Dodaj do ulubionych

Yamaha xtz 660 ???

IP: 195.205.97.* 06.12.05, 13:48
Czesc chciałbym poznac opinie uzytkowników planuje kupno tego motocykla i
zbieram informacje na jego temat Dzieki POZDRAWIAM !!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: szynszyll Re: Yamaha xtz 660 ??? IP: *.prz.rzeszow.pl 06.12.05, 17:42
      yo!

uzytkownikiem nie jestem, ale mialem okazje sie bujnac tu i tam i kilku ludzi
      przepytalem na okolicznosc kiedy sam bralem XTZ pod uwage. co tu duzo pisac -
      duzy singiel wpiety w turystyczne enduro. jak ktos lubi single to powinien mu
      sie spodobac - niezle wykonanie, kop w dupsko juz od samego dolu, niezbyt
      paliwozerny, zaskakujaco lekki - to najbardziej mnie zaskoczylo - ogromna
      porecznosc. przy palowaniu lubi wziasc olej - ale ktory duzy singiel nie lubi.
      wymagajacy rozrzad - 5 zaworow ktore lubia byc czesto kontrolowane. zaleta jest
      woda ktora nie pozwala przegrzac silnika, chociaz nie wszyscy lubia wode w
      moto - wiadomo kolejny uklad, kolejne szpeje.

reasumujac - bralem to moto powaznie pod uwage i bez mrugniecia bym kupil gdyby
      nie moje znalezisko ;)

pzdr

szynszyll
      xlv750r
      viertara 1.6
    • hun660 Re: Yamaha xtz 660 ??? 30.12.05, 11:49
      Miałem tenerę 3 lata.
      Super sprzęt. Dobry do wypraw turystycznych niekoniecznie po asfalcie.
      W trasie przy 90km/h spalał 3,8l/100km, przy 120 z kompletem kufrów coś ok 6l.
      (zaznaczam że żaden mechanik nie dotykał gaźnika) Przy 120 km/h pojawiały sie
      wibracje na kierownicy mimo wałka wyrównoważającego. Dynamika pow. 3 tyś obr.
      bardzo dobra- gaźnik dwugardzielowy, podciśnieniowy. Przy swoim nic nie robiłem
      oprócz wymiany oleju i filtrów. Olej i filtr co 6 tyś km, świeca NGK DPR8EA-9 i
      filtr powietrza co 12 km tyś. Tak samo regulacja śrubowa zaworów- jak w normie
      to nic nie ruszać.
      Zawieszenia o skoku po 20cm rewelacja na nasze drogi. Do skakania za ciężki ale
      przejeżdża każdy teren (ja miałem opony Bridgestone TW47 i 48) Silnik chłodzony
      cieczą - niewrażliwy na mróz i upały.
      Motocykl bardzo poręczny ale raczej dla wysokich ludzi - wysoko połozony środek
      ciężkości. Raz mi sie połozył w kopnym piachu i ciężko było podnieść.
      W serwisowaniu bardzo prosty, praktycznie sam zrobisz wszystko, a dużo się nie
      robi.
    • Gość: MAXX Re: Yamaha xtz 660 ??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.12.05, 22:32
      Pomyśl o XT 660 R - to taka nowsza ,ale i droższa wersja....mam i szczerze
      polecam...
      • hun660 Re: Yamaha xtz 660 ??? 02.01.06, 11:24
        Nowsza tzn. ma wtrysk paliwa i 4 zawory w głowicy. Ale nie ma owiewki ani
        bagażnika, ma mniejszy zbiornik paliwa. No i wydechy pod silnikiem - dobre na
        asfalt.
    • Gość: brembo Re: Yamaha xtz 660 ??? IP: *.aster.pl 01.01.06, 11:23
      ja tez mialem okazje tym troche posmigać. i bardzo mi sie podobało! silnik
      ciagnie fajnie. nie podobal mi sie tylko efekt wysuwania sie przedniej zawiechy
      przy dadawaniu gazu. poza tym super!
    • 6set Re: Yamaha xtz 660 ??? 01.01.06, 19:53
      Jesli w tym egzemlarzu nikt wczesniej nie zagrzebal i nic nie popsul to
      pokochasz ja szczerze. Ja z singli Yamahy eksploatowalem po kilka lat XT600 z
      1989 roku i TT600R z 2001 roku, nie mialem zadnych problemow. Moge smialo
      powiedziec, ze to motocykle "niezniszczalne" a mam porownanie, poniewaz
      jezdzilem w duzym stadzie i znam problemy kolegow ze sprzetami od konkurencji.
      Zatem dobrze sprawdz, kup i smigaj on/offroad.
      • Gość: brembo Re: Yamaha xtz 660 ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 19:58
        xt OK. mała i duża xtz też extra. ale co do awaryjosci tt600r to bym polemizował.

szczegóły motoafryka 2005
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka