Dodaj do ulubionych

Honda CBR 954

IP: 195.116.133.* 20.09.06, 14:15
Witam. Kupiłem niedawno CBR 954 z 2003 r. Wcześniej nie jeździłem tym modelem
więc nie mam doświadczenia. Zauważyłem, że podczas jazdy po mieście (i stania
w korkach) temperatura płynu chłodzącego wzrasta ponad 100 stopni C. Nie ma
przy tym żadnych innych objawów, wiatrak chodzi. Czy tak powinno być w tym
modelu? Proszę o radę i inne uwagi na temat eksploatacji. Na co powinienm
zwrócić uwagę? Poszukuję także manuala do tego moto. Chętnie odkupię. Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: lysout Re: Honda CBR 954 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 15:19
      Deviant prawdę ci powie, bo ma takie moto, cierpliwie czekaj aż się pojawi, jak
      zobaczy tytuł posta napewno coś ci napisze. Pozdrawiam
      PS w xxsie wiatrak odpala jak wskaźnik temp. jest w połowie skali, dochodzenie
      do 100 stopni wydaje mi się dziwnym byc, bo termostat powinien się otworzyc przy
      około 90 stopniach C i spowodować spadek temperatury
      PS2 Stoisz w korkach??????? bez jaj...
    • kacper00 Re: Honda CBR 954 20.09.06, 20:32
      Witam! Ja jeżdżę CBR929 '00, motocykle te nie różnią się zbytnio od siebie i
      mój sprzęt zachowuje się tak samo. Przy powolnej jezdzie np. w paradzie lub
      dłuższym postoju na swiatłach w mieście rozgrzewa się do ponad 100 stopni C,
      przy 105 stopniach załącza się wentylator. Nigdy nie zdarzyło mi się aby moto
      sie zagotowało a jeżdzę nim drugi sezon, także wydaje mi się że z naszymi
      sprzętami jest wszystko w porządku.
      • Gość: 929rr do Kacper00 IP: *.dhcp.embarqhsd.net 21.09.06, 01:12
        posiadasz moze adresy jakis stronek najlepiej po Polskiemu na temat 929rr??

aaaaaaaa i jeszcze jedno wiesz gdzie mozna tanio kupic klatke czy gmole to 929rr??

pozdro
        • skalpel84 Re: do Kacper00 21.09.06, 08:57
          co to do diabla jest "klatka" na motocykl ?;))))))
          i kto to widzial zakladac GMOLE do plastika ???
        • kacper00 Re: do Kacper00 21.09.06, 20:28
          Niestety nie znam żadnych polskich stron traktujących szczegółowo ten model, co
          najwyżej można znależć typowo katalogowe dane motocykla. Co do klatki czy gmoli
          nie orientuję się gdzie można byłoby się tanio zaopatrzyć. Klatkę najtaniej
          byłoby wykonać chyba we własnym zakresie.
          Pozdro
          • Gość: 929rr Re: do Kacper00 IP: *.dhcp.embarqhsd.net 22.09.06, 02:20
            no wlasnie w PL jak bym to mial to bym to wykonal ale tu w USA nie mam zadnych
            narzedzi a wszystko kure.... drogie;)Za klatke musze dac ok.$$300-350

pozdro
          • Gość: 929rr Re: do Kacper00 IP: *.dhcp.embarqhsd.net 22.09.06, 02:20
            aaaaaa zapomnialem jak masz adresy ciekawych stronek nawet po angielsku to
            mozesz dac.Z Gory Dzieki

Pozdro
    • Gość: Dzakas A wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 20:50
      sprawdź może mimo tego poziom płynu chładzącego wpierw niz zaczniesz rozkminiac
      cyz to ormalne cyz nie.pzdr

U mnie w cbr 600 wentylator sie chyba ani rauz nei wlacyzl cyzli musi9 sie
      wlaczac dopiero przy czerwonej pewnie h...j ja wie.pzdr
      • Gość: 929rr Re: A wiec IP: *.dhcp.embarqhsd.net 21.09.06, 01:10
        Ja posiadam 929rr z 2001r i takze wentylator wlacza sie przy ok.104-105 stopni
        wiec to chyba normalne a zalacza mi sie bardzo czesto bo mieszkam na Florydzie i
        raz ze goraco a dwa ze te pier.... korki;)

pozdro
    • deviant.rr Gdy 954RR stoi w korku to bluźnierstwo 21.09.06, 01:31
      Standardowo w czasie jazdy temperatura płynu chłodniczego będzie miała
      82-83stopnie. W mieście temperatura podnosi się do czasem różnych wartości
      (najwyższa zauważona u mnie to 109stopni). Przy dokładnie 101stopniach włącza
      się wentylator, który bardzo dobrze radzi sobie ze swoim zadaniem. Tak że nie ma
      się czym martwić.
      Jeżeli czujniki HDS wykryją, że płyn osiągnął 122stopnie nastąpi zapalenie
      czerwonej lampki HDSu oraz dodatkowo na zegarach pojawi się ikonka ostrzegająca
      o przegrzaniu. Wartość 132stopnie jest ostatnią jaką zobaczysz, gdyż HDS odłączy
      zapłon.
      Jeżeli będziesz dbał o przeglądy i wymiany z nimi związane a do tego zawsze
      nagrzejesz silnik zanim zaczniesz dawać czadu, to silnik w tym motocyklu
      wytrzyma naprawdę bardzo wiele kilometrów. Znajomy ma ponad 70000km przebiegu i
      jego moto brzmi tak samo jak moje (30000km).
      • Gość: piter Re: Gdy 954RR stoi w korku to bluźnierstwo IP: 195.116.133.* 21.09.06, 08:07
        Wielkie dzięki. Ulżyło mi! Stoję czasami w korkach bo mieszkam w Warszawie i
        czasami nie ma możliwości ich uniknąć zwłaszcza jak jeżdzę do roboty bo pracuję
        w centrum. Dzięki raz jeszcze. Pozdrawiam.
        ps. czy masz manuala do moto?
    • Gość: piter Re: Honda CBR 954 IP: 195.116.133.* 21.09.06, 08:10
      Dzięki wszystkim za posty! pozdro
      • deviant.rr Re: Honda CBR 954 21.09.06, 08:26
        ursa.irk.ru/manual/

Manuala tam znajdziesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka