Gość: Paweł IP: *.chello.pl 18.10.04, 23:01 Całe życie przekonany byłem że Szekspir napisał Ryszarda III. Skąd zatem tu Rysz\ard II? może to ktoś mi wytłumaczy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brokatisdead Re: szekspir i Ryszard III IP: *.chello.pl 18.10.04, 23:03 ja pier^ole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: szekspir i Ryszard III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 23:38 brokat, spoko. nie wszyscy muszą się interesować teatrem. otóż Ryszardów jest dwóch, jak również henryków (u szekspira, w historii anglii nawet więcej :)))). przed zadaniem podobnych pytań odsyłam do jakiegokolwiek źródła książkowego/internetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: szekspir i Ryszard III IP: *.chello.pl 19.10.04, 00:44 Pawełku tia napisał(a), że było również kilku Henryków. Nie zaliczaj jednak Szekspisrowi (gdybys sie kiedys spotkał i chciał zabłysnąć) "Henryka VI na łowach" bo tę sztkęęę napisał niejaki może Ci znany Wojciech Bogusławski. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgc Re: szekspir i Ryszard III IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.04, 18:20 axur napisała: > > A moze to błąd w druku... > no może,ale błąd,że "III" czy że "II" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gertruda Re: szekspir i Ryszard III IP: *.janet.waw.pl 19.10.04, 21:36 napisał i Ryszarda II i III.Apropos czy był ktoś na Ryszardzie w Narodowym.Pawłowski w GW zjechał spektakl aż się patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
axur Re: szekspir i Ryszard III 19.10.04, 22:05 eee, kochanieńka, on zjechał przede wszystkim ZESPÓL NARODOWEGO ale nie byłby sobą gdyby sobie nie poużywał. jakby aktorzy jego ukochanych rozmaitości nie grywali w serialach. Odpowiedz Link Zgłoś