Dodaj do ulubionych

LO im. Witkacego w Warszawie- jakie jest?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 22:30
Jestem uczennicą 3 klasy gimnazjum w Warszawie i poszukuję dobrego (albo
bardzo dobrego) liceum. Jednym z moich typów jest Witkacy. I tu pytanie: jaka
to szkoła? Na jakie przedmioty kładzie się nacisk? Czy to szkoła dla
humanistów? Jaka panuje w niej atmosfera?

Liczę na pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: Blackjasmine Re: LO im. Witkacego w Warszawie- jakie jest? IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.05, 16:02
      mnie też interesuje ta szkoła. czy 160-165 pktów wystarczy, żeby sie tam
      dostać? jak oceniacie klasę mat-fiz-biol-pol? czy poziom matematyki jest
      wysoki? dzięki za informacje :)
    • Gość: tusia Re: LO im. Witkacego w Warszawie- jakie jest? IP: 62.233.197.* 25.04.05, 16:05
      Chodzą tam znajomi z mojego gimnazjum i odradzają mi tę szkołę (ja też w tym
      roku kończę gim).Szkoła kiedyś dobra z każdym rokiem coraz bardziej schodzi na
      psy niestety.
    • Gość: oasis Re: LO im. Witkacego w Warszawie- jakie jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 18:25
      Witam,
      Kiedyś uczyłam w tym liceum - to jest, lub przynajmniej była szkoła o jakiej ja
      mogłam pomarzyć będąc w wieku licealnym. Nie mogę się wypowiadać na temat
      poziomu - w mojej ocenie był nawet bardzo wysoki. Mnie urzekło to, w jaki
      sposób nauczyciele wypowiadali się o uczniach poza pracą - bardzo ciepło, mieli
      głęboką wiarę w to, że każdy z tych ludzi jest niepowtarzalny, wierzyli w swoją
      pracę. Ja odeszłam z tej szkoły i zawodu kilka lat temu, ale to jest jedyne
      miejsce, które ciepło wspominam. Mimo tego, że różnica wieku między mną a
      uczniami była niewielka, widziałam, że starsi nauczyciele też fantastycznie
      dogadywali się z młodzieżą. Słyszałam jedynie o niezbyt wysokim poziomie
      gimnazjum, do którego przyjmuje się uczniów z rejonu, a nie według poziomu ich
      wiedzy. Nie wiem czy to ma jakikolwiek wpływ na samo liceum, nie sądzę, ale
      popytaj wśród znajomych, zajrzyj do szkoły, pogadaj z ludźmi. Pozdrawiam.
      • Gość: ksa Re: LO im. Witkacego w Warszawie- jakie jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 20:01
        a ja uważam że to najwspanialsza szkoła na świecei i lepiej trafić nie mogłam!
        właśnie kończe 1 klasę. jest super. podstawową sprawą jest wybór języków, bo
        unas dopiero w drugiej klasie wybiera się fakultety z przedmiotów
        maturalnych... odradzić mogę ją ludziom którzy nie potrafią utrzymac
        samodyscypliny w nauce. to ważne, bo u nas nikt nie będzie nad nikim stał z
        batem i wrzezzczał, że ma sie uczyc. ja uwielbiam ta szkołe. mamy super
        nauczycieli i uczniów, niesamowity klimat... nie jest to szkoła dla kujonów!
        • Gość: elcia Re: LO im. Witkacego w Warszawie- jakie jest? IP: 62.233.197.* 03.05.05, 09:26
          Mój kolega który w ubiegłym roku nie chciał myśleć o innej szkole ( Witkacy
          albo żadna inna),po I klasie chce stamtąd uciekać. Szkoła podobno jest
          beznadziejna, nic nie uczy tylko wymaga. Liczą się tylko olimpijczycy(dlatego
          spada w rankingach, gdy kryterium się zmieniło i ważne jest ile osób dostało
          się na studia dzienne, a nie ilu ma olipmijczyków). Pozdrawiam
        • Gość: mama Re: LO im. Witkacego w Warszawie- jakie jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:20
          Gimnazjum im.Czartoryskiego przyjmuje tylko dzieci, które mogą pochwalic się
          wynikami w olimpiadach i rejonowe (zameldowanie do rejonu kosztuje około
          1500PLN) nic wiec dziwnego ,że po takich podchodach rodziców poziom wybranców
          jest coraz niższy
          • Gość: Zaskoczona Re: LO im. Witkacego w Warszawie- jakie jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:23
            Tak słyszałam o meldowaniu w rejonie ale ludzie mają tupet
            • Gość: Ja Rejony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:37
              >Tak słyszałam o meldowaniu w rejonie ale ludzie mają tupet.<
              To nie ludzie mają tupet tylko rejonizacja gimnazjów jest idiotyzmem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka