sarmatia 01.07.02, 22:51 Co sądzisz o sprzedarzy marki Junak dalekowschodniej firmie? Czy wiesz może coś bliżej na temat tego motocykla,bo w na ulicach Warszawy już się pokazał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel.kot Re: Junak Milenium 03.07.02, 19:28 Podobno (tak twierdzi prezes firmy),właścicielem praw do nazwy i logo Junak jest Polska firma Junakmotor. Mnie dręczy natomiast nieco inna kwestia. Dlaczego w/w firma nakleja na produkty Hyosunga znaczki (loga) JUNAK? Czyżby szacunek dla wymarłego polskiego przemysłu motocyklowego obowiązywał tylko miłośników dawnej motoryzacji i właścicieli poczciwego jednocylindrowego weterana ze Szczecina? A może odwołanie się do legendarnego, 100% polskiego produktu jest kluczem do zarobienia olbrzymiej kasy? Dlaczego importer Hyosunga Aquila 250 nazwał "swój flagowy model" Junak Millenium? Co sądzicie na temat biznesowo-motocyklowej moralności, bądz jej braku w tym przypadku. Czy cel uświęca środki? Paweł Kot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Junak Milenium IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.02, 19:56 Podobno na razie tylko są te naklejki żeby zbadać rynek sprzedaży a potem ma być produkowany u nas. Dobrze że będzie produkowany lepiej taki niż żadny. Nazwa Junak pasowała by mi i to bardzo ale wyłącznie na takiej zasadzie na jakiej produkuje się skody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Junak Milenium IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.07.02, 23:51 W Polsce lubimy legendy, szczególnie jeśli ich bohater nie żyje,bo to już nie plotka ...lecz prawdziwa legenda. Junak nie żyje i proponuję sie z tym pogodzić, na cześć jego imienia i sławy tak jak Izaury po ostatnim odcinku, narodziły się plastikowe produkty masowego rażenia, nie tak piękne jak orginał..., poprostu inne. Ja nazwałbym taki motocykl Harwey-Dawidson...a wersję sportową Yamakasi. Pozdrowienia dla Kasi... Odpowiedz Link Zgłoś
letalin Re: Junak Milenium 04.07.02, 18:23 Gość portalu: MC napisał(a): > W Polsce lubimy legendy, szczególnie jeśli ich bohater nie żyje,bo to już nie > plotka ...lecz prawdziwa legenda. > Junak nie żyje i proponuję sie z tym pogodzić, na cześć jego imienia i sławy > A to dopiero niespodzianka! JUNAK ŻYJE i dłużej pociągnie niż koreański wynalazek! Przynajmniej u mnie! Czy wiesz, że mozna kupić dzisiaj własciwie wszystkie części do tego klasyka! Jaka to śmierć przyjacielu... Odpowiedz Link Zgłoś
geminix Re: Junak Milenium 08.07.02, 11:45 Skoro są produkowane (tak zrozumiałem) wszystkie części do Junaka to dlaczego nie znajdzie się ktoś kto to wszystko poskłada do kupy. Powód może być tylko jeden - kasa. Po prostu nikt tego nie kupi za cenę którą podejrzewam oscylowała by w okolicach ceny "Junaka Millenium". pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
suprajs Re: Junak Milenium 04.07.02, 19:31 musiałem się zalogować i zmienić imię na dostępne, ale odpowiadam jako mc za swoje słowa. Zgadzam się z tobą co do twojego Junaka,sam posiadam Osę, może troszkę emocjonalnie podszedłem do wypowiedzi pana redaktora dotyczącej tradycji itp, ale po mundialu śmieszą mnie odnośniki do jakiejkolwiek historii Polskiego narodu, symboli etapów wzorców i legend, trochę szkoda ładnego znaku firmowego ale to i tak lepiej niż biało czerwony krawat na szyii łachudry, a że nie żyje Junak, to przyjmując szerszą perspektywę ewolucyjną,"gatunkową", niestety tak jest. Moja oska też jest żyjącym przedstawicielem wymierającego gatunku Odpowiedz Link Zgłoś