Gość: Potek IP: *.mofnet.gov.pl 08.07.07, 09:03 Jadac dzisiaj do pracy troszeczkę za mocno odkreciłem manetke gazu efekt- 400zł i 10 punktów(autko z widoekamerą). I tu mam pytanie, czy można to jakoś zapaci w ratach :((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spiwor Re: Mandat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.07, 11:22 Możesz wyrzucić ten mandat w kubeł i zapomnieć o nim. Po pewnym czasie przyjdzie ci zaproszenie do urzędu skarbowego, pierwsze możesz olać będziesz mieć więcej czasu spokoju, jak masz szczęście to zapomną o tobie na kilka lat i przyślą drugie zaproszenie ale lepiej pójść na pierwsze w kieszeni mając ze 100zł i tam na miejscu: ja bardzo hcciałem zapłacić ale nie mogłem, delegacje w pracy, byłem w anglii itp. ale już jestem i bardzo chciałbym spłacić swój dług ale na dzień dzisiejszy niestety nie mam pieniędzy wszystko poszło na życie, jestem przed wypłatą mam 100zł czy mogę zapłacić w ratach( w tym samym momencie dajesz gościowi 100 zł). Uzgadniacie termin następnej raty o której zapominasz i kiedyś tam zostanie przysłane następne zaproszenie a tam znowu ta sama gadka. W międzyczasie mogą sobie odebrać część ze zwrotu podatku. Na 4 lata niezapłacenia wyszło zapłacić mniej-więcej około 35zł. Ale oczywiście po zaproszeniu do skarbówki możesz pójść i poprosić żeby ściągali ci z wypłaty co miesiąc 50zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacu3 Re: Mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:44 Przyjdzie komornik - do mojego brata przyszedł bo nie zapłacił 50 zł za przejscie w nie dozwolonym miejscu :-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goguś Re: Mandat IP: *.c244.petrotel.pl 08.07.07, 12:22 Ja jak nie zapłaciłem , to mi chamy weszli na wypłatę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Mandat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.07, 13:00 W obliczu tego co napisali koledzy wycofuję to co napisałem. ( choć u mnie to działa i nieraz jak przejeżdżam obok skarbówki a mam nadwyżkę w postaci 50zł to jadę i wpłacam im i z czasem dług się zmniejsza(choć trwa to latami).) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marider Re: Mandat IP: *.elpos.net 08.07.07, 13:15 Za bledy sie placi zawsze. Kreca bat wszystkim kierowcom na plecy robiac z Polski panstwo policyjne z kamerami i fotoradarami czy palkami w krzakach na kazdym kroku by wymusic jazde po drogach publicznych zgodnie z przepisami. Coraz gesciej od tego wszystkiego. Na Litwie bylo to samo z okresem przejsciowym a teraz tam prawie wszyscy jezdza potulnie jak baranki, to samo w US. Tylko tak mnie zastanawia po co robia motocykle krecace po 160km/h na jedynce? ;) Zostaje Ci podkulic ogon i zaplacic. Trzeba miec odwage przyznac sie do bledu a nie kombinowac jak w/w. Pzdr marider R1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: Mandat IP: *.subscribers.sferia.net 08.07.07, 14:13 Gość portalu: marider napisał Trzeba miec odwage przyznac sie do bledu a > nie kombinowac jak w/w. > Troche dziewnie to zabrzmiało, raczej pogodzić sie z pechem i zapłacić, bo jak mniemam, takie "błedy" to codzienność, wystarczy w np na siekierkowskiej trasie wyciągnąć 100 i mieć tego niefarta by nas nagrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potek Re: Mandat IP: *.mofnet.gov.pl 08.07.07, 14:10 Nie chciałe wymigać się z zapłacenia tego mandatu, tylko pytałem czy istnieje taka możliwość jak raty. Wpłacę, ale ile to paliwa:((. A tak do tematu czy zawsze policjant tak startuje do motocyklisty gdy ten złamie przepis, u mnie dał sobie na wstrzymanie dopiero ja zobaczył siwe włosy ( Trochę się zawstydziłem swojego postępowania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor ;) Mandat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.07, 17:42 Właśnie o to chodzi - dało się złapać(nie chodzi tu o uciekanie) należy zapłacić ale co to dla nich za różnica w ratach czy całość tak czy inaczej te pieniądze dostaną i pewnie będą jeszcze się cieszyć, że ktoś uczciwie jednak coś tam wpłaca. Jakby nie było mają te pieniądze za "nic", chyba, że idą na koszt stawiania fotoradarów, paliwa do radiowozów, wreszcie na wypłatę dla stróżów prawa. Jeśli tak to znaczy, że jestem ich pracodawcą, w takim razie muszę napisać do prezydenta, że ich zwalniam, nie muszą dla mnie pracować, wcale nie jest mi potrzebne żeby stawiali nowe fotoradary czy też stresowali swoją obecnością na drogach. Ech... do czego tu przyszło w tym kraju żeby pracownik straszył pracodawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtexc Re: Mandat IP: 165.72.200.* 09.07.07, 08:59 lecialem do wawki i zlapal mnie glina na moto, w polowie wyprzedzania spotkalem podwojna ciagla zas konczylem je na przeciwnym lewoskrecie no i mnie z naprzeciwka wypatrzyl :) pytajac z usmiechem na twarzy co to bylo po chwili sie przyznalem ze swiadomie tak robilem po czym stwierdzil ze swoich nie kroi :))) jak spytalem czy wszystkich motonitow tak milo traktuje to stwierdzil ze gdybym z niego probowal robic idiote to wlepilby mi 500 pln i 8 pkt, pogadalismy o moto chwile i sie rozjechalismy :) co do mandatow to nie place, odsetek nie ma, koszty upomnienia sa tak male ze warto to odwlec, czasem sam pojde po wezwaniu i jak kolega spiwor rzygam im po 50-100, czasem jak oleje to sami sciagna z pensji, zycie... Odpowiedz Link Zgłoś