Gość: op IP: 195.116.92.* 21.03.05, 18:27 calkiem niezle.fajnie grane.w stylu wspolczesnego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mazut Re: transfer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 13:11 Raczej nuda i nie wiadomo po co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naia Re: transfer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 09:12 Czesc, bardzo prosze o obszerniejsze recenzje, wybieram sie na ta sztuke i chcialbym wiedziec czy sie nie zawiode? Dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: transfer IP: *.acn.waw.pl 23.03.05, 09:43 ale od mazuta to sie nie dowiesz, bo on tylko opluc umie. a pewnie zaraz znow sie odezwie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazut Re: transfer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 11:01 Misiek: najpierw pójdź i obejrzyj a potem się wypowiadaj. Sztuczka nie jest bardzo zła - problem w tym że nie bardzo chyba mieli pomysł co z tym zrobić, każdy gra po swojemu, a dla przeciętnego widza pozostają jedynie dorbne dowcipy z których nic nie wynika. Ani to bawi ani wzrusza... Odpowiedz Link Zgłoś
rudy-skoczek transfer 24.03.05, 01:14 Hm!Ja byłam wczoraj! I no cóż!Nie jest to wybitne dzieło, nie ma co się rozwodzić. Powiedziałabym nawet, ze bardzo przeciętne wykonanie, i rzeczywiście, jakby pomysłów zabrakło. ALe warto pójśc z dwóch powodów, a raczej dla dwójki aktorów. po pierwsze dla pani Szaflarskiej, a po drugie dll Borysa Szyca-po prostu ich się je-mniam, mniam, miodzio!!Reszta troszkę się pogubiła, ale to zapewne duża, bardzo duża wina wzajemnych konfliktów z poprzednim reżyserem (Rakowski), a może i też z dyrektorem, który tę sztukę dokańczał:( Odpowiedz Link Zgłoś
hable_con_ella Re: transfer 24.03.05, 20:08 a wszyscy wiedzą co sie dzieje poza scena... kto z kim i dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawełek Re: transfer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 00:29 Fajnie! Englert wyrzycił kolejnego reżysera. Najpierw W "Poruczniku" czarną robotę zrobił za niego Mikucki, a Englert dostał za to nominację do "Feliksów Warszawskich". Teraz wyrzucił Rakowskiego... Wydaje mu sie, że ten tetar to jego prywatna włanbość oraz jego żony i córeczki. Ciekawe, że gdyby coś takiego wydarzyło się w Rozmaitosciach, to Warszawa by wrzała, a tak... Fuj, jaki ten światek obrzydliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: transfer IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.03.05, 00:44 a mazut to chyba pracuje w ktoryms z teatrow... mazut, moze juz czas zmienic prace? nie spotklam sie z tym zebys o czymkolwiek napisal bez frustracji i bez jakiejs... dla ciebie typowej pasji maczania sie w plotach i ukladach "kto z kim". nie marnuj zycia. sposobow na jego zmiane jest conajmniej tysiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: transfer IP: *.acn.waw.pl 27.03.05, 01:08 eee tam. nie zmieni pracy. to jakis aktorzyna co mu w zyciu nie wyszlo i teraz ma do calego swiata zal ze jest miernota. no, mazut, przyznaj sie - ktory aktorzyna jestes, co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorgus Re: transfer IP: *.acn.waw.pl 27.03.05, 15:32 Skąd w was taka pogarda dla drygorzędnych aktorów? Czy szczytem wyobrazeń o wysokiej kulturze nie jest dla was czasem widok stada matołów wpatrujących się i wsłuchujących w słowo jedynego, namaszczonego przez wszystkich geniusza- artysty? Drugi plan aktorski często jest decydujący, od niego zależy, czy ci na proscenium błyszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: transfer IP: *.acn.waw.pl 27.03.05, 15:45 tak, ale mazut to jakis wyjatkowo slaby aktorek. w ogole malo ciekawy gostek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: transfer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 16:48 "jego prywatna włanbość oraz jego żony i córeczki" a kim jest jego żona i córka??zajmują się teatrem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: transfer IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.05, 17:32 czesto drugi plan aktorski jest nie do wytrzymania - a to przez drugiego planu frustracje... co z tego ze akktor pierwszoplanowy to baran?? oni przeciez widza tylko swoja "gorszosc" wobec niego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: transfer IP: *.acn.waw.pl 28.03.05, 17:56 no i widzicie? jak sie w mazuta trzasnie - to sie czasem przymknie. jak stara szafa buahahahaha! ;) a przedstawienie - teks: zenada. ale dobrze zrobiony i zagrany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazut Re: transfer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:56 Wyjechany byłem na Święta...ale i tak wyszło na moje - pisałem że Transfer raczej słaby i większość tutaj po obejrzeniu też tak sądzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: transfer IP: *.acn.waw.pl 29.03.05, 19:18 ale nikt tak paskudnie nie pisze jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
axur Re: transfer 29.03.05, 19:28 Zgoda, "Transfer" jest słaby, ale słabością tekstu, który jest po prostu kiespki, rwie się, brak mu konsekwencji, usiłuje tworzyć jakieś głębie, gdzie wiadomo, że tylko mielizny. Ale przyznacie, że trzeba zdolności zgranego zespołu aktorskiego, żeby z niedobrego tekstu zrobić spektakl, który może nie porywa, ale śmieszy i jakie takie napięcie trzyma? Gdzie perłowe epizodziki mają Danuta Szaflarska, Leon Charewicz, Jan Pęczek? Gdzie główne role są przyzwoicie zagrane (może poza Zielińskim, który dawno tak nie leciał minami na scenie)? Nie byłam zażenowana. A w innych teatrach zdarza mi się to często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endimione Re: transfer IP: *.acn.waw.pl 29.03.05, 20:09 Axur - dobrze Panna mówisz! To jest b. przyzwoity spektakl na bardzo takim sobie tekście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazut Re: transfer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:22 A dlaczego nie można wystawiać przywoitych spektakli na przyzwoitym tekście? Odpowiedz Link Zgłoś
axur Re: transfer 30.03.05, 16:53 Można. Ale to jest jeszcze większa sztuka - nie zepsuć dobrego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: transfer IP: *.bumerang.univcomp.waw.pl 01.04.05, 15:56 Mazut znów miał rację...wynudziłem się strasznie - ani to było śmieszne ani ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: transfer IP: 81.15.254.* 02.05.05, 12:56 Tekst sztuki mało oryginalny, mówiąc szczerze, momentami wręcz irytujący. Ale aktorzy pozwalają przymknąć na to oko - świetna gra Szyca, Szaflarskiej (w życiu bym nie powiedziała, że ma 90 lat - ma w sobie tyle energii...), Pęczka. Zieliński poprawny, ale nie pokazał nic nowego. Ogólnie rzecz biorąc - mile spędziłam te dwie godziny w teatrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iv Re: transfer IP: *.aster.pl 09.05.05, 20:57 Dla mnie ok. Bylam wczoraj. Nie jest to rewelacja ale milo spedzilam czas. Odpowiedz Link Zgłoś