21.08.05, 02:35
Interesuje mnie bardzo ten motocykl, szczegolnie z lat 60 - 70-tych. Czy
mozna znalezc takowy w dobrym stanie? Czy jazda na nim daje (dziwnie to
bedzie brzmialo) zadowolenie? Ciekawi mnie tez jakie ma osiagi, moc i t.d.
Pozdrawiam - Mietek .
Obserwuj wątek
    • okrutny_mariuszek Re: Ural 21.08.05, 11:20
      rozumiem, że masz talent w rękach i będziesz umiał naprawić to co się zepsuje,
      a zpesuje się cos na 100% (zwłaszcza w najbardziej nieoczekiwanym momencie)
      a Urala można kupić i to nie drogo - ściągnąć go sobie zza wschodniej granicy
      (przynajmniej w moich stronach takie były /są?/ praktyki)
      • okrutny_mariuszek Re: Ural 21.08.05, 11:54
        jeszcze jedno!
        zobacz na devoty:
        forum.motocyklistow.pl/
        kiedyś mieli tam dział poświęcony ruskom, może coś znajdziesz co CIę zaciekawi
    • edwin.sk Re: Ural 21.08.05, 18:35
      tak jak mariusz napisał... pojeździsz ale łapy w smarze to będzie standart....chociaż zdarzają się przpadki, że rusek ciągnie i ciągnie i nic mu nie jest...
      • mietek002 Re: Ural 22.08.05, 14:21
        Czyli z tego wynika, ze nie wszystko co sie swieci jest zlotem. Pare razy juz
        sie o tym w zyciu przekonalem. Dzieki za informacje i chyba zapomne o tym. Z
        drugiej jednak strony nowe Urale sprzedawane sa juz w U.S.A. i w Kanadzie to
        moze tak nie jest zle z nimi?
        Pozdrawiam - Mietek.
        • okrutny_mariuszek Re: Ural 22.08.05, 15:03
          pewnie że nie jest z nimi źle! to świetne maszyny!
          niestety, do ich obsługi potrzeba czegoś więcej niż tylko znajomości tego gdzie
          jest wlew paliwa i wlew oleju...

a co to jakości - ruskie gadają: "nasza stal gniotsja, no nie łamiotsja" (zapis
          jakby-fonetyczny bo nie chce mi się szukać cyrylicy)
    • Gość: NYorker Re: Ural IP: *.kondylis.com 22.08.05, 22:55
      www.imz-ural.com/downloads/movies.htm
      www.advrider.com/forums/showthread.php?t=91395
      www.advrider.com/forums/showthread.php?t=90642
      a to nic wspolnego z uralem nie ma, ale kapitalne foty mozna zobaczyc:

www.advrider.com/forums/showthread.php?t=29723
      • Gość: Grzesiek Re: Ural IP: *.pl / 195.150.76.* 23.08.05, 10:51
        Ja ci powiem tak jesli ci sie motory zabytkowe podobaja to dobrze bo mnie tez
        To co chlopaki czesciowo tu pisza to maja racje ale nie do konca.jesli cos tam
        ci padnie to szybko to usuniesz bo to sa bardzo proste motory.Jesli musisz
        silnik rozpolowic to nike musisz miec jakis specjalnych kluczy jak do tych
        japncow tylko jesli masz pare kluczy w domu to sobie poradzisz.Te motory maja
        tylko 2 wady bezyna drozeje a one ja pija litrami oraz jesli by sie cos
        spieprzylo czego nie mozna naprawic to musial bys szukac na motobazarach bo w
        normalnych sklepach z czesciami do motorow tego nie znajdziesz.Jesli masz
        okazje kupic takiego urala to ja bym kupilale za male pieniadze POZDRO
        • Gość: Poznaniak Re: Ural IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 19:38
          Na motobazarach jest pełno części do rusków, więc nie będziesz miał z nimi
          problemów. Sam mam ruska, nieźle się jeździ, ale troche łyka paliwa. Ogólnie
          ciekawa sprawa:-). Pozdrawiam.
          • mietek002 Re: Ural 24.08.05, 01:51
            Problemem jest to, ze ja mieszkam w Kanadzie (Ontario) i o takie czesci byloby
            chyba bardzo trudno. Jesli chodzi o sam motocykl to bylbym gotowy na
            sprowadzenie jego tutaj ... Oj, chyba bede mogl o tym tylko pomarzyc.
            Pozdrawiam - Mietek ze Streetsville, Ontaro (Yamaha V-star custom)
            • Gość: NYorker Re: Ural IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.08.05, 03:46
              nie lepiej jakiego klasyka w stanach albo w kanadzie kupic? triumpha, nortona,
              bsa, enfilda??
              nie wiem, czym sie martwisz, w stanach i w kanadzie z pewnoscia wiecej
              dealerow, niz w polsce. nawet maja sekcje na ebay'u. nie mam pojecia, ale gdy
              patrze na urale, to mam wrazenie, ze mechanicznie nie zmienily sie od wielkiej
              wojny ojczyznianej. stad z czesciami nie powinno byc problemu.
              • mietek002 Re: Ural 24.08.05, 14:54
                NYorker, jezeli to, co piszesz zgadza sie z rzeczywistoscia to czesci z nowych
                Urali powinny pasowac do starych. Musze wybadac cala sprawe. Nie daje mi to
                spac. Wyglad tego motocykla bardzo mi sie podoba i mysle, ze po doprowadzeniu
                go do stanu "brand new" powodowalby duze zainteresowanie, przynajmniej tutaj,
                na ontaryjskich drogach.
                Pozdrawiam - Mietek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka