Dodaj do ulubionych

Cenzura w necie

IP: 192.168.223.* / *.icnet.pl 10.07.01, 17:15
Nie jestem zwolennikiem cenzury, lecz to co można tu zaobserwować to straszne
szambo.Być może najlepszym antidotum na posty HANS'a i jemu podobnych jest
kompletne ich ignorowanie. Oczywiście wymaga to samodyscypliny i umiejętności
nie poddawania się wzrostowi poziomu adrenaliny, gdy czyta sie takie posty.
Chyba najlepiej wcale ich nie czytać - najczęściej już w temacie są idiotyczne.
Można też nie stosować cenzury, lecz admin mógłby wkładać takie posty do
osobnego miejsca zatytułowanego np. "umysłowo sprawni inaczej" lub tp. Tam
osobniki typu HANS mogłyby wypisywać co im ślina na klawiaturę przyniesie i
elegancko "dyskutować" z im podobnymi. Co myślicie o możliwości założenia przez
admina takiego "prawie" Hyde Parku dla tych "ludzi z Cro-Magnon" (nie
obrażając neandertalczyków)
Obserwuj wątek
    • srubokret Re: Cenzura w necie 10.07.01, 18:11
      zob. post: nie mowilem

srub
      • Gość: nonstop Re: Cenzura w necie IP: 192.168.223.* / *.icnet.pl 13.07.01, 12:46
        Rzeczywiście jest tam kilka ciekawych pomysłów.
        Pzdr
    • Gość: lukasz Re: Cenzura w necie IP: *.minrol.gov.pl 11.07.01, 15:26
      zgadzam sie z toba w 100%,szczerze mowiac tresc postow nie tyle mnie zaskoczyla
      co zszokowala.trudno mi sobie wyobrazic jak na stronie poswieconej masakrze w
      srebrenicy,mozna zalaczac forum dyskusyjne gdzie wypowiadaja sie ludzie o
      pogladach rasistowskich i ksonofobicznych,czy ci ludzie nie rozumieja ze te
      wlasnie postawy doprowadzily do najbardziej zorganizowanej od czasu II wojny
      swiatowej zbrodni na terenie europy.mysle ze ci ludzie nie zdaja sobie sprawy z
      tego co pisza,sami nie rozumieja sensu przedstawianych przez nich opinii.co z
      nimi zrobic,albo administrowac czat albo zalozyc im konto dla megaczubkow
      • Gość: nonstop Re: Cenzura w necie IP: 192.168.223.* / *.icnet.pl 11.07.01, 16:56
        Cieszę się, że coraz więcej ludzi dostrzega to, co dzieje się czasm na tym
        forum (w końcu chyba jednym z najpopularniejszych w Polsce). Nie prowadziłem
        dokładnych obliczeń, ale chyba min. 75% postów to brednie (lub prowokacje - mam
        nadzieję, że z nudów). Co ciekawe, część z nich pochodzi spoza granic Polski.
        Nie pojęte jest dla mnie po co. Myślę jednak, że najlepszym sposobem jest brak
        reakcji na te posty, przez co spadają na dół listy i stają się mało używane
        (tj. czytane).
        Pozdrawiam normali :-))
        • Gość: Slon Re: Cenzura w necie IP: 217.97.129.* 11.07.01, 17:28
          Albo obowiązkowa rejestracja, tyko co to da, albo możliwość głosowania na "nie
          czytać" i oznaczanie tak wygłosowanych. Poza tym NIE ODPOWIADAĆ!!!
          Pozdrawiam normali:}}
          • Gość: nonstop Re: Cenzura w necie IP: 192.168.223.* / *.icnet.pl 12.07.01, 16:55
            NIE ODPOWIADAĆ!
            pzdr
      • Gość: nonstop Re: Cenzura w necie IP: 192.168.223.* / *.icnet.pl 12.07.01, 17:50
        pzdr
    • grabarz pusty 11.07.01, 18:43
      • grabarz pusty 11.07.01, 19:48
        • Gość: nonstop Re: pusty IP: 192.168.223.* / *.icnet.pl 12.07.01, 09:50
          pzdr
    • Gość: anni Re: Cenzura w necie IP: 195.117.174.* 12.07.01, 13:46
      Gość portalu: nonstop napisał(a):

> Nie jestem zwolennikiem cenzury, lecz to co można tu zaobserwować to straszne
      > szambo.Być może najlepszym antidotum na posty HANS'a i jemu podobnych jest
      > kompletne ich ignorowanie. Oczywiście wymaga to samodyscypliny i umiejętności
      > nie poddawania się wzrostowi poziomu adrenaliny, gdy czyta sie takie posty.
      > Chyba najlepiej wcale ich nie czytać - najczęściej już w temacie są idiotyczne.
      >
      > Można też nie stosować cenzury, lecz admin mógłby wkładać takie posty do
      > osobnego miejsca zatytułowanego np. "umysłowo sprawni inaczej" lub tp. Tam
      > osobniki typu HANS mogłyby wypisywać co im ślina na klawiaturę przyniesie i
      > elegancko "dyskutować" z im podobnymi. Co myślicie o możliwości założenia przez
      >
      > admina takiego "prawie" Hyde Parku dla tych "ludzi z Cro-Magnon" (nie
      > obrażając neandertalczyków)

Co do meritum się zgadzam,ale aż mnie trzęsie, gdy człowieka z Cro-Magnon zwiesz
      neandertalczykiem. To zupełnie coś innego!
      • Gość: nonstop Re: Cenzura w necie IP: 192.168.223.* / *.icnet.pl 12.07.01, 16:06
        Przepraszam Cię anni, że w ferworze reakcji na obrzydliwe posty użyłem
        sformułowania "człowiek z Cro-magnon <nie obrażając neandrtalczyków>". wiem
        wszakże, iż taka opinia bardziej obrażałaby (gdyby się tym przejmowali) ludzi
        kultury oryniackiej (paleolit górny ok. 40.000 - ok. 9.000 lat p.n.e.).
        Jednakże kto wie do czego doszedłby neandertalczyk (paleoantrop kultury
        mikockiej lub mustierskiej), gdyby nie był ślepą uliczką ewolucji
        australopiteka? Może konkurowałby z homo sapiens fossilis (neoantopem) już
        150.000 lat temu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka