Dodaj do ulubionych

dziewczyny

30.03.06, 00:37
mimo, że niektóre pokonują zakręt metodą składania s i ę zamiast składania
m o t o c y k l a , to jednak jest w tych obrazkach coś sympatycznego
www.tranquilvelocity.com/galleries/ladiesride_022605/
Obserwuj wątek
    • Gość: NYorker Re: dziewczyny IP: *.dyn.optonline.net 30.03.06, 02:48
      fajnie sie skladaja. ta na gixxie nawet zbliza sie w zlozeniu do 30 stopni od
      pionu. ta na czarnym monsterze osiaga 15 i rzeczywiscie mocno nadrabia cialem.
      jakies wystraszone sa i bliski jestem przekonaniu, ze jazda byla ucieczka przed
      katrina.

w okolicy mam wypatrzone dwie motocyklistki. jedna na sv, druga na 620. chetnie
      przyjzalbym sie, co skrywaja kaski. nie moge ich jednak dogonic.
      • Gość: jazz Re: dziewczyny IP: *.localnetwork.pl 30.03.06, 09:01
        nic nowego...
    • dragon600 Re: dziewczyny 30.03.06, 07:25
      Są różne szkoły składania się w zakręt, ale we wszystkich chodzi o to żeby
      środek ciężkości był we właściwym miejscu.
    • Gość: carina79 Re: dziewczyny IP: *.crowley.pl 30.03.06, 09:03
      a nie mowiłam, ze wiekszosc jezdzacych lasek to pasztety?
      • ireo Re: dziewczyny 30.03.06, 09:20
        to wiemy. w dodatku one dopiero się uczą
    • Gość: al Re: dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 10:06
      Co to znaczy ze skladaja sie zamiast motocykla?
      • Gość: carina79 Re: dziewczyny IP: *.crowley.pl 30.03.06, 10:30
        ireo sam nie wie, gdzies tylko przeczytał to hasło na forum.
        • Gość: Marcin Osikowicz Re: dziewczyny IP: *.ae.krakow.pl 30.03.06, 10:40
          Czepiacie się urody i umiejętności, a one wyglądają i jeżdżą lepiej niż
          przeciętny uczestnik przeciętnego zlotu.
          • Gość: carina79 Re: dziewczyny IP: *.crowley.pl 30.03.06, 10:47
            tyz prowda.
          • Gość: NYorker Re: dziewczyny IP: *.dyn.optonline.net 30.03.06, 15:03
            to w polsce jest az tak zle?
            • Gość: carina79 Re: dziewczyny IP: *.crowley.pl 30.03.06, 15:56
              ale jestes zlosliwy, a laski przynajmniej umialy sie zebrac i spotkac w wiecej
              sztuk niz dwie, co 'naszym dziewczynom' na forum 'moto i dziewczyna' nie udalo
              sie mimo usilnych staran, a to wszyskto dlatego, ze ich zmotoryzowani mezczyzni
              nie chcieli ich podwiezc :(
              • Gość: NYorker Re: dziewczyny IP: 70.19.14.* 30.03.06, 16:44
                chamstwo i dyskryminacja. nie zaniedbuj innych watkow.
                • Gość: carina79 Re: dziewczyny IP: *.crowley.pl 30.03.06, 16:48
                  > nie zaniedbuj innych watkow.

a co? tesknisz. spadam, potem mi napisza, ze jestem gejem, bo gadam z NY. a po
                  co kto ma wiedziec...
              • goha66 Re: dziewczyny 31.03.06, 07:13
                podwieźli i nawet zrobili zdjęcia na pamiątkę :)
        • Gość: Potas Re: dziewczyny IP: 195.128.228.* 30.03.06, 11:10
          A może Ireo coś wie?
          są 3 szkoły zakręcania
          1 włoska - schodzisz na kolanko, a moto maxymalnie w pionie
          2. brytyjska, pochylasz moto, a sam usiłujesz być jak najbardziej pionowo
          3 niemiecka: wogóle nie odchylasz sie od osi motocykla, tylko jak kloc siedzisz
          sztywno i wychylasz się tyle samo co motocykl.
          Myślę, że na naszym poziomie umiejętności, każda z nich jest dobra
          • ireo Re: dziewczyny 30.03.06, 11:49
            Potas, ireo nic nie wie ale wcale nie przeszkadza mu to pisać, ponieważ jest
            forumowiczem a to jest wolny kraj

przede wszystkim do tych amerykańskich dziewczyn żadna z wymienionych "szkół"
            się nie stosuje, bo one dopiero się uczą. widać to po tym, że jeżdżą wolno. a
            to, że jeżdżą wolno, widać po niewielkich wychyleniach ich motocykli w zakręcie

(tak w ogóle to mi się spodobało, że ktoś się zaczyna uczyć i mimo, że jeszcze
            nie umie, nie przeszkadza mu/jej że ludzie go/ją oglądają w internecie. bo w
            Polsce jest inaczej - uczyć się to wstyd, większość chce od razu robić wrażenie
            że wszystko umie i pozjadała wszystkie rozumy, a reszta to dziąślaki w temacie
            albo debile)

zanim więc dojdziemy do "szkół włoskich" itp., mocno umownych zresztą, o
            których można mówić na innym poziomie jazdy, to najpierw zalecałbym raczej
            opanowanie "szkoły niemieckiej", która tak naprawdę nie jest żadną szkołą i
            polega na zwykłej umiejętności odchylenia się od pionu w r a z ze swoją
            maszynką w stopniu a d e k w a t n y m do prędkości i promienia zakrętu.
            myślę że w trakcie nauki dobry instruktor powinien traktować inne ułożenie
            ciała względem motocykla jako błąd

o "szkołach" można mówić kiedy się już opanuje powyższe, bo uprawianie "jazdy
            włoskiej" albo "brytyjskiej" u początkującego wynika po prostu z braku
            współpracy z motocyklem w zakręcie, a to z kolei najczęściej bierze się z lęku
            przed wywrotką i związanego z tym unikania wychylenia bocznego - albo siebie,
            albo motocykla. może ma to związek z tym, czego człowiek bardziej się boi w
            trakcie nauki - uszkodzenia ciała czy motocykla. co innego później, kiedy umie
            się więcej i chce się eksperymentować z technikami bardziej wyczynowymi.
            • dragon600 Re: dziewczyny 30.03.06, 12:45
              Te sprzęty na, których jeżdżą raczej średnio się nadają na naukę jazdy.
              Owszem znajdą sie hojraki co na pierwsze moto wybiorą Busę, ale to głównie w
              naszym kraju.
              A to że ktoś jedzie wolno (co zresztą na zdjęciu bardzo trudno ocenić) nie
              znaczy, że dopiero uczy się jeździć.

• Gość: Potas Re: dziewczyny IP: 195.128.228.* 30.03.06, 16:24
                A mnie kiedyś w Wawce złapała policja bo jechałem "zbyt zgodnie z przepisami"
                i "za wolno jak na motocyklistę". I panowie myśleli, że nie mam prawa jazdy,
                albo nagolony jestem, a mi się po prostu zaciął gaz!
            • Gość: Potas Re: dziewczyny IP: 195.128.228.* 30.03.06, 16:22
              A ja już kiedyś dywagowałem na tym forum, ze podobają mi sie wypięte dziewczęce
              tyłki na motocyklach i to własnie uważam za 4 szkołę (oprócz tych wymienionych
              wcześniej)jazdy najprzyjemniejszą dla oka :)
              • deviant.rr oj chłopcy... 30.03.06, 19:30
                w lecie jadę jak co roku do ojca by pośmigać sobie po torze. Jeżeli uda mi się
                zamontować kamerę to zrobię filmik jak holenderki latają na swoich sprzetach po
                torze i mówię wam już teraz, że raczej marne z niektórymi mielibyście szanse...

www.circuit-zandvoort.nl
                • ireo Re: oj deviant... 30.03.06, 20:31
                  to Ty sobie filmuj te holenderki, a ja i tak uważam że Polki są lepsze.
                  o wiele łatwiej przeżyć z nimi Chwilę Prawdy, czyli moment zdjęcia kasku
                  • Gość: NYorker oj ireo IP: 70.19.14.* 30.03.06, 20:41
                    skoro masz dzisiaj dzien odpowiadania na glupawe posty, to w tym watku wyzyjesz
                    sie do woli:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=39446292
                    lody ze smietanka.
                    • ireo Re: oj ireo 30.03.06, 22:51
                      przykro mi, ale w mnogich "fascynujących" wątkach zakładanych przez chłopczyka
                      podpisującego się "pajacyk.pl" jakoś nigdy nie ma nic ciekawego. nawet błędy
                      ortograficzne są w nich pospolite
                      • Gość: NYorker Re: oj ireo IP: 70.19.14.* 30.03.06, 23:27
                        skoro przedarles sie przez podwojne dno, to podziwiam twoja chec poznania
                        (pragnieniem tego nie nazwe).
                • Gość: NYorker buuuuuuuu IP: 70.19.14.* 30.03.06, 20:39
                  "i mówię wam już teraz, że raczej marne z niektórymi mielibyście szanse..."

od teraz nic juz nie bedzie takie samo...
                  • Gość: yamasz hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 21:06
                    Posłuchajcie Afroman "Crazy Rap", spodoba się Wam, tam to dopiero rymują o dziewczynkach :D a jak sie Wam spodoba, to riplej będzie w "Because I Got High"
                    PZDR yamasz
                    :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie:::
                    • Gość: carina79 Re: hehe IP: *.crowley.pl 31.03.06, 09:32
                      Yamasz wsadz sobie do nosa swoje muzyczne fascynacje. Znow jak zwykle nie
                      zrozumiałes toczacej sie dyskusji. podziekuj, ze zareagowalam na Twoj post, bo
                      nawet laski na 'babskim' forum Ci nie odpisuja.
                • Gość: XXRXX Re: oj chłopcy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 17:39
                  Nie tylko Holenderki potrafia, ja rodowita Polka i moja yamaha R1 tez potrafie
                  nie jednego "kolesia" "wydymac" na zakrecie..
                  • Gość: NYorker Re: oj chłopcy... IP: 70.19.14.* 04.04.06, 18:52
                    czytajac posty, zaczynam rozumiec jezykowa krucjate i fakt, ze nie jest to
                    krucjata, a odruch podtrzymania opadajacych rak.
                    dla niektorych jazda motocyklem gorsza lobotomii.
                  • Gość: carina79 Re: oj chłopcy... IP: *.crowley.pl 05.04.06, 09:30
                    mnie tez bys 'wydymala'?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka