Dodaj do ulubionych

Zamknąłem

31.03.06, 20:23
budzik, 299 :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: NYorker no i? IP: 70.19.14.* 31.03.06, 20:26
      • bartekexc Re: no i? 31.03.06, 20:38
        też mi coś, ja tyle rowerem osiągnąłem .....bo źle ustawiłem średnice koła
        • Gość: NYorker Re: no i? IP: 70.19.14.* 31.03.06, 20:57
          ciebie tez to odmienilo?
          • yamasz Re: no i? 31.03.06, 22:34
            łe moja DT też tyle poleci...

...jak ją z samolotu wyrzuce :D
            • Gość: NYorker Re: no i? IP: 70.19.14.* 31.03.06, 22:38
              bez podsmiechujkow. ja dociekam, czy takiej predkosci towarzysza jakies
              metafizyczne doznania, czy czyni to motocykliste lepszym czlowiekiem, czy
              towarzysza temu jakies szczegolne doznania typu 'bylem jakby w tunelu i
              ujrzalem swiatlo w jego koncu', blyskawice, grzmoty, slychac glosy lub zimne
              wyziewy etc.
              pytam, bo jeden gagarin tutaj pisal to samo o dwoch latach na busie i nic z
              tego nie wynikalo. rownie dobrze ktos moglby napisac, ze dzisiaj oddal mocz. i
              co z tego?
              • wojtekk1000 Re: no i? 01.04.06, 08:12
                Gość portalu: NYorker napisał(a):
                > bez podsmiechujkow. ja dociekam, czy takiej predkosci towarzysza jakies
                > metafizyczne doznania, czy czyni to motocykliste lepszym czlowiekiem, czy
                > towarzysza temu jakies szczegolne doznania typu 'bylem jakby w tunelu i
                > ujrzalem swiatlo w jego koncu', blyskawice, grzmoty, slychac glosy lub zimne
                > wyziewy etc.

Nie było mi dane dotknąć 300 na hajce - nie zdążyłem (a szkoda). Ale
                wielokrotnie latałem po autostradzie z prędkościami 250 - 260 innymi
                motocyklami - nie czyni to motocykliste lepszym, ale to fajnie doznanie -
                lecisz sobie z kuplami w słoneczny dzień przez odcinek autostrady wyprzedzając
                wszystko i wszystkich (i siebie wzajemnie). Przyjemna odmiana jazdy na
                motocyklu. To trochę tak jak z tym hasłem jakie ostatnio napisałeś: "ride alone
                together". PS - tunelu niestety nie widziałem.
      • Gość: Podróżnik Re: no i? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 14:09
        I przeniósł sie w czase :)
    • mariusz-ef Re: Zamknąłem 31.03.06, 22:37
      napisz gdzie!
      • Gość: brembo Re: Zamknąłem.. sie..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 00:36
        jak to gdzie..? w internecie ! :D
      • Gość: jazz a ja kiedyś IŻem 200... IP: *.localnetwork.pl 01.04.06, 01:19
        bo się czujnik poluzował..była kupa śmiechu....100, 120, 140- myślę "kurcze, ale idzie", a on dalej 160, 200, 300.....doszło do siedmiuset, zanim się skapowałem, ale śmiechu była kupa....:))
        • speedy1000 Re: a ja kiedyś IŻem 200... 01.04.06, 09:46
          Hehe a ja na biku osiagnalem 250 km/h i to z miejsca sie nie ruszajac :D
          eee i co cieniasy :) ale tunel widzialem...

pozdr
      • patmate Re: Zamknąłem 01.04.06, 13:25
        Powiedzmy że 20km przed berliner ringiem (tam bez ograniczeń), może trochę
        bliżej Szczecina
        pzdr
    • deviant.rr 290... 01.04.06, 09:55
      Tyle ja zobaczyłem najwięcej na A4 z Opola do Wrocławia. Jazda z wiatrem ze
      złożonymi lusterkami. To już był całkowity koniec dla mojej RRy. Może jeszcze
      poszła by szybciej, gdybym miał zamontowanego PowerCommandera...
      Zresztą ja w sumie robie coś takiego raz, może dwa razy w roku, bo wolę pośmigać
      po czeskich winklach :)

Wojetek1000 już dorwałeś jakąś maszynę?
      Kumpel chce sprzedać swoją 929RR jeżeli Cię taka interesuje to daj znać...
      • wojtekk1000 Re: 290... 01.04.06, 15:30
        deviant.rr napisał:

> Wojetek1000 już dorwałeś jakąś maszynę?
        > Kumpel chce sprzedać swoją 929RR jeżeli Cię taka interesuje to daj znać...

929 niestety mnie nie interesuje. Uparłem się na GSXRa 1000, mam do oglądnięcia
        K4 w przyszłym tygodniu - jak będzie OK to raczej go kupię, jeśli nie to w
        jakimś ogłoszeniu widziałem "względnego" GSXRa K1 (1000ccm oczywiście). Jeśli
        masz jakiegoś znajomka z dobrym GSXRem 1000 do odsprzedania to daj znać.
        • deviant.rr Gixxer 01.04.06, 19:23
          Sprawa wygląda tak, że kumpel chce sprzedać 929RR bo napalił się na Gixxera
          1000K5 :)

Jak już coś nabedziesz to daj znać - w miare szybko obcykaj jazdę na sprzęcie i
          dajemy do Czech :)
          Narazie jest tam lipa - piach, dzióry i jeszcz zimno, ale za kilka tygodni
          (myśle, że za 3) już będzie można przytrzeć kolanami :)
    • Gość: okular Re: Zamknąłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 11:38
      zgadza sie - czeskie winkle daja rade. sam lubie tam podzgac z kumplami. Ale na
      autostradzie prawie zawsze chce poczuc huraganowy wiatr. kiedys wracajac do
      domu przy wjezdzie na autostrade napotkalem niespodziewanie kumpla na cbr.
      uczciwie zapowiedzial mi ze utrzymuje tylko predkosc podrozna wiec jak mam
      zamiar szybciej, to zebym sobie nie przeszkadzal i nie czekal na niego.
      Myslalem ze ma na mysli okolice 130 km/h wiec dla mnie tez ok tymczasem
      wleklismy sie setka przez 60 km. niefajnie
      aha a na koniec zapakowalbym mu w d... bo chcial sie jednak rozdzielic i
      pozegnac i bez ostrzezenia nacisnal swe duale i zatrzymal sie zajezdzajac mi
      droge. niefajnie
      • louiswmb Re: Zamknąłem 01.04.06, 14:52
        Witam,
        Po pierwsze to mozna niektorymi motocyklami "kiwnac" na dziendobry licznikami
        jeszcze nie ruszajac sie z garazu taki wynik ;)

Po drugie niezapomne czasow jak zakladalem mojemu kumplowi K&N ,dynojety i
        dobieralismy dysze w xxie zeby puzniej poszla 305km/h na autostradzie ;)

Po trzecie ostatnio wyszedl kinach "Burt Munro" z Anthony Hopkinsem...opowiesc
        o czlowieku ktory 25 lat marzyl zeby wkoncu ten jeden jedyny raz swoim Indianem
        z 1920 pojechac 300!!!-polecam ja sie wzruszylem doglebnie...nie tylko dla
        maniakow predkosci.

Po czwarte...co mi pozostalo...nawijam sobie teraz kontenplacyjnie swoje
        kilometry na kola mojej cycatej...jesli mam czas to otwieram mape i jade tam
        gdzie jeszcze nie bylem a wiele jest jeszcze do zobaczenia ..zeby tylko zycia
        starczylo hej!

Pzdr.
        Louis
        • simsun Re: Zamknąłem 02.04.06, 00:12
          heheh
          fajny post:)
          • patmate Wyjaśnienie 02.04.06, 22:01
            Nie przeczę, na forum zachciało mi pochwalić się (bo wiadomo że w rodzinie
            lepiej nie wychylac się z takimi rewelacjami). Po dotarciu budzik zatrzymywał
            się na 292 co wkurzało bo biorąc wzgląd na błąd licznika, nijak nie wychodziło
            testowe i homologacyjne 295. Rozwiązanie było tyleż trywialne co i proste: nie
            95 tylko zwykłe i poczciwe 98 oktanow. Teraz dociąga do rzeczonych 299 i
            ciągnie dalej, ile nie wiem, chyba będzie trzeba cyclospeeda założyć.
            Dzisiaj wlałem Shellowskie V power 99, zobaczymy.... poza tym trzeba popracować
            nad złożeniem się, bo przeciągi straszne.
            Pzdr
            PS. Nie uważam tego za specjalne osiągnięcie, po prostu ten sprzęt tak ma.
            Ciekawe na ile starczy tylnej gumy?
            • aylen Re: Wyjaśnienie 07.04.06, 20:42
              a tak w ogole to czym jezdzisz?

Ja na XX na normalnym paliwie domknalem.
              Wydaje mi sie ze glowna sprawa to aerodynamika...
              • patmate Re: Wyjaśnienie 15.04.06, 10:20
                No właśnie Gixerem 1000 K5. Nad aerodynamiką jeszcze pracuje ;). Poza tym czuc
                że sprzęt jeszcze ma troche zapasu-kwestia dłuższej prostej i braku
                przeciwników. Chłopaki z Superbika UK robili test 4 litrówek i wg ich pomiarów
                doszli do(realnej) 284,3kmh, szybszy był tylko ZX10 - 285,3kmh, R1=276,9,
                Blady= 269,6kmh.
                pzdr
                • aylen Re: Wyjaśnienie 15.04.06, 19:48
                  Glownie ze wzgledu na aerodynamike bike'i ktore wymieniles nie moga dac tyle co
                  XX. Hajka i 12

Mialem taki maly przelot (nie bede juz mowil gdzie :-)) Na 6 maszyn dwa
                  pierwsze dojechaly XX ale nie bylo Hajki i 12-ki.

Z drugiej strony na winklach to moge R1 czy K5 sparawdzac stan tylnego
                  ogumienia :-) XX jest za dlugi na takie zabawy.
        • Gość: pawel26 Re: Zamknąłem IP: 217.153.180.* 05.04.06, 21:44
          Witam .

Louis
          , jakie ostatnio ciekawe miejsca by polecil ?? gdzie smigales ?
          • louiswmb Re: Zamknąłem 06.04.06, 17:12
            Witam,
            Z racji bytu penetruje Francje:latem Alzacja,jesien Normandia oraz cala
            polnocna czesc ale i ugryzlem duza czesc Belgii oraz niedawno Holandie w
            ekspresowym wypadzie zimowym
            Pzdr
            • Gość: gość Re: Zamknąłem IP: 82.160.18.* 06.04.06, 17:52
              z tym 300 na budziku to lipa, jak ci się pokarze to i tak w rzeczywistosci masz
              dużo mniej minimum i jakieś 10% - błędy wskazań licznika i uślizg koła itp, tak
              więc wynik taki można uzyskać na torze i dobrym sprzęcie, plus umiejętności nie
              tylko w rozpędzaniu?!?
              dużo szczęścia ścigantom i otoczeniu
            • Gość: pawel 26 Re: Zamknąłem IP: 217.153.180.* 06.04.06, 19:58
              no tak tam to pieknie zapewne. a i drogi cudowne. ja to mam ochote sie
              wyrzygazc na nasze nitki pierdzielone. jest to walka z wyrwami.
              niebezpiecznie .

• Gość: kortez Re: Zamknąłem IP: *.bulldogdsl.com 07.04.06, 11:03
      idiota
      • Gość: yamasz Re: Zamknąłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 17:37
        ja też 140 km/h :)
        • siekiera77 Re: Zamknąłem 16.04.06, 22:18
          Gość portalu: NYorker napisał(a):
          > bez podsmiechujkow. ja dociekam, czy takiej predkosci towarzysza jakies
          > metafizyczne doznania, czy czyni to motocykliste lepszym czlowiekiem, czy
          > towarzysza temu jakies szczegolne doznania typu 'bylem jakby w tunelu i
          > ujrzalem swiatlo w jego koncu', blyskawice, grzmoty, slychac glosy lub zimne
          > wyziewy etc.

sprobuj pipo
          na pewno
          beda ci towarzyszyly
          wyziewy
          kiedy sie zatrzymasz
          :-)
          • africa21 Re: Zamknąłem 16.04.06, 22:24
            A ja na swojej królowej polecialem 170 z 3 kuframi.
            • speedy1000 Re: Zamknąłem 25.04.06, 10:52
              mialem juz licznikowe 2 i pol paczki i jeszcze sie rozpedzala... ciekawe ile
              bedzie max?!?!
    • Gość: :))))))))))))))))) tak bez obesrania sie??!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 15:28
      • patmate Re: tak bez obesrania sie??!!! 26.04.06, 15:58
        Bez, zmazu nocny.....
        • Gość: kikio Re: tak bez obesrania sie??!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 16:28
          ja tesh zamknalem budzik........... w szafie bo mnie kurna budzil co rano buahahahaha.....))))))
          • speedy600 Nom bez... 26.04.06, 19:53
            normalnie jestem ghost rider, bo na normalnej 2-kierunkowej tak odwinalem :D
    • Gość: pietja Re: Zamknąłem IP: *.devs.futuro.pl 26.04.06, 22:37
      patmate --sciagnales swojego sprzeta??
      • patmate Re: Zamknąłem 27.04.06, 00:34
        Faktycznie kiedyś pisałem o planach ściągnięcia z reichu, ale we wrześniu
        zeszłego roku trafiłem via allegro okazję nówkę sztukę z polskiego salonu z
        polską gwarancją (w cenie jakbym ciągnął z Niemiec, a nawet trochę taniej, bo
        niższe koszty transportu i bez opłaty za książkę pojazdu), więc nie było na co
        czekać i wciągnąłem.
        Niestety to już przeszłość :((( Pisałem o tym w wątku "Pozdrawianie"....
        Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka