Carlos Barilochie jest porzadek i dobrobyt - tam mieszkaja nazisci. Czemu zostawiasz taksowke na liczniku przed restauracja 2 godziny- bo mnie na to stac i nie lubie czekac na taksowke. itd... jest to typowy przypadek, jak obywatelom sie wydaje, ze sa tym czym niesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: *.fastres.net 26.04.03, 20:07 Przetlumacze ten artykul mojej argentynskiej koledze, ona ma calkiem inne zdanie co do Menema, jak mi zawsze powtarza ,oni nie sa dorosli do demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: *.fastres.net 26.04.03, 20:16 "Duhalde, któremu wraz z obecnym ministrem gospodarki Roberto Lavagna po wielu niepowodzeniach udało się uspokoić gospodarkę i zacząć zwracać obywatelom, chociaż ze znacznym uszczerbkiem, część zatrzymanych oszczędności, zobowiązał się odejść z polityki. Widoczny jest wzrost gospodarczy (ok. 5 proc. PKB) i wzrost aktywności przemysłowej (ponad 20 proc.), ale te liczby wynikają z porównania z otchłanią najgłębszego kryzysu. Lavagna cieszy się takim szacunkiem, że Kirchner jeszcze przed wyborami wyznaczył go na swego ministra gospodarki." Ciekawe to , peso spadl do 1/3, produkcja do 24 % poprzedniej i to chyba normalne ze musi sie odwrocic, pierwsze to ze tzw. klassa srednia nie jezdzi juz na narty do Aspen, a na wakacje do Europy, tylko zaczyna nosic koszulki mniej firmowane i buty argentyjskie i moze brasylijskie...Jak mowil i pisal Marks, klasa srednia tworzy panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: W niedzielnych wyborach prezydenckich w Argen IP: *.fastres.net 26.04.03, 20:21 El presidente Eduardo Duhalde anunció hoy que convocará a los "diputados y senadores" nacionales para que "apoyen" con un "acuerdo de gobernabilidad" al próximo presidente, porque advirtió que "no se puede gobernar" con un Congreso en contra. Coraz bardziej zaczynam go doceniac, czemu Walesa byl tylko walesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek klonowanie? IP: 80.230.211.* 26.04.03, 20:27 czesc Panie Jarku. cos mi sie zdaje ze namnozylo nam zie od Jarkow. Niektorzy sa farbowani ale rozpoznawalni.Kurne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: klonowanie? IP: *.fastres.net 26.04.03, 20:30 wszystkie 4 ostatnie sa odemnie, pisalem czytajac prase argentynska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grimaldi Prawdobodobnie wybiora Menema IP: 200.68.71.* 26.04.03, 20:41 Jezeli wybiora Menema,czym wcale nie bylabym zaskoczona, to w pierwszej turze, w drugiej nie ma najmniejszej szansy z zadnym z kandytatow (wspolny wrog jednoczy itd.) a zmierzy sie najprawdopodobniej z Lopezem Murphym, ktory jak na warunki argentynskie (Evitka Duarte de Peron wraz z Juanem przepuscila cala kase na pomoc spoleczna i sprawila, iz Argentynczycy widza w panstwie za nich myslacego swietego Mikolaja) prezentuje poglady wrecz radykalne, bo w Europie nazwalibysmy go konserwatywno-liberalnym. Wybory w Argentynie sa obowiazkowe, nie jest natomiast zadna tajemmnica, ze glos wyborcy kosztuje 10 peso (3,5 USD) i wiekszosc bedzie kupiona, co nikogo nie dziwi. W ogole patrzenie na Argentyne przez pryzmat demokracji w pojeciu europejskim jest pomylka. Ale za malo miejsca i czasu na analize w tak krotkim komentarzu. Nie rozumiem jedynie dlaczego GW z uporem maniaka cytuje zawsze dziennik Clarin (ktory poziomem edytorskim przypomina "Superexpress")badz zwiazanych z nim publicystow zamiast o wiele rzetelniejszej i wiarygosnej "La Nacion" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil Re: Prawdobodobnie wybiora Menema IP: *.uBRgrb01.supercable.es 26.04.03, 21:09 Nie rozumiem jedynie dlaczego > GW z uporem maniaka cytuje zawsze dziennik Clarin (ktory > poziomem edytorskim przypomina "Superexpress")badz zwiazanych z > nim publicystow zamiast o wiele rzetelniejszej i wiarygosnej "La > Nacion" pewnie nie wykupili sobie w la nación abonamentu :-) w hiszpanii wylacznosc ma el país, choc ostatnio, postawa w tej wojnie, wyborcza raczej przypomina la razón. niestety menem wygra, choc wlasciwie to wszysto jedno: trzech panow, rozne poglady, a ta sama partia - oni z glodu nie umra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Prawdobodobnie wybiora Menema IP: *.fastres.net 26.04.03, 21:20 Nie widze tej duzej roznicy miedzy tymi dwoma zrodlami, czy to ze Menem nie dal sie interwistowac przez La Nacion robi z tego dziennika lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Prawdobodobnie wybiora Menema IP: *.fastres.net 26.04.03, 21:24 Unos 300.000 argentinos no podrá votar en las presidenciales por retrasos en la entrega del DNI BUENOS AIRES, 26 (EUROPA PRESS/INFOSIC) - Cerca de 300.000 argentinos de diferentes puntos del país, no podrían votar en las elecciones presidenciales de ma?ana debido a retrasos en la entrega del Documento Nacional de Identidad (DNI) por parte del Registro Nacional de las Personas. Czyzby bylo mniej glosow do kupienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Prawdobodobnie wybiora Menema IP: *.fastres.net 26.04.03, 21:30 Mam nadzieje ze pani znajdzie czas aby ta analise zrobic. "W ogole patrzenie na Argentyne przez pryzmat demokracji w pojeciu europejskim jest pomylka. Ale za malo miejsca i czasu na analize w tak krotkim komentarzu." Odpowiedz Link Zgłoś